• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    159
Merhaba arkadaşlar.
Beni hatırlayanlarınız vardır elbet. Herkes bilgi vermemi istemişti. Kendimi henüz yeni yeni toparlıyorum.
Preeklampsi (gebelik zehirlenmesi) ile 24. Haftada hastaneye yatırıldım, uzun ve meşakkatli bir yolculuk sonucu 27 haftada ağır bir zehirlenme geçirerek çok hızlı bir şekilde doğuma alındım:( bebeğim 27+2 de ne yazık ki sezeryan ile doğdu. Ben ve bebeğim çok zor zamanlar geçirdik ölümle yaşam arasında kaldık. Bebeğim doğum sonrası hızlı bir şekilde iyi bir hastaneye sevk edilmiş benim sezerryan sonrası tedavim 10 gün sürdü.
Hergün bebeğimi görmek için taburcusun denmesini bekledim ama ne yazık ki sezeryan sonrası karaciğer enzimlerim bir çok değerlerim çok kötü durumdaydı. Sezerryan sürecini hiç bir şekilde ağrı kesici olmadan atlatmak zorunda kaldım. Bu süre zarfında bebeğim benim gibi değil çok küçük olduğu için küvezde yoğun bakımda kaldı, aslında pek kötü durumu da yoktu ama ne yazık ki çok ağır bir beyin kanaması sonucu oğlumu bir gece kaybettim. 8.günüymüş gece yarısı kaybetmişiz fakat ben sabahı doktorlar eşliğinde öğrendim hemen müdahale edilebilmesi için.
Dün evime taburcu oldum. Bebeğimin vefatından sonra bebeğimi görmek istemedim, unutamamaktan daha çok acı çekmekten aklımı kaybetmekten korktum:( hala fotoğrafını dahi görmedim. Mezarına dahi giymeye gücüm yok. Her gece rüyalarımda ağlayarak uyanıyorum. İyileşmiyor ruhum. Her yerim acılarla dolu. Melek oğlumu görmeye cesaretim yok minicik bedeninin 500 e yakın cenaze namazı kılınmış. Yüreğim kaldırmıyor.
Allah kimseyi evladı ile imtihan etmesin.
Çok çok çok acı Çekiyoruz.
Allah kimseye bu hastalığı yaşatmasın, ne yazık ki bir test ile belirlenecek birşey değil 20 . Haftaların sonralarından kendiliğinden çıkan hiç bir sebebi olmayan bir hastalık. 😢 Rabbim meleğimi bizden daha çok sevdi Annesinin cennet kuşu oldu oğlum.
Allah sizlere evlatlarınızı sağlıkla sihatle kucağınıza almayı nasip etsin.
Durumum bu ne yazık ki.
Canım Rabbım yardımcın olsun sözlerin boş olduğu yerdeyiz elbet canın acıyacak zamanla geçecek inşallah cennette bulusacaksinjz başınız sagolsun Rabbım bir daha yaşatmasın:(

Merhaba arkadaşlar.
Beni hatırlayanlarınız vardır elbet. Herkes bilgi vermemi istemişti. Kendimi henüz yeni yeni toparlıyorum.
Preeklampsi (gebelik zehirlenmesi) ile 24. Haftada hastaneye yatırıldım, uzun ve meşakkatli bir yolculuk sonucu 27 haftada ağır bir zehirlenme geçirerek çok hızlı bir şekilde doğuma alındım:( bebeğim 27+2 de ne yazık ki sezeryan ile doğdu. Ben ve bebeğim çok zor zamanlar geçirdik ölümle yaşam arasında kaldık. Bebeğim doğum sonrası hızlı bir şekilde iyi bir hastaneye sevk edilmiş benim sezerryan sonrası tedavim 10 gün sürdü.
Hergün bebeğimi görmek için taburcusun denmesini bekledim ama ne yazık ki sezeryan sonrası karaciğer enzimlerim bir çok değerlerim çok kötü durumdaydı. Sezerryan sürecini hiç bir şekilde ağrı kesici olmadan atlatmak zorunda kaldım. Bu süre zarfında bebeğim benim gibi değil çok küçük olduğu için küvezde yoğun bakımda kaldı, aslında pek kötü durumu da yoktu ama ne yazık ki çok ağır bir beyin kanaması sonucu oğlumu bir gece kaybettim. 8.günüymüş gece yarısı kaybetmişiz fakat ben sabahı doktorlar eşliğinde öğrendim hemen müdahale edilebilmesi için.
Dün evime taburcu oldum. Bebeğimin vefatından sonra bebeğimi görmek istemedim, unutamamaktan daha çok acı çekmekten aklımı kaybetmekten korktum:( hala fotoğrafını dahi görmedim. Mezarına dahi giymeye gücüm yok. Her gece rüyalarımda ağlayarak uyanıyorum. İyileşmiyor ruhum. Her yerim acılarla dolu. Melek oğlumu görmeye cesaretim yok minicik bedeninin 500 e yakın cenaze namazı kılınmış. Yüreğim kaldırmıyor.
Allah kimseye bu hastalığı yaşatmasın, ne yazık ki bir test ile belirlenecek birşey değil 20 . Haftaların sonralarından kendiliğinden çıkan hiç bir sebebi olmayan bir hastalık. 😢 Rabbim meleğimi bizden daha çok sevdi Annesinin cennet kuşu oldu oğlum.
Durumum bu ne yazık ki.
Bir bebek dünyaya gelip tek bir defa nefes alıp verecek kadar yaşasa bile Allah o bebek ve annesi için cennette bir yer ayırırmış. O sizi orada bekliyor. Bu söylediğim şimdi size hiç iyi gelmeyecek belki, acınızı da dindirmeyecek elbette.. daha çok yeni yaşadınız evlat acısını yüklenmeyin kendinize. Yaşayıp yasınızı tutun sonuna kadar içinize atmayın. Başınız sağolsun 🙏🏻

Bu arada kızlar ben puset örtüsü almadım kullanmam gibi düşündüm ama çok elzem birşey mi? Özellikle yazın sakın kapatmayın diye uyarıyorlar müslin bile olsa içeriyi havasız bırakıp sıcaklığı arttırdığı için. Ama hastaneye vs giderken koruma amaçlı kapamak lazım sanırım
Çok lazım olursa akşam vb muslin bez ya da ince bir tülbent çok işe yarıyor. Puset örtüsüne hiç para vermeyin.

Merhaba arkadaşlar.
Durumum bu ne yazık ki.
Çok üzüldüm canım.Allah sabır versin😔

Arkadaşlar merhaba ben 27+3teyim kontrolde doktor bebeğin suyu azalmış biraz dedi büyümesi hersey yolunda ama böyle bir durum var dedi ki ben normalde bile çok su içerdim hamilelikte de içiyorum yani bana sadece bol su iç şimdilik 2 hafta sonra tekrar kontrole gel dedi ben de genel olarak telaş yapıyorum hamilelikle ilgili herseyi neden olabilir ve çözüm için başka fikirleri olan bar mı tecrübeli olanlardan

Merhaba. Dün kontrolüm vardı. 1 ay önceki kontrolde bebişin ayakları aşağıdaydı dönmemişti. Bu kontroldede aynı şekilde kafa yukarıda ayaklar aşağıda. İlk doğumum normal doğum. Doktorum ilk doğumun olsaydı 28. Hafta itibariyle dönmesini bekleriz bebek büyüdükçe dönme işleminin oranı daha düşüyor alanı daralıyor ama 38e kadar beklerim dönmesini dedi. Boynunda kolunda vs kordon dolanık değil ama kısa kordon olabilir dönmeyebilir bekleyeceğiz dedi. Hayırlısı olsun bebiş sağlıklı olsunda normal olur sezeryan olur artık hakkımızda hayırlısı. Acaba benimki gibi bebişi dönmemiş sonraki haftalarda dönen varmıki...1600 olmuş tontiş. Ama şu doktoru bebeğin suyu konusunda bi türlü memnun edemedim 😁az değil ama daha iyi olabilir diyip durdu her kontrolde bol suda içiyorum. Şimdi havuç suyuna başlayacağız bakalım
Şu an kaç haftalıksınız benim de ilk hamileliğim 27+3teyim ve ayakları asağoda ama bana dönmeyle ilgili yorum yapmadı ama dediğim gibi suyu biraz azalmış gibi dedi

Arkadaşlar merhaba ben 27+3teyim kontrolde doktor bebeğin suyu azalmış biraz dedi büyümesi hersey yolunda ama böyle bir durum var dedi ki ben normalde bile çok su içerdim hamilelikte de içiyorum yani bana sadece bol su iç şimdilik 2 hafta sonra tekrar kontrole gel dedi ben de genel olarak telaş yapıyorum hamilelikle ilgili herseyi neden olabilir ve çözüm için başka fikirleri olan bar mı tecrübeli olanlardan
Deveci armudu ve havuc suyu genelde önerilerde gördum dene istersen

Merhaba.İlk gebeliğimde başta suyum iyiydi ama ben nerdeyse hiç su içmediğim için korktum azalır diye havuç suyu içtim ve gittim detaylıda gördümki suyum fazla peşiman oldum işte o zaman tabi doktor dedi içme ve diyetle normale döndü suyum sen ama deneye bilirsin sende az çıkmış

Merhaba.İlk gebeliğimde başta suyum iyiydi ama ben nerdeyse hiç su içmediğim için korktum azalır diye havuç suyu içtim ve gittim detaylıda gördümki suyum fazla peşiman oldum işte o zaman tabi doktor dedi içme ve diyetle normale döndü suyum sen ama deneye bilirsin sende az çıkmış
Ben de deneyeceğim teşekkür ederim

Selam hanimlar 24 haftalık ikiz hamileyim. Sağ kaburgam inanılmaz derecede ağrıyor. Aranızda bunu yaşayan ve ya Dr una danışan oldu mu ?

Merhaba kızlar, varis durumlarınız nedir benim sağ bacağımda diz altımda hem önde hem arkada epey büyükçe belirgin varisler oluştu. Uzun oturus ve ayakta kalışlarda gerginlik şişkinlik ve ağrı bile yapıyor çok yoruldugumda.. yasayanınız var mı acaba ? Umarım doğumdan sonra geçer bunlar..

Merhaba kızlar, varis durumlarınız nedir benim sağ bacağımda diz altımda hem önde hem arkada epey büyükçe belirgin varisler oluştu. Uzun oturus ve ayakta kalışlarda gerginlik şişkinlik ve ağrı bile yapıyor çok yoruldugumda.. yasayanınız var mı acaba ? Umarım doğumdan sonra geçer bunlar..
Canım bende olmadı varis çok şükür. 30+5deyim +24 kiloda ilerliyorum selülit oluştu sanırım o kiloyla normal dedim ben de 😬😂
Varis çorabı öneriliyor ama şu durumda kullandırır mı doktor bilmiyorum

Kızlar gece yatmadan tartılayım dedim 73 kiloyu gördüm şok oldum.10 günde 3 kilo aldım anlamına geliyordu. Ama sabah kalkınca yine tartıldım 70 kiloydum🙈 bu kadar ödem olması normal mi? Sabah akşam arası 3 kilo oynuyor

Back
X