• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    327
Bende kimseye güvenip bırakamıyorum kızımı aslında bu da bize ekstra yük yüklüyor ve daha çok sinirleniyoruz kendimizi rahatlatacak hiç bir ortamımız olmuyor. Bir de tek senin mi çocuğun var çok abartiyorsun lafları insanı daha çok yoruyor. Bende artık gece kendime vakit ayırmaya çalışıyorum kız uyuyunca geçte olsa biraz kendimle vakit geçiriyorum sevdiğim bir şeyi yapıyorum biraz da olsa iyi geliyor. Ve canımı sıkan insanlarla daha az görüşmeye calisiyorum
Dün parkta bir kadın torununu getirmiş çocuk su istedi kola şişesine su doldurup getirmiş su buz gibi belli onu verdi çocuğa plastik bardağa kotup çocuk babaanne bu çok soğuk dedi o kadar sinir oldum ki hani çol bilmişler ya o kadar çocuk büyürmşler neden soğuk su veriyorsun çocuğa aa ben düşünemedim diyor bir de torununa. Çocuğu salıncağa kotdu oturdu bir köşede böyle bakılacaksa kimse bırakmasın çocuğunu gördükçe kimseye bırakmadığıma şükrediyorum

Ben de benzer hareket etmeye çalışıyorum.
Çok sabır istiyor tabii. Bir de geçenlerde bir videoda izledim. Anneye şunu soruyorlar. Neden izin vermiyorsun? Gerçekten tehlikeli mi yoksa atıyorum ev kirlendiği/dağıldığı için mi? Bunu uygulamaya çalışıyorum ben de. Gerçekten tehlikeliyse direkt uzaklaştırıyorum ama atıyorum üstünü başını kirletecek diye hayır dememeye çalışıyorum. Ay çok uzun oldu ama taktikler böyle bende şimdilik. Bu arada evim (genelde) rezalet dağınık ve kirli durumda ama saldım artık 😅😅
Aynenn ben de kirlenmesini çok sorun etmiyorum keşfetmeye dokunmaya da ihtiyacı var her şeye hayır diyen bi konumda olmak isyemiyorum. Genelde ona güvenli bir alan yaratıp dağıtmasına izin veriyorum. Ama gerçekten tehlikeliyse orda hayır diyorum. Annem hayır diyorsa yapmamalıyımı öğrenmesi istiyorum her şeye hayır diyerek bunu öğretemem gibi geliyor bilmiyorum doğur mu yapıyorum

Benim gördüğüm kadarıyla çoğunluk ekran gösteriyor. Ama birlikte izliyorlar. Çocuğu meşgul etmek için değil de aile aktivitesi gibi. Bizim hiç ekran vermediğimizi duyan birkaç arkadaşımız çok şaşırmıştı mesela. Bizim gibi hiç vermeyenler de var tabii. Ama mesela kreşteki öğretmenine göre de 2-2.5 yaşına kadar asla ekran vermemek en iyisi. Kreşte projeksiyondan etkinlik yapıyorlar ama hiç ekran yok. Bu arada öğretmeninin oğlunda ADHD var ve bana bu hayır deme konusunda tek bi öneri verdi. Hayır demek yerine ilgisini başka yere çekin dedi, çünkü oğlum şu anda hayırın anlamını bilmiyor ben devamlı hayır dediğim için dedi.
Aaa ne güzelmiş birlikte ekran izlemek . Evet bende sürekli hayır demek istemiyorum açıkçası ve bu arada benim gücümde çok azaldı yani eline zararlı bir şey alıyor mesela onu elinden almaya çekinir oldum biliyorum ki bağıracak ağlayacak o yüzden kendi bıraksa keşke diyorum

Ben de benzer hareket etmeye çalışıyorum.
Çok sabır istiyor tabii. Bir de geçenlerde bir videoda izledim. Anneye şunu soruyorlar. Neden izin vermiyorsun? Gerçekten tehlikeli mi yoksa atıyorum ev kirlendiği/dağıldığı için mi? Bunu uygulamaya çalışıyorum ben de. Gerçekten tehlikeliyse direkt uzaklaştırıyorum ama atıyorum üstünü başını kirletecek diye hayır dememeye çalışıyorum. Ay çok uzun oldu ama taktikler böyle bende şimdilik. Bu arada evim (genelde) rezalet dağınık ve kirli durumda ama saldım artık 😅😅
Ay bizim evde asla toplanmıyor yani bir de bu sıra ben toplamaya başlayınca bağırıyor,kızıyor bana 😂

Bana fikir olarak çocuğa babası baksın ya da birine bırakın demeyin babası altını bile değiştirmedi bugüne kadar ben ona zaten uzun süreli bırakamam başkasınada güvenip bırakamıyorum arada görümceme bırakıyorum oda sürekli çok yorulduğunu hiç işinin bitmediğini vs vs bişeyler anlatıyor bırakacağım varsa da bırakmıyorum sonra bana niye bırakmıyorsun diyorla bir gğn dicem artık yüzüne hep çocuklarının sınavı var hep işin var hep temizlik yapıyosun Dicem o kadar zorluk yaşıyorum dışarıda kimseye bunları anlatmıyorum ama herkes sürekli dert yanıyor
Bende öyle bırakacak kimsem yok hep diyorum aslında olsa bırakırım . Kv bırak diyor görümcem bırak diyor ama Kv bakamazmış gibi geliyor

Ne kadar güzel maşallah bende bu zamana kadar gece emmesinden dolayı dişi çürüyen hiç kimse duymamıştım ve bende açıkçası son zamanlarda susturucu ve uyutmak için kullanıyordum gayette iyi gidiyordu. Bende kimyasallara karşıyım dişini sadece suyla fırçalamaya çalışıyorum ama gece süt ağzında kalınca bakteriler birikiyor dedi dişçi malesef leke değilmiş bende öyle olmasını çok istemiştim. Bir kaç gündür deniyorum biraktirmayi ama çocuk kendini parçalıyor ve vicdanen çok rahatsiz hissediyorum.
İnşAllah ikinizde çok yıpranmadan kolaylıkla atlatın bu süreci... Ama bebekler ağlar her şeye çok ağlayabiliyorlar... O yüzden vicdan yapma kesinlikle, yaptığın şey tamamen onu sağlığı için... 3 5 gün sonra düzene girince kesimlikle sen de o da çok rahat edecek. Bende uykuma yenilmesem bende gece emzirme işini bıraktırmak istiyorum ama yanyana yattığınız için gece ağlayınca hemen ağzına dayıyorum 🙈🙈 Allah affetsin

Kızlar ben çok sinirliyim bu siniri üstümden atamıyorum sanki doğumdan beri hiç uyumamışım gibi hissediyorum sabah akşam her şey aynı bu gece yine felaketti köpek dişlerin siş kaç gündür hala patlamadı diğer dişler böyle olmamıştı hemen çıkmıştı canı acıyor farkındayım ama ben sinirlerime hakim olamıyorum artık tek çözüm doktora gitmek olarak görüyorum ilaç almak istiyorum giç nişey düşünmeden uyumak istiyorum emzirdiğim için bunu da yapamıyorum emzirmeui kesmekmistemiyorum daha erkej ama böyle de artık bende sinir kalmadı
Cano bu gece bizde çok kötüydük yaaa😔😔 üç gün ateş nöbeti tuttuk o bile böyle sarasmamıştı ki gündüzü de felaketti ama dün gece sanki her yarım saatte bir ağlama meme verme ile geçti 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🫂🫂 sabah alarmı kapatmışım kızım kaldırdı okul için 😬😬

Dün parkta bir kadın torununu getirmiş çocuk su istedi kola şişesine su doldurup getirmiş su buz gibi belli onu verdi çocuğa plastik bardağa kotup çocuk babaanne bu çok soğuk dedi o kadar sinir oldum ki hani çol bilmişler ya o kadar çocuk büyürmşler neden soğuk su veriyorsun çocuğa aa ben düşünemedim diyor bir de torununa. Çocuğu salıncağa kotdu oturdu bir köşede böyle bakılacaksa kimse bırakmasın çocuğunu gördükçe kimseye bırakmadığıma şükrediyorum
Cano seni kesinlikle çok iyi anlıyorum, kızıma annem bakmasaydı kimseye bırakamam diyordum ama annem çok mu mükemmeldi bilmiyorum ama mesela annem yedirir içirir uyutur bebe kenarda durur, annem işlerini halleder halletmek zorunda titiz bir babam var kardeşim var. Biz geliyoruz akşam yiyip içiyoruz...
Mesela kw baksa o da bebeyi yedirir içirir uyuturama yanında onunla oynar oyalar ama ev işi yemek olsa da olur olmasa da olur...
Mesela annemde görümcem gibi sürekli işlerinden evinin kibrinden söylenirdi ve hala da söyleniyor. O o ların yapısı bence... Senin bebeye baktığı için değil söylenmeleri...
Birde gerçekten çok bariz şeyler olmadıkça bazı şeyleri görmeyin duymayın, bebe bir kere bir yudum soğuk su içmekle hasta olmaz, babaannesi bir dahakine sıcak koyar. Belki o da ilk defa torununu parka getiriyordur... Her zaman her şeyi kontrol edemeyiz, babasına bile bırakamaman senin çok kontrolcü maxsimum güven ortamı arayan biri olduğunu hissettiriyor bana ve bu seni çok yorar canım... Veya başak burcu ustun 😍 benim iki tane okullu var her gün Allah a emanet yolluyorum. Tedbiri izi alıp Emanetin sahibine ısmarlayıp, gönlümüzü ferah tutalım inşallah... 🫂🫂🫂Seni seviyoreee 😍♥️

Ben bu aylardan sonra artık büyüklerle aralarında biraz mesafe olması gerektiğini düşünüyorum algıları çok açık huyları değişiyor. Benimkinde mesela benim kendi babama çok düşkün babamda ona düşkün ağlasa dayanamaz her istediğini yapar sevdiğinden yapoyor ama iyi biiey değil o yüzden artık annemlere gitmiyorum ara sıra gitmeye çalışıcam. Kendi aileme nazım geçiyor istediğimi diyorum ama eşimin ailesine omkadar rahat konuşamam benim kaynanamda bir sürü çocuk bir sürüntorun büyüttüğü için kendini çok bilgili sanıyor beni çok cahil bilgisiz olarak görüyor bunun farkındayım kelimelerinden. Oğlum nene der mesela ki bence bunu çoğu bebek der anlamsız onlara göre söylenmesi kolay olduğu için baba nene bunlar söylenir. Bana yanlış öğreniyorsunuz diyor nene değil babaanne anneanne diyecekmiş. Kendileri çocuğun yanında konulurken şerefsiz falan derler mesela bunları hiç görmezler
Bence şuanki anneler daha bilinçli daha tecrübeli eskiler bana göre o kadar da kendini bilgili tecrübeli görmesinler dümdüz çocuk büyütmüşler, kurban kesilirken kurbanda bebeğimin de kurban kesimine bakmasını söyledi kaynanam, eşimle ben hayır dedik eşime diyor ki neden sen baktın noldu ki sana bak bişey olmamış tam diyecektim nasıl olmamış senin büyüttüğün çocuğun sorunlarını şimdi ben çekiyorum diyemedim, benim kaynanam da çok küfürbaz ve çocuğa da bazen argo kelimeler söylüyor sinir oluyorum ya bulaşmakta istemiyorum, geçen eşim annesine anne dikkat et dedi diye kıyameti koparıp bağırdı dikkat et ne demek ben de çocuk büyüttüm beni niye uyarıyorsun bilmiyor muyuz diyor

Bende öyle bırakacak kimsem yok hep diyorum aslında olsa bırakırım . Kv bırak diyor görümcem bırak diyor ama Kv bakamazmış gibi geliyor
Mesela niye bakamaz, en fazla biraz aç kalabilir veya ağlayabilir ki gün içinde bizde bundan farklısını yaşamıyoruz 🙈 bırak birazda kw dertlensin... Sonra söylenecektir yemedi ağladı hiç durmadı bla bla... Ama farkında olalım bizde bunlardan şikayet ediyoruz birbirimize... 🤭🤭
İnan o söylenmesi şikayetten değil üzülmelerinden 😔 sen nasıl üzülüyorsan o da üzülüyor...
(Tabii yine yazıyorum bariz negatif bir şey yoksa bu yazdıklarım)

Kızlar ben çok sinirliyim bu siniri üstümden atamıyorum sanki doğumdan beri hiç uyumamışım gibi hissediyorum sabah akşam her şey aynı bu gece yine felaketti köpek dişlerin siş kaç gündür hala patlamadı diğer dişler böyle olmamıştı hemen çıkmıştı canı acıyor farkındayım ama ben sinirlerime hakim olamıyorum artık tek çözüm doktora gitmek olarak görüyorum ilaç almak istiyorum giç nişey düşünmeden uyumak istiyorum emzirdiğim için bunu da yapamıyorum emzirmeui kesmekmistemiyorum daha erkej ama böyle de artık bende sinir kalmadı
Bazen tahammülümüz kalmıyor hele gece çok uyanınca ve uyumaya direnince bende aşırı gergin oluyorum, genelde bağırmamaya çalışıyorum ama bazen de kızdığım yeter dediğim oluyor, ilaç değil de psikologa gitsen bence konuşma da işe yarayacak, genelde kimseyle konuşmayın sadece ev çocuk arasında gidip geldiğimiz içinde sinir sistemimiz bozuluyor, biraz arkadaş insan sohbet etmek de rahatlatır bizi

Anneden başka kim güzel bakabilir ki çocuğa, benim kaynanam sürekli bana bırak gidin kocanla gezin, yok sen gez kafanı dağıt diyor şimdi burdan bakılınca aa ne kadar anlayışlı kadın gibi görünüyor ama öyle değil, annem bana destek oluyor diye kıskançlığından ve torununa bakıyorum izlenimi vermek için bakayım diyor, geçen yemek yaparken çocuğun altını değiştirdi normalde hayatta izin vermem ama o an tamam değiştir dedim sonra çocuğun bezini değiştirirken baktım çocuğun bezini ters bağlamış inanabiliyormusunuz ters yani bantlar arkada böyle bez bağlamamı olur, ya çocuğa bakamaz bile, bazen destek için çağırınca suratından anlıyorum yapmak istemiyor sırf oğluna hayır dememek için geliyor ama yardımı da kendine kalsın baştan sağma iş yapıp elli kere yok tansiyonum çıktı yok şekerim çıktı diyor

Mesela niye bakamaz, en fazla biraz aç kalabilir veya ağlayabilir ki gün içinde bizde bundan farklısını yaşamıyoruz 🙈 bırak birazda kw dertlensin... Sonra söylenecektir yemedi ağladı hiç durmadı bla bla... Ama farkında olalım bizde bunlardan şikayet ediyoruz birbirimize... 🤭🤭
İnan o söylenmesi şikayetten değil üzülmelerinden 😔 sen nasıl üzülüyorsan o da üzülüyor...
(Tabii yine yazıyorum bariz negatif bir şey yoksa bu yazdıklarım)
Ya evet bizde aynıyız aslında ama ne bileyim çok konuşuyor sürekli konuşmaya dalıp bebeği unutur diye düşünüyorum 😂😂 yada 1 saat boyunca tv başına oturtur diye korkuyorum 😂

Umarım öyle olur çok uzun sürmeden ikimizde alışırız da hem fiziksel hem ruh sağlığımız düzelir. Çok teşekkür ederim yardımlarınız ve güzel dilekleriniz için 💐
İnşAllah ikinizde çok yıpranmadan kolaylıkla atlatın bu süreci... Ama bebekler ağlar her şeye çok ağlayabiliyorlar... O yüzden vicdan yapma kesinlikle, yaptığın şey tamamen onu sağlığı için... 3 5 gün sonra düzene girince kesimlikle sen de o da çok rahat edecek. Bende uykuma yenilmesem bende gece emzirme işini bıraktırmak istiyorum ama yanyana yattığınız için gece ağlayınca hemen ağzına dayıyorum 🙈🙈 Allah affetsin

Bende kimseye güvenip bırakamıyorum kızımı aslında bu da bize ekstra yük yüklüyor ve daha çok sinirleniyoruz kendimizi rahatlatacak hiç bir ortamımız olmuyor. Bir de tek senin mi çocuğun var çok abartiyorsun lafları insanı daha çok yoruyor. Bende artık gece kendime vakit ayırmaya çalışıyorum kız uyuyunca geçte olsa biraz kendimle vakit geçiriyorum sevdiğim bir şeyi yapıyorum biraz da olsa iyi geliyor. Ve canımı sıkan insanlarla daha az görüşmeye calisiyorum
Kendine vakit ayırınca da hunsefer sabah pişman oluyorsun tam ben yatıcam oğlum uyanmaya başlıyor ama bende ısrarla 12 1 e kadar duruyorum. Evet abartıyorsun demeselerdi fazlasıyla hissettiriyorlar. Birde şunu çol yapıyorlar bana kıyaslama. Biz 2 çocuk büyüttük biz 5 çocuk büyüttük vs oğlumda taş vardı mesela böbreoijde bu bir yerde konu olsa aa benim oğlumda da şu var dı bu vardı diye hep dert yarıştırıyorlar

Ya benim kv köyde kışın burada ona bırakmak benim en son çaresizliğim olur. Kendince güzel bakıyor ama benim asla kihoşuma gitmiyor tek derdi sürekli yemek yedirmek. Bir kere bıraktım annem hastanede yatıyordu çocuğu öyle yedirmiş ki söylemedi birde yemedi dedi ağız dolusu kustu çok korkmuştum o öyle kusunca o günden sonra eşim de bana daha ısrar etmedi bırak diye arada söylet ama ısrar etmez. Benim kızdığım yemek ywdirmesi değil kaç günlük yemek yedirmiş bir de ne bulursa yediriyor. Hiç sormuyor onu vereyim bunu vereyim mi ama o kusma muhabbetinden sonra eşiö aradı kızdı annesine daha da sormadan bişey vermiyor zaten bende hep peşindeyim kucağına alıp içeri gitse peşinden gidiyorum . Evet doğru deüil ama nir kere güvenim kırıldı söz konusu çocuk olunca kimse güvenmemek lazım.

Cano bu gece bizde çok kötüydük yaaa😔😔 üç gün ateş nöbeti tuttuk o bile böyle sarasmamıştı ki gündüzü de felaketti ama dün gece sanki her yarım saatte bir ağlama meme verme ile geçti 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🫂🫂 sabah alarmı kapatmışım kızım kaldırdı okul için 😬😬
Oy başka çocukları düşünemiyorum cidden size allah güç kuvvetbversin evde başla çocuk olsa oğlum daha uysal olur buna eminim ama benim gücüm olmazdı 2 yaşını bir devirsek inşallah daha iyi olacaklar

Cano seni kesinlikle çok iyi anlıyorum, kızıma annem bakmasaydı kimseye bırakamam diyordum ama annem çok mu mükemmeldi bilmiyorum ama mesela annem yedirir içirir uyutur bebe kenarda durur, annem işlerini halleder halletmek zorunda titiz bir babam var kardeşim var. Biz geliyoruz akşam yiyip içiyoruz...
Mesela kw baksa o da bebeyi yedirir içirir uyuturama yanında onunla oynar oyalar ama ev işi yemek olsa da olur olmasa da olur...
Mesela annemde görümcem gibi sürekli işlerinden evinin kibrinden söylenirdi ve hala da söyleniyor. O o ların yapısı bence... Senin bebeye baktığı için değil söylenmeleri...
Birde gerçekten çok bariz şeyler olmadıkça bazı şeyleri görmeyin duymayın, bebe bir kere bir yudum soğuk su içmekle hasta olmaz, babaannesi bir dahakine sıcak koyar. Belki o da ilk defa torununu parka getiriyordur... Her zaman her şeyi kontrol edemeyiz, babasına bile bırakamaman senin çok kontrolcü maxsimum güven ortamı arayan biri olduğunu hissettiriyor bana ve bu seni çok yorar canım... Veya başak burcu ustun 😍 benim iki tane okullu var her gün Allah a emanet yolluyorum. Tedbiri izi alıp Emanetin sahibine ısmarlayıp, gönlümüzü ferah tutalım inşallah... 🫂🫂🫂Seni seviyoreee 😍♥️
Aslında bötiyle değildim ben ya çok umursamazdjm demekki her şeyi çocuğa saklamışım 🤣🤣 evet çokta yoruyor her şeyi tek tek düşün ne bileyim bırakıcam diyorum sonra yine aynı oluyorum çıkamıyorum döngüden

Ya benim kv köyde kışın burada ona bırakmak benim en son çaresizliğim olur. Kendince güzel bakıyor ama benim asla kihoşuma gitmiyor tek derdi sürekli yemek yedirmek. Bir kere bıraktım annem hastanede yatıyordu çocuğu öyle yedirmiş ki söylemedi birde yemedi dedi ağız dolusu kustu çok korkmuştum o öyle kusunca o günden sonra eşim de bana daha ısrar etmedi bırak diye arada söylet ama ısrar etmez. Benim kızdığım yemek ywdirmesi değil kaç günlük yemek yedirmiş bir de ne bulursa yediriyor. Hiç sormuyor onu vereyim bunu vereyim mi ama o kusma muhabbetinden sonra eşiö aradı kızdı annesine daha da sormadan bişey vermiyor zaten bende hep peşindeyim kucağına alıp içeri gitse peşinden gidiyorum . Evet doğru deüil ama nir kere güvenim kırıldı söz konusu çocuk olunca kimse güvenmemek lazım.
Ya benim kv de böyle . Sürekli yemek yedirme peşinde. Daha 3 aylıkken baklava şerbeti yalatsana diyordu. 7 aylıkken fındığı ağzınla ez ver diyordu . Benim tepki göstermiycemi bilse kendisi yapardı . Sakız ver çiğnesin diyordu 1 yaşındaki çocuğa . Diğer torununa ağzından sakız çıkarıp veriyor o da yutuyordu . Bi yemek kaç günlük umursamadan yediriyordu diğer torunlarına . Hayır amaç ne yani sakızın ne faydası varki çocuğa . Gittiğimizde de sürekli eline bişey tutuşturma derdinde ekmek, meyve suyu , çikolata ne olursa fark etmiyor . Yoruldum anne verme demekten .

Bence şuanki anneler daha bilinçli daha tecrübeli eskiler bana göre o kadar da kendini bilgili tecrübeli görmesinler dümdüz çocuk büyütmüşler, kurban kesilirken kurbanda bebeğimin de kurban kesimine bakmasını söyledi kaynanam, eşimle ben hayır dedik eşime diyor ki neden sen baktın noldu ki sana bak bişey olmamış tam diyecektim nasıl olmamış senin büyüttüğün çocuğun sorunlarını şimdi ben çekiyorum diyemedim, benim kaynanam da çok küfürbaz ve çocuğa da bazen argo kelimeler söylüyor sinir oluyorum ya bulaşmakta istemiyorum, geçen eşim annesine anne dikkat et dedi diye kıyameti koparıp bağırdı dikkat et ne demek ben de çocuk büyüttüm beni niye uyarıyorsun bilmiyor muyuz diyor
Hiç önemseöiyorlar ya onlara göre sadece kendi yaptıkları doğru çünkü çocuklarını kusursuz görüyorlar benim kv eşimin hiç bir kötü kusurunu görmez hepimiz var kötü huyu ama ona göre oğlunun yok

Back
X