2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    206
Her doktor farklı bir şey söylüyor bana da doktor dedi ki gerçi acildeki bi dr du bu. 20 dk sağ 20 dk sol totalde 40 dk yı geçmesin. Olur dedim içimden çocuk bu. Çene kasının kuvvetini nerden bileceksin kimi çocuk bir memeyi 10 dk da boşaltır kimi 5 dk da boşaltır.
Şahsen ben yutkunma sesini dinliyorum o ses geçtikten sonra arada bi memeyi çekip bakıyorum memenin kenarlarında süt var mı varsa eğer devam ediyorum bi 10 15 dk daha. Ama süt yoksa biraz keyfi takılıp ayrılıyoruz memeden.
Yani bu makine değil ki memeden sütü boşalttı mı cocuk hemen. Gelmez kalkar bi su süt müt bişeyler içersin o sırada vücut tekrar süt üretimine geçer.
Sütün miktarı kadar doyuruculuğu önemli yağlıysa doyurur. Ama sindirimi mama kadar uzun sürmez. Çabuk acıkır ve uyuyorsa uyanır ya da sakin duruyorsa ağlamaya huysuzlaşmaya başlar.
Çabuk acıkırdan kastım da mama içen çocuk 4 5 saat uyuyorsa süt içen bunun yarısı kadar uyur. Ama uyur yada uyanıklık saatindeyse sakin kalır.
Çok değişkenli bir şey bu durum iyi takip gerekir bir de her çocuk kendine hastır en iyi annesi bilir. Mesela benimki uyandı anne sütü aldı doydu yarım saat 40 dk kendi kendine bakınır etrafı inceler uykusu geldiyse tekrar emmek ister bakarım hemen süt gelmiyorsa mamaya desteklerim. Ama mamadan sonra uykuya dalamadıysa tekrar aranır emmek için bir de benim sesime alışmış eşim diyo gözleri gidiyordu senin sesini duydu ağzını emiyo gibi yapmaya başladı. Böyle yani aslında toktu bidaha emdi süt geldi veya gelmedi bayıldı uyudu.

Kızlar bebişinin ağzı pamukçuk olan var mı hafif şüphelendim karbonatlı suyla sileyim diyorum ama sizdende fikşr almak isterimm

Kizlar adet olan var mi? Ben ilk kizimda 38 bunda 39. Gun adet oldum ama bu seferki farkli. Kahverengi geliyor normal mi ya?
Bur de bebeleriniz kusuyor mu? 2-3 gundur sut kusmaya basladi bugun burnundan geldi cocugun dumduz omuzumda dururken. Emdigi sutu burnundan getirdiler yavrumun

Aşkım ben olmadım dün kontrolde rahim iç kalınlığı daha az adet oalcağını düşünmüyorum dedi. Pcos olduğu için 1 sene içinde olmazsan gel dedi shshshshs ya benimkide kusuyo bugün, gazını falanda almıştım ana kucağında otururken kustu lök diye, sallanmıyoduda. Kesik kesikte değil direkt süt

3900 olmuş, 3200 doğmuştu hastaneden 3000 ile çıktık. 33 günde 900 gr almış tani. 1 tam kilo alsa daha iyiydi ama 900 de yeterli dedi doktor. Seninkinin kilosu nasıl?
Ya ben de sağımdan ziyade sütün kalitesi nasıl artar acaba diye araştırıyorum. Biraz daha yağlı bir süt olsa daha iyi kilo alır sanki benimkisi bildiğin su gibi. Beslenmem fena değil aslında ama sanırım daha protein ağırlıklı yemek daha iyiymiş sütün kalitesi için

Evet doğru buna ben de katılıyorum. Doktorun 20 dk’dan kastı zaten meme boşaldıktan sonra emmeye devam etmesşn anlamında ama belki dediğin gibi 10 dakikada boşaltıyor, belki 20.dakikada hala süt geliyor e bir de emzik kullanıyorum, o zaman onu emerken de mi boş kalori yakıyor çok fazla vermiyorum zaten, uykuya dalamayınca bir kaç dk.
Ama mesela benim kız çok fazla uyuyor hala, işte o da sarılıktan olsa gerek. Öyle acıktı da 2-3 saatte bir uyanmıyor. Gece ben uyandjrmazsam 5 saati buluyor kendinin uyanması. Ben de ne güzel uyuyan çocuk diyordum meğer sarılıktanmış

Aynen sarılık çok uyku yaparmış işte sen onun beslenme saatini geçirmemek için bezini açmaya devam ya da topuğunu sıktır biraz öyle de açıyorlar gözlerini. Beslenme saatini geçirme Allahın izniyle toparlar kuzuuck

Yani tam iyileşmediyse neden serbest bıraktı ki enfeksiyon olabilir veya kavuşacaksa da olumsuz etkilenebilir. Lazer yapacaksa tam iyileşmeyi bekledikten sonra yapardı yine. Doktor daha iyi bilir tabi ama iyileşmemiş travmaya neden serbest demiş anlam veremedim ki. Bence tamamen iyileşmeyi bekleyin yırtık derinse zaman alabilir. Şifa diliyorum.

Ben 40 bittikten sonra saçma kahve geldi birkaç gün sonra bidaha gelmedi. Bu arada benim bebedende geldi süt kesik değil şaşırdık hatta

benimki de dik bir sekilde duruyordu hani yatiyor olsa yukari cikti dicem de burnundan sut akmaya basladi
Ben 40 bittikten sonra saçma kahve geldi birkaç gün sonra bidaha gelmedi. Bu arada benim bebedende geldi süt kesik değil şaşırdık hatta
Ben de hem sasirdim hem biraz korktum. Oyle oldugunda genizi yanar dedi kv ondan herslde biraz agladi. İki kere yogun kahverengi lekelenme oldu sonra baktim kesilmis

Kızlar ya benim kızım kısmaya başladı. Kusan bir bebek olacak sürekli kıyafet değişiyoruz. Kokuyor maalesef üzülüyorum. Beslenme konusunda mı yanlış yapıyorum acaba. Sürekli memede kalmak istiyor tüm sütü içiyor sonra kusuyor sinir oluyorum sonra yine meme istiyor tabi memede süt yok mama ver. Sütüm var mı yok mu anlamıyorum gece uzun uyursa sütüm akıyor her yerim ıslanmış uyanıyorum.

Reflusu var buyuk ihtimal uykuya dalma problemi yasiyormusunuz uzun sure uykusuzlukta var mi ? Doktorunuza danisip ilac takviyesi isteyebilirsiniz memede rahatladiklari icin herseyde ac olmasalar bile meme isteyebilirler ben ilk ay emzik vermemistm bu durumu cok yasadim. Az az sik sik beslemede yaptim sonra her agladiginda yeni doyurmussam meme vermedim oyaladim bi yarim saat ama eger iki memeyide emiyor ve kusuyorsa doymussa bence beslemeden sonra kucaginizda yarim saat dik pozisyonda tutun ilk basta bunu deneyin ben her beslemeden sonra bi sure kucagimda dik tutarak gazini cikarmaya yavas yavas calisiorm ve uykusuz kaldigi icin benmki atak haftalarindafa doktorumuzu. Takviyesini kullaniyoruz cunku bazen refluden kusmamak icin gegirme yapmak istemiyor yutuyor gazlari kendini yay gibi yapio gaz vikarttirmiyordu oyle uyuyordu. Dik pozisyonda tutmak cok onemli beslenmeden sonra ve her agldiginda meme isteyebilir biraz oyalamayi deneyip baska meme en son verebilirsin sindirimini kolaylastirir

Ayrica ben her sabah probiyotik takviye kullaniyorum bagirsak florosanini yeniliyor doktoruma danisip kullandim. Gaz problemi yasadigim icin sindirimi kolaylastiriyor daha iyi kaka yapmasini sagliyor

Bnmkide ayniydi hala bazen atak haftalarinda memeden baska bisey istemiyor o kdr cok memede durmak istiyor ki mememde sut klmiyor meme ucum aciyor artik ama beslenme araligini uzatmassam dolma olmuyor o yuzden artik 2 aylik oldgu icin nerdeyse emzik veriyorum ya da oyalmaya calisiyorum ki memelerim de dolsun. 5-6 hafta atagi cok zordu bizim smdi 8. Haftadayiz

Protein agirlikli ve kesinlikle kaliteli yaglrla beslenceksin canim benmki masallah suan sadece anne sutu emiyor bol bol kahvaltida yemeklerde saf zeytinyag tuket gercek tereyag ve bol su ic uyumaya calis

Ayrica ben ocean mummy takviyesi kullaniyorum

Ayrica ben her sabah probiyotik takviye kullaniyorum bagirsak florosanini yeniliyor doktoruma danisip kullandim. Gaz problemi yasadigim icin sindirimi kolaylastiriyor daha iyi kaka yapmasini sagliyor
Aptamilin probiyotikli mamasını kullanıyoruz. Açıkçası ağlayınca ben dayanamıyorum. Annemde emzirme artık diyor ama içim gidiyor o ağlarken

Kizlar lohusalik kanamasi hakkinda bilgisi olan biri yardimci olabilir mi? Benim kanamam 10-15 gun surdu. Sonra sari bir akinti oldu. Gun icinde az az. Bugun 40. Gunum hala beyaz goremedim hatta dun kahverengi geldi. Gusul alicam artik ama ben 25 gun bosuna mi bekledim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…