- 16 Eylül 2024
- 5.710
- 5.135
- 113
- Konu Sahibi annabelica
-
- #23.041
Kuzum ben henüz hamile degilken yaptırmıştım, şekerin var mi yok mu diye bakiyorlar .Tecrubelı anneler. Bu seker yuklemesı nedır tam olarak?
Benim doktoruma sıra yoktu bu başka bir doktor ben kendi doktoruma sıra alıp gidicem o daha iyi bakıyorBence cok önemseme. Bu senin her zamanki doktorun mu yoksa baska bir doktra mi görünmüştün canım?
Bence baska doktor görüşü almadan strese girme. Bi normal kadin dogum devletten al randevu git ogren.
En iyisi bence de. Kafani karıştıracak insanlara da gitme bir daha.Benim doktoruma sıra yoktu bu başka bir doktor ben kendi doktoruma sıra alıp gidicem o daha iyi bakıyor
Tek bir bulguya pek önem vermiyorlar canım iki ve fazla varsa o zaman risk olabilir ama bence hiçbir sıkıntı yok bebeğinde. Fetal yaptırmaz misinKızlar anca yazabildim 20+5 iken gittim ayrıntılı ultrasona boyu kilosu iyi 25 cm 360 gram haftası ile uyumlu bagirsaklarinda hafif parlaklık gördü ama çok büyük bir sorun teşkil etmiyor dedi belki benim makinem ile alakalı başka bir doktor baksa değişebilir belki dedi ikili tarama testi yaptırdın mı sonucunu göreyim dedi gösterdim doktor şok bu test riskli gelmiş dedi ama benim doktorum sonuca gayet iyi demişti karından sıvı aldırmak istermisin dedi şuan düşünmek istiyorum dedim ve çıktım ama ultrasonda hiçbir bulgu yok
Canım bence bir daha birkaç gün fazladan bekle ama yine de kafanı başka doktorla karıştırma. Benim geçtiğimiz ay doktorum tam muayene zamanlarımda izindeydi bende artık 4 hafta geçiyor diye endişe edip başka doktordan aldım önce, sonra dedim boşver iptal et şimdi bir şey dese kafan karışacak. Kendi doktorumu bekledimBenim doktoruma sıra yoktu bu başka bir doktor ben kendi doktoruma sıra alıp gidicem o daha iyi bakıyor
Yaşam sınırı 28. Haftaydı galiba kuzuBu bizim haftalarda doğan bebekler yaşarmı kızlar?
Bende hala almadım hatta verdiklerimi bile almadım ama bebek gelişiyor önemli olan o kuzum boşver zaten 25ten sonra istemesekte ödem vs olacağı için alacağız bir kaç haftamız kaldıAy evet gercekten yaa. Mesela hafta sonu kahvalti ederken sürekli yemiyorsun diye söyleniyor. Yeme istegim de kaciyor.tamam bizi düşünüyorlar ama ne bileyim bana surekli söylenen seyler de benim moralimi bozuyor.
Bebegim alsin kilosunu da ben almasam da olur. Yediklerim bebisime gitsin doktorum da bir sorun yok derse rahatlariz biraz
Bende ayniyim seninlee. Ay neyse yalniz degiliz artik boyle düşünelimmmBende hala almadım hatta verdiklerimi bile almadım ama bebek gelişiyor önemli olan o kuzum boşver zaten 25ten sonra istemesekte ödem vs olacağı için alacağız bir kaç haftamız kaldı
yenidğan 0-1 alıyor musunuz şimdi kızlar yaa, ben belki kilolu olur belki uzun olur diye en sona saklıyorum onları. geçenlerde birinde okumuştum 4 kg 54 cm doğacakmış bebeği yenidoğanlar çöp oldu diyordu
Hamilelik nasıl gidiyor canım:) kaçıncı haftadasınBende acıbadem ataşehir’e gidiyorum Parvana hocaya. paket hakkında ne bilgi verdiler tam olarak
İşte o kiloya yatkın kişi benimAhshhahabazen kenardan kamerayla izlendigimi düşünüyorum
Ya bazi vucutlar direkt kilo almaya yatkin olurmus hamilelikte. Bazen bebişin suyunun fazlaligi bazen de ödem tutma durumlari etkilermis. Ama bu anormal durum oldugu anlamina gelmezmis. Simdi ben normalde paketli gıda ile kilo alan biriydim zaten onlari kesince kilo alamiyorum. Ekmek falanda tam bugdaya gecince demek ki o da aldirmiyor. Yoksa ekmegimi de iyi yiyorum yani.
Yağlı süt, kaşar, kefir, ev yogurdu, kuruyemis hemide kavrulmusyani aslinda bunlari da yiyorum iciyorum. Ama yokk. Anlamadim çıkmıyor yukari kilom
Ayrica varya sen mi ben miii. Bi dogurayim cipsi nutellaya bandirip yiyecegim. Oha yuh puh napiyosun desinler
Ya ben 5 kg aldım diye doktorum benim epeyi parladı dalga geçti yani, bu ay için çok çok fazla dedi, yani moralim bozuldu haliyle ama dönüp de şey de diyemedim hocam sormuyordun hiç kilomu ben söyleyince mi fazla buldun. Üstelik fazla da yemedim, tamam çok dikkat etmedim belki ama hamile olmasam bu kadar yemek ile 5 kg asla almam öyle diyim. Tatildeyim diye meyve fazla yedim biraz, onu da azalttım ama değişen bir şey olmadıen son 5 kilo almstm suan 8 kilo almsmdr yada fazla diye tartılmak istemedim
sen bana gel eniyisi çay yanı kahve yanı derken birsuru sey yeriz beraber kilo alırsnsonrada beni sal dersin bana
Olsun burdan söyledin onun da kulagina gider inş kuzumİşte o kiloya yatkın kişi benim
Ya ben 5 kg aldım diye doktorum benim epeyi parladı dalga geçti yani, bu ay için çok çok fazla dedi, yani moralim bozuldu haliyle ama dönüp de şey de diyemedim hocam sormuyordun hiç kilomu ben söyleyince mi fazla buldun. Üstelik fazla da yemedim, tamam çok dikkat etmedim belki ama hamile olmasam bu kadar yemek ile 5 kg asla almam öyle diyim. Tatildeyim diye meyve fazla yedim biraz, onu da azalttım ama değişen bir şey olmadı
Canım senin detaylı ne zamanYaşam sınırı 28. Haftaydı galiba kuzu
Bende hala almadım hatta verdiklerimi bile almadım ama bebek gelişiyor önemli olan o kuzum boşver zaten 25ten sonra istemesekte ödem vs olacağı için alacağız bir kaç haftamız kaldı
Anladım kuzumAnladım uzum ben henüz hamile degilken yaptırmıştım, şekerin var mi yok mu diye bakiyorlar .
Önce aç karnına bir kan veriyorsun sonra Şekerli bir sıvı içiyorsun ondan 1 saat sonra kan veriyorsun birde 2 saat sonra kan veriyorsun.
Aç ve 1 ve 2.saatteki kanlarinin bir referans aralığı var bu aralıkta çıkarsa sorun yok. Ama üstünde cikarsa ozellikle gebelik sekerinden şüphe ediliyor o zaman. Doktorun duruma göre diyet vs öneriyor
Canım ne güzel bişey çıkmamış artık tadını çıkarBizim haftamız zaten 23 u gectı canım pozısyonla alakalı
Canım zaten amnıypsentez in yanılma payı yok ℅100 dedi iki dr umda.Canım ne güzel bişey çıkmamış artık tadını çıkar
Canım ben bu hafta ıcı bır sabah gıdecegım. Benıde aıle hekımındekı hemsırem aradıSağlık ocağından aradılar bugün tetanoz boğmaca için siz yaptırdınız mı kızlar
Nasıl yani beni de korkuttun şimdi suyumuz fazla olunca yarık dudak mı oluyormuşBende yaptırıcam bebiş gayet iyiydi çok şükür hatta bir kere dedi kesin yarık dudak var o yüzden suyu çok fazla baktı yarık dudakta yoktuben asla güvenemedim bakalım şeker yüklemesinde inşallah bir şey çıkmaz
Amin kuzum inşallah hepimiz içinCanım zaten amnıypsentez in yanılma payı yok ℅100 dedi iki dr umda.o yuzden ıcım cok rahat. Bubdan sonra da herhangı bır saglık sorunu olmasın ınsallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?