- 19 Mayıs 2024
- 3.428
- 1.993
- 53
Eşim destek oluyor ama bana yetmiyor. Ben benim kadar yardımcı olmasını bekliyorum en azından çabalasın. Ben işe gidiyorum çocuk bakmak sana ait kafasında. Belli bir zamana kadar çocuğu hep beraber yıkarsık mesela artık kendi başıma yıkıyorum. Altını 1 kere bile değiştirmedi kaka yaparsa yanına bile alamaz tiksiniyor kokudan. Bizde bok kokusuna meraklı değiliz de çocuğumuz işte bakıyoruz yani bende tiksinen birisiyim ama çocuğumdan tiksinmiyorym mesela bu huyu beni çok sinir ediyor Ben yapamıyorum diyip çekilebiliyor aslında bunuda kabul edebilirim ama kelimelerini doğru seçip bana kendini güzel ifade etmesi gerekiyordu. Ben yapamıyorum deyip çekilmek en kolayı bende ona diyorum ki onzaman bende yapamıyorum madem öyle kim bakacak bu çocuğa diyorum bakan birisi illaki bulunur çaresini bulurduk diyor ailesine güveniyor. Evlilik çocuk yapmak böyle olmamalı bence bir baba anne ne yapıyorsa aynısını yapabilmeli yapamayacaksa öocuk yapmayacaklar. Anne her şeyi çekmek fedakar olmak zorunda değil. Şuan beni tek başıma mücade etmek zorunda bırakıyor. Üstünğ değiştirir yemeğini yedirir şuan uyutuyor mesela. Ama bunları ben ona komut verirsem yapıyor. Erkeklerin ciddi algı problemi var. Sözüm meclisten dışarı kocalarınız iyi olabilir ama erkekler cidden robot gibi yönlendirilmesi gerekiyor bu çok can sıkıcı. Yani kısaca bana yardımı var hatta bazen dayanamadığım noktalarda olayı iyi toparlıyo ama benim dayanamama noktasına gelmemi ben ona bağlıyorum o bunu anlamıyor.Tabi ki öyle biraz bizimde rahatlamaya ihtiyacımız var, eşin hiç destek olmuyor mu? Mesela benim eşimde hamileliğimden beri bana öyle bir desteği olmadı, şimdi çocuk artık kendisi ile oynamak istiyor gidiyor yanına mecbur kalıyor bir nevi, oyalıyor oynuyor zaman geçiriyor. Geçen benim kaynanam da bi tane daha yap dedi yok benden bu kadar dedim niye bir kardeşi olsun tek kalmasın desteği olsun diyor öyle diyince bir düşündüm gerçekten yalnız bırakmak da istemiyorum bi yandan
Konuya göre zorluğu değişiyor. Bende kolay birisi değilim anlaşılması zor birisiyim bazen fevriyim ona karşı. Genelde kv çocukları eşletine bişey alsa gezseler falan karışır ya benimki öyle değil aksine gidin gezin kafasında yiyin için ama çok akıl veriyor her konuda bilgisi var sanıyor dinlemek istemiyorum. Eşimde umursama diyor haklı olarak bende onu yapamıyorum akıl veröese sorunumuz yok. Ben mesela evlenirken eşya konusunda ondan çok yardım istedim annem rahatsızdır alışveirşlere hiç katılmadı her şeye kv geldi eşya alırken sordum hangisi iyi olur nen karışmam dedi çekildi şimdi ne konu açılsa onu almasaydın şunu söyle yapsaydınız diyor mesela akıl veriyor bende sinirleniyorum neden o zaman demedin de şimdi söylüyorsunOo Karadenizli bi denasıl zor bir kaynanamı? Karadeniz kadınları zor olur derler
Kaç kere ramdevu ayarladım gidemedim artık hevesimde kalmadı. Parkta hep yaşıtları oluyor oraya gidiyorum oynuyorlar ufaktan yaz sonuna doğru daha iyi olur diye düşünüyorumOyun grubuna götürüyor musun? Ben götürmeyi çok istiyorum bir türlü fırsat bulamadım
Aynen öyle oluyor başta gerçekren zor oluyor ama ilerisi için çok güzel. Görümcemin çocuklarının arasında 2 buçuk sene var aslında ne çok ne az. Çok iyi arkadaşlar kimseye ihtiyaçları yok ama ben tekrar anne olabileceğimi sanmıyorum. Allah ne gösterecek bize ileride bakalımBen de 2.çocuk çok istiyorum ama cesaretim yok açıkçası. Hem yurt dışında yaşama, aile desteği olmaması, eşimle ikimizin her şeye aşırı koşturmaktan kendimize ve ilişkimize vakit ayıramıyor oluşumuzun üstüne bir de 2.çocuk olursa nasıl olur bilmiyorum. Ama tecrübeli annelerden de fikir almak isterim. Burada herkes istiyorsanız hemen yapın diyor. Hem yaş farkı az olur birlikte büyürler, hem de zaten yoğun bir hayat düzeni varken çok etkilenmezsiniz yorumunu duyuyorum genellikle.
Dün öok bunaldım yemek yemeğe çıktım abartmıyorum restoranın önünden 3 kere geçtim içeri girmeye cesaret edemedim. Sonra nir köşede bekledim kendimi cesaretlendirdim yapabilirsin dedim ay şaka gibi kendi kendime bunu yaptım ya. Hem çocuğumdan dolayı yemek burnumda geliyor hende insanlardan çok çekiniyorum ağladıpı için neyse bir gazla girdim şansıma yemeğim en son geldi onda da yanlış geldi baya oturmuş oldum eline neler vermedim her şeyi yere attı ayakkabını çıkardı çorabını çıkardı sevimli dostlar açtım yine durmadı . Çalışanlar balon getirdi baya kaos oldu beniö için ama yemeğimi yedim her şeye inat ve yine gidicsm benim hayatıma alışmak zorunda bu şekilde hayat geçmiyor ben mutsuz oluyorumTurlar için baya büyümesi lazım ya sanki. Şöyle bi cafede oturup sessiz sakin etrafı seyrederek kahve içebildiğim zamanlar gelse. 15 aydır yediğim içtiğim şeylerden bile bişey anlamadım . Her şeyi hızlı hızlı yapmaya çalışmaktan yoruldum
benim komşumun 2 oğlu var. Biri 10 biri 12 yaşında. Şu an çocuklar arkadaş gibiler. Komşum dedi ki şu an çok rahatım. Ama ilk doğduklarında 4 senem kayıptı. Çok zorlandım. Sonradan çok iyi oluyor gerçekten. Ama ilk zamanlardaki o zorluğu göze alamam. Yaşım da 36. Çocuğum bşraz büyüsün kendime be eşimle olan ilişkime odaklanacağım:)))Ben de 2.çocuk çok istiyorum ama cesaretim yok açıkçası. Hem yurt dışında yaşama, aile desteği olmaması, eşimle ikimizin her şeye aşırı koşturmaktan kendimize ve ilişkimize vakit ayıramıyor oluşumuzun üstüne bir de 2.çocuk olursa nasıl olur bilmiyorum. Ama tecrübeli annelerden de fikir almak isterim. Burada herkes istiyorsanız hemen yapın diyor. Hem yaş farkı az olur birlikte büyürler, hem de zaten yoğun bir hayat düzeni varken çok etkilenmezsiniz yorumunu duyuyorum genellikle.
İnsan cesaret edemediği şeyleri deneyip yapabildiğini görünce çok iyi gelmiyor mu ya? Ben de bugün ilk defa tek başıma kızımla trene bindim şehirler arası. Beklediğimden iyi geçti valla.Dün öok bunaldım yemek yemeğe çıktım abartmıyorum restoranın önünden 3 kere geçtim içeri girmeye cesaret edemedim. Sonra nir köşede bekledim kendimi cesaretlendirdim yapabilirsin dedim ay şaka gibi kendi kendime bunu yaptım ya. Hem çocuğumdan dolayı yemek burnumda geliyor hende insanlardan çok çekiniyorum ağladıpı için neyse bir gazla girdim şansıma yemeğim en son geldi onda da yanlış geldi baya oturmuş oldum eline neler vermedim her şeyi yere attı ayakkabını çıkardı çorabını çıkardı sevimli dostlar açtım yine durmadı . Çalışanlar balon getirdi baya kaos oldu beniö için ama yemeğimi yedim her şeye inat ve yine gidicsm benim hayatıma alışmak zorunda bu şekilde hayat geçmiyor ben mutsuz oluyorum
Bizim 3.köpek dişi de geldi. Sanırım 1.5 yaştan önce çıkartacak hepsini köpeklerin de. Ama bittik...Bu azı dişler beni mahvetti gerçekten geçen ay bir tanesi çıkmıştı şimdi diğeri çıktı ikisinde de burun akıntısı öksürük ateş valla yıldım bütün gün hiç durmadan ağladı eşim uyutmaya götürdü şimdi ama öksürmekten uyuyamıyor. Gerçekten üşüttü mü yoksa dişten mi anlamıyorum da ikidir diş çıkarırken böyle oluyor.
Biz azılarda böyle olduysak köpek dişleri düşünemiyorumİnsan cesaret edemediği şeyleri deneyip yapabildiğini görünce çok iyi gelmiyor mu ya? Ben de bugün ilk defa tek başıma kızımla trene bindim şehirler arası. Beklediğimden iyi geçti valla.
Restorana sanırım hiç yalnız gitmedik, bi deneyeyim onu da
Bizim 3.köpek dişi de geldi. Sanırım 1.5 yaştan önce çıkartacak hepsini köpeklerin de. Ama bittik...
Neredeyse her köpek dişi ateş yaptı öyle söyleyeyim
Gerçekten bu konuda çok haklısın erkeklerin algı problemi net varEşim destek oluyor ama bana yetmiyor. Ben benim kadar yardımcı olmasını bekliyorum en azından çabalasın. Ben işe gidiyorum çocuk bakmak sana ait kafasında. Belli bir zamana kadar çocuğu hep beraber yıkarsık mesela artık kendi başıma yıkıyorum. Altını 1 kere bile değiştirmedi kaka yaparsa yanına bile alamaz tiksiniyor kokudan. Bizde bok kokusuna meraklı değiliz de çocuğumuz işte bakıyoruz yani bende tiksinen birisiyim ama çocuğumdan tiksinmiyorym mesela bu huyu beni çok sinir ediyor Ben yapamıyorum diyip çekilebiliyor aslında bunuda kabul edebilirim ama kelimelerini doğru seçip bana kendini güzel ifade etmesi gerekiyordu. Ben yapamıyorum deyip çekilmek en kolayı bende ona diyorum ki onzaman bende yapamıyorum madem öyle kim bakacak bu çocuğa diyorum bakan birisi illaki bulunur çaresini bulurduk diyor ailesine güveniyor. Evlilik çocuk yapmak böyle olmamalı bence bir baba anne ne yapıyorsa aynısını yapabilmeli yapamayacaksa öocuk yapmayacaklar. Anne her şeyi çekmek fedakar olmak zorunda değil. Şuan beni tek başıma mücade etmek zorunda bırakıyor. Üstünğ değiştirir yemeğini yedirir şuan uyutuyor mesela. Ama bunları ben ona komut verirsem yapıyor. Erkeklerin ciddi algı problemi var. Sözüm meclisten dışarı kocalarınız iyi olabilir ama erkekler cidden robot gibi yönlendirilmesi gerekiyor bu çok can sıkıcı. Yani kısaca bana yardımı var hatta bazen dayanamadığım noktalarda olayı iyi toparlıyo ama benim dayanamama noktasına gelmemi ben ona bağlıyorum o bunu anlamıyor.
Haklısın valla canım ben genel olarak öyle çok bilmişlere dayanamıyorum herşeyi ben bilirim havasında olanlar yani sanki bizler hiç araştırmıyoruz herşeyi onlar biliyor daKonuya göre zorluğu değişiyor. Bende kolay birisi değilim anlaşılması zor birisiyim bazen fevriyim ona karşı. Genelde kv çocukları eşletine bişey alsa gezseler falan karışır ya benimki öyle değil aksine gidin gezin kafasında yiyin için ama çok akıl veriyor her konuda bilgisi var sanıyor dinlemek istemiyorum. Eşimde umursama diyor haklı olarak bende onu yapamıyorum akıl veröese sorunumuz yok. Ben mesela evlenirken eşya konusunda ondan çok yardım istedim annem rahatsızdır alışveirşlere hiç katılmadı her şeye kv geldi eşya alırken sordum hangisi iyi olur nen karışmam dedi çekildi şimdi ne konu açılsa onu almasaydın şunu söyle yapsaydınız diyor mesela akıl veriyor bende sinirleniyorum neden o zaman demedin de şimdi söylüyorsun
Ya bana yakın park çok kirli götürmek istemiyorum çoğu zaman hemen ayrılıyoruz, hep çöp atmışlar akşamları serseri takımı oturuyor oralarda o yüzden yerlerde ne ararsan var, oğlumda herşeyi elliyor bende o parka götürmek istemiyorum başka yakın park da yok bu aralar oyun cafeye götürmek istiyorum bize çok yakın var ama bir türlü gidemedik ona da , 1000 TL civarı bir fiyat verdiler 2 saat 1-2 yaş grubu ile etkinlik oyun atıştırma saati yapıyorlarmışKaç kere ramdevu ayarladım gidemedim artık hevesimde kalmadı. Parkta hep yaşıtları oluyor oraya gidiyorum oynuyorlar ufaktan yaz sonuna doğru daha iyi olur diye düşünüyorum
Sadece gece emmesini mi kesiyorsun tamamen mi memeyi bırakıyorsunBu gece yine çok kötüydü saatlerce uyumadı. Meme iatedi yine vermedim bu 2. Gün oldu artık canına tak etti kesiyorum memeden. Gece emmesiniyani. İnşallah fikrimdrn caymam. Bunlar hep bir süreç gece beslenmesi çoktan bitmeliydi. Ama diş paylaşmış. Yüksek ihtimalle dün oldu daha önce görmemiştim. Daha 3 tane daha şişen dişi var nasıl olacak böyle günlerce merak ediyorum. Diğer dişleri kolay çıkmıştı
Bizim azıların 4ü birden gelmişti ve gerçekten çok kötüydü. Şuan köpek dişini çıkarıyor ama sadece 1 tane o yüzden mi bilmiyorum azılara göre çok çok iyiBiz azılarda böyle olduysak köpek dişleri düşünemiyorum
Ay keşke bizimkinin de hepsi birden gelse de kurtulsak tek tek daha zor inan her seferinde ona da bize de eziyet pertimiz çıktı eşimle akşama kadar.Bizim azıların 4ü birden gelmişti ve gerçekten çok kötüydü. Şuan köpek dişini çıkarıyor ama sadece 1 tane o yüzden mi bilmiyorum azılara göre çok çok iyi
Bitmeyen bir süreç bu diş sürekli döngü biri bitip biri başlıyor gerçekten. Bi tanıdığın 15. Ayda öndeki 4 hariç hepsi birlikte çıkmış 1 hafta yiyip içmemiş ağzı yara olmuş sonra bitmiş resmen 1 haftada bizim 2 senelik süreci yaşamışlarAy keşke bizimkinin de hepsi birden gelse de kurtulsak tek tek daha zor inan her seferinde ona da bize de eziyet pertimiz çıktı eşimle akşama kadar.
Benimki cok heyecanlandiginda parmak ucunda yuruyor o kadar da olur ya :)Biz yaklaşık yedi aydır yürüyoruz açıkçası ilk yürüdüğünde normal yürüyordu şimdi de normal yürüyor ama arada parmak ucunda da yürüyor. Sizin ki hep mi parmak ucunda yürüyor
Canım bizimki de 14aylıkken falan işaret etmeye başladı ama baktım ki öncesinde ben hiç göstermemişim sen gösteriyor musun ?işaret parmağını kullanıyor musun senKizlae oglum hala isaret etmiyor 16 aylik ama ismine tepki veriyor su veriyim mi diyorum mutfaga filan gidiyor benimle. Birlikte disari cikiyoruz etrafa cok ilgili elimi de birakmaz asla yururken. Hayvanlara da oyle ilgisi var. anne baba gel disinda konustuklarini da anlamiyorum. By bay cak makara filan yapiyor ama kararsizim biseyler ters yani bu cocugun qrtik isaret etmesi gerekmiyor mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?