- 3 Ağustos 2022
- 648
- 884
- 33
Tavsiyelerini uygulayacağım, çok teşekkür ederim.Once açlık olcup sonra çorba içip tekrar ölç, agresif yükselme oluyorsa çorbayı tamamen kesersin, ama çok etkilemiyorsa basit bı diyetle toparlanır belki. Bana çorbanin yanı sıra yemeklerin suyu da yasaktı. Misal taze fasulyenin kendisini yiyip suyunu dokeceksin demişti diyetisyenim. Yemek şekerini suya salarmis. Benim sert yükseliş oluyordu bazı gıdalarda. Diyetisyenin en doğru şekilde seni yönlendirir. Bı de için rahat olsun farkedilen şeker bebeğe zarar vermiyor, aslında tüm hamilelerin beslenmesi gereken bu şekil ama diyetisyene gitmeden o disipline giremiyoruz, sen diyetisyenin dediklerini bize de yaz biz de istifade edelim
Gercekten korktuğun kadar degilmis demekki, çok basit her hamilenin uyması gereken bı rutin vermiş sana zatenTavsiyelerini uygulayacağım, çok teşekkür ederim.Dün dahiliye uzmanına gittim.Değerlerim cok yüksek degilmis ama daha çok son üc ayda yükselmeye başlıyor dedi.Özel bir kliniği var ilgili bir doktordu, diyabet tedavisi konusunda iyiymiş etraftan öyle duydum.Diyetisyene yönlendirmedi.Kendisi bir diyet programı oluşturdu. Beyaz un, şeker, pirinç yasak,meyvelerden İncir, üzüm, kavun yasak dedi.Gunde bir meyve yiyebilirsin, protein ve sebze ağırlıklı beslenmelisin, işlenmiş gıdalar salam sucuk, bisküviler yasak. Ara öğünlerde bir kase yoğurt, süt, 8-10 fındık, 2-3 ceviz, 5-6 badem olabilir.Gunde yarım saat yürüyüş yapmalısın dedi.Bir de bir hafta boyunca sabah açlık tokluk, öğle ve akşam tokluk şekerimi ölçüp not alacağım.Bir hafta sonra tekrar gideceğim.
Ben genelini 3-6 ay aldım bebeğin kaç kilo doğacağı belli olmadığı için. Bikaç ayı onlarla geçirip devamında bakacağım. Yenidoğan almadım hiç çok küçük oldukları için. Beyaz alt üst aldım içlerine giydirmelik onlarda 1-3 ayKızlar 1-3 ve 3-6 aylık bi iki tulum aldım ama nerdeyse aynı bunlar yahubunları kaç ay giyebiliyor acaba bebekler ya? 6-9 aylık alıp geniş geniş mi giydirsem siz nasıl aldiniz
3-6 lar da baya küçük yenidogana yakın geldi gozume de ondan dedim acaba elimizde mi patlar diyeBen genelini 3-6 ay aldım bebeğin kaç kilo doğacağı belli olmadığı için. Bikaç ayı onlarla geçirip devamında bakacağım. Yenidoğan almadım hiç çok küçük oldukları için. Beyaz alt üst aldım içlerine giydirmelik onlarda 1-3 ay
Canım bana iki tane hastane çıkışı geldi. Bende 2 tane yenidoğan aldım tulum. Diğerleri hep 0-3 aylık 2-4 aylık. Aslında ben çok üründe almadım, 6. Ayları neredeyse yaza denk geliyor duruma göre alırım dedim.Kızlar 1-3 ve 3-6 aylık bi iki tulum aldım ama nerdeyse aynı bunlar yahubunları kaç ay giyebiliyor acaba bebekler ya? 6-9 aylık alıp geniş geniş mi giydirsem siz nasıl aldiniz
Kendini çok üzme canım gebelik şekeri çoğunlukta var artık. Bundan sonrasına biraz daha fazla dikkat edersin sadece
Sağ olun kızlarÜzülme canım öğrenmen daha iyi. Bilmeyenler yaptırmayanlarki daha riskli. En azından ona göre davranacaksın. Diyetisyenle çalışıp dengelersin. Bir arkadaşımda da çıkmıştı. Toplam 7 kilo almıştı diyetisyenle çalışmıştı doğuma kadar. Herşey yoluna grecek.
Evet ben de zamanla tamamlayayim ya acelem ne şu anda birden saldirdiysam bu ayCanım bana iki tane hastane çıkışı geldi. Bende 2 tane yenidoğan aldım tulum. Diğerleri hep 0-3 aylık 2-4 aylık. Aslında ben çok üründe almadım, 6. Ayları neredeyse yaza denk geliyor duruma göre alırım dedim.
Dediğin gibi aslında baştan beri uygulamamız gereken bir rutin ama ben tatlıyı ve meyveyi abartmıştım.Gercekten korktuğun kadar degilmis demekki, çok basit her hamilenin uyması gereken bı rutin vermiş sana zatenBunların içinden en zoru meyve olanı digerleri zaten olmasa da olur. Günde bir meyve hakkının olması güzel oluyor, hiç yoktan iyidir diyorsun, benim haftanın 4 günü meyve 3 günü sütlü tatlı ya da dondurmaydi. Ben ikisinden de vazgeçemem demistim diyetisyene ama tabi erkek bebeğe hamile birine günde sadece bir meyve ya da hafif tatlı izni vermek çok acımasızca, beni en çok kısıtlı meyve ve tatlı olayı zorlamisti.
Merhaba canım yoykonun hangi modelini aldinArkadaşlar merhaba ben yoyko marka bebek arabası ve puset aldım. Çift taraflı kullanılıyor bebek arabası. Puseti bebek arabasına takabiliyoruz. Ve aynı zamanda oto koltuğu da oluyor. Çok memnunum kalitesinden e bebek ve diğer mağazalarda gördüklerimden çok daha tok ve şık duruyor. Ve elele madre anne yanı park yatak bunu tavsiye ile aldım o da mağazalarda baktığımdan çok daha güzel geldi. Eğer almayanlar varsa bir araştırsın derim.
Hoşgeldin canımMerhabalar, ben de nasip olursa ocak annesi olacağım. Aranıza katılmak istedim. Bugün doktora gittim. Ultrason güzel geçti. 24 haftalık olduğum için şeker testi istedi doktorum. Şekerim ilk ölçümde normal çıktı ama ikinci ölçümde en yüksek 140 olması gereken değer 197 çıktı. Yani anladığım kadarıyla gebelik şekerim mevcut. Ben bundan sonra nasıl bir süreç izleniyor merak ediyorum. Tecrübesi olanlar yazabilirse sevinirim.
Bende öyle ya ne yapsam önüne gecemedim ama suyumun fazla çıkması doktorun tatlıyı çok çok sınırlandır demesiyle korktum ve azalttim ancakDediğin gibi aslında baştan beri uygulamamız gereken bir rutin ama ben tatlıyı ve meyveyi abartmıştım.Benim için de tatlının yasak olması çok zorlayacak.Rüyamda bile tatlı yediğimi görüyordum Öyle sütlü tatlılar da kesmiyordu şerbetli tatlılar yiyordum.İyi tarafından bakarsak çok kilo almayacağım.Şimdiye kadar 11 kilo almıştım ve 5 kilo fazlayla başlamıştım.
Hoş buldumHoşgeldin canımmuhtemelen dahiliye veya endokrinoloji bölümlerinden birine sevk edecek doktorun orada verilen diyete göre yediklerini bir kac ay duzenleyeceksin o kadar
Diyetle hemen kontrol altina alınıyor canim merak etme, önemli olan farketmekti sende zaten testi yaptırmışsin verilen diyete uyarsın hicbir sıkıntı olmaz Allah'ın izniyleHoş buldumsadece öyle olacaksa bebeğe bir zararı yoksa her türlü diyeti uygulayabilirim. Çok teşekkür ederim
Amin inşallahBende öyle ya ne yapsam önüne gecemedim ama suyumun fazla çıkması doktorun tatlıyı çok çok sınırlandır demesiyle korktum ve azalttim ancakneyse sunun surasında birşey kalmadı inşallah saglicakla bebekler gelsin de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?