2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Ya bir se emzigi mesela hemen dogdugu gün mü verip alistirdiniz kizlar dur aklıma geldikçe yazayim sorularını
Ben eve geldikten sonra üç gününde vermeye başlamıştım valla emziksiz olmaz benim için. Herkesin kendi çocuğu kendi düşüncesi saygı duyarım. Bir yaşına yetmeden bir anda tak diye bıraktırdım. Çok şükür dişleri de inci gibi bir sorun yaşamadık. Kız kardeşimin kızı 3.y 3 aylık halâ emzikten ayıramıyor dişleri çok çarpık büyük kızına da öyle uzun vermişti emziği. Şuan 16 yaşında dişlerine tel takılması lazım çok çarpıkYani demeye çalıştığım şu emzik verilmesine karşı değilim ama zamanında bıraktırmak çok önemli

Kızlar bu arada aklıma takıldı bana doktorum hala demir takviyesi vermiyor. Kullanmayan var mı aranızda. Kan sonuçlarımda eksiklik olmadığı için vermedi ama sanki tek kullanmayan benmişim gibi geliyor
Canım bende artık 26. Haftadayım doktor daha yeni verdi demir takviyesi. Biz daha başlamadık mı dedi bazende hatırlatmak gerekiyor galiba
21+4 hafta gebelik hareketlerini artık sert hissetmeye başladım siz de durumlar nasıl
Ben de baya hissediyorum canım 20 den itibaren artık baya hissettiriyor ama son bir- bir buçuk haftadır aşırı hareketli, kızım sen hiç uyumuyor musun diyorum hatta
Ben kendim perçem kesmiştim canım, hurafelere de pek inanmıyorum valla
Ya bir se emzigi mesela hemen dogdugu gün mü verip alistirdiniz kizlar dur aklıma geldikçe yazayim sorularını
Benim daha ilk bebiş olcak ama ben emzik vermeyi düşünüyorum. Sadece çok ilerleyen yaşlara kadar kullandırtmamak gerekiyor çünkü diş yapısı bozulabiliyormuş
Kızlar bu sallanan otomatik besik gibi şeyler var ya ismi her neyse tam ondan alayım mı yani ne kadar sure kullaniliyor iyi mi yoksa fuzuli mi
Benim baktıklarımın üstünde hep 9 kiloya kadar yazıyordu 9 kiloda az geliyor bana ne biliyim, bir de artık yeni nesil bebekler çok daha hareketli, arkadaşımın çocukları 4-4.5 uncu ayda ciddi dönmeye ve kendilerini ileri geri atmaya başladılar, çok güvenli tutuşu varmış gibi gelmiyor bana. Bir de iri bir bebek olursa 9 kilo çok az bir zaman normal babyjörn muadili anakucağı almayı düşünüyorum ben
Canım seni ve eşini yargılayıp bir şey söylemek bize düşmez tabi ki ama böyle bir durumda mecbur eşin daha anlayışlı olmak zorunda. Bizim haftalardan itibaren kanama alanı, kahverengi akıntı çok ciddi problemlemlere sebep olabilir. Bebiş ve senin sağlığın için bence cinsel ilişkiyi bırakmalısınız hele bir de böyle şikayetlerim varsa. Sen ne yap ne et kontrole git hemen. Doktorlar cinsel ilişkinin bir zararı olmadığını söylese de biz rahat etmediğimiz için hamilelik başından beri max 3-4 kere cinsel ilişkiyie girmişizdir o da 4. Ayda falan o zamandan beri yok eşimde bende hiç sıcak bakamadık ne olur ne olmaz diye. Ama sen eşim bu konuda anlayışsız diyorsan kendin bir ara doktora gitmiş gibi yapıp doktorun kesinlikle yakaladığını söyleyebilirsin, biraz yalan gibi olacak ama için rahat eder en azından

Canım plasenta yukarı çıkmış ama belkide tamamen çıkmamıştır, bende aynı rahatsızlığı yaşadım bana doktorum ilişki yasak demişti. Son kontrolde plasenta yükselmeye başlamış dedi ama ne kadar yükseldi bende bilmiyorum. Bu durumda vajinal ultrasona bile tedirgin oluyorum ben ilişki falan düşünmem mümkün değil. Zaten karnın olmuş kocaman ne bileyim kahverengi lekelenme kanama alanı bunlar çok önemsiz şeyler değil gibi bence. Yerinde olsam doktoruma mesaj atar eşimin yanında kesinlikle ilişki yasak demesini isterdim. Sonuçta sen istemiyorsun istemediğin şeyi yaşamak asıl insanı cinsellikten soğutur. Ben şuan cinselliğin c sini düşünecek durumda değilim neyseki eşimde öyle bir talepte bulunmuyor oda korkuyor bebek için bende korkuyorum. Hamileliğin başından beri denemedik bile biz

Ay ben de öyle yapayım yani ilk üç gün mü veriyoruz?

Ay ben de öyle yapayım yani ilk üç gün mü veriyoruz?
Ben de ilk zamanlar vermiştim ama kacinci gündü hatırlıyorum hastaneden gelinceydi sanırım. Biraz alışır gibi oldu sonra kendiliğinden istemedi. Kolaylık mi, zorluk mu bilemiyorum o yüzden, oğlum çok ağlamayan bı bebek olduğu için ben çok eksikliğini hissetmedim. Sadece yolculuklarda oto koltuğunda oturmak istemezdi onda zaten değil emzik lolipop şekeri versem gözü görmezdi aglarken bu bebeğime de emzik verip vermicegime karar vermedim henüz o yüzden. Yani benim için hayat kurtarıcı diye tabir edeceğim bı obje olmadığından olsa da olur olmasa da kafasindayim. Böyle deyip ikinci gece nöbetçi eczane arayıp emzik alirmisim susturamadigim bebeğim için, en iyisi öncesinde alayım evde bulunsun bı kaç kez teklif ederim ilk haftalar, baktım hoslanmadi emziksiz idare edebiliyorsak zorlamam alışması için

Tatlizarafet geçmiş olsun ya. Ben de magnorm kullanıyorum be doktor yazarken belirtmişti, demirin yarattığı kabızlığı dengeler düye hakkaten de öyle oldu, aklında olsun.
Bir de benim vitaminde de probiyotik var, o da rahatlatıyor sanırım çok şükür sorunsuz şu an. Ama doğumdan sonra yaşamıştım ilk gebeliğimde 2-3 gün ve çok da korktum, o günleri hatırlamak bile istemiyorum.
Kızlar bu sallanan otomatik besik gibi şeyler var ya ismi her neyse tam ondan alayım mı yani ne kadar sure kullaniliyor iyi mi yoksa fuzuli mi
Bana bir tanıdığımız vermişti onlara hediye gelmiş hiiç kullanılmamış 4moms marka, biz 1 aylıkken başladık ve 6 aya kadar filan kulladık çook rahattı yemek yerken biz o yanımızda tıngırdardı, çok güzel hatırlıyorum onda olduğu anları sonra Yeğenim doğmuştu ona geçti, kızım da çok hareketlenmişti zaten 6 aylıkken. Yeğenim de hiç kullanmadı mesela. Çocuktan çocuğa çok değişiyormuş maalesef.

torro teşekkür ederim canım. Kefir içmeye başladım 3 gündür düzenli çıkıyor çatlak ta birazcık iyileşsin sonra demir ve magnezyuma başlayacağım ben de.

torro teşekkür ederim canım. Kefir içmeye başladım 3 gündür düzenli çıkıyor çatlak ta birazcık iyileşsin sonra demir ve magnezyuma başlayacağım ben de.
Ahh sevindim. Ya kefir demişken kendin mi mayalıyorsun? Yıllarca mayaladım bayıla bayıla içtim ama mayam bozuldu 1-2 yıldır bıraktım içmeyi, hazıra cesaret edemedim bi türlü. Eğer hazırsa beğenilen markalara açığım

Kızlar bugün ben de tetanoz aşısı oldum sonunda. Bir de d vitaminim düşük diye
Benim mayam vardı buzluktaydı eşim çöpe atmış baya da çoğaltmıştım. Şimdi altınkılıç markasını alıyorum yapacak bir şey yok. Bir dene istersen bu markayı. Çok ta ev yapımı gibi değil de işte ayrandan hallice

Oğlumun doktoru kefir mayalamak zor zanaat derdi, onun ışığı ısısı özel olmaliymis, eğer basaramazsan kefir gorunumlu olur ama kefir olmaz demisti, ben de daha önce hiç mayalamamistim zaten tutturabilecegimden emin değildim, yoğurt gibi basit değilmiş aslında. Eğer kendin doğru şekilde mayalamayazsan kefirzadem kullanabilirsin demişti. Şimdi genelde o markayı alıyorum ama onu bulamazsam altinkilic markası da fena değil gibi sanki.

Kızlar dün tetanoz aşısı olmuştum kolum ağrıyor kaç gün sürüyor ağrı? Çalışmam lazım bugün bir de sağlık ocağı d vitamini verdi bana ama tarihi geçmiş. Niye bakmıyorlar ki az kalsın içecektim.

Kesinlikle zor bayağı meşakkatli bir iş, ama o ilmi kapmıştım sanırım. Ortam koşulları, hijyen, yıkadığın suyun kalitesi bile önemli. Seve seve büyüttüm çoğalttım kaç yıl ama yapmaya yapmaya bozdum sonunda Çok teşekkür ederim kefirzadem ve altınkılıç radarımda şu an :)
Buz koymuş muydun sonrasında? Eğer koyduysan ertesi güne geçiyor hafif sızı. Ama koymadıysan sürebilir belki bi kaç gün
Hayret bana hep yok diyorlardı verecekleri tutunca da tarihi geçmiş demek, yazık vala. Zaten başka yazdı doktorum. Sana da yazar muayenen yakınsa, içeriği daha güzel olanlar var.

Benzer durumlarımız varmış canım. Bak mesela birkaç gün birlikte olmadık akıntım hemen geçti. Bu strese kendi girmiyor ben ve bebek giriyoruz sonuçta anlayışlı olması gerekir diye düşünüyorum ben de..Ama maalesef ben onla yakınlık kurmayınca triplere giriyor bir ara telefonuma bile kafayı taktı kimle gizli mesajlaşıyorsun diyor tek sebebi inan cinsel olarak uzaklaşmamız. Çok değişti benim hamileliğimde ne yapacağımı şaşırdım. Doktor da zaten biraz ara verelim cinselliğe dedi şimdilik ama nedense tamamen yasaklamıyor çok rahat birisi doktorum. İsterdim ki eşime biraz ayar veren cinselliği kestiren bir doktor olsun...

Yok buz koymayı akıl edemedim dışardaydım zaten. Bana yazdı aslında ama d vitainime bakmadan bir damla yazmıştı o da oho nisanda bitiyor. Ama d vitin kendisi bitti günde 10 damlaya çıkarınca. Dahiliye uzmanı d düşük diye tekrar yazdı onu da vermediler nisana kadar varmış diye. Parayla alacaz mecbur.

Çok haklısın canım benim eşim maalesef cinselliği birden kestiğimiz için sağlıklı düşünemiyor kıskançlık ve hırçınlığını artırdı, en iyisi doktorun bunu ona söylemesi.. hamilelik döneminde bazı erkekler de çaktırmadan aldatıyor eşlerini maalesef.. anlayışlı olup kendini tutanlar da var onlara helal olsun...

Evet inanın bıktım ik başlarda 4. ayda denediğimizde akıntı olmuyordu ama ne zaman 6ç aya yaklaştık şu an 6.5 aylık olduk her ilişkide bir akıntı problemi ile karşılaşıyorum artık doktora gitmekten yoruldum dün gittiğimde kanama alanı yok önemli değil dedi doktor ama ondan önekinde de kanama alanı oluşmuştu yasaklanmıştı ilişki 3 hafta fakat doktorum da maalesef sıkıntılı çok rahat ve 3 hafta sonra 6. ayda gittiğimizde tekrar cinselliğe izin verdi. ben konuşacağım bu böyle olmaz eğer aynı fikirde ise tehlike görüyorsa 2 hafta sonraki kontrolde söylesin eşime de bana da kritik bir aya girdiniz artık denemeyin az kaldı zaten başka yöntemlerle deneyin desin.

Evet ya başka yollar varken illa ilişki olması şart mı??.. yapı olarak bazen bencilliği tutuyor maalesef hamilelikte çok değişti... iyice kıskanç olmaya başladı bir de onunla uğraşıyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…