En azindan artik bilinmezlik kalkti. Korkma insallah cok kolay gecer. Bak 4. Sezeryanini olan arkadaslar bile 3. 4. Gun agri kesici almamis. Insallah hemencecik atlatirsin (dedi kendisi korktugu icin genel anastezi isteyen şahısKizlar sonunda dugum cozuldu ve bana yarin sabah 8 e sezeryan saati verdiler. Normal diye giderken sabah doguracagimi duydugumdan beri salya sumuk agliyorum durmuyor da. Nasip boyleymis. Zaten iki haftada 700 gr almis 3400 olmus bugun 38+4. 40. Haftada rahat 4 kilo olurmus sok oldum. Dua edin bana ben korkuyordum sezeryandan
Çok geçmiş olsun, çocuğunu bu halde geride bırakıp doğuma gitmek zor tabiAy insallah dediginiz gibi olur agri esigim cok dusuk ilk dogumum normal olmasina ragmen bir haftada zor toparlandim o yuzden cok endiseleniyorum. Amiin insallah
Benim de ayni sebepten genel anestezi sezeryan. Neden agladigimi da anlamiyorum uzerine buyuk kizim aksam iki kere bayildi. O kadar kotuyum ki iki gun onu yanimda tutamiyacagim uzerine bir de sezeryan agrim olacak. Cok duaya ihtiyacim var. Siz de saglikla alin kucaginiza en hayirli zaman ne zamansa. Ay gogus ucu kremine baslicaktim o kadar emindim ki daha vaktimin olduguna
Amiin cok sagolasin
Ay vaktim olsa daha mi iyi olurdu daha mi kotu bilmiyorum. İnsallah kolay atlatirim. Aksam kizim bayildi iki kere ust uste bir yerini acitmis cok acidi heralde onun uzuntusunden kendi korkumu unuttum. O kadar zor bir gun geciriyorum ki Rabbim beterinden korusun. Onu birakip gitmek de istemiyorum. Oturdum agladim artik sonunda bir suru isim var kalkip yapamiyorum elimin ayagimin bagi cozuldu.Amiiin sagolasin canim dua et bana
Sağol canım.hayırlı olsun sağlıcakla büyüsün inşallah. bişey soracaktım yeni doğduğunda hangi mamadan veriyorsunuz, yani hangisinden almalıyım ilk başlarda merak ettim :)
Hiç korkma bana bumuydu dedirtti.Kizlar sonunda dugum cozuldu ve bana yarin sabah 8 e sezeryan saati verdiler. Normal diye giderken sabah doguracagimi duydugumdan beri salya sumuk agliyorum durmuyor da. Nasip boyleymis. Zaten iki haftada 700 gr almis 3400 olmus bugun 38+4. 40. Haftada rahat 4 kilo olurmus sok oldum. Dua edin bana ben korkuyordum sezeryandan
Ben ilk bir hafta hep kullandım düzenli lansinoh krem ve kalkan hiç göğüs yaram olmadı.Ya bende alıyım mi almiyim mi karasız kaldım ama demekki işe yarıyor almak gerekecek
Evet en azindan netlesti 38+5 yarin neredeyse 39 haftadir belirsizlikle bogusuyorum. Kizim da hissetti mi ne yapti tepinip duruyor. Ben de genel istedim bir kere local anestezi ile islem yaptirdim basit bir seydi ama gormeme hissetmememe ragmen kalktigimda tansiyonum yerlerdeydi bayilmamak icin zor durdum demek ki ben bunu yapamam dedim. Zaten bele islem yapmamayi tercih ediyoruz fitikta dediler ayni noktada bulustukEn azindan artik bilinmezlik kalkti. Korkma insallah cok kolay gecer. Bak 4. Sezeryanini olan arkadaslar bile 3. 4. Gun agri kesici almamis. Insallah hemencecik atlatirsin (dedi kendisi korktugu icin genel anastezi isteyen şahıs)
Sorma o kadar korktum ki. İlk defa oldu. Babasi halasi da cani aciyinca bayilmis cocukken onu duyunca biraz rahatlasam da korkusunu atamadim o kadsr korktum ki. Gozumun onunden ayirasim yok o da korkmus anlamamis o da duygusallasti halbuki sabahtan beri ici icine sigmiyordu kardesim geliyo diye. Dua edin ne olur hem kizimda aklim hem karnimdaki kizimdaÇok geçmiş olsun, çocuğunu bu halde geride bırakıp doğuma gitmek zor tabiama şu an bunları düşünme, ani geliştiği için gerilmişsin yarın bebeğini kucağına aldığında her şey çok güzel olacak dualarımız seninle
İnsallah insallah dedigin gibi olur. Ben normal dogumda bile cok zor ayaklandim ilkinde biraz tedirginim ama buyuk kizimi aksam oyle gorunce hepsini unuttum. Aci agri gelir gecer cocuklarimiz iyi olsun da insallah. Umarim sutum vs zamaninda gelirHiç korkma bana bumuydu dedirtti.
Ağrı tabiki oluyor ama ilaçlar iğneler ağrı bırakmıyor için rahat olsun. İlk ayaga kalkmak yürümek hiç biri korkunc deildi evet belki zor ama abartıldığını düşünüyorum yani bi ameliyat hiç ağrısız acısız olması beklenilemez ya.
Ben gecesine kalkıp bebeği tek başıma alıp emzirmiştim.
Canım anestezicinin dozu ayarlamasıyla ilgili sanırım yaşadığın bende cuma günü belden uyuşmalı yani spinal oldum hatta epidural de taktılar. Hiç baş ağrısı yaşamadımSezeryan dogum yapan anneler carsamba benden uyusmali dogum yaptim cuma taburcu oldum basim cok kotu agriyo kaldirniyorum bu nasl geccek kahvede iciyorum uzaninca iyiym ama hareket edince felaket
Rezene içiyo musunDoğum yapan arkadaslar süt artırmak için napıyosunuz?
Benim kız emiyo kilo alımı iyi uyuyo açlıktan ağlamıyo sürekli meme aramıyo buda bana şimdilik sütümün yettiğini doyurdugunu söylüyor.
Ama ben sanki az gibi hissediyorum yani milletin dediği gibi birinden emerken birinden akmıyor herzaman fışkırmıyorda. Bana bi akıl verin
Kesinlikle dene bende 3 gündür cebelleşim bu konuyla göğüslerim taş gibi oldu silikon uç aldım halbuki sabah cocuk dr u söylemişti ama ben telaştan unutmuştum. Nöbetçi eczaneden eşim aldı geldi akşamüstü ama memeye tam oturmuyo atıyo kendini. Ebebekten daha iyi bi markayı alıcam. Plastik uç aldığımdan beri fışur foşur emiyo. Biberon sandı çılgın cocuğumAy plastik uç mu denesembenimki de memeyi kabul etmiyor. Sağıp sağıp veriyorum
Benim doktorum önermediKızlaaaarrrr doğuran bacılarım korse naptınız taktınız mı ben almayı unuttum ne alayım yaa göbeğim boş dikişlerim acımıyor ama takmak istiyorum bişi. Geç kalmak istemiyorummmm
İnşallah canım inşallah güzel düşün sürekliEvet en azindan netlesti 38+5 yarin neredeyse 39 haftadir belirsizlikle bogusuyorum. Kizim da hissetti mi ne yapti tepinip duruyor. Ben de genel istedim bir kere local anestezi ile islem yaptirdim basit bir seydi ama gormeme hissetmememe ragmen kalktigimda tansiyonum yerlerdeydi bayilmamak icin zor durdum demek ki ben bunu yapamam dedim. Zaten bele islem yapmamayi tercih ediyoruz fitikta dediler ayni noktada bulustuk
Sorma o kadar korktum ki. İlk defa oldu. Babasi halasi da cani aciyinca bayilmis cocukken onu duyunca biraz rahatlasam da korkusunu atamadim o kadsr korktum ki. Gozumun onunden ayirasim yok o da korkmus anlamamis o da duygusallasti halbuki sabahtan beri ici icine sigmiyordu kardesim geliyo diye. Dua edin ne olur hem kizimda aklim hem karnimdaki kizimda
İnsallah insallah dedigin gibi olur. Ben normal dogumda bile cok zor ayaklandim ilkinde biraz tedirginim ama buyuk kizimi aksam oyle gorunce hepsini unuttum. Aci agri gelir gecer cocuklarimiz iyi olsun da insallah. Umarim sutum vs zamaninda gelir
Evet rezene bazende rezene anason karıstırıp içiyorum.Rezene içiyo musun
Ben cuma akşamüstü sezaryen oldum bugün geldi sütüm ikisinden de geliyo hatta üstüm baya ıslandı az önce değiştirdim.
Bol su hoşaf ve rezene içiyorum ben eve geldiğimden beri
5 dakikada 1’e düştü mü? Öyle ise git derimKızlar selam 3ten beri ağrım var aralıklı olarak gitsem mi doktora sabahı beklesem mi bilemedim
Benim de öylee. Bekliyorum ben sıklaşmasını. Şuan 10 dk da bir 15 dk da bir şeklinde düzenli değil ama gelince sağlam geliyoKızlar selam 3ten beri ağrım var aralıklı olarak gitsem mi doktora sabahı beklesem mi bilemedim
Bende böyle olacağını tahmin ettim aslında tek tulum giydirilse yenidoğan oldukları için terlemezler belki gece uykularında uzun kol bacak tulum giydiriyorum pencere açık oluyor rüzgar oluyoe bazen diye ama gündüz çıtçıtlı body ile tutuyorum dedim 3 5 kiyafetide olsun çocuğun disariya cikarken don atlet gibi de olmayak ,Bir sürü tulum aldım hepsi çöp oldu. Zıbın çorap duruyoruz evde. Sırf aldıklarımı giysin de üst göreyim diye klima açtım bugün
Bir de 2 tane yenidoğan zıbın almışım sadece.
Bir dolap kıyafet ölü yatırım oldu
Benim doktor çok kilo takıntılı olmasına rağmen ilk 1 ay önermedi. Sadece pentinin korse taytları var onları giyersen rahat edersin dedi. Ben owlinin cırtlı korsesini almıştım ama o diyene kadar giymeyeceğim. Gerçi ağrım acımda yok ama nolur nolmazKızlaaaarrrr doğuran bacılarım korse naptınız taktınız mı ben almayı unuttum ne alayım yaa göbeğim boş dikişlerim acımıyor ama takmak istiyorum bişi. Geç kalmak istemiyorummmm
Bizimki hastaneden beri tam olarak tutamadı. Memeyi emecek çene kuvveti yok bence. Kelebek uçla tutturabildim benim bebenin ağzı küçük benim uç büyük herkesteki problemin tam tersi. Keyfi çatarsa yarı uykuluyken birkaç kez kelebeksiz tutabildi umutlandım bende
Kelebek uçla tuttu şükür ama uzun süre kelebekle gidemeyiz süt azalır. Tutmayı öğrenene kadar bu uçla emzirelim sen de dene tutacaktır. Sonra yavaştan kenarları küçülte küçülte gidiyosun. Ucundaki deliklerin aralarını açıyosun. En sonunda memeyi tutmayı öğreniyor.
Ben biberonla sağıp veriyorum yetiyor şükür. Pimpirikliğimden aç kalır şüphesiyke gece 1 veya 2 kez mama veriyorum.
Kelebek ucu dene bakalım sonra kendi mememizi alıştırıcaz. Şu videoda kelebekten memeye geçişi de anlatmış bi incele.
Kızlar ilk fırsatta alıp deneyeceğim. Süt sağma fabrikası gibi dolaşıyorum evde. Sağmak daha zor işmiş ya tahmin etmezdim.Kesinlikle dene bende 3 gündür cebelleşim bu konuyla göğüslerim taş gibi oldu silikon uç aldım halbuki sabah cocuk dr u söylemişti ama ben telaştan unutmuştum. Nöbetçi eczaneden eşim aldı geldi akşamüstü ama memeye tam oturmuyo atıyo kendini. Ebebekten daha iyi bi markayı alıcam. Plastik uç aldığımdan beri fışur foşur emiyo. Biberon sandı çılgın cocuğum
Teşekkür ettim canımSağol canım.
Bize hastane kendisi hipp vermişti hazır sıvı formda biz almadık yani
5 dakikada 1’e düştü mü? Öyle ise git derim
5.30a kadar ara ara geldi hastaneye gideriz diye düşündüm biraz uzanıyım dedim içim geçmiş ara ara gelip uyandırdı ama daha iyi azaldı gibi ben de doğuma giderim diye sevinmiştimBenim de öylee. Bekliyorum ben sıklaşmasını. Şuan 10 dk da bir 15 dk da bir şeklinde düzenli değil ama gelince sağlam geliyo
Bende duş aldım uyumuşum sonra. Şuanda da 15-20 dk da geliyo sancı asla sıklaşmıyo5.30a kadar ara ara geldi hastaneye gideriz diye düşündüm biraz uzanıyım dedim içim geçmiş ara ara gelip uyandırdı ama daha iyi azaldı gibi ben de doğuma giderim diye sevinmiştim2de kontrol var bakalım nolcak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?