2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
An itibariyle klima karsisinda boynumdan su akiyor… klima turboda… hamilelik atesi baska derlerdi de bunu tahmin edemezdim. Ben yaz boyunca klimasiz yasayabilen bir insandim her yerim pisik oldu
ben de aynı durumdayım ya berbat bir şey

Çok fazla değil ama bi bakayım devam edecek mi . Valla şuan sancılar var biraz daha hissettiriyor sabahkilere göre bakalım

Kızlaaar doğumlar başlamış maşallah ben çok aktif olamıyorum evde minik bir kız ve 2ablayla ve hala kusmaya devam sıcaklar bi taraftan ağırlaştım da iyice valiz in bebiş kısmını hazırladım bugün de kendi eşyalarımı hazırlıcam artık.@leydii69 senin de hayırlı haberlerini bekliyoruz

İşte o sıcaklık nemle birlikte İstanbulda da nem fazladır normal yani nefessiz kalman kışın olsa son ayların bu kadar ağır geçmezdi yine de. Hahahhahaha aynen aynen açılışa kısmet artık

Malesef Allah günah yazmasın da göbek olsa da olmasa da zor yani tamam enfeksiyon durumundan dolayı böyleymiş ama 40 gün boyunca da şarıl şarıl musluk gibi kanama olmuyo arada bi durup dinlenip nefes alıyo yani jdjdjjdjdjdjd ay bacım göbeğe takılma içimizden insan yavrusu çıkarıyoruz

Ay öyle bi süre ki 1 paket depend yetmezmiş tribine girdim ben 40 gün şarıldıcakmışız gibi ahajjajsjsjsjs

Şimdi doğum ile alakalı online gebe eğitiminden öğrendiklerimi özetliyim. Faydası olur bi bakın. Nefesle doğumu yönetme ile alakalı.
İlk kasılmalar şu açılmanın 6cm e kadar olan etapta. Kasılma başladığı anda kocaman derin nefes alıp, yavaşça veriyoruz. Stres yok. Bebeğe de oksijen gönderiyoruz kendimiz de enerji depoluyoruz. Kasılmanın olmadığı aralarda da yavaş spontan nefesler.

Açılmanın ilerlediği etapta sancıların sıklaştığı zamanlarda, aldığın nefesi 2 katı uzunlukta vermelisin. Mesela 4sn nefes al ciğeri doldur, 8sn de ver, dik pozisyon otur. Nefesi hızlı vermek yok, nefes tutmak yok; yavaşça vericez. Bunları pilates topu üstünde daireler çizerek de yapabilirsin.

Doğumda da pipetle çeker gibi dudak bükerek karnı şişirerek derin nefes alıp, ıkınırken yavaşça nefes vererek ıkınıyoruz. İsterseniz hafif inleyerek, isterseniz ıkınırken üfleyerek yapabilirsiniz. Bağırmak yok, bağırma enerjisini itmeye vericez. Çeneyi göğse dayayıp sancı geldiğinde ıkınıyoruz.

Sancı geldiğinde derin nefes al, olabildiğince uzun sürecek şekilde bebeği aşağı it, doktorun seni yönlendirmesini dinle. Ikınma hissi epidural aldığınızda yavaşlayabilir, yapamıyorum paniğine kapılma. Sancı şiddetlendiğinde ıkınmaya odaklan tüm gücünle bebeği it.

Son düzenleme:
Ay öyle bi süre ki 1 paket depend yetmezmiş tribine girdim ben 40 gün şarıldıcakmışız gibi ahajjajsjsjsjs
1 pakette kaç tane oluyo ki benim hasta bezi 30lu ilkinde 40ım çıkınca hemen adet olmuştum ilk gün gene baya kanamalı geçince kalanı da orda kullandım sjjsjsjsjdjd o yüzden gene aynısından aldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…