2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    328
Benim oğlanın sadece 4 dişi var anlamıyorum neden çıkmıyor zaten onlarıda geç çıkarttı diş macunu her şeyini aldım ama bir defa denedim izin vermedi fırçalamaya

Yok bende yemek konusu öyle böyle diğil gerçekten beni bitirmiş yazsam çok uzun olur ondan böylece zamana bıraktım kendime sabır istiyorum bu konuda ve umut ediyorum çok az kaldı düzelir diye
Sevdiği şeyleri yiyor başka bir şey mi yemiyor benimkinin sebze yememe sorunu var patates ve havuç seviyor diğerlerini yese bile hemen çıkarır

Sevdiği şeyleri yiyor başka bir şey mi yemiyor benimkinin sebze yememe sorunu var patates ve havuç seviyor diğerlerini yese bile hemen çıkarır
Pütürlü asla istemiyor daha yeni tel şehriye çorbasını yemeğe başlamış blend olmadan..sebze yiyor ama pütürlü olmasın eline alsın yesin bu yok bizde kuru yemiş veren var bunu ben rüyamda bile görmem

Kuruyemise bende güvenemem hala toz yapıyorum ama yiyormuş maşallah olsun püre yesin

Kuruyemise bende güvenemem hala toz yapıyorum ama yiyormuş maşallah olsun püre yesin
Onu bende blend ediyorum mecbur yesin diye yok valla nereye kadar püre misafir bile gidemiyorum her kes şaşırıyor teklif ediyorlar şunu bunu yesin diye bende yiyemiyorum deyince o zaman daha sinir oluyorum..

Her gün bir yeri yaralanıyor ya dün sırt üstü düşüp kafasını vurmuştu bugün alnını vurdu şişti morardı. Her gün bir zarar veriyor kendine gözünü kırpıp açıyorsun ya o ara beceriyor işte.

Onu bende blend ediyorum mecbur yesin diye yok valla nereye kadar püre misafir bile gidemiyorum her kes şaşırıyor teklif ediyorlar şunu bunu yesin diye bende yiyemiyorum deyince o zaman daha sinir oluyorum..
En başından beri ben hiç püre vermedim çatalla ezip pütürlü bıraktım şimdi kendi yiyor maşallah ama hep aynı şeyleri yiyor ya

En başından beri ben hiç püre vermedim çatalla ezip pütürlü bıraktım şimdi kendi yiyor maşallah ama hep aynı şeyleri yiyor ya
Aman yesin yeterki yesin ne güzel iste..Bende denedim ama yemedi çatalla ezdiğimde1 yaşına kadar kusmayla uğraştım ne günlerdi ama o zaman kenardan kendimi göremiyordum ama iyi sabır etmişim şimdi diyorum ufak bir şey öğlen boğazına tıkanınca sabah kahvaltısını bile çıkarıyordu

Her bebeğin bi zorluğu oluyor ya sağlıklı olsunlar da napalim annelik kolay hiç degil

Size de aferin elbette. Odayı ayırmakla ilgili yaşadığınız suçluluk duygusuyla baş etmek kolay olmasa gerek.
Ama ben de çocuğumu cami duvarına bırakmadım. Onun bağımsızlığını destekleyecek, duygularını sağlıklı olarak düzenleyebilecek ve uyumak gibi son derece basit ve temel bir eylemi kendi başına gerçekleştirebilecek ortamı sağlamaya çalıştım. Bu yaptıklarım şahsi deneyimlerime ya da hiç bir temeli olmayan raslantısal eylemlerime dayanmıyor. O yüzden hepimizin farklı koşullarda ama benzer zorluklarda çocuk büyüttüğünü aklımızda tutarak, ‘aferin’ demeden önce, Ferber yöntemi gibi defalarca test edilmiş ve bilimsel temellere dayanan pedagojik yaklaşımlar hakkında bir fikir sahibi olursak, böyle manzaralarla karşılaşmazdık belki de…

Son not: 2 kere 2 nin 4 etmesi gibi, suyun 100 derecede kaynaması gibi, dünyanın dönmesi gibi bir gerçek var. Destekle uyuttuğunuz, duygusal alışkanlığa dönen gece beslenmesini kesmediniz ve tutarlı olmadığınız sürece uyku düzeni asla ama asla oluşmaz. Dünyanın en uysal bebeğini de bu rutine alıştırın bakalım uyuyor mu.

Hamilelik sürecinden beri buradaki pek çok kişiyle duygusal bir yoldaşlık ettik. Çok güzel paylaşımlar oldu. Herkese kendi adıma çok teşekkür ederim. Her birinizin çocukları Allaha emanet olsun. Ayaklarına taş değmesin. Selametle.

Aferin kelimesi yalnış bir kelimemi türkiyede acaba diyorum benmi yalnış yazdımHepimiz evlatlarımıza en iyisini yapmaya çalışıyoruz anne evladının kötü olmasını istermi hiç..sadece ben bunu yapamam şimdilik aferin siz yapmışsınız dedim ne güzel
Sizde Allah'a emanet olun.Ben zaten hiç bu grupa yazmazdım bir annenin mesajını görünce duramadım sadece.Hepsi gecicek yeterki sağlıklı olsunlar kızlar

Ferber, Tracy Hogg vb. bahsetmiş olduğunuz bu yöntemlerin %100 etkili sonuç verdiğine dair bilimsel bir araştırma sonucunuz var mı peki? Varsa okumak ve yanlışlarımı bir gözden geçirmek isterim. Zira bu en bilinen 2 yöntem başta olmak üzere birçok metodu uygulamaya çalışmış, bebeğinin "bağımsız bir birey" olarak yetişmeye alışması bakımından odasını henüz 3 ayı dolmadan ayırmayı başarmış (hala odasında yatıyor ben sabırla odasına gitmeye devam ediyorum) ama maalesef ki uyku problemini ne denerse denesin çözememiş, bunu çok özgüvenli bir şekilde elimden gelen tüm gayreti gösterdiğinden %100 emin bir anne olarak soruyorum. Bebeği gazlı hele hele bir de kolik olanlar var (bebeğim kolik değildi aşırı gazlıydı ve neredeyse bir yaşına kadar sürdü) bu insanlara bir anlatmak lazım o bebeği kucağına alıp sakinleştirmeden o gaz sancısı nasıl diner, o bebeğin gece yarısı uykusunun iyice açılacağını bilerek karnına saatlerce masaj yapmadan nasıl uykuya devam eder. Diş sancısı... Ne diş granülü ne ağrı kesici fayda etmedi. 12 dişi var hepsini 4'er 4'er çıkardı. Hepsinde yanına gittim çünkü ağrıdan acıdan kıvrandı çocuk ve haftalarca sürdü. Mecburdum, tıbbi çözümler işe yaramadı. Şimdilerde tahminim ayrılık kaygısı tavan yaptı, uyuyor ama odasından çıktığım an ağlamaya başlıyor asla sakinleşmiyor. Güvenli bağlanma cart curt bıdı bıdı, çocuğum sosyal günde en az bir kez dışarıya çıkar, çoğu zaman 2 kez. Tek başıma çocuk büyütmeme rağmen insanlara da alışık. Ayrılık kaygısı için de bir metot kesinlikle vardır bu konuda biraz eksik kalmışım tamamlamanız mutlu eder... Çünkü bu günlerde omzumda değil de kendi kendine uykuya geçebilmesi için yine farklı bir destek olan elimi tutmaya ihtiyaç duyuyor. Anlatmaya çalıştığım şey özetle; bebeğin her dönemi her yaşadığı farklı ve hepsinde sakinleşme yöntemi (destek!) bile farklı iken bunları bir standart kalıba oturtmaya çalışmak, evet olabilir. Ama her bebek aynı değil, yeter artık. Ben kendi adıma vicdanım çok rahat bir şekilde söylüyorum ki elimden geleni hatta fazlasını çokca yaptım. Bebeğimi saatlerce ağlattım evet, ama olmadı. Bu kadar uzun niye yazdım kendime de kızıyorum ama kusura bakmayın kimseye bu kadar sinir bozucu bir uslupla konuşmamalısınız. Genellemeniz ve suçlayıcı tarzınız beni aşırı rahatsız etti. Psikolojisi iyi olan var, olmayan var. Annesiniz, en iyi sizin anlamanız gerekirken bir yazınızla önceki yazdığınız tüm birbirimizi anlayan anneler modunu yok ettiniz ve gerçek düşüncelerinizi dışa vurdunuz.
Ben de bir süre buralarda aktif olmayacağım arkadaşlar, kendinize sevgi ile bakın.
Sağlıcakla...

Doğumdan sonra yaz mevsimi ve saat 5 artık benim için sadece olumsuzluk ifade ediyor ya. Kimi için gün yeni başlayacak kimi için biraz daha var ama benim için 48 saatlik günün 3. Saati

Bu mesajın altında yoksa birkaç yıl sonra bile yanlış yapmışız öyle değilmiş aslında diyerek tüm kitapları baştan yazacak bilimin kılıfı altında çocuğunu çaresizlik içinde bırakıp uyumayı öğrettiğini savunan bir annenin vicdan azabı mı gizli acaba.. Ben 3 aylıkken memeyi bırakmışım elimde inek sütü dolu bir biberon o günden beri hep kendim uyumuşum deliksiz sabaha kadar. Bugün gerçekten kendimi bildiğim günden beri her işini kendi yapan yardım istemeyi yeni öğrenmeye başlayan ama insanlara asla güvenebilen biri değilim kendi ailem dahil. Bide beni araştırsınlar bakalım. Acaba bu güvensizlik hissim annemin bilmeden verdiği uyku eğitimine dayanabilir mi

Şurda birkaç başarısız insanız nereye gidiyorsun

Sanırım aynı suçluluk duygusu ile siz de baş etmeye çalışıyorsunuz ki kötü niyetle yazılmamış bir aferine bu kadar alındınız. Konu pedagojik yaklaşımlarsa ve konuya da bu kadar hakimseniz 2 yaşına kadar bir bebeğin annesiyle aynı odayı paylaşması gerektiğini savunan görüşleri de okumuşsunuzdur. Burda bir mesajda co-sleeping yapıyorum doktorumun tavsiyesiyle dediğimde nasıl yani doktorunuz beraber mi yatmayı önerdi size diyerek eleştirmiştiniz. Ve evet hâlâ duygularını regüle etmekte zorlanan ve bana ihtiyaçlarını sadece ağlayarak anlatabilecek bebeğimin her anlamda bana ihtiyacı olduğunu düşünüyorum bebeğimle beraber yatıyorum deliksiz bir şekilde de uyuyoruz. Malesef robot yetiştirmiyoruz ağlasın ağlasın sussun yapamam. Ki bazen kriz anlarında bile ağlarken sakinleştiremedğimde sadece sarılarak bile yanında olmaya çalışıyorum. Ve ilerki yaşamında annem babam ben ne yaparsam yapayım benim yanımda olurun da temelini oluşturduğunu düşünüyorum. Sizin de çocuğunuzun ayağına taş değmesin.

Annemler 6 kardeş ve en büyük benim annem. O sebeple en büyük torunda benim. 1 tane torun benim yaşıma yakın diğerlerinin küçüklüklerini görecek kadar büyüktüm. Yani yaklaşık 10 çocuğun az çok küçüklüğüne tanık oldum. En sorunlu kuzenim ciddi anlamda kolik günün yarısını ağlayarak geçiren ayağında sıkıntı vardı alçıyla yaşadı bir süre yani bayağı sıkıntı bir çocuktu. Onu bile 3 yaşından sonra kendi kendine koltuk üstünde halı üzerinde yatağında uyur halde çok buldum. Yani bizimkiler de öğrenecek ama az canımız okunduktan sonra

Benim oğlanın sadece 4 dişi var anlamıyorum neden çıkmıyor zaten onlarıda geç çıkarttı diş macunu her şeyini aldım ama bir defa denedim izin vermedi fırçalamaya
Ben onla beraber fırçalıyorum hoşuna gidiyor beraber denediniz mi bir de dişleri şiştiyse acıyordur ondan da izin vermiyor olanilir

Benim kızım kendi kendine uykuya dalıyor ama yanına ben de uzanıyorum beni uyku arkadaşı olarak görüyor bence gece de benim yanımdaysa hiç sıkıntı yok bakar bakar geri uyur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…