Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    196
Sezeryan gunu alan arkadaslara sorum dogum yapcaginiz gun kac haftalik oluyorsunuz ben dun ki kontrolumde sordum 38 de alirsiniz degilmi diye 39 u bekleriz dedi bu benim 3. sezeryab dogumum olcak neden diye sordugumda kuveze girebilir dedi 38 olunca kuvezemi giriyo bebekler size verdikleri szeryan gununu merak ettim
Benim doktorumda tam 39 da almak istiyor. Kilosundan çok haftası önemli demişti

Bence 38+4 38+5 gibi alabilir , bi sorun bakalım ne diyecek
Benim Dr 38 den itibaren alabilirim tercih sana ait dedi ben 39+0 da aldiriyorum
Ya bide tek skinti seker kan pihtilasmasida degil bu taniyi hic duydunuzmu bilmiyorum istmoselim var sezeryan yerinde ceplesme dikis yerinin ince olmasi hali muhtemelen sezeryan yerini dikerken doktor hatasindan kaynakli orda potluk oldu duzgun iyilesmedi ince kaldi hepsi insani tedirgin ediyor

Ay valla o kadar isterim ki. Bir anda laps diye dogsa. Ama bebegimin cani tehikeye nasil girmeyecekse oyle olsun. Ama muzmin bi agrilarda yok degil hani
Dinlemmeye geç bence ama 100lerdeki ağrıyı hissetmiyorsan dikkat et bence 🙄ben 75de karnımın taş gibi olduğunu biliyorum 🥴çaktırmadan ilerlemesin

Ben pazartesi günü sezeryan olacağım canım 38+3 olacağım o gün. Ben de hergün kan sulandırıcı iğne kullanıyorum sadece Pazar günü vurulmicam anestezici öyle dedi. Dün 3450ydi kilosu. 3800 falan olur sanırım pazartesiye kilosu. Küvözlük durumu inşallah olmaz sanmıyorum 🤲🏻
gunun hangi saatinde vuruyorsun kan sulandiriciyi ben oglen vuruyorum

Ayy hatta benim Dr um kendine niye eziyet ediyorsun ağrıların var 38 i niye tercih etmiyorsun dedi beni düşünerek artık 4. Doğumum kendisinde 🤣ama ben içerde kalmasının doğru olduğunu düşünüyorum çok sıkıntı çektiğim halde ciğer gelişimi açısından 38+5 de alınan oğlum uzun süre sarılık geçirdi o bende vicdan oldu 🙄
4. Dogumu ozeldemi devlettemi olucaksin ben perinatoloji riskli gebelik takipliym

Ya bide tek skinti seker kan pihtilasmasida degil bu taniyi hic duydunuzmu bilmiyorum istmoselim var sezeryan yerinde ceplesme dikis yerinin ince olmasi hali muhtemelen sezeryan yerini dikerken doktor hatasindan kaynakli orda potluk oldu duzgun iyilesmedi ince kaldi hepsi insani tedirgin ediyor
Hiç bilmiyorum ben sadece rahim yapışmıştı yanlış hatirlamiyorsam bazı bunyelerde oluyormuş 2. Oğlumda ben biraz geç çıkmıştım onu duzelttigi için çok geçmiş olsun korktuguna ugratmasin rahatça geçir ins tedirgin olma emin ol aa neleri düşünüyordum şimdi ne yaşıyorum diyeceksin 😀

4. Dogumu ozeldemi devlettemi olucaksin ben perinatoloji riskli gebelik takipliym
Özel Dr a gidiyorum canım ben devleti 2. 3. Çocukta teklif etmiştim eşim kabul etmedi 4. De de ben korktum aslında teklif dahi edemedim 🙄 her sezeryan bir ameliyat sonuçta düşüncesine kapıldım

Hiç bilmiyorum ben sadece rahim yapışmıştı yanlış hatirlamiyorsam bazı bunyelerde oluyormuş 2. Oğlumda ben biraz geç çıkmıştım onu duzelttigi için çok geçmiş olsun korktuguna ugratmasin rahatça geçir ins tedirgin olma emin ol aa neleri düşünüyordum şimdi ne yaşıyorum diyeceksin 😀
Amin insallah saglicakla dogsun 🤲🏻 tabiki doktorlar bizden daha iyi biliyor Jokeranne Jokeranne arkadasin dedigi gibi kilosu degil haftasini baz aliyo olabilir . Direk kuvez demesi kendimi 38 e alistirmam 1 hafta daha beklemek zor geldi biraz 🫠

Yok ilk defa duydum, o zaman bu seferki sezeryani yapan doktorun da dikkatli dikmesi gerekiyor anladığım kadarı ile

gunun hangi saatinde vuruyorsun kan sulandiriciyi ben oglen vuruyorum
Öğlen 1.30 gibi vuruyorum ama eşim vardiyalı çalışıyor benim. Sabahçıysa akşam 7 akşamcıysa öğlen 1.30. Doktorum ve anestezi uzmanı Pazar günü vurulma dedi. Mesela cumartesi günü iğneyi vuruldum akşamı acil bi şey oldu genel anestezi vermek durumunda kalıyorlar ol canım.

Eklentiler

• 1000008798.webp
    1000008798.webp
    45,4 KB · Görüntüleme: 23
Öğlen 1.30 gibi vuruyorum ama eşim vardiyalı çalışıyor benim. Sabahçıysa akşam 7 akşamcıysa öğlen 1.30. Doktorum ve anestezi uzmanı Pazar günü vurulma dedi. Mesela cumartesi günü iğneyi vuruldum akşamı acil bi şey oldu genel anestezi vermek durumunda kalıyorlar ol canım.
Anladim saolasin canim 24 saat yazmis anestezi uzmanin bende genel anestezi almak istemiyorum uyanik olup doguma sahit olmak istiyorum sali gunu anesteziden randevu aldm bakalim o ne dicek

Anladim saolasin canim 24 saat yazmis anestezi uzmanin bende genel anestezi almak istemiyorum uyanik olup doguma sahit olmak istiyorum sali gunu anesteziden randevu aldm bakalim o ne dicek
24 saat yazdı. İşte Pazar günü vurulmicaksın iğne dedi. Pazartesi sabah 8de hastanede olacağım. Gece 12 de yeme-içme kesilecek dedi. Su bile içmeyecekmişim 😬🤤

Girmez girmez inşallah normal gelmek ister☺️ açılma vs. Varmıydı peki bakıldımı?
Yok bakilmadi. Ultrasonda dogum.kanalina girmis olsaydi bence bakardi ama doktor bu haftada normal.seyler bunlar dedi su gelir sanci olur hemen ara dedi. Eve geldim.biseyim.de yok..sanci normal demek.bu haftada . Ama.asiri duygusalim.fenaaaa

Bizim şimdi ağustos ortası olacak doğum ama hastane odaları serin oluyor dediler. Tabi klima var istediğimiz gibi ayarlarız ama yine de bebek ilk günler çok üşüyormuş. O yüzden hep uzun kollu önerdiler. Sezaryen olacağım, 3 adet kısa kollu iç zıbın, 3 adet uzun kollu ve patikli tulum aldım yedek olarak. Hastane çıkış setinde battaniye, iç zıbın, uzun kollu ve eldivenli üst, patikli alt ve bere var. Bir müslin bir de pamuklu ince battaniye koydum. Eğer sıcaklarsa kısa kollu zıbın ve alt şeklinde giydiririz dedik. Üşürse de tulumları giyeriz diye düşündük. Tamamen hastanedeki hemşire ve ebelerin önerileri doğrultusunda hazırladım ben.

Kendim için de 2 adet rahat emzirme özellikli gecelik bir adet uzun altlı pijama takımı aldım. Günlük hayatımda da hep gecelik giydiğim için pijama çok tercih etmedim açıkçası. Bir adet sabahlık ekledim. Pijamayı iki adet koyan da var. 2 adet iç çamaşırı, bir paket depend ve birkaç adet ped koydum. Bir adet emzirme sütyeni ve bir adet emzirme atleti ekledim.
Ay cok sagol. Askili zibin koymustum icine ama senin dedigin de mantikli bir bakayim ona.
Kizlar son nst mi cektirdim.tam 2 saat kaldim..duzenli sancilar var. Pazartesi sezeryan olacak. Ama sanci var. Agri hissetmiyorum . Doktor hersey olabilir ara bisey olursa dedi. Yav istermisiniz laps diye normal dogsuun. Ben anlamadim sanci hissetmiom nst de arada 100 e vuruyodu.
Oy oy saglikla kucagina al insallah gonlunden gecen nasilsa oyle olsun

Bizim şimdi ağustos ortası olacak doğum ama hastane odaları serin oluyor dediler. Tabi klima var istediğimiz gibi ayarlarız ama yine de bebek ilk günler çok üşüyormuş. O yüzden hep uzun kollu önerdiler. Sezaryen olacağım, 3 adet kısa kollu iç zıbın, 3 adet uzun kollu ve patikli tulum aldım yedek olarak. Hastane çıkış setinde battaniye, iç zıbın, uzun kollu ve eldivenli üst, patikli alt ve bere var. Bir müslin bir de pamuklu ince battaniye koydum. Eğer sıcaklarsa kısa kollu zıbın ve alt şeklinde giydiririz dedik. Üşürse de tulumları giyeriz diye düşündük. Tamamen hastanedeki hemşire ve ebelerin önerileri doğrultusunda hazırladım ben.

Kendim için de 2 adet rahat emzirme özellikli gecelik bir adet uzun altlı pijama takımı aldım. Günlük hayatımda da hep gecelik giydiğim için pijama çok tercih etmedim açıkçası. Bir adet sabahlık ekledim. Pijamayı iki adet koyan da var. 2 adet iç çamaşırı, bir paket depend ve birkaç adet ped koydum. Bir adet emzirme sütyeni ve bir adet emzirme atleti ekledim.
Ben ilk bebeğimi 31 temmuzda doğurdum. Klima olduğu için uzun kollu giydirmiştik çocuk doktoru odaya bebeği görmeye geldiğinde dedi ki “sen şimdi bunu böyle giydirirsen kışın ne giydireceksin” 😁 atlet alta çorap istiyor sadece.
35+5 te kilosuna 2800 dedi gebelik sekerim var hergun kan pihtilasmasi icin igne vuruyorum aksamlari seker ignesi sicaklar vs . Bebekte skinti yok ben yoruldum sadece o 1 hafta bile bana uzun geliyo doguma kadar haftda 200 300 alsa 3400 u gecer sanirim
Gebelik şekerini neye göre belirledi doktor? Tokluk şekeri mi sıvı azalması mı?

Sezeryan gunu alan arkadaslara sorum dogum yapcaginiz gun kac haftalik oluyorsunuz ben dun ki kontrolumde sordum 38 de alirsiniz degilmi diye 39 u bekleriz dedi bu benim 3. sezeryab dogumum olcak neden diye sordugumda kuveze girebilir dedi 38 olunca kuvezemi giriyo bebekler size verdikleri szeryan gununu merak ettim
38+4 oluyorum 34 haftaya kadar kilosu onde gidiyodu normalde tam 38 de alacakti ama kilo alımı yavaşladığı için biraz daha dursun dedi.ne kadar beklerse bebek o kadar iyi bence . 37 den sonra dogarsada çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum.38 olduğunda kuveze girme gibi bişeyi yok ilk oğlum 38+2 de 4 kg doğdu genelde solunum yada ağır sarilık gibi durumlar yoksa kuveze girmiyordur bence.

Ben ilk bebeğimi 31 temmuzda doğurdum. Klima olduğu için uzun kollu giydirmiştik çocuk doktoru odaya bebeği görmeye geldiğinde dedi ki “sen şimdi bunu böyle giydirirsen kışın ne giydireceksin” 😁 atlet alta çorap istiyor sadece.

Gebelik şekerini neye göre belirledi doktor? Tokluk şekeri mi sıvı azalması mı?
Tokluklari diyetle 140 in altinda tutmaya calistim sonrasinda acliklardan problem cikmaya basladi sabah acliklari 90 olmasi gerekirken 120 e kadar cikti levemir kullandim bebegin suyu sinirda bi ara fazla dediler simdi normal
Diyorlarlar en sonunda levemirin dozu ve yediklerime dikkat ederek duzene koydum ama en ufak kacamakta tokluk birden firliyor 160 180 e acliklarda o zaman dusmuyo

Back
X