- 26 Aralık 2022
- 822
- 928
- 33
- 28
Maalesef benimde ödemlerim başladı canım, yüzüğümü bileziklerimi falan çıkartım hepAy kizlar yururken ayak parmaklarim agriyor gibiydi corabimi çıkarıp bir baktım kiii ayak parmaklarim resmen şişmiş hani böyle cok uzun yol yürürsün de su toplar ya aynen öyle hissediyorum galiba ödem ildu ayaklarımda. Çok erken degil mi ya şimdiden daha 24+5 deyimhayırlısıyla bi izne ayrilsam düzenli yürüyüş yapicam da simdi isten gelince kendimi kanepeye zor atıyorum valla
Ben eklendi diye hatırlıyorum, 2022 şubatta doğum yaptımBen hesabımı 38. Haftada doğum ve direk 8 hafta izin diye yapmıştım, ucu ucuna raporla idare edebiliyorum gibi hesaplamistim ama 2 hafta daha eklendiginde rahat rahat raporla kapatabilirim dönemi. Ucretsiz izin başvurusu yapmak zorunda kalmam en azindan. O zaman 37. Haftadan sonra ne zaman isterse doğabilir nasılsa izin sonraya aktariliyorsa
Benimde geçen hafta uyandığımda parmağım sismisti yüzüğü zeytinyağı ile zor cikardim elimden bidaha da takmadımMaalesef benimde ödemlerim başladı canım, yüzüğümü bileziklerimi falan çıkartım hep
2 yil biraz zorlayabilir bizi o kadar alamam muhtemelen ama bir yıla yakın bende almayi düşünüyorum. İlk aylar için önce rapor almaya caliscam alabilirsem. Alamazsam eğer önce yıllık izin kullanirim sonrada ücretsiz izne ayrilirim. Ücretsiz izin icin dilekce verdiğimizde ne kadar sürede sonuclaniyor acaba ben bu kismi hic arastirmamistimBen de bir çocuğum daha var 2 yıl düşünüyorum
Öyle canım ne yalan söyleyim bende de hiç bir şey yok tek hareketim okul. Ne bir yürüyüş ne bir spor hiç bir şey yok, ve tuzu aşırı azaltıp hatta kesmemiz laızm ama ben aşırı tuzcuyum o da etkiliyordur beniBenimde geçen hafta uyandığımda parmağım sismisti yüzüğü zeytinyağı ile zor cikardim elimden bidaha da takmadımama ödemler ileri aylarda olur diye düşünmüştüm 8. Aydan sonra falan. Simdiden olacağını düşünmemiştim. Ama cok normal ne spor yapıyorum ne yürüyüş isyerinde otur eve gel dinlen derken demekki böyle oldu
Ben tuzda tüketmiyorum ama yemekle aldıklarımiz bile fazla geliyor olabilir. Aslında tüm gun su icmek lazim 3 litre ve uzeri ama isyerinde de tuvaletten cikamam o zaman mecbur isteyken 1 litreyi bile zor iciyorumÖyle canım ne yalan söyleyim bende de hiç bir şey yok tek hareketim okul. Ne bir yürüyüş ne bir spor hiç bir şey yok, ve tuzu aşırı azaltıp hatta kesmemiz laızm ama ben aşırı tuzcuyum o da etkiliyordur beni
3kg normal bir kilo canim hem dogumun da kolay olur. Ayrica istedikleri kadar hesap yapsinlar gercek agirlik farkli cikabiliyor benim hep gordugum kadariyla. En son bi arkadasimi bu cocuk cok buyuk cok agir vs vs diye korkuttu iki doktor ama cocuk normal dogdu yani..Merhaba 3 kg zaten normal bir kg evet ama normale göre küçük diyince bir canım sıkıldı. Mümkün olduğu kadar günde 2-3 lt su içiyorum. Uyurkende solumda yatmaya özen gösteriyorum. Sağlıklı olsunda kaç kg doğacağı çok problem değil aslında.
Ay çok sevindim valla, benim tam sınırda oluyor rapor hakkım, en azından 2 hafta gibi bi süre eklenirse Eylül'de okul açıldığında da biraz rapor hakkım kalır. sonuçta eylülden Ocak ayına 4 ay var, rapor hakkının olması güven verir insanaCanım bende okulda ki bayan hocalara sordum akşam gruptan, onlar da ekletmişler doğum sonrasına
O dediğin gibi evet 32 den sonra çalıştığın her hafta ekleniyor ama mesela 38 de doğurdun ya, 40 ta doğurmuş gibi 38-40 arası 2 hafta da ekleniyormus. Yani senin söylediğin şekilde 36 da izne ayrıldı 38 de doğurdu, 8+4+2 şeklinde oluyormuş. Bu çok sevindirici bı haberKızlar benim hocalara sorduğuma göre şu şekil oluyormuş (ve benim anladığım) , 37 de biz her türlü izne ayrılmaya mecburuz yani doğurmasak çok iyi olsak bile zorunlu olarak izne ayrılıyoruz. 32. Hafta itibariylede doğum öncesi olan izne çıkabiliyoruz. Diyelim ki 36. Haftaya kadar çalıştım 38. De doğum yaptım normalde 32 den 36 ya kadar çalıştığım 4 hafta, doğum sonrası 8+4 şeklinde ekleniyor
Ay çok iyi yapmışsın çıkarmakla, ben oğlumda ödemin böyle aniden gelen doğal afet gibi olduğunu bilmezdim, çıkarırım vakti gelince demiştim, sonra bı gün farkettim ki çıkmıyorlar. Doğuma kadar öyle kangren olmadan idare ettim de doktorum yuzuklerle sezaryene alamam deyince mecbur gidip kestirmek zorunda kaldıkBenimde geçen hafta uyandığımda parmağım sismisti yüzüğü zeytinyağı ile zor cikardim elimden bidaha da takmadımama ödemler ileri aylarda olur diye düşünmüştüm 8. Aydan sonra falan. Simdiden olacağını düşünmemiştim. Ama cok normal ne spor yapıyorum ne yürüyüş isyerinde otur eve gel dinlen derken demekki böyle oldu
Ben de bugün asi oldum, okulda hiç bişeyim yoktu, eve geldim yemek yaptım, eşim geldiği gibi bana bişey oldu, mide mi karın mi sırt mi anlayamadım tuhaf bı ağrı, WC ye gittim, hani ishal olmuşum da onun ağrısı tutmuş gibi, ama kusma istediği de vardı. Baya bı sure kaldım WC de biraz rahatlama geldi ama tam geçmedi, bı kaç saat öncesine kadar kivrandim resmen ama ağrıyı tarifte edemiyorum, biraz daha sürse acile gidip EKG cektirecektim. Kolum zaten bagimsizligini ilan etti kendi halinde takılıyor, kaldıramıyorum bile. Beni yine fena etkiledi bu aşı, ateş kırgınlık yok ama kardiyak muayenesi olacak kadar sersemlestim ve ağrılarım olduKızlar iyi akşamlar. Bugünüm zulüm gibi geçti. Ancak eve geldim bişeyler yedim işte sudan başka bişi almadım ağzına işte. Baş ağrım vardı kolum da çok ağrı yaptı aşı yapılan yer. Bir tuhafım ya ağırlık var üzerimde. Heryerim ağrıyor sanki. 3 tane parol içtim. Çalışmam gerekiyordu başka birine de veremezdim kendi müşterilerim. (Manikürde çalışıyorum) Eşim de instada 9 aylık dans eden kadınları gösteriyor bana sen 6.ayında pertin çıktı diyor. Çok yoruldum ya şimdiden
Ay ciddi misin ya iyi ki çıkarmışım deseneAy çok iyi yapmışsın çıkarmakla, ben oğlumda ödemin böyle aniden gelen doğal afet gibi olduğunu bilmezdim, çıkarırım vakti gelince demiştim, sonra bı gün farkettim ki çıkmıyorlar. Doğuma kadar öyle kangren olmadan idare ettim de doktorum yuzuklerle sezaryene alamam deyince mecbur gidip kestirmek zorunda kaldıkalyans içi bosmus zaten hurdaya gitti, tektasi da kilo verince tamir ettirdim üç yıl sonra
Sana özelden fotoğrafını atayım ilk hamileligimdeki parmağımın, yüzükler nasıl kangren etmemiş diye sasirirsin. Eşine göster böyle mi olayım de korkudan yüzüğün lafını bile edemez.Ay ciddi misin ya iyi ki çıkarmışım deseneeşimde başta diyordu ki çıkarma yüzüğünü iste büyütelim öyle tak falan elimden zorla çıkardığımı görünce acıdı heralde tak diye tutturmuyor artık. Çok komik valla yüzüğü takmasam evli olduğumu anlamayacaklar mi karnım olmuş kocaman sanki davul yutmusum ahahaha
Ay canim cok gecmis olsun benimde ikinci doz aşım var cuma günü korkuyorum valla baya agritiyor kolu. Keske çalışmadığın izin gününe falan denk getirebilseydin zor olmuştur öyle calismak bide aktif kullaniyorsun sen işin geregi elini kolunu. Ondan dolayi da agrin artmis olabilir bana kolunu çok kullanma agir da kaldirma iki gün demişlerdiKızlar iyi akşamlar. Bugünüm zulüm gibi geçti. Ancak eve geldim bişeyler yedim işte sudan başka bişi almadım ağzına işte. Baş ağrım vardı kolum da çok ağrı yaptı aşı yapılan yer. Bir tuhafım ya ağırlık var üzerimde. Heryerim ağrıyor sanki. 3 tane parol içtim. Çalışmam gerekiyordu başka birine de veremezdim kendi müşterilerim. (Manikürde çalışıyorum) Eşim de instada 9 aylık dans eden kadınları gösteriyor bana sen 6.ayında pertin çıktı diyor. Çok yoruldum ya şimdiden
Agri yarında devam eder canım ama sonraki gun azalır biraz cok gecmis olsun. Uyurken dikkat et sol kolunun üzerine yatma sakın yanlışlıkla o zaman inanilmaz ağrıyor çünkü sabahBen de bugün asi oldum, okulda hiç bişeyim yoktu, eve geldim yemek yaptım, eşim geldiği gibi bana bişey oldu, mide mi karın mi sırt mi anlayamadım tuhaf bı ağrı, WC ye gittim, hani ishal olmuşum da onun ağrısı tutmuş gibi, ama kusma istediği de vardı. Baya bı sure kaldım WC de biraz rahatlama geldi ama tam geçmedi, bı kaç saat öncesine kadar kivrandim resmen ama ağrıyı tarifte edemiyorum, biraz daha sürse acile gidip EKG cektirecektim. Kolum zaten bagimsizligini ilan etti kendi halinde takılıyor, kaldıramıyorum bile. Beni yine fena etkiledi bu aşı, ateş kırgınlık yok ama kardiyak muayenesi olacak kadar sersemlestim ve ağrılarım oldu
Ayy valla cok gecmis olsun canim gerçekten olabilirmiş Allah korusundaSana özelden fotoğrafını atayım ilk hamileligimdeki parmağımın, yüzükler nasıl kangren etmemiş diye sasirirsin. Eşine göster böyle mi olayım de korkudan yüzüğün lafını bile edemez.
Uzanırken sağıma yatıyorum bugün ama ben gece çok dönüyorum, gece kasik ağrılarım oluyor kas ağrısı gibi. Umarım canımı çok yakmam unutupAgri yarında devam eder canım ama sonraki gun azalır biraz cok gecmis olsun. Uyurken dikkat et sol kolunun üzerine yatma sakın yanlışlıkla o zaman inanilmaz ağrıyor çünkü sabah
Merhaba canım çatı ağrısı artik bu dönemde herkeste oluyor normal birseymis bu, park yatak olarakta ben elele madre aldım icine de yatas twiny yatak siparis verdim. Bir tane de hamak besik tarzi almayi düşünüyorum annemin evi icinKizlar selam,
Iki sey sormak istiyorum. Cati agriniz oluyor mu? Benim vajina ustundeki kemigim agriyor ara ara artik cok uzun yurumek vs istemiyorum bu yuzden.
Ikinci sorum yatak icin. Simdi biz bebise oda yapacagiz odasinda karyolasi olacak( normal karyola mi montessori mi kararsizim)
Bir de bizim odada anne yani bi yatak olsun istiyorum. Aksap besik seklinde olanlarin parmakliklari kisa oldugu icin max 6 ay kullaniliyormus, chicco next2me tarzi olanlar da ayni sekilde 6 aymis. Bana bu sure kisa geldi:\
Anne yani olan park yataklar mantikli geldi ama park yatak seveni kadar nefret edeni de var, saglam degil va deniyor.
Iyi bir park yatak yada alternatif ne olabilir siz ne aldiniz/ alacaksiniz fikirlerinize ihtiyacim var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?