2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Doğum iznine ayrıldığımız zamandan itibaren çocuk doğsada doğmasada toplamda 16 hafta saymıyor muyuz üstüne (32 sonrası çalışılanı dahil etmiyorum)
Hayır, keşke öyle olsa ama malesef doğumdan sonraki gün başlıyor doğum sonrası 8 haftalık izin. Doğum öncesi 8 haftalık izin bebek doğduğu gün sona eriyor. 40. Haftada doğarsa doğum öncesi 8 haftayı tamamen kullanmış oluyoruz ama 38. Haftada doğarsa 6 hafta kullanmış oluyoruz sadece doğum öncesi iznini. Peşine hemen doğum sonrası 8 haftalık izin başlıyor. Ben bu şekilde biliyorum ama yanlış hatırlıyorsam arkadaşlar düzeltsin. Ben 32. Hafta izne ayrılmıştım 39. Haftada doğum yaptım, peşine 8 hafta sonra işe başladım, oncesinde olan 1 hafta eklenmedi. Ben 7+8 toplam 15 hafta izin kullandım yani

Çok saçmaymış bu ya gerçekten ben bu şekilde bilmiyordum teşekkürler

Doğum iznine ayrılan bir arkadaşım ile görüştüm 32. Haftada izne ayrılmış 38. Hafta doğum yapmış. Kalan 2 haftasını doğum sonrasına eklemişler. Neden her yerde farklı farklı uygulamalar var asla anlamıyorum

Yanlış hatırlıyor olabilir, ya da kanun değişmiş olabilir ama 32 de ayrildiysa 38 de doğum yaptıysa eklenecek bişey yok, 34. Haftada ayrılmış olabilir mi. Ben çok net hatırlıyorum doğumdan sonra tam 8 hafta izin kullandığımı. Şimdi mebbisten de baktım o sekilde. Uygulama 657 ye göre, yani öğretmene ayrı hemşireye ayrı değil. Bu konu hatta yıllardır tartışma konusudur, 40. Haftada doğum yapan şansli ama erken doğum yapan, doğum öncesi iznini kullanamadığı halde neden sonrasına saydiramiyor diye. Aynı şekilde doğum izni somestra ya da yaz tatiline gelen de mağdur oluyor bu şekilde.

Canım memurun erken doğum yapması halinde kullanamadığı izin analık iznine eklenir yazıyor kanunda

Eklentiler

• Screenshot_20230926_193515_com.android.chrome.webp
    70,5 KB · Görüntüleme: 49
  • Screenshot_20230926_193356_com.android.chrome.webp
    71,7 KB · Görüntüleme: 47
Canım memurun erken doğum yapması halinde kullanamadığı izin analık iznine eklenir yazıyor kanunda
Canım bu prematüre için sanırım, bahsettiğim 37. Haftadan sonra zorunlu izin süresi baslayinca bebeğin 40. Haftadan önce doğması. Onda 37 de izne ayrildiktan sonra ne zaman dogarsa, doğum sonrası izin o an başlıyor diye biliyorum. Mebbisten de baktım ben şimdi 8 hafta izin kullanmışım tam. Ama 39+1 de doğum yaptım ben acaba o 40. Hafta diye mi sayıldı. Daha önce izin alan arkadaşlar da yazsa çok iyi olacak, benim de kafam karıştı, benim de doğumum bu sefer daha erken olabilir 37-38 de almak isteyebilir. Keşke 3 haftayı da aktarabilsem ama hiç duymadim ben böyle bişey. 32-37 arasını aktarıyoruz diye hatırlıyorum hep

Bence aynen öyle büyük ihtimalle seni 39+1 olunca 40 hafta olarak hesapladılar diye tahmin ediyorum, ama dediğin gibi başka arkadaşlarda yorum yazarsa daha net olur. Ben 37de de olsa 38de de olsa aktarılabilir diye biliyordum

Arkadaşım yanlış hatırlamıyor doğru çünkü okul idaresine gönderdiği mesajı attı mebbiste başlaması 2 hafta önce görünüyormuş. İdareye bunu söylemiş idare düzeltme yapmış

Bence aynen öyle büyük ihtimalle seni 39+1 olunca 40 hafta olarak hesapladılar diye tahmin ediyorum, ama dediğin gibi başka arkadaşlarda yorum yazarsa daha net olur. Ben 37de de olsa 38de de olsa aktarılabilir diye biliyordum
Sordum şimdi vp grubundan bizim ogretmen arkadaşlara da doğum yapanlara, onlar da 37 den sonrası ekletilmiyor dediler. Biri yeni doğum yaptı ama henüz görmedi mesajı, en güncel o olduğu için onun cevabını bekliyorum şuan bir arkadaşta 35. Hafta çoğul doğum yaptı bu sene onun 5 hafta eklenmiş. Biri ben 38. De doğurdum 2 haftam eklenmedi dedi. Çok fena muallakta kaldım. Gönlümüzden geçeni biliyorsun Allah'ım amin diye dua ediyorum şuan bir hafta bile olsa önemli sonuçta doğum sonrası izin

Arkadaşım yanlış hatırlamıyor doğru çünkü okul idaresine gönderdiği mesajı attı mebbiste başlaması 2 hafta önce görünüyormuş. İdareye bunu söylemiş idare düzeltme yapmış
O zaman her türlü ekletebiliyoruz 40. Haftaya kadar olan kısmı. Ay inşallah öyledir. Benim son haftaya kadar beklemez doktorum 38 de alalım der en geç. Yaz tatiline kadar 2 hafta az rapor alsam kârdır.

İşte böyle durumlarda bazı idarelerin iş bilmezliği ile alakalı bir durum mu diyorum.

İşte böyle durumlarda bazı idarelerin iş bilmezliği ile alakalı bir durum mu diyorum.
Benim nedense aklımda kanun bu şekilde diye kalmış ama üstünden 6 yıl geçti unutmuşta olabilirim. Cuma günü doğum yapan arkadaşımın da 38. Haftada gerçekleşti doğumu, şimdi o da mesaji görüp 2 haftami eklediler derse derin bı oh cekicem

İnşallah öyle olmuştur ya bende hesabımı biraz buna göre yaptım eklenirse okulun kapanmasına 1 ya da 2 hafta kalmış olacak. Ama olmadıysa bi peşine düşsün ya bir yer uygulayıp bir yerin uygulamıyor olması saçmalık

Ben hesabımı 38. Haftada doğum ve direk 8 hafta izin diye yapmıştım, ucu ucuna raporla idare edebiliyorum gibi hesaplamistim ama 2 hafta daha eklendiginde rahat rahat raporla kapatabilirim dönemi. Ucretsiz izin başvurusu yapmak zorunda kalmam en azindan. O zaman 37. Haftadan sonra ne zaman isterse doğabilir nasılsa izin sonraya aktariliyorsa

Canım bende okulda ki bayan hocalara sordum akşam gruptan, onlar da ekletmişler doğum sonrasına

Ay kizlar yururken ayak parmaklarim agriyor gibiydi corabimi çıkarıp bir baktım kiii ayak parmaklarim resmen şişmiş hani böyle cok uzun yol yürürsün de su toplar ya aynen öyle hissediyorum galiba ödem ildu ayaklarımda. Çok erken degil mi ya şimdiden daha 24+5 deyim hayırlısıyla bi izne ayrilsam düzenli yürüyüş yapicam da simdi isten gelince kendimi kanepeye zor atıyorum valla

Kızlar benim hocalara sorduğuma göre şu şekil oluyormuş (ve benim anladığım ) , 37 de biz her türlü izne ayrılmaya mecburuz yani doğurmasak çok iyi olsak bile zorunlu olarak izne ayrılıyoruz. 32. Hafta itibariylede doğum öncesi olan izne çıkabiliyoruz. Diyelim ki 36. Haftaya kadar çalıştım 38. De doğum yaptım normalde 32 den 36 ya kadar çalıştığım 4 hafta, doğum sonrası 8+4 şeklinde ekleniyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…