2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Ama canim dusunuldugunde 18. Haftada 15 cm ve 130-140 gram araliginda oluyor o agirlikta bir bebegin tekmesi atsa bile oyle hafif olur ki boyle dusununce doktorun dedigi bana cok mantikli geldi ultrasonda zaten kollarini surekli haraket ettiriyordu boyle surekli hareket ediyor ama suan cok kucuk hissetmen cok cok zor dedi doktorum acikcasi mantiklida geldi birde genelde yemek yedikten sonra ve sabahlari acken hissediyoersan ozellikle bagirsakla dipdibe olduklari icin o saniyor olma ihtimalimizde var tabi herkes bir degil benim cevremde de dort arkadasim var suan hamile olan net olarak 6. Aydan sonra bebegin hareketini hep hissettiler oda tekme gibi degilde daha cok icinde bisey hareket ediyor gibi hissediliyormus valla sabirsizlikla bekliyorum bende bir umit aa hareket ediyor dedim ama gercektende dikkat edince bagirsak oldugunu malesef farkettim
Kuzum valla şöyle yazmışsın ya keşke video ekleme şansım olsaydı daha bugün çektiğim videoda resmen karnım hopluyor içinde süzülüyor tam 16 hastalıktan beridir hissediyorum dediğim gibi gün geçtikçe daha sık daha net ve belirgin olmaya başladı şu an durmuyor yerinde artık karnım şekilden şekilde giriyor

Asla öyle birsey yok ben şu an 18+3 haftaligim ve 16 haftalikken ilk hareketlerini hissettim gün geçtikçe şiddetlendi daha belirgin oldu ve fazlalaşti şu anda öyle videolar çekiyorum ki karnımda zıplıyor resmen video kayıtları bile var elimi koyunca nerde olduğunu dahi hissediyorum kesinlikle kişiden kişiye değişen bi durum bu arada ilk hamileligim benim de 10 aylık evliyim ben zayıf olduğum için bu kadar erken hissettiğimi düşünüyorum açıkçası çünkü rahim ile deri arasında ne kadar yağ dokusu olursa o kadar hissedilmesi zorlaşır mantıken
Bu zayıflık mevzusu da bana doğru gelmiyor ben de zayıfım ama hissetmiyorum henüz

Bu zayıflık mevzusu da bana doğru gelmiyor ben de zayıfım ama hissetmiyorum henüz
Ben de çok aşırı kilolu değilim üstelik ikinci hamileliğim, 18. Haftam ama öyle bariz hissetmiyorum ben de. Çok hafif kıpırtı gibi sadece o da çok nadir. Şuan boy kilo indeksim ideal hatta, kilom yok. Biraz bebekle biraz da rahim yapısıyla alakalı sanırım.

Canım bana gayet mantıklı geliyor internetten arastirdigimda da kilolu annelerin zayif annelere gore genel olarak daha gec hissedebilecegi yaziyor tabi tek etken bu değil ve genelleme olarak söyleniyor kişiden kişiye kesinlikle değişir bu durum her bebegin gelişimi de hareketliliği de aynı değil ben evlendigimde 40 kilo hamile kaldigimda 43 kiloydum şu an en son 50 kiloydum tartildigimda bebek ne kadar deriye yakın olursa o kadar net hissediliyor hareketi haftaya doktor kontrolüm var en son 15 haftalikken gitmistim o zaman hissetmiyordum ama bu konuyu uzman bi doktor tarafından ogrenicem detaylıca buraya da yazarım

Ben de çok aşırı kilolu değilim üstelik ikinci hamileliğim, 18. Haftam ama öyle bariz hissetmiyorum ben de. Çok hafif kıpırtı gibi sadece o da çok nadir. Şuan boy kilo indeksim ideal hatta, kilom yok. Biraz bebekle biraz da rahim yapısıyla alakalı sanırım.
Ben de öyle düşünüyorum canım bebek ve rahimle daha çok ilgisi var bu durumun. Zayıflıkla olsaydı çoktan hissetmeliydim. Geçen gün sağlık ocağına kalp atışı dinlemeye gittim hemen duyuldu ebe de şaşırdı, zayıfsın ya ondan hemen duyuldu dedi.

Ben de öyle düşünüyorum canım bebek ve rahimle daha çok ilgisi var bu durumun. Zayıflıkla olsaydı çoktan hissetmeliydim. Geçen gün sağlık ocağına kalp atışı dinlemeye gittim hemen duyuldu ebe de şaşırdı, zayıfsın ya ondan hemen duyuldu dedi.
İşte tek etken zayıflık değil zaten benim ilk hamileligim gümbür gümbür hareket ediyor yani hissetmeyi gectim hareketleri videolarda gözle görülür şekilde
Kiz kardeşim eşim olsun ellerini koyunca bariz bellii hissediyor öyle söyleyeyim

İşte tek etken zayıflık değil zaten benim ilk hamileligim gümbür gümbür hareket ediyor yani hissetmeyi gectim hareketleri videolarda gözle görülür şekilde
Kiz kardeşim eşim olsun ellerini koyunca bariz bellii hissediyor öyle söyleyeyim
Benim eşim de elini koyuyor konuşuyor hiç tık yok kıyamam ya 😬

Kızlar pierre cardin ana kucağı alan var mı aranızda. Ben baby jörn muadili bir ana kucağı istiyordum tesadüf bimde denk geldim indirime gitmişti internet fiyatına göre bayada uygun geldi bana. Alsam mı ne dersiniz çevrenizde kullanan oldu mu bu modelden fiyatı 1100 tlye düşmüş

Eklentiler

• Screenshot_20230819_233649_trendyol.com.webp
    Screenshot_20230819_233649_trendyol.com.webp
    22,3 KB · Görüntüleme: 79
  • Screenshot_20230819_233635_trendyol.com.webp
    Screenshot_20230819_233635_trendyol.com.webp
    16,6 KB · Görüntüleme: 71
  • IMG_20230819_193726.webp
    IMG_20230819_193726.webp
    30,5 KB · Görüntüleme: 78
Kızlar pierre cardin ana kucağı alan var mı aranızda. Ben baby jörn muadili bir ana kucağı istiyordum tesadüf bimde denk geldim indirime gitmişti internet fiyatına göre bayada uygun geldi bana. Alsam mı ne dersiniz çevrenizde kullanan oldu mu bu modelden fiyatı 1100 tlye düşmüş
Aslına bakarsan güzel duruyor ama ben biraz korkuyorum. Babybjörn bu işin patentini alarak hakkını vere vere yapıyor. O 6-7 bin ₺ iken yan firmalardan biri 1-2 bin ₺ ye satıyor tamam ama, bebeğimi gerçekten emanet edebileceğim sağlamlıkta mı diye endişe ediyorum. Ya bebek sallanırken dengesizlik yapsa ? Ya ayaklarından biri çıksa? Ya bebek geriye doğru o anakucağı ile birlikte düşse? Gibi delice sorular aklımı kurcalıyor. Birde henüz çocuk bile sayılmayan 19 aylık kardeşi doğduğunda 2 yaşında bi oğlum ve 6 yaşında ablamız varken.. biri tutup hızlı sallasa çocuk içinden uçsa of of offff kurduğum senaryolara inanamazsın.. Uzun süreli kullananların yorumlarını okuyarak almaya karar vermelisin bence en doğrusu bu olur

Aslına bakarsan güzel duruyor ama ben biraz korkuyorum. Babybjörn bu işin patentini alarak hakkını vere vere yapıyor. O 6-7 bin ₺ iken yan firmalardan biri 1-2 bin ₺ ye satıyor tamam ama, bebeğimi gerçekten emanet edebileceğim sağlamlıkta mı diye endişe ediyorum. Ya bebek sallanırken dengesizlik yapsa ? Ya ayaklarından biri çıksa? Ya bebek geriye doğru o anakucağı ile birlikte düşse? Gibi delice sorular aklımı kurcalıyor. Birde henüz çocuk bile sayılmayan 19 aylık kardeşi doğduğunda 2 yaşında bi oğlum ve 6 yaşında ablamız varken.. biri tutup hızlı sallasa çocuk içinden uçsa of of offff kurduğum senaryolara inanamazsın.. Uzun süreli kullananların yorumlarını okuyarak almaya karar vermelisin bence en doğrusu bu olur
Mamma markasına baktınız mı onunda cok kullanıcısı var memnuniyet yüksek

Ben çok kullanılacagını düşünmüyorum o yüzden de orjinaline o kadar para vermek istemedim elektrikli olanları da istemiyorum biraz daha araştırıp yorumu çok olan bir muadil alayım en iyi teşekkür ederim cevabın için😘

Ben çok kullanılacagını düşünmüyorum o yüzden de orjinaline o kadar para vermek istemedim elektrikli olanları da istemiyorum biraz daha araştırıp yorumu çok olan bir muadil alayım en iyi teşekkür ederim cevabın için😘
Başka çocuğun olma ihtimali varsa onlara iyi bi yatırım aslında birkaç sene sonra fiyatları ne olur Allah bilir 😅 benim bu 3. Olduğu için arkadan kullanan olmayacak o yüzden eğer alırsam işim biter bitmez satıp yerine başka bir ihtiyacımızı alırım diye düşünüyorum ama bakalım 🤔

Başka çocuğun olma ihtimali varsa onlara iyi bi yatırım aslında birkaç sene sonra fiyatları ne olur Allah bilir 😅 benim bu 3. Olduğu için arkadan kullanan olmayacak o yüzden eğer alırsam işim biter bitmez satıp yerine başka bir ihtiyacımızı alırım diye düşünüyorum ama bakalım 🤔
Oğlum sağlıkla doğsunda çok ilerisini düşünemiyorum valla ben😂 ama muhtemelen kardeşimin benden sonra çocugu olursa aldıklarımı ona veririm istemezse de kendim için saklarım senin satman daha mantıklı tabiki ☺️

Canım bana gayet mantıklı geliyor internetten arastirdigimda da kilolu annelerin zayif annelere gore genel olarak daha gec hissedebilecegi yaziyor tabi tek etken bu değil ve genelleme olarak söyleniyor kişiden kişiye kesinlikle değişir bu durum her bebegin gelişimi de hareketliliği de aynı değil ben evlendigimde 40 kilo hamile kaldigimda 43 kiloydum şu an en son 50 kiloydum tartildigimda bebek ne kadar deriye yakın olursa o kadar net hissediliyor hareketi haftaya doktor kontrolüm var en son 15 haftalikken gitmistim o zaman hissetmiyordum ama bu konuyu uzman bi doktor tarafından ogrenicem detaylıca buraya da yazarım
Evet ben zaten yazdiklarimin doktorun dedikleri oldugunu belirtmistim kendiside uzman alaninda taninmis bir doktor tabiki hissedenler vardir ama ben de 19 haftaligim cok hafif bebegin hareketleri diyebilecegim kesin kimildanmalar sadece hissedebiliyorum acikcasi genelininde boyle oldugunu dusunuyorum erken hissedenlerin olmasi cok guzel ama normali buymus gibi lanse ediliyor bu sefer hareket hissetmeyenler endiselenebiliyor her doktorun fikri ayri olabildigi gibi bende saglikciyim zaten bu yuzden doktorumun aciklamadi kendi vucudumu dinledigimde bana mantikli geldi bebisimin suanki cok hafif hareketlerini hissedincede onceki hissettijlerimden farkli oldugunu anlayabiliyorum bu cok tartisilacak bir konu degil zaten her vucut yapisi farkli oldugu gibi buda bireysel herkesin farkli tecrube edecegi bir deneyim insallah herkes erkenden hissedebilir

Vajinasinda zonklama yasayan oldu mu?
Sabahtan beri arada oluyor
1 2 hafta once de olmustu
Hatta makatta bile baski hissediyorum ara ara
Normal bi durum mu acaba

Back
X