2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Kızlar nasılsıniz nasıl gidiyor uzun zamandır buraya giremiyorum iş güç koşturmaca içindeydim. Yarın 20. Haftaya gircem daha bebişin hareketini ayırt edemiyorum ilk gebelik ondan mı acaba anlamadım yahu
Adli tatil olunca gelebildin sanırım hoşgeldin canım. Tetenoz aşısı olmayı unutma bu hafta😊 bebiş hareketleri de genelde 22-24 hafta civarı hissediliyormuş ilk gebelikte

Adli tatil olunca gelebildin sanırım hoşgeldin canım. Tetenoz aşısı olmayı unutma bu hafta😊 bebiş hareketleri de genelde 22-24 hafta civarı hissediliyormuş ilk gebelikte
Aynen ya canım çok yoğunduk yasa felan çıktı kosturdum baya yani. Ya şey sorcam bu aşı için beni aramadı sağlık ocağı. Bide bisey daha sorcam yeni doğan kıyafeti kaç tane almak lazım ya 5 takim iyi mi çok mu

Ritim bozukluğu değil ama hamilelikte yüksek nabız oluyor bende. Nabzım 120-130 Lara çıkıyor ama tansiyonum normal. İlk hamileliğimde hemşire nabzın yüksek bı kardiyolojiye git demişti ama ihmal etmiştim. Benim de gitmem lazım
Herhangi bir sorun oldu mu ne dediler? Benim 32.hafta nabzım 117-118

Aynen ya canım çok yoğunduk yasa felan çıktı kosturdum baya yani. Ya şey sorcam bu aşı için beni aramadı sağlık ocağı. Bide bisey daha sorcam yeni doğan kıyafeti kaç tane almak lazım ya 5 takim iyi mi çok mu
Benimde ilk bebeğim canım o yüzden ne desem yalan olur ama bende çok almadım hastane çıkışı iki tane aldım 1-3 ay aldım 5 takımda başka almadım bebek çabuk büyüyor dedikleri için

Bu hafta olmam şart mı haftaya olsam olur mu yani ayın 30 31 inde
20. Haftada olmak gerekiyor diye biliyorum ama bir hafta geç olman sorun olmaz bence. Sadece cumaya denk getirsen iyi olur benide aile hekiminden aramadılar kendim gidio sordum 18. Haftada hemen yapalım dediler dedim 20. Haftada değil miydi 16 dan sonra vuruyoruz hafta çok önemli değil dedi hemşire ama ben güvenemedim 20 yi bekleyip öyle vurulacağım bu cuma. Cumaya denk getir deme sebebim kol ağrısı ateş vs yapabiliyormuş zor olur o halde çalışmak

Bu hafta olmam şart mı haftaya olsam olur mu yani ayın 30 31 inde
Bana sağlık ocağı hemşiresi 20. Haftadan sonra dedi. 21-22 de olur ama iki aşı arası 4 hafta olacakmış. Sağlık ocağında gebe kaydı yapılması gerekiyormuş takip etmeleri için. Ben gidip hamileyim deyip tahlil iğne falan yaptırıyordum ordan bir hemşire hamile kaydın var mı dedi. Ayrıca kayıt olmak gerekiyormuş.

Ritim bozukluğu değil ama hamilelikte yüksek nabız oluyor bende. Nabzım 120-130 Lara çıkıyor ama tansiyonum normal. İlk hamileliğimde hemşire nabzın yüksek bı kardiyolojiye git demişti ama ihmal etmiştim. Benim de gitmem lazım
120 130 baya rahatsız eder ya, bencede bir görünsen iyi olur. Ben tiroid ilacı kullanmadan önce benimde çarpıntım oluyordu ilaca başladıktan sonra çarpıntı geçti çok şükür. Benim çarpıntımın sebebi muhtemelen tsh değerinin yükselmesiydi ama sizde başka birşeyden kaynaklanmış olabilir tamamen hamilelikle ilgili de olabilir ama yinede tedbir almak lazım okullar açılmadan bir gitseniz iyi olur bence

Herhangi bir sorun oldu mu ne dediler? Benim 32.hafta nabzım 117-118
Hamilelikte ve doğum esnasında bı sorun olmadı, sonrasında da nabzım normal düzeye döndü ben de kardiyolojiye gitmedim. Bu hamileliğimde de ara ara 110 a yaklaşıyor. Ama tansiyonum genelde 9-6 ya da 10-6 olduğu için çok sıkıntı yaşamadım ben.

120 130 baya rahatsız eder ya, bencede bir görünsen iyi olur. Ben tiroid ilacı kullanmadan önce benimde çarpıntım oluyordu ilaca başladıktan sonra çarpıntı geçti çok şükür. Benim çarpıntımın sebebi muhtemelen tsh değerinin yükselmesiydi ama sizde başka birşeyden kaynaklanmış olabilir tamamen hamilelikle ilgili de olabilir ama yinede tedbir almak lazım okullar açılmadan bir gitseniz iyi olur bence
Bu hamileliğimde henüz o kadar yükselmedi nabzım, işin tuhafi çarpıntı da hissetmiyorum ama ölçümlerde yüksek çıkıyor. Bu hamileliğimde bı iki defa 100-110 arası çıktı ama 130 olsa bile çarpıntı farkedemiyorum. Hemşire soylemeseydi anlamazdım hatta ilk hamileliğimde. Çocukluğumdan beri nabzım hızlı atar normalde ama hamilelikte daha da artıyor. Yine de ihmal etmemek lazım bu hamileliğimde de yükselirse gidicem kardiyolojiye

Benimde ilk bebeğim canım o yüzden ne desem yalan olur ama bende çok almadım hastane çıkışı iki tane aldım 1-3 ay aldım 5 takımda başka almadım bebek çabuk büyüyor dedikleri için
Kardesim geldi bugün, 5 li takım almış daha cinsiyet belli olmadan, hastane çıkışı yenidoğan onu getirdi, ay el kadar 😄 ama onu görünce ilk defa bir an önce doğsa diye sabirsizlandim 😊

Bu hamileliğimde henüz o kadar yükselmedi nabzım, işin tuhafi çarpıntı da hissetmiyorum ama ölçümlerde yüksek çıkıyor. Bu hamileliğimde bı iki defa 100-110 arası çıktı ama 130 olsa bile çarpıntı farkedemiyorum. Hemşire soylemeseydi anlamazdım hatta ilk hamileliğimde. Çocukluğumdan beri nabzım hızlı atar normalde ama hamilelikte daha da artıyor. Yine de ihmal etmemek lazım bu hamileliğimde de yükselirse gidicem kardiyolojiye
O zaman vücut alışmıştır sıkıntı olmaz bence canım. Benimde genel olarak hep çarpıntı vardı zaten hamilelikte arttıgını hissettim oda dediğim gibi tiroid ile alakalıymış ilaç alınca geçti. 100 110 sıkıntı değil ama bencede

20. Haftada olmak gerekiyor diye biliyorum ama bir hafta geç olman sorun olmaz bence. Sadece cumaya denk getirsen iyi olur benide aile hekiminden aramadılar kendim gidio sordum 18. Haftada hemen yapalım dediler dedim 20. Haftada değil miydi 16 dan sonra vuruyoruz hafta çok önemli değil dedi hemşire ama ben güvenemedim 20 yi bekleyip öyle vurulacağım bu cuma. Cumaya denk getir deme sebebim kol ağrısı ateş vs yapabiliyormuş zor olur o halde çalışmak
Tamam canım 1 Eylül Cuma izinliyim o zaman gidiyim sağlık ocağına aşı için sagolasin😊

Bana sağlık ocağı hemşiresi 20. Haftadan sonra dedi. 21-22 de olur ama iki aşı arası 4 hafta olacakmış. Sağlık ocağında gebe kaydı yapılması gerekiyormuş takip etmeleri için. Ben gidip hamileyim deyip tahlil iğne falan yaptırıyordum ordan bir hemşire hamile kaydın var mı dedi. Ayrıca kayıt olmak gerekiyormuş.
Hamile kaydım var canım yaptırmıştım onu. Bakalım olmazsa ararım bu hafta bi gecsinde😊

16 dan sonra vuruluyor canım. İki dozu 36 haftada yaptırmak yeterliymiş yani 20. hafta kuralı diye bir şey yok. Ben de hep burda duydum 20. haftayı. Bizim sağlık ocağında aşı kalmamış, tatile gitmeden yaptıraydın diye gitmiştim 22 lere falan sarkacak benim önemli olan 36. haftaya kadar yaptırmak iki dozu dedi ebe

Merhaba kizlar bende 18 haftalikken kontrole gittigimde hafif hissettigimi soyledigimde doktorum imkansiz oldugunu hissedilenin bagirsaklarsaki hareket oldugunu soyledi cogununda oyle oluyormus ozellikle ilk gebelikte 6 aydan sonra cok hafif hissetmeye baslanir tekme tarzi seyleride zaten 7 bucuk sekizden sonra cok net hissedersin dedi bende dikkat edince genelde bisey yedigimde o hissiyati aldigimi farkettim yani bagirsaklardan geliyor aslinda gibi geldi bana da uzuldum bir tık belki ikinci gebeliklerde daha erken anlasililiyordur ama ilk gebelik olunca sabirsizlikla bekliyorum hareket etmesini 💞
Asla öyle birsey yok ben şu an 18+3 haftaligim ve 16 haftalikken ilk hareketlerini hissettim gün geçtikçe şiddetlendi daha belirgin oldu ve fazlalaşti şu anda öyle videolar çekiyorum ki karnımda zıplıyor resmen video kayıtları bile var elimi koyunca nerde olduğunu dahi hissediyorum kesinlikle kişiden kişiye değişen bi durum bu arada ilk hamileligim benim de 10 aylık evliyim ben zayıf olduğum için bu kadar erken hissettiğimi düşünüyorum açıkçası çünkü rahim ile deri arasında ne kadar yağ dokusu olursa o kadar hissedilmesi zorlaşır mantıken

Bazı doktorların bu kadar net konuşmasından kendimi tuhaf hissediyorum. 18+1im ve 16. haftadan beri hareketlerini hissediyorum. Bildiğin tekme atıyor, acaba bu bebeğin hareketi mi dedirtmeyecek kadar da bariz belli 🫠
Kesinlikle aynenn benim 16 haftadan beri videolarımı var ani diye biriktiriyorum ilk gözle görüldüğü ana kadar çektim yani asla ve asla bağırsak hareketi değil eşim dahi hissediyor

Back
X