Bebeğin kilosuna göre değişir ama bana çok geldi sanki, 6 9 ay yenidogan 3 6 ay karışık alsan daha iyiKızlar eşim gidip 20 tane zibin almış hepsi de 3-6 ayya bunlar küçük te geldi gozume ya sanki 6 ay alsa daha mi uzun süre kullanilirdi? Tecrübeli anneler 3-6 ay giysi ne kadar kullanılır bari cidden 6 aya kadar kullanılır mi
Zıbın derken çit çitli bady mi almış 20 tane. Her markayı bilmiyorum ama oğlumda ebebek ve civilinkileri kullanmıştım ben, bebekle birlikte buyuyorlardiKızlar eşim gidip 20 tane zibin almış hepsi de 3-6 ayya bunlar küçük te geldi gozume ya sanki 6 ay alsa daha mi uzun süre kullanilirdi? Tecrübeli anneler 3-6 ay giysi ne kadar kullanılır bari cidden 6 aya kadar kullanılır mi
Alabilirsin canım bana 24 saat duş alma yarın alırsın demişti hemşireKızlar hemşire asi sonrası duş ile ilgili bişey demedi ama aşıdan ne kadar süre sonra duş aldiniz. Dün sabah vurulmuştum bu akşam duş alsam sorun olur mu acaba
Ay süper o zaman, sağol canımAlabilirsin canım bana 24 saat duş alma yarın alırsın demişti hemşire
Bugün daha iyi misin ağrın azaldı mı birazAy süper o zaman, sağol canım
Mesajını yeni okudmm canım çok güzel anlatmışsın ve özetlemişsin agzına saglıkAslında bu durum sadece beslenme ile ilgili değil, genetik alt yapı, plesantanin kalitesi, kan akışını sağlayan damarların konumu vs bı çok parametreleri var. Bunlar içinde en sonuncusu beslenme. Onlar biz yesekte yemesekte, vücudumuzun kendi yaşamsal faaliyetlerini sürdürmesi için ürettiği vitamin mineralleri çekiyor, bu kullandığımız demir, Multivitamin takviyeleri hep kendimiz için aslında, bebeğin bizden çektiği vitaminleri yerine koymak için. Sadece yemeyle ilgili olsa oğlum 10 kilo filan dogardi32 kilo almıştım ben önceki hamileliğimde ve durmadan yiyordum. Bebeğe kilo aldıran annenin kan sekerinin yüksek olması ama bu da hiç sağlıklı değil. Sağlıklı gıdalar yemek bu yüzden önemli, zararlilar annenin tansiyonunu ve şekerini artırıp dolaylı zarar veriyor bebeğe. Sosyal hayatta gelir beslenme gibi dengesizlikler olsa da Allah muazzam yaratmış insanları, özellikle de biz kadınları Bu yüzden yediği önünde yemediği arkasında yalıda yaşayan kadının bebeği de, asgari ücretle geçinmeye çalışıp sadece temel gıda ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan kadının bebeği de sağlıklı doğuyor çok şükür bı de son 37 ye girmeden önce kilo alımı artıyor, kimi bebek anne karnında kimi doğunca açığı kapatıyor. Oğlum 3.5 kilo doğdu, arkadaşımın 2.800 doğan kızı (aralarında 1 hafta var) çok kısa sürede oğlumu geçti kilosu ve hala da ciddi kilo farkı var aralarında. Eğer doktor gelişim geriliği olmadığını söylüyorsa takılacağın en son şey boy kilo olsun
Kolumun hafif ağrısı var ama dün geceki kadar değil, ama hasta gibi olan halim gecti şükürBugün daha iyi misin ağrın azaldı mı biraz
Citcitli body canım hepsi. Gözüme de küçük geldi ilk çocuk bilmiyorum bana mı öyle geliyorZıbın derken çit çitli bady mi almış 20 tane. Her markayı bilmiyorum ama oğlumda ebebek ve civilinkileri kullanmıştım ben, bebekle birlikte buyuyorlardiesnek kumaşları oluyor eğer çıtçıtlı bady den bahsediyorsan. Ama patikli tulum ya da patikli zıbın takimi dersen onlar çok çabuk küçük kalıyor, onları hep olduğu aydan bir beden büyük almak lazım. Atıyorum yenidogan döneminde 1-3 ay, 3 aylıkken 6 ay giydirecekmiş gibi.
Çok şükür yarına tamamen geçer inşallahKolumun hafif ağrısı var ama dün geceki kadar değil, ama hasta gibi olan halim gecti şükür
Tamam bari biraz da 6-9 filan alayım canım bunlar da 5-6 aya kadar giyer insallahBebeğin kilosuna göre değişir ama bana çok geldi sanki, 6 9 ay yenidogan 3 6 ay karışık alsan daha iyi
Ben korkudan hala yaptirmadim. o tetanoz aşısi beni mezara sokup cikariyo ama dr 1 doz da olsa yaptir dedi mecbur artikKolumun hafif ağrısı var ama dün geceki kadar değil, ama hasta gibi olan halim gecti şükür
Bana da tek doz yeter dedi, Allah'tan ikinci dozu vurulmicam.Ben korkudan hala yaptirmadim. o tetanoz aşısi beni mezara sokup cikariyo ama dr 1 doz da olsa yaptir dedi mecbur artik
Hayır canım hiç bişey olmamıştır, senin hayatını riske sokacak düzeyde bir çarpma olmadığı sürece bu tarz carpmalar düşmeler bebeği etkilemiyor. Onlar 7 kat karın katmani altında, kalın endometrium tabakası olan bı rahmin ortasında, içi su dolu bir kesenin içinde. Yerleri güvenli. Muazzam değil mi, mucize gibi bişey her şey olması gerektiginden daha mükemmel.Kızlar bugün işyerinde çalışırken elimde dosyalar vardı masanın sivri yerine hızla çarptım karnım çok ağrıdı elimdekiler yere düştü acıdan, gittim tuvalette baktım karnım kıpkırmızı olmuştu tamda göbek deliğine denk gelen bölgeyi çarpmışım yarım saat kadar sızladı. Çikolata falan yedim korktum hareket edecek mi bebiş diye hareket etti çok şükür ama yinede korktum ya. Bişey olmamıştır inşallah. Nasıl oldu nasıl görmedim koca masayı hiç anlayamadım herşey saniyeler içinde oldu
Gerçekten Allah'ın mucizesiHayır canım hiç bişey olmamıştır, senin hayatını riske sokacak düzeyde bir çarpma olmadığı sürece bu tarz carpmalar düşmeler bebeği etkilemiyor. Onlar 7 kat karın katmani altında, kalın endometrium tabakası olan bı rahmin ortasında, içi su dolu bir kesenin içinde. Yerleri güvenli. Muazzam değil mi, mucize gibi bişey her şey olması gerektiginden daha mükemmel.
Etkiye tepki vermiş. Refleksleri yerinde maşallahGerçekten Allah'ın mucizesivicdanen huzursuz oldum valla nasıl görmedim diye. Çünkü çarpar çarpmaz çarptıgım yerden tekme atmaya başladı yazık, dedim canı mı acıdı acaba da böyle yaptı anında. Belki de irkildi birden sarsılınca bilemiyorum. Bundan sonra çok daha fazla dikkat ederim baya korktum çünkü
Ay kıyamam ya bende sünnet ettirmek istiyorum ama muhtemelen 40 çıktıktan sonra yaptıracağım. Sen büyük oğlunu ne zaman sünnet ettirmiştin var mı bu konuda bir tavsiyenEtkiye tepki vermiş. Refleksleri yerinde maşallahcanı acimaz hiç merak etme. Ona ulaşmaz oranın acısı, senin canın acıyınca ona kadar ulaştı sanmissindir. Bı de onların canları acımıyor, bunu öğrendiğimde garipsemistim ama yenidoğan döneminde o yüzden sünnet yapıyorlar anestezi vermek gerekmiyormus.
Benim de bugün biraz geçti. Evdeydim bugün dinlendim.Kolumun hafif ağrısı var ama dün geceki kadar değil, ama hasta gibi olan halim gecti şükür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?