2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
İnşAllah ya teşekkür ederim

Arkadaşlar merhaba bugün kontrolüm vardı. Doktorum bebeğin küçük yapılı dedi. 1 hafta kadar geriden geliyor dedi. Şeker yüklemesi istemedi. En fazla 3 kg kdr doğar dedi.Böyle bir durum ile karşılaşan varmı?

Kızlar mesajımı okuyan varsa cevaplandırırsa çok sevindirmiş olur beni. Ben şu anda daha yeni 26. haftama girdim hamilelikte. Ancak benim 23. haftadan beri ilişki sonrasında (çok sık da olmuyor zaten) 3/4 gün açık kahve akıntı geliyor bazen de açık saeımsı oluyor. Küloduma da geliyor. Doktora gidiyorum bir şey yok diyor ama bir iki kez kese dışı kanama alanı görmüştü ilişkiyi bırakınca hemen geçti (eşim bu konuda yarı anlayışlı ama illa bir ilişki de olsun istiyor doktor da devam edebilirsiniz diyince devam etmek istiyor). Sürekli doktora gidersem bebek ultrasondan etkilenir mi? En son geçen perşembe gittim doktor baktı normal dedi. Bu sefer ilk kez korunmasız ilişkimiz oldu ve küloduma biraz daha koyu kahve akıntı geldi ve beyaz sümüksü şeffaf bir akıntı geldi. Şimdi açık kahveye geçti 2 gündür devam ediyor. Kontrole gitmeli miyim?

Merhaba kahrerengi akıntıyı çok normal kabul etmiyor benim doktorum. Bence kontrole gidip içinizi rahatlatsanız sizin için daha iyi olur.

Benim ilk bebeğim olucak o yüzden çok bilgili sayılmam ama içinize kurt düşmüş bir kere . Bence gitmekte fayda var . Gitmemek daha çok strese sokucak sizi de bebeği de . İlişki konusunda biz henüz cesaret edip de ilişki yaşamadık açıkçası. Belki normaldir bu akıntılar o yüzden de deneyimli arkadaşları baz alın siz yine de . ( Mastürbasyon da bir yöntem eşiniz onu da deneyebilir )

Merhaba kahrerengi akıntıyı çok normal kabul etmiyor benim doktorum. Bence kontrole gidip içinizi rahatlatsanız sizin için daha iyi olur.
Evet bunun için maalesef çok sık gidiyorum doktora bazen haftada 1 bazen 2 haftada 1 neyse ki ultrason zararsız diyor genelde doktorlar, bazen kanama alanı oluyor bazense bir şey görülmüyor şaştım kaldım iyice az önce kontrol randevusu aldım.
Evet az önce kontrol için randevu aldım inanın yoruldum artık bazen kanama alanı oluyor bazen olmuyor ama ilişkiye keşke girilmese bana kalsa ben istemem ama eşim maalesef kuruntu yapıyor yakınlaşmayınca ondan soğudum sanıyor gereksiz kıskançlıklar yapıyor. Allah korusun bebeğimi, 1 ay daha dişimi sıkıp sonra diyeceğim kendisine zaten daha istemiyorum diye(sık olmuyor aslında bizim haftada 1 maksimum 2 evet o şekilde de deniyoruz mastürbasyon olarak ama yok neymiş beni soğuk buluyormuş bebek için endişelendiğimi idrak edemiyor maalesef erkekler çocuk kafalı laf anlatılmıyor....)

Güzel haberlerle gelin ,bir sikinti yoktur inşallah ....

Ablamın kızı için 35. Haftada en fazla 3 kilo doğar dediler 4 kiloya yakın doğdu son dönemde muz ballı süt çok içmişti etkisi bardır diye düşünüyorum

Doktorlar yıllarca bu matematiksel hesabı yaptıkları için bazen ezbere bile tahminde bulunabiliyorlar, hatta benim bı arkadaşım oğlumun tahmini doğum kilosunu hesaplamisti, o sıra çok inanmamıştım ama dediği kiloda doğdu, tabi bu şeker diyetine başladıktan sonrası içindi, öncesi kaç kiloya kadar çıkacağı tahmin bile edilemiyordu. Ama doktorlar son 3 aya girmeden bebeğin kilo trendini çok saptayamiyor, her bebeğin farklı oluyor çünkü, o bakıma son 3 ay öncesi tahminlerde yanılma payı çok yüksek. En fazla 3. Trimesterde kilo alıyor bebekler ve doğuma bir iki hafta kala kilo alımı ya tamamen duruyor ya da minimuma iniyor. Artık 36-37. Haftalarda doğum kilosu az çok belli olmuş oluyor. Bol su içip mümkün olduğunca sola yatmaya çalışın. Kilo için anmiyon sıvısının yeterli düzeyde değişmesi ve plesantadan bebeği besleyen damarlarin akışının kaliteli olması gerekiyor. Bı de kaç kilo doğar bilinmez ama 3 kilo doğum ağırlığı düşük değil, kilolu bebek sağlıklı bebek demek değildir, ben aylarca seker diyeti yaptım bebeğim fazla kilo almasın diye. Sağlıkla güçlü bir bebek olarak gelsin dünyaya inşallah

İlişkiden sonra kanama normal kabul edilmez hamileyken nasıl hala devam et ilişkiye diyebildi doktorun şaşırdım gerçekten, bence gitmelisin doktora ve kusura bakma ama eşin de duysun ilişki yasak olmalı bu durumda

İlişkiden sonra kanama normal kabul edilmez hamileyken nasıl hala devam et ilişkiye diyebildi doktorun şaşırdım gerçekten, bence gitmelisin doktora ve kusura bakma ama eşin de duysun ilişki yasak olmalı bu durumda
Çok haklısınız ama maalesef bu dönemlerde bazılarımızın eşi bu kadar anlayışlı olamayabiliyor bizim kuruntumuz sanabiliyorlar, eşimin çevresinde ilişki hep olmuş diye bizde de aynısı olabileceğini sanıyor ben istemediğimde kendisine inat yaptım sanıyor o nedenle ben de ortayı bulmaya çalışıyorum ilişkimiz az oluyor bazı dönemlerde hiç olmadı zaten ilk 3-4 ay hiç olmadı sonra 4 ila 5. ayda oldu belli aralıklarla bir sorun yaşamadım ancak 5 dolduktan sonra olmayan akıntılar ortaya çıkmaya başladı. Başta plasenta kaynaklıydı yukarı çıkmış denildi, şimdi nedenini asla anlamıyorum acaba rahime giden yolda polip ya da yara var da ilişki esnasında o mu etkileniyor...

Biz her ihtimale karşı hamilelik başından beri birlikte olmuyoruz, eşim çok pirpirikli bir insandır. Bebeğe gelecebilecek en ufak zarar ihtimaline bile dikkat ediyor. Bence dişini sıksın doğuma kadar birşey kaybetmez

Valla bebeğini düşünse zaten seni zorlamaz, çok açık yazmak istemiyorum ama illa ilişki olmasına gerek yok yani, 9 ay birbirimizden uzak kalicaz diye bisey yok elbet

Bence sebep aramayın hic,kanama var sonuçta yasak olmalı ilişki

Seni üzmek istemiyorum ama eşine baya sinirlendim yani hayatta onun keyfinden önemli şeyler de var üstelik kanama ola ola zorlamanin anlamı ne aşırı bilendim bence doktora da tembihle filan kesinlikle yasak desın eşinin yanında allah korusun surda yarısını geçtik yolun bir sorun yasama canim

Merhaba 3 kg zaten normal bir kg evet ama normale göre küçük diyince bir canım sıkıldı. Mümkün olduğu kadar günde 2-3 lt su içiyorum. Uyurkende solumda yatmaya özen gösteriyorum. Sağlıklı olsunda kaç kg doğacağı çok problem değil aslında.

Evet "normal" in üstü-alti farketmez bunu doktordan duyduğumuzda çok endişe ediyoruz. Ben o yüzden doktor konusunda aşırı seciciyim. Eğer gerçekten anormal bişey varsa önlem amaçlı bilgilendirmesini isterim ama eğer gelişim olarak geri değilse, doğum sonrası hayati risk oluşturan bişey yoksa, kısacası yapısal biseyse bunu dallandirip budaklandirip korkutmasini istemem. Bildiğim kadarıyla 2 haftaya kadar ileri ya da geri olması endişe edilecek bişey değil. 2 haftadan fazla gerilik olduğu takdirde plesantadan çıkan üç damar inceleniyor perinatologlar tarafından, detaylı USG cektirdin mi bilmiyorum cektirdiysen bebeği besleyen damarlarda daralma olsa sana bilgi vermek zorundalardi. Ha bir de düşük doğum ağırlığınin plesanta dışındaki sebebi sigara. İcmiyorsan yine için rahat olsun, minyon yapılı olabilir, son üç ayda atağa geçebilir, ya da minik doğup doğumdan sonra serpilebilir. Ne bebekler gördüm erken doğup topaç gibi olan. Kaşar peyniri hamilelikte bebeğe güzel kilo aldırıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…