2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Kalça ultrasonu 1 bucuk aylıkken göz kontrolü de ilk 1 ay 3. Ay ve 6. Ay dı ilk oğlumda öyle yaptırmıştık
Dün topuk kanı alındı aşılar 2. Aydan itibaren başlıyor artık dedi ebe.

Teyzeleri biz erkenci kuş olarak kırkımızı uçurduk bugün Bebişlerimizi bize bağışlasın Allah, hepsinin uzun ve sağlıklı ömrü olsun inşallah
Şu kırık çıkarma ile alakalı hiçbir adet bilmiyorum neler yaptınız yazar mısınız ben de yapayım çok özeniyorum araba anahtarları Eurolar görüyorum. Kızım altın bilezikler koysam olur mu mesela
Bir de tam 40. gün mü yapıyoruz sanki öncesinde yapanlar duydum 39 veya 37. Gün
Bilgi verirseniz çok mutlu olurum annem ve kayınvalidem yanımda değiller

Teyzeleri biz erkenci kuş olarak kırkımızı uçurduk bugün Bebişlerimizi bize bağışlasın Allah, hepsinin uzun ve sağlıklı ömrü olsun inşallah
Masallah bizde pazartesi yarı kırdınız cikiyor bizim.buralarda hiç öyle adetler yok duası ve banyosu yaptırılır çok güzel olmus

Kızlar kordon kanı ve doku saklatmayı düşünen ya da saklatan var mı aranızda?
Bi düşünmüyoruz çünkü kullanım konusu anlatıldığı gibi değilmiş. Sadece bazı durumlarda bebekle, anne baba veya kardeşle uyumu %25 oranlarında ki çok düşük. Anlatıldığı gibi değil pazarlama stratejisi dedi doktorumuz.

Yaaa teşekkür ederim cevabınız için
Rica ederim. ChatGPT’ye de sormuştum bu konuyu ve yapay zeka falan ama doktorumla hemfikir. O yüzden onu da paylaşayım yine siz kendiniz karar verin

1. Uyum konusu:
  • Kordon kanı kök hücreleri en uyumlu bebeğin kendisine gibi anlatılıyor ama aslında bu her zaman işe yaramıyor.
  • Çünkü bebeğin ileride gelişebilecek bazı hastalıkları (ör. lösemi gibi genetik mutasyon içeren hastalıklar) zaten kendi hücrelerinde de var olabiliyor. Bu yüzden her hastalıkta kendi kordon kanı kullanılamıyor.
  • Doktorunun söylediği gibi, bazen anne-baba veya kardeş için daha uygun olabiliyor. HLA uyumuna göre %25–30 civarı eşleşme şansı var.
2. Kullanım alanı:
  • Şu anda kordon kanı en çok kemik iliği nakli alternatifi olarak kullanılıyor.
  • Lösemi, bazı bağışıklık sistemi hastalıkları ve metabolik bozukluklarda faydası var.
  • Ama modern hematoloji pratiklerinde genellikle kemik iliği nakli veya donör bankalarından alınan kök hücreler daha çok tercih ediliyor, çünkü orada hücre sayısı daha yüksek.
  • Saklanan kordon kanında hücre sayısı sınırlı olduğu için yetişkin bir bireyde tek başına yetmeyebiliyor.
3. Umut vaat eden ama henüz deneysel alanlar:
  • Otoimmün hastalıklar (tip 1 diyabet, serebral palsi, otizm gibi) için araştırmalar sürüyor.
  • Ancak şu an bu kullanım standart tıp uygulaması değil, deneysel aşamada.
4. Özetle:
  • Kordon kanı saklamak “ileride kesin lazım olur” diye değil, “olasılık için” yapılıyor.
  • Kendi bebeğine her durumda kullanılabilecek bir kaynak değil.
  • Daha çok kardeş veya başka bir yakın için işe yarama ihtimali var.
  • Kamu kordon kanı bankaları (bağışlanan ve ihtiyacı olana verilen) aslında toplumsal fayda açısından daha çok öneriliyor.
  • Özel saklama daha çok sigorta gibi düşünülmeli: yüksek olasılıkla kullanılmayacak, ama “olur da lazım olursa elimizin altında olsun” yaklaşımı.

Depresyona girdim doğuramamaktan kimseyi göresim yok herkes aynı şeyi sorup duruyor valla sinirlerim bozuldu
Al bendenden o kadar az önce bile bir arkadaşım arıyor. Sesin çıkmıyor doğurdun zannettim diyor Ama ne sancı var ne bişey gerçi artık sancı nasıl birşey onu bile unuttum sadece karın sertleşmesi arada oluyor o kadar

Kızlar popüler konulardan çıkmışız artık.. gözyaşım pıt hareket var mı? Belirtilerim gitti? Kasıklarım ağrıyor bişi mi oldu? Derken bebişlerimizi kucağımıza aldık bakıp bakıp ısırasım geliyor uyurken uyansın, uyanınca uyusun istiyorum

Bu arada kilolarınız ne durumda benim 10 günde 10 kilo gitmiş. İnş bi 10 güne 10 kilo daha gider ama sanmam geri kalan kilolarım 9 ayın emeği

Aynen benim de sertleşme var ama ciddiye alamıyorum artık bebek çok irileşti artık zaten onun ağırlığı var ayakta durmak zorluyor. İmdaaat diye bağırasım var

Bende aynı ya çok özlüyorum uyurken benimde 16 kg nun 6 sı gitti 10 günde geri kalanı üstümde

Aynen benim de sertleşme var ama ciddiye alamıyorum artık bebek çok irileşti artık zaten onun ağırlığı var ayakta durmak zorluyor. İmdaaat diye bağırasım var
Evet çok haklısın benimde karnım baya büyüdü ayakta zor duruyorum. Bu ağırlık bacaklarıma çok vuruyor. Bugünlerde çok ağrıyor.Yine sürekli hareket halindeyim yine aynı ya tık yok.1 hafta içinde doğursaydık kazasız belasız inşallah birde yani benim güya 3 cm açıklığım da var yani 10 gün geçti üzerinden bu nasıl bir şans

Ben gebelikte 3 kilo aldım 3.300 bebek doğdu ama tartıda değişim yok anca 1 kilo o da sabahtan akşama değişiyor 13 gün oldu

Her adet farklı sanırım ben boşnağım babina derler baya düğün gibi oluyor mesela anneanne dede yapıyor bebek çeyizi onu sergiliyorlar herkes hediye getirir ikram yapılır anne hamama götürülür giyinir dua sonra göbek atılır ama artık böyle yapan pek yok ben de düşünmüyorum sadece evde ailemle banyo yaptırırım ona da altın buğday gümüş vs atılıyor suya bereketli olsun diy3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…