2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Bizde dün annemle kıyafetleri yıkadık hepsini yıkayınca çok zor oluyor tek başına yapmayı düşünüyorsan sakın hepsini aynı anda yıkama. Onları kurut as topla ütüle gerçekten baya yorucu oldu işimiz bittiğinde annem bir köşeye bayıldı resmen yorgunluktan. Dediğin gibi parça parça yıkamak mantıklı veya bir iki hafta sonra kalanları yıkayadabilirsin nasıl istersen❤️

Enem siz neler aldınız bebelere bu kadar 😀 benim renkliler ile beyazları toplasan hepsi iki makine yapar 😂
Benimki bir makineyi doldurmaz 😂 Çok eksiğim var daha alınacak.Neyi bekliyorsam.😄

Kızlar ya bişi soracam ben dün akşm 6 da patates-biber kızarması- ekmek- ayran ve salata yedim 1.saat şekerim 135 2.saat şekerim 120 çıktı sonra çayın yanında bi halley , bir kayısı, şekerli bardak çay içtim, ama bunlarda akşm 8 gibi tükettiğim şeyler ve sonrasında gece 4 de ilaç alıyorum diye yarmadan 10:30 da bi kırmızı elma yedim ve yattım . Sabah uyandığım gibi bu sefer dişlerimi fırçaladım ve şekerimi ölçtüğüm de sürprizzz 155 açlık şekeri ile karşılaştım sizce diş macunu etkilemiş olabilir mi?

Bu arada 8:30 da ölçtüm 155 di şimdi ölçtüm bi saat sonra 86 ayy kafam allak bullak oldu ya ben yine de her ihtimale karşı şeker yüklemesi yaptırsam mı? Bi saatte 155 den 86 ya düşmez ki acaba diş macunu anlık kı yükseltti şekerimi🤦🏽‍♀️

Kızlar ya bişi soracam ben dün akşm 6 da patates-biber kızarması- ekmek- ayran ve salata yedim 1.saat şekerim 135 2.saat şekerim 120 çıktı sonra çayın yanında bi halley , bir kayısı, şekerli bardak çay içtim, ama bunlarda akşm 8 gibi tükettiğim şeyler ve sonrasında gece 4 de ilaç alıyorum diye yarmadan 10:30 da bi kırmızı elma yedim ve yattım . Sabah uyandığım gibi bu sefer dişlerimi fırçaladım ve şekerimi ölçtüğüm de sürprizzz 155 açlık şekeri ile karşılaştım sizce diş macunu etkilemiş olabilir mi?
Yok diş macunu etkilemez, ama akşam yenilenler ertesi sabah şeker ölçümünü etkiliyor. Diş macunu yutulmuyor emilimi de çok düşük. Ben akşam biraz abur cubur yesem ertesi gün kahvaltıdan sonra toklukmsekerim 140 i geciyor

Bu arada 8:30 da ölçtüm 155 di şimdi ölçtüm bi saat sonra 86 ayy kafam allak bullak oldu ya ben yine de her ihtimale karşı şeker yüklemesi yaptırsam mı? Bi saatte 155 den 86 ya düşmez ki acaba diş macunu anlık kı yükseltti şekerimi🤦🏽‍♀️
Yükleme yaptırmadan önce hastanede açlık tokluk baktır bence, bir saatte bu kadar düşüş olur hatta ani seker düşmesi 10 dakikada da olur ama bana ilk ölçüm hatalı gibi geldi, keşke hemen bir kez daha olcseydin. Dediğim gibi diş macunu şekeri etkilemez yani bende hiç etkilemedi. Ölçüm yanlış bence

Bildiğin yerde doğum yapacak olman çok büyük şans gerçekten🥰 Ablam bi çocuğunu devlette birini özelde doğurdu. Özelde ebelerden memnun kalmamıştı. Şans biraz da herkesin deneyimi farklı oluyor. İnşallah hepimiz çok şanslı oluruz da minnoş güzel doğumlar yaparız 🙏🏻
Beni🥰m de öyle çok öyle farklı doğum var ki etrafımda, hepsi başka başka. Benim ablam da fakültede kendi bölümünde doğum yaptı doktoru asistanları hepsi tanıdık onu da çok severler, ama epey zor bi doğum oldu biz bile perişan olmuştuk. Yeğenimi görünce bi kızmıştım ablamı çok yordun diye hatta :D Yani öyle çok etken var ki, inşallah hepsi tıkırında gider dediğin gibi minnoş sağlıklı doğumlar yaparız 🥰 pozitif düşünmeye devamm ❤️
İşe yarar umarım, ilk dogumumda lansinoh merhem pek işe yaramamisti bende. Bu sefer gumus kapak denicem. Bı de soğan suruyorlarmis doğumdan bir gece önce onu da yapicam
Ben gümüş kapağı artık doğum yaklaşıyor diye hissettiğimde takmaya başlamıştım ara ara belki günde1-2 saat. Başka hiçbir şey kullanmadım çok şükür çok rahattı süreç. İnşallah sen de faydasını görürsün. Planlı sezaryenin bu güzellikleri çok işte, sür sür öyle bi şey varsa muhakkak 🥰

Benim açlık 75 birinci saat 171 ikinci saat 76 çıktı canım bir saatte 171den 76 ya düştüyse 155ten 86 ya da düşebilir bence yaptır şeker yüklemesini nedem yaptırmıyorsun ki

Yaa kızlar bebek bezi olarak ne aldınız, sleepy bio natural alayım diyorum annem diyor ki sen kendine bimin pedini mi kullanıyosun da çocuga en ucuzunu alıyosun prima al deyip duruyor kafam çok karıştı sürekli pişik olur demek suretiyle bilinçaltıma olumsuz mesajlar veriyor ama kullanıcı yorumları iyi genelde kötü olsa bu kadar insan alır mıydı diye düşünüyorum 😂 siz neler aldınız

Son düzenleme:
Yaa kızlar bebek bezi olarak ne aldınız, sleepy bio natural alayım diyorum annem diyor ki sen kendine bimin pedini mi kullanıyosun da çocuga en ucuzunu alıyosun prima al deyip duruyor kafam çok karıştı sürekli pişik olur demek suretiyle bilinçaltıma olumsuz mesajlar veriyor ama kullanıcı yorumları iyi genelde kötü olsa bu kadar insan alır mıydı diye düşünüyorum 😂 siz neler aldınız
Ben molfix aldım canım, prima da eskisi gibi değil diyen çok kişi var. İlk oğlumda da molfix kullandım, bunda da öyle yapmayı düşünüyorum. Bide primaya alışırsa sonradan değiştirmek istersen sıkıntı yaşayabilirsin. Ama ben oğlumda bi kaç farklı marka kullandım mesela sıkıntı yaşamadım, bebişlere göre değişebiliyor bu durum🤭

Ben daha hiçbir şey almadım😊. Elim gitmiyor. Bezde de bebekle karar vereyim diyorum. Ama ocakta yuklü zam da gelir tabi bı yandan onu da duşünuyorum.
Benim ikizlerde birinin cildi normaldi. Herhangi bir bezinkullanmakta sıkıntı yoktu. Ama diğerinin cildi o kadar hassastı ki Prima hariç hangi bezi denesem pişik yapıyordu. Prima kullandık mecburen o yüzden . Biz hep internetten mega paketler oluyordu. İndirimden onlardan alıyorduk. Tek tek almakla baya fiyat farkı oluyordu. Hele doğsun hayirlısıyla kızım. Kendisi karar versin kullanacaği beze😊. Bu arada kuvözde de oğullarima 2 numara Molfix takmışlardı 33 haftalık dogmalarina rağmen. O yüzden ben de şimdi direk 2 numaradan baslamayı düşünüyorum.

Beni🥰m de öyle çok öyle farklı doğum var ki etrafımda, hepsi başka başka. Benim ablam da fakültede kendi bölümünde doğum yaptı doktoru asistanları hepsi tanıdık onu da çok severler, ama epey zor bi doğum oldu biz bile perişan olmuştuk. Yeğenimi görünce bi kızmıştım ablamı çok yordun diye hatta :KK70: Yani öyle çok etken var ki, inşallah hepsi tıkırında gider dediğin gibi minnoş sağlıklı doğumlar yaparız 🥰 pozitif düşünmeye devamm ❤️

Ben gümüş kapağı artık doğum yaklaşıyor diye hissettiğimde takmaya başlamıştım ara ara belki günde1-2 saat. Başka hiçbir şey kullanmadım çok şükür çok rahattı süreç. İnşallah sen de faydasını görürsün. Planlı sezaryenin bu güzellikleri çok işte, sür sür öyle bi şey varsa muhakkak 🥰
Ben de kapakları erken alıp son ay takmayi düşünüyorum, zaten her ne kadar yaralar süt gelince başlasa da hassasiyet öncesinde başlıyor.

Ben molfix aldım canım, prima da eskisi gibi değil diyen çok kişi var. İlk oğlumda da molfix kullandım, bunda da öyle yapmayı düşünüyorum. Bide primaya alışırsa sonradan değiştirmek istersen sıkıntı yaşayabilirsin. Ama ben oğlumda bi kaç farklı marka kullandım mesela sıkıntı yaşamadım, bebişlere göre değişebiliyor bu durum🤭
Molfixin mavi paketi mi yoksa sarı paketi mi peki hangisini aldın canım

Valla Prima hariç her şeyden aldım sayılır 😂 ağırlıklı olarak sleepy bı kaç paket Molfix ve babyturco aldım. Bebek tek bir beze alışirsa pişik ihtimali daha fazla asıl. Bı de pisigin sebebi bezden ziyade gıda alerjisi ve kakali bez bekletme bence. Oğlumda hep Prima kullandım, bir kaç kez sleepy ve Molfix denedim rahatsiz oldu ama pişik olmadı. Rahatsızlığının sebebi duyusal hassasiyetinin olmasıymış bunu ilerleyen yaşlarında öğrendik, hala kapsiyonlu sweet bile giyemez mesela. Ama dediğim gibi alerjik bünyeli ve primaya alışık olmasına rağmen başka bez taktigimda pişik olmamıştı

Ben henüz almadım kızıma prima kullanmıştım bebek doğduktan sonra karar verecem , yani aslında o karar verecek 🤪

Benim açlık 75 birinci saat 171 ikinci saat 76 çıktı canım bir saatte 171den 76 ya düştüyse 155ten 86 ya da düşebilir bence yaptır şeker yüklemesini nedem yaptırmıyorsun ki
Ben yaptırmıyo değilim doktorum takibe göre krar verelim dedi ama ölçülerim hep düşük çıktı ilk defa yüksek geldi ben gözden kaçsın istemiyorum , doktoruma yapalım diyecek bakalım

Ben de kapakları erken alıp son ay takmayi düşünüyorum, zaten her ne kadar yaralar süt gelince başlasa da hassasiyet öncesinde başlıyor.
Bir de soğan suyu süruyorlarmış öncesinde. Soganı ikiye bolüp göğüş ucuna koyuyorlarmış doğumdan önceki gece mümkunse. Tabi planli sezeryanda işe yarar bu. Kısmet olursa bunu denemek istiyorum ben.

Back
X