2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Benim doktorum da çok rahat, iki hamileliğimde de ilişkiyi yasaklamadi ama ben korktuğum için ikisinde de teşebbüste bile bulunmadim. Yakın civarda bı kaç doktora daha gitmiştim rahim ağzı ile ilgili görüş almak için, bir tanesi ilk 3 ay ve son 3 ay ilişki önermiyorum demişti, eşim de bu konuda iki hamileliğimde de bana bıraktı, çünkü biliyor ben kaygilarinirsam hayatı zindan ederim ona da, hiç bulasmayim diyor ama ara ara doktorun sakınca görmüyor, risk olsa yasaklardi dediginde ben sağimdan soluma zor dönüyorum, kramplarla yaşıyorum, şuram ağrıyor buram tutuluyor senin söylediğin şeye bak diyorum, o kadar dertlenmeye hemen tamam diyor zaten. Bı de son 3 aya girdiğimiz için artik riskli olacağını da bildiğinden teklif dahi etmiyor. Esin anlamak istemiyorsa bel ağrılarından kasik kramplarından bahset biraz, karşısında ağrılardan aglanan biri olunca onun da hevesi kaçar, şuan bebeğini görmediği için onunla bağı yok, ama sana vicdan yapar.

evet ben de farklı doktorlara gittim kimisi yasak değil diyor kimisi yapın ama dikkatlice çok değil diyor kimisi de yasaklıyor ben de şaştım kaldım vallahi, doktoruma mesaj attım az önce durumumuzu iyice değerlendirin 2 hafta sonra geldiğimizde bizimle konuşma yapabilir misiniz dedim... eşim bu arada maalesef her zaman düşünmeyebiliyor o anki ruh haline bağlı...

Tünaydin kizlar
Bugün kendi doktorumda ayrıntılı ultrason randevum vardı . Herşey normal görünüyor dedi . Bizim bebiş yine yüzünü kapatmıştı
Demir hapının kabız yaptığını söyledim ,ilacımı değiştirdi. Yoldan geldiğim için idrar ve kültür verdim . Vajinalden rahim ağzı uzunluguna bakarken akıntın var diyip çubuğa birşey aldı . Sonuçlar çıksın duruma göre antibiyotik verebilirim dedi . Cinsel ilişkiyi sordum. Yasak yok şu asamada dedi . Ben cesaret edemem gerçi de o ayrı . Bebeğin karnımda toplanmalarini soyledim bununla beraber ağrın ,kanaman ya da çok miktarda su gelirse tehlikeli kabul ederiz dedi .

Kızlar alacağımız şeyler hakkında araştırma yapıyor musunuz? Yada daha önce kullanıp beğendiğiniz için mi alıyorsunuz. Sorum şu aslında Şampuan olarak hangi markayı tercih edeceksiniz
Ben kimyasalı az olmasına dikkat edicem mesela benim alerjim var normal market şampuanlarıni kullanamıyorum yıllardır. Eşim de sadece soğuk sikim yagdan üretilmiş sabun kullanır saçına . Eğer çocuk bize çekerse zaten sıkıntılı olabilir. Aklımda iki, üç marka var . Ama henüz içeriklerine tek tek bakmadım . Ecowell , heaven on earth , Incia olabilir . 6 aydan sonra da baboon kati sampuana da gecebilirim . Duruma göre aslında . Bende ne alıp ne almayacagimi bilmiyorum henüz

Kızlar alacağımız şeyler hakkında araştırma yapıyor musunuz? Yada daha önce kullanıp beğendiğiniz için mi alıyorsunuz. Sorum şu aslında Şampuan olarak hangi markayı tercih edeceksiniz
Oğlumda mustelanin ürünlerini kullanmistim, memnundum, atopik dermatiti olan bebeklere de doktorlar mustela öneriyor genelde. Daha kaliteli ve temizi ciktiysa bu bebeğime de onu kullanirim. O yüzden tavsiyeleri takip edeyim ben de. Deterjan olarak minoris ve siveno aldım, güneş kremi olarak trukids alicam, şampuan ve bakım urunleri olarakta mustela düşünmüştüm yine.

Sanırım bende ecowell düşünüyorum. Kullananlar aşırı memnunum diyor ama bende biraz daha araştıracağım

Ayy ben daha deterjan, güneş kremi hiç birşey araştırmadım

Kızlar geçen hafta 62 yken bu sabah aç karnına ölçüldüm 65 çıktı şok oldum 1 haftada bu kadar nasıl kilo alabilirim biraz tatlıyı abarttım ama bu kadar olacağını düşünmüyorum, ödem olabilir mi ?

Birde benim akıntım oluyor genelde bu haftalarda normal mi ?İlk başta beyaz oluyor sonra sarıya dönüyor ama ağrı, koku vs.yok.

Benim de 1 hafta geriden geliyor cok onemli degil takma kafana
Canim beni yanlis anlama ama esinin tedaviye mi ihtiyaci var kimle gizli mesjlasiyorsun diye telefon kurcalamasi faln hic normal gelmedi bana. Hamilesin lekelenmelerin oluyor ve istememen cok normal. Yani empati yapmaya calistim karnim burnumda lekelenmem olmus ve esim bana sen gizli kimle mesjlasiyosun diyor icimden canavar cikti en son selasi verilirken kendime geldim saka yapiyorum tabiki Allah esine anlayis sana da sabir ve kolaylik versin

Bence de doktoru tembihleyin kesinlikle yasak filan desın canım inşallah sağ salim güzelce aliriz bebislerimizi kucagimiza

Hahahaha ya nobetci eczanede emzik aramaya çok güldüm evet ya bu yonu de var şimdi. Bakalım artık aynen dediğin gibi idare ediyorsa zorlamayim bende bari

Ben tecrübeli bir ebe ile görüştüm 1.aydan somra emzik verin demişti. Çünkü ilk günlerde bebek emzik alıyorsa aç kalmıştır dedi. Bende bir aksilik olmazsa öyle yapmayı planlıyorum
Bir ay mi ay şimdi ne zaman verelim ya neyse artık duruma göre bakalım napalim

İlk başlarda organik olması tercihim, organik belli başlı markalar var bilinen. Ama bir de okulumda ki hocalardan şey duydum, çocuklarında konak problemi olanlara normal organik şampuanlar iyi gelmemiş, mustelanıb köpük şampuanı etkili oluyormuş. O yüzden mustela da tercih edebilirim

Memur olan arkadaşlarım size bir sorum var,
Ben öğretmenim. Şimdi 8 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası iznimiz var ya. Ben normalde 37 ye kadar çalışmayı düşünüyordum zaten son üç hafta zorunlu ayrılmak, şimdi ben sezeryan olmak istiyorum doktor 38. Hafta da alıyoruz dedi sezeryanda. O zaman ben 37 ye kadar çalışsam 38 de sezeryan olsam doğum öncesi izninin sadece 1 haftasını mı kullanmış oluyorum? Yani geri kalan 7 hafta sonraya mı ekleniyor? Ya da mesela 35 te ayrıldım, 38 de sezeryan oldum, doğum öncesi iznimin sadece 3 haftası mı gitmiş oluyor

Geçen hafta 3 günde 1 kılo aldım oğlumda bu haftalarda haftada 1 kilo aldığım olurdu, doğumdan çıkınca 5 kilo gitti benim, sonrasında emzirme döneminde de 5 gitti kendiliğinden deli gibi tatlı yememe rağmen, rahat 10 kilo gidiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…