Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    196
38+4 oluyorum 34 haftaya kadar kilosu onde gidiyodu normalde tam 38 de alacakti ama kilo alımı yavaşladığı için biraz daha dursun dedi.ne kadar beklerse bebek o kadar iyi bence . 37 den sonra dogarsada çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum.38 olduğunda kuveze girme gibi bişeyi yok ilk oğlum 38+2 de 4 kg doğdu genelde solunum yada ağır sarilık gibi durumlar yoksa kuveze girmiyordur bence.
Ya iste doktor oyle diyo ben 38 i gozluyorum bir an once haftam gelsin dogsun diye hepimiz ayni skintilari yasiyoruz sicak cok bunaltiyo beni bide igneler bide sekerim var diye yiyemedigim hersey 🫤 erkene cekip aksi durum olsun istemiyorum

Sızıntı halinde gelen suyu nasıl anladınız? durduramadığınız çiş gibi mi oluyor 🙈 benimde akıntım bazen su gibi geliyor. Doktor sızıntı yok progestandan dedi diye okey diyorum ama içimde bi şüphe acaba suyum mu geliyor diye🥲
idrar gibi değil , çamaşırımı değiştirdiğim halde ağ kısmı ıslandı , yine değiştirdim yine ıslandı. Kokusu yoktu. zaten idrar gibi kokmuyor rengine yok

Ay ne güzel atlatmışsın artık 🌸 şimdi toparlanmak ve bebişle ilgilenmek kalıyor geriye, nasıl hissediyorsun peki her şey yolunda mı :)

Bizim de haftalar kaldı , heyecanla bekliyoruz 😍
Yolunda çok şükür. Ama benim üçüncü olduğu için biraz daha rahatım. İlk çocuğumda kendimi çok yorgun , tahammülsüz hissediyordum. Hep kötü olacak hasta olacak doymayacak sanıyordum. Şimdi ise Erken doğum olduğu için ilk gb sütüm gelmedi . Ama çok şükür şimdi geliyor.

Sezeryan gunu alan arkadaslara sorum dogum yapcaginiz gun kac haftalik oluyorsunuz ben dun ki kontrolumde sordum 38 de alirsiniz degilmi diye 39 u bekleriz dedi bu benim 3. sezeryab dogumum olcak neden diye sordugumda kuveze girebilir dedi 38 olunca kuvezemi giriyo bebekler size verdikleri szeryan gununu merak ettim
Benim doktorum da 39’dan önce almayı doğru bulmuyorum, ciğerlerin gelişimi ve emme refleksi için 39u beklerim hatta 39+4 ya da 39+5 e en erken gün veririm demişti.

Benim doktorum da 39’dan önce almayı doğru bulmuyorum, ciğerlerin gelişimi ve emme refleksi için 39u beklerim hatta 39+4 ya da 39+5 e en erken gün veririm demişti.
Ay çoook demesin öyle demesin🥹
Benim yeğenlerim 38+5 te doğdu ikiside ciğer gelişimi emme vs bi sıkıntı yaşamamışlardı.

Kizlar son nst mi cektirdim.tam 2 saat kaldim..duzenli sancilar var. Pazartesi sezeryan olacak. Ama sanci var. Agri hissetmiyorum . Doktor hersey olabilir ara bisey olursa dedi. Yav istermisiniz laps diye normal dogsuun. Ben anlamadim sanci hissetmiom nst de arada 100 e vuruyodu.
Kız şans işi bu belli mi olur 🤭 çatır çatır doğuruverdim dersin 🤭

Sezeryan gunu alan arkadaslara sorum dogum yapcaginiz gun kac haftalik oluyorsunuz ben dun ki kontrolumde sordum 38 de alirsiniz degilmi diye 39 u bekleriz dedi bu benim 3. sezeryab dogumum olcak neden diye sordugumda kuveze girebilir dedi 38 olunca kuvezemi giriyo bebekler size verdikleri szeryan gununu merak ettim
Şana işi o kuzum biyerden sonra. Kuzenim 40 küsürde doğdu küvöze girdi. 37de prematüre eşiği bitiyor. Sonrası tamamen şans, bebişin solunumu ile vs alakalı

Benim doktorumda tam 39 da almak istiyor. Kilosundan çok haftası önemli demişti
Jokerciğim gittin mi bu hafta kontrole hiç unuttum gittiysende. İkimizin her şeyi aynı gidince karın çevresi de geriden gelince merak ettimm sana 39 mu dedilerrr. Ben kendi drumla bi görüşemedim. Perinatolog kontrolüm var yarın. Kendi drum nstyi mesajla bakıp okeyliyor sadece 🤣 beni doğurtmak istemiyor sanırım 🥲🥲🥲

Ay çoook demesin öyle demesin🥹
Benim yeğenlerim 38+5 te doğdu ikiside ciğer gelişimi emme vs bi sıkıntı yaşamamışlardı.
Ben de genelde hep 38’de alınıyor ve sorun olmuyor diye biliyorum ama işte doktordan doktora bakış açısı mıdır nedir değişiyor hep böyle şeyler🤷🏻‍♀️

Ya iste doktor oyle diyo ben 38 i gozluyorum bir an once haftam gelsin dogsun diye hepimiz ayni skintilari yasiyoruz sicak cok bunaltiyo beni bide igneler bide sekerim var diye yiyemedigim hersey 🫤 erkene cekip aksi durum olsun istemiyorum
Bende de gebelik şekeri var 🥹 canım neler neler çekiyor anlatamam 🥹🥹

Jokerciğim gittin mi bu hafta kontrole hiç unuttum gittiysende. İkimizin her şeyi aynı gidince karın çevresi de geriden gelince merak ettimm sana 39 mu dedilerrr. Ben kendi drumla bi görüşemedim. Perinatolog kontrolüm var yarın. Kendi drum nstyi mesajla bakıp okeyliyor sadece 🤣 beni doğurtmak istemiyor sanırım 🥲🥲🥲
Yarın öğleden sonra benim kontrol heyecan dorukta🙈 çok değil 200 gr alsın yeter🥲
Bana 39 dedi öncesinde almak istemiyor. Günde 2 magnezyum, progestan, ilişki yasağıyla devam ediyorum ama suyum da azalmıştı. Bence ben sudan ötürü 39 u bekleyemiycem. Bakalım yarın ne diyecek🥹

Benim doktorum da 39 dan önce almak istemiyor. Ama 2 arkadaşım bi kaç ay önce peş peşe doğum yaptı. Biri 33 biri 35.ci haftada. İkisi de küveze girmedi. Sanırım şans işi gerçekten. Bebekler de 2300-2500 dü🤷🏻‍♀️

Herkese merhaba, İzmir'de iyi hastane ve doktor arıyorum. İzmir'de ikamet etmiyorum Manisa'dayiz. Doğumu İzmir'de düşünüyoruz. Medicana'yı gördüm ama bilgim yok hastane hakkında
Medicana’da Hakan Sabirli cok iyidir.
Ben ilk dogumum sonrası kanaldaki bir yırtık malesef çok sıkı dikildiği için ekstra bir operasyon geçirmek zorunda kalmıştım ve tesadüf kendisiyle o dönemde tanismistim. Daha sonra da bir düşük sürecimde yine izmirdeydim, çok emeği geçti. İstanbul’da bana Recep has’i öneren de kendisidir. Hem kadin psikolojisinden çok iyi anlıyor hem de hekimliği iyidir. Mutlaka bir görüşün.

Yarın öğleden sonra benim kontrol heyecan dorukta🙈 çok değil 200 gr alsın yeter🥲
Bana 39 dedi öncesinde almak istemiyor. Günde 2 magnezyum, progestan, ilişki yasağıyla devam ediyorum ama suyum da azalmıştı. Bence ben sudan ötürü 39 u bekleyemiycem. Bakalım yarın ne diyecek🥹
ALLAAAAAAHH benimde yarın tam öğlen. Hadi bakalım napçaz 🤭🤭🤭 benimki 37de almaya takık cuma 37 olcak 🤭🤭 ay aşkım 200 gramın ne kadar çok olduğunu bebeler kilo almayınca öğrendim ben 🤣 benim için 200 gram 1 bardak koladır yani 🤣🤣🤣

37+0 ile 38+6 arası “early term” yani erken dönem sayılıyor. Bu dönemde doğan bebekler çoğunlukla sorun yaşamıyor ama ciğerleri tam olgunlaşmadığı için bazen küveze girme ya da solunum desteği gerekebiliyor. 39+0 ile 40+6 arası ise “full term” yani tam gelişmiş oluyor. Bebeğin ciğerleri bu dönemde tamamen geliştiği için doğduğunda küvez ihtiyacı nadiren oluyor. Emme, nefes alma gibi şeyler de daha sorunsuz oluyor. 41. haftadan sonrası da “late term” yani geç dönem. Hâlâ normal doğum kabul ediliyor ama doktorlar bu dönemde biraz daha dikkatli takip ediyor çünkü plasenta yaşlanmaya başlıyor.

Back
X