- 16 Şubat 2014
- 495
- 808
- 303
Ya sana tek diyeceğim kimseyi kafana takma sen gayet yeterli özverili bir annesin ki fedakarlıkta bulunuyosun.. cevrendeki aklıbozuklar saniyolarki sağdigin zaman kolaya kaciyosun halbuki ne kadar uğraştırıcı yada bana öyle geliyor..bende sağıp veriyorum memeyş emmiyor 2/3 dakika çekiyor brakıyor ağlamaya başlıyorherkes başımda emzir emzir diye konuşuyor, emmiyor ne yapayım aö kalmasın diye sağıp veriyorum
İnsanlar densiz, sen hiç üzme kendini, önemli olan beslenmesi. Mutlaka konuşacaklar işte, emzirme olmasa yok bu bebek üşüdü mü, o olmasa yanlış tutuyosun ondan ağlıyo diyecekler. Sen iyi bi annesin, kapat kulağınıbende sağıp veriyorum memeyş emmiyor 2/3 dakika çekiyor brakıyor ağlamaya başlıyorherkes başımda emzir emzir diye konuşuyor, emmiyor ne yapayım aö kalmasın diye sağıp veriyorum
31 temmuzda doğdu 2850 doğum kilosu. 2640a kadar düştü. 2 gün önce 3100 çıktı 11 günlükken.Doğum yapan bütün arkadaşlarımıza hayırlı olsun sağlıkla büyütün bebişlerinizi
Bizimki meme reddi yaptığı için sağıp sağıp veriyorum. Ama biberonu sürekli ağzında istiyor. Emziği ilk verdiğimde çok alışmıştı ama çekip içinden süt gelmediğini keşfetti ve sinirleniyor. Sürekli ağzında biberonla dolaşıyortaburcu kilosu 2500 dü dün 2550 olmuş sadece 50 gr almış. Sizin kilo artışları ne durumda?
Aslında baya da emiyor günlük 200-240 ml arası ama doktor ilk dönemde sarılık olmasın diye arada mama vermemi söyledi. Mama sarılığı daha çabuk atıyormuş. Sarılık değerimiz 10 çıktı.
Bir de göbek bağımız şimdiden düştü. Normal mi?
Ayy ne çok yazdım ama günde 1 kere girebiliyorum
Son sütü o şekilde almıyorsa eğer en son bıraktığın memeden başla emzirmeye. Ben ilk cocuğumda hep en son bıraktığım memeden başlamıştım kilo almasında problem yaşamadık.Kızlar ya bebeğim 21 günlük oldu emzirirken memede uzun süre durmuyor 5dk 10dk taş catlasin arada 13-14 dk duruyor doktor en az 20dk kalmalı diyordu son süt kilo aldırır ona ulaşması gerekir diye bende bıraktığında sağıp şırınga ile mi versem diyorum biberon kullanmak istemiyorum reddetmesin diye suana kadar kilo alımı da 400-500gram arası doğum kilosundan hesap edersek ama vermişti desizler ne durumdasınız
Ben emzik vermedim yenidoğan döneminde beni emzik yapmasını tercih ediyorum süt akışı içinDoğum yapan bütün arkadaşlarımıza hayırlı olsun sağlıkla büyütün bebişlerinizi
Bizimki meme reddi yaptığı için sağıp sağıp veriyorum. Ama biberonu sürekli ağzında istiyor. Emziği ilk verdiğimde çok alışmıştı ama çekip içinden süt gelmediğini keşfetti ve sinirleniyor. Sürekli ağzında biberonla dolaşıyortaburcu kilosu 2500 dü dün 2550 olmuş sadece 50 gr almış. Sizin kilo artışları ne durumda?
Aslında baya da emiyor günlük 200-240 ml arası ama doktor ilk dönemde sarılık olmasın diye arada mama vermemi söyledi. Mama sarılığı daha çabuk atıyormuş. Sarılık değerimiz 10 çıktı.
Bir de göbek bağımız şimdiden düştü. Normal mi?
Ayy ne çok yazdım ama günde 1 kere girebiliyorum
Emzirirken de sütün yetmiyorsa mama var diyen çok olur hiiiiç merak etme aksi çıkmadı daha bu düzende o yüzden kafanı buna takıp modunu düşürmebende sağıp veriyorum memeyş emmiyor 2/3 dakika çekiyor brakıyor ağlamaya başlıyorherkes başımda emzir emzir diye konuşuyor, emmiyor ne yapayım aö kalmasın diye sağıp veriyorum
Yokkkk kolikse eğer ilk 1 hafta 10 günden sonra başlıyor dibine kadar yaşadım ilk oğlumda tam 8 ay sürdüBende senin gibi yapıyorum ya üstten ya alttan kendi ama rahatsız olduğu zaman ağlıyor o zaman destekliyorum pitpitlayinca hemen çıkarıp rahatlıyor çocuk kendisi sinyalleri veriyor zaten hiç endişelenme ama kolik bebek yada gazlı bebek 1 aydan sonra ortaya çıkıyor diye biliyorum bende.. ins her ikisinide teğet geçeriz
Doğru oda mantıklı aslındaSon sütü o şekilde almıyorsa eğer en son bıraktığın memeden başla emzirmeye. Ben ilk cocuğumda hep en son bıraktığım memeden başlamıştım kilo almasında problem yaşamadık.
Benim ilk bebeğim de böyleydi meme verdiğim an sırtını yay gibi gerip ağlıyordu. Emzik emiyordu ama meme yok kıyameti koparırdı. Bana da diyorlardı sağma emzir diye. Tersle boşver memelerim sarkar emzirmicem de sussunlarbende sağıp veriyorum memeyş emmiyor 2/3 dakika çekiyor brakıyor ağlamaya başlıyorherkes başımda emzir emzir diye konuşuyor, emmiyor ne yapayım aö kalmasın diye sağıp veriyorum
AynısıBen de 03.40 da doğurdum kızlarkızım aşırı kolaymış meğerse. 2. Kolay olur diyolardı valla hiç kolay olmadııı
Bildiğim kadarıyla yok canım burası aynen devamAynısıbenim de ilk bebeğim daha kolaydı ikincide baya zorlandım. Normalde ikincide kesi atılmıyor diyorlardı yine kesi atıldı bana. Her doğum ayrı bence.
Bu arada başka bi grup vs var mı kızlar sadece burdan mı konuşuyoruz?
Hiç emzirmeden başta gelen sütü biraz sağsan bebis de son sütü alsa direk dha ii olur belki canmKızlar ya bebeğim 21 günlük oldu emzirirken memede uzun süre durmuyor 5dk 10dk taş catlasin arada 13-14 dk duruyor doktor en az 20dk kalmalı diyordu son süt kilo aldırır ona ulaşması gerekir diye bende bıraktığında sağıp şırınga ile mi versem diyorum biberon kullanmak istemiyorum reddetmesin diye suana kadar kilo alımı da 400-500gram arası doğum kilosundan hesap edersek ama vermişti desizler ne durumdasınız
Ayyy demeyin öyle yaa, benim de 2Aynısıbenim de ilk bebeğim daha kolaydı ikincide baya zorlandım. Normalde ikincide kesi atılmıyor diyorlardı yine kesi atıldı bana. Her doğum ayrı bence.
Bu arada başka bi grup vs var mı kızlar sadece burdan mı konuşuyoruz?
Belki olmazAyyy demeyin öyle yaa, benim de 2
Doğumum olck inşallah herkes 2.ler dha kolay oluyo dyo ,bende seviniyodmİlknde alttan dikişm coktu ağrıları da 20.gunden anca geçti ,bunda olmz belki dyodm ,yinede bi umut olmz inşallah
Ya süt sağarken ve emzirirken her yerin süt olması çok zor üzülüyorum bide elbet kalıyo biraz süt makinada falan. Sizin göbek ne durumda ya bizimki düşecek mi anlamadım değişik bi hal aldıKızlar gece mucizevi bişi oldusüt ısıtmaya kalktım. benim sabırsız oğlan aranmaya başlayınca bi umut yapıştırdım memeye. 15 dk emdi uylu sersemi tabi sonra farkedip iğrenerek geri çekildi yine ama demek tutmasında problem yok. Tek problem keyfi demek ki arada bi denemeyi düşünüyorum. Çünkü böyle gerçekten çok zor. Sürekli sağ, boşalt, sterilize et.. bu gece tek sağım yapabildim baştan aşşa heryerim süt oldu sabaha kadar
Bizimki dün düştü bana biraz erken geldi ama chatgbt normal diyince ikna oldumYa süt sağarken ve emzirirken her yerin süt olması çok zor üzülüyorum bide elbet kalıyo biraz süt makinada falan. Sizin göbek ne durumda ya bizimki düşecek mi anlamadım değişik bi hal aldı
11. Gün düştü bizim doktor kontrolünde sormuştuk biraz kalın geç düşer 2 haftaya kadar zamanı var dedi. Banyo Dedik yıkayın kuru tutun yeter demişti bizde yıkadık ertesi gün düştüYa süt sağarken ve emzirirken her yerin süt olması çok zor üzülüyorum bide elbet kalıyo biraz süt makinada falan. Sizin göbek ne durumda ya bizimki düşecek mi anlamadım değişik bi hal aldı
İyi bari ona da şükürBelki olmazhepsi aynı olacak değil ya. İkincide daha az dikiş oldu ama öyle söyleyeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?