Ben daha önceden iş güvenliği zorunluluğundan tetanoz aşısını düzenli olduğum için aşı kartım vardı. Sağlık ocağındaki ebeye söyledim Yine de bir hatırlatma dozu vurmamız gerek dedi. Halbuki aşı kartının üstünde 10 yıl korur yazıyordu. Ebe biraz ısrarcı olunca doktoruma danıştım "aşı olmanıza gerek yok" dedi ama sanıyorum, hiç aşısı olmayanlar olmak durumundalar gibi görünüyor.Mart grubundan geliyorum aslında doğum şubat 25 gibilerde olabilir :) şu an 19+4 haftalık erkek bebek bekliyorum. Tetanoz aşısı oldunuz mu benimde ilk doz bu haftalarda olmam gerekiyor sağlık ocağı aradı ilk doz için , doktora da soracağım fikirlerinizi size de sorayım dedim
Siz yaptırmak zorunda değilsiniz, gereksiz hatırlatma dozlarına hiç bulaşmayın. Ben de kendi doktorumun yönlendirmesine göre hareket ediyorum. Aile hekimlikleri rutin süreçleri uyguluyor, bize uygun olanı doktorumuzdan daha iyi kimse bilemez. Grip aşısı yaptırmayı düşünüyordum, doktorum önermedi mesela.Ben daha önceden iş güvenliği zorunluluğundan tetanoz aşısını düzenli olduğum için aşı kartım vardı. Sağlık ocağındaki ebeye söyledim Yine de bir hatırlatma dozu vurmamız gerek dedi. Halbuki aşı kartının üstünde 10 yıl korur yazıyordu. Ebe biraz ısrarcı olunca doktoruma danıştım "aşı olmanıza gerek yok" dedi ama sanıyorum, hiç aşısı olmayanlar olmak durumundalar gibi görünüyor.
Banada doktorum grip aşısını her hamile için 3 aydan sonra öneriyoruz sakıncası yok dedi ama ben vurulmadım halâ düşünme aşamasındayım bu gidiştede vurulmucam gibi görünyorSiz yaptırmak zorunda değilsiniz, gereksiz hatırlatma dozlarına hiç bulaşmayın. Ben de kendi doktorumun yönlendirmesine göre hareket ediyorum. Aile hekimlikleri rutin süreçleri uyguluyor, bize uygun olanı doktorumuzdan daha iyi kimse bilemez. Grip aşısı yaptırmayı düşünüyordum, doktorum önermedi mesela.
Şöyle anlıyorum canım aynı yere bi kaç defa üst üste çarpıyor çok sert değil ama kalp atışı gibiYa hıçkırdığını nasıl anlıyorsunuzben şimdiye kadar hiç öyle bişey anlamadım
Evet ben de sabah ağrıyla uyanıyorum.Kızlar sabah karın acısıyla uyanan varmı acaba gece ne oluyorsa sabah karnım midem acıyarak uyanıyorum
Ben ilk hamileliğimde 2 doz sonraki 3 sene de 1er doz yaptırdım. 10 sene geçerli demişti ebem. Ve ikinci hamileliğimde yaptırmadım. Aşı kartımı gösterince tamam demiştiler. Bunda 20. Haftada 1. Dozu oldum. 2. Doz ne zaman dedim ebe, artık tek doz yapıyoruz, doktor gerek görürse onu öyle yaparsınız dedi. Aşı sıkıntısından dolayı tek doza indirmişler.Ben daha önceden iş güvenliği zorunluluğundan tetanoz aşısını düzenli olduğum için aşı kartım vardı. Sağlık ocağındaki ebeye söyledim Yine de bir hatırlatma dozu vurmamız gerek dedi. Halbuki aşı kartının üstünde 10 yıl korur yazıyordu. Ebe biraz ısrarcı olunca doktoruma danıştım "aşı olmanıza gerek yok" dedi ama sanıyorum, hiç aşısı olmayanlar olmak durumundalar gibi görünüyor.
Tetanoz bana iki doz yapıldı.İkinci dozu geçen hafta oldum.Çok gerekli mi bilgim yok ancak Sağlık ocagında rutin herseyi istiyorlarBen ilk hamileliğimde 2 doz sonraki 3 sene de 1er doz yaptırdım. 10 sene geçerli demişti ebem. Ve ikinci hamileliğimde yaptırmadım. Aşı kartımı gösterince tamam demiştiler. Bunda 20. Haftada 1. Dozu oldum. 2. Doz ne zaman dedim ebe, artık tek doz yapıyoruz, doktor gerek görürse onu öyle yaparsınız dedi. Aşı sıkıntısından dolayı tek doza indirmişler.
benim karnım alt karın kaslarım gece ağrıyor. her döndüğümde uyanıyorum ağrı ve acı sebebiyle.Kızlar sabah karın acısıyla uyanan varmı acaba gece ne oluyorsa sabah karnım midem acıyarak uyanıyorum
Yaa çok şükürFetal dna sonucumuz geldi çok şükür sağlıklı bebeğimizbebeğinin kalbinde delik olanlar için endişe etmemeleri gereken bir örnek daha bırakıyorum
Onlar hep emzirmeye uyumlu oluyor zaten 2-3 takım alınabilir evde de kullanılacak ya.Benim eski takımlarım vardı ama kötü olmuş tekrar alacağım eğer indirim görürseniz paylaşır mısınız bazen paylaşılıyor ama hep S beden kalmış oluyor ben baya tombik oldumHastaneye kaç takım pijama almayı düşünüyorsunuz kendinize kızlar 2 takım yeterlidir herhalde biri lohusa takımı
ben geçen hafta yaptırdım grip olursak ağır geçirme riski olduğu içinBanada doktorum grip aşısını her hamile için 3 aydan sonra öneriyoruz sakıncası yok dedi ama ben vurulmadım halâ düşünme aşamasındayım bu gidiştede vurulmucam gibi görünyor
ben de Amerika’da yaptırmıştım 8. gün sonucumu bildirdiler genelde arkadaşlardan da öyle duymuştumYaa çok şükürkaç günde çıktı acaba? Dün akşam yurtdışında teslim edildi görünüyor inşallah hemen çalışılır benimki de bizim de 2 küçük vsd ve parlaklık var kaybolur doğuma kadar inşallah umudum o yönde, Allah hepimizin bebişine sağlık sıhhat versin
Dun bende rahimde acı hissettim 3 4 saat sürdü. Dünkü olayları biliyorsunuz sabah uyanınca baya aglamistimKızlar sabah karın acısıyla uyanan varmı acaba gece ne oluyorsa sabah karnım midem acıyarak uyanıyorum
Artık çok dikkat etmemiz gerekiyor ben de iki gündür işle ilgili kötü şeyler yaşadım stresli zaman geçiriyorum dün akşama doğru artık resmen sancılandımDun bende rahimde acı hissettim 3 4 saat sürdü. Dünkü olayları biliyorsunuz sabah uyanınca baya aglamistimona bağladım. Sonra azalarak geçti elhamdülillah
8. Gün bugünYaa çok şükürkaç günde çıktı acaba? Dün akşam yurtdışında teslim edildi görünüyor inşallah hemen çalışılır benimki de bizim de 2 küçük vsd ve parlaklık var kaybolur doğuma kadar inşallah umudum o yönde, Allah hepimizin bebişine sağlık sıhhat versin
Devit 3 verdi ama düzenli kullanamıyorum unutuyorum ya. Size hangisini önerdilerKızlar instagramda güncel anne diye bir sayfa var hamilelikte d vitaminin öneminden bahsetmiş bebeğin zeka gelişimi üzerine ciddi etkisi varmış doktorunuz yazdıysa eğer kullanmayı ihmal etmeyelim
Bana forte-d yazmış doktorum günde 2 damlaDevit 3 verdi ama düzenli kullanamıyorum unutuyorum ya. Size hangisini önerdiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?