- 1 Aralık 2022
- 2.447
- 3.782
- 63
- Konu Sahibi annabelica
-
- #15.961
Ben hala et tavuk köfte balık bunları yiyemiyorum kızlar ya bir de o var bende maalesef hiç midem almıyor zorla yediklerimi de kustuğum için yiyesim de gelmiyor
Anladım canım tekrar geçmiş olsun benim tek sorunum sürekli sarı akıntım günde bir kere mutlaka görürüm, doktor enfeksiyon yok dedi ama ben var olduğunu düşünüyorumEvet canım, idrarım da koku vardı, yeşil akıntım vardı, bayağı ilerlemiş durumdaydı, yanma batma vs yoktu ama bir baskı hissi ve çok ağrım vardı, sürekli karnımda kasıklarda hissediyordum test yapmadı doktor alttan muayene etti kullanalım dedi
Kız benim hiç bir şeyim uymuyor erkeğeAyy canım ya zor öylede, yeşil mercimek diyorlar ama onda sa kırmızı et de olan demirin olancına inancım yokben eti çok sevdim bu hamileliğim de bir de et için erkek çocuğu diyorlardı hiç alakası yokmuş
Anladım canım tekrar geçmiş olsun benim tek sorunum sürekli sarı akıntım günde bir kere mutlaka görürüm, doktor enfeksiyon yok dedi ama ben var olduğunu düşünüyorum
Kız benim hiç bir şeyim uymuyor erkeğegaliba çok nazlı bir oğlum olacak
aynen normal bizimki erken oluyor bize bakmasınlarYok hissetmedik gibi değil ama düzensiz falan diye korkuları var işte belirsiz oluyor zaten başlarda. Belki yeni yeni hissetmeye başlayan da vardır herşeyi okumadım. Ben ilk gebeliğimde 21-22 civarı hissettim o da normal zaten
beslenmemiz aynıymış akşam yemeğim aynı seninki gibi canımCanım benim akşam yemekleri çok hafif geçiriyorum, sabah kahvaltıyı ama çok iyi yapmaya çalışıyorum, yumurta yemediğim gün yok, sert peynirleri tercih ediyorum ( ezine, kaşar peyniri, hellim peyniri ve eski kaşar ama bu ikisinde tuz oranı yüksek tansiyona dikkat edilmeli, benim düşük tansiyonum), taze meyve suyu içiyorum, geriye ne istersen onu koy canım
Akşamları ben de zorlanıyorum maalesef ki hala çok ama çok az yiyorum örnek vereyim 3 kaşık bulgur pilavı yanına 2 köfte gibi düşün, bu kadar, bazı akşamlar çok şişsem maalesef ki çorba içiyorum sadece, karnım akşamları çok sertleşiyor geçmiyor da soda falan fayda etmiyor
Öğle vakitlerinde ara öğün olarak daha sağlıklıymış sabah aç karınla ve akşam saatlerinde benim şekerimi baya etkilemişti kilo için de en iyisi öğlen yemek gibiYa zaten ben de biliyordum akşam meyve yemek normal beslenme sürecinde de iyi değil. Ama bu hamilelik aklımı başımdan aldı resmenBir de kocam sağolsun meyve yemiyorsun çocuklara vitamin gitmiyor diye darlıyor beni. Gün içinde tüketmeye çalışacağım sadece artık.
Ben asm ye de gitmiyorum kendime şaşırdım nerden geliyo bu rahatlık bana acabaBende 1 kez asm'de 1 kez de kendi doktorumda yaptırdım. Ve ben de medicale gidiyorumşimdi her gidişte yaptıranları görünce ben de şaşırdım
Canım ben zaten oldum olası çok sevmezdim et ürünlerini şimdi de hiç içim almıyor. Ama en azından dışarıda yediğimiz zaman et ürünleri tüketiyorum. Tavuk yine pek tercih etmiyorum ama. Her sabah 2 yumurta yiyorum. Kefir, kaşar falan bunların da protein oranları iyi. Bir de bulunduğun ilde file market varsa falafel var orada onu da beğeniyorum. Süt ve süt ürünleri ile bitkisel protein tüketmeye çalışıyorum. Ama hayvansal proteinin yerini tutmuyor tabi.Ben hala et tavuk köfte balık bunları yiyemiyorum kızlar ya bir de o var bende maalesef hiç midem almıyor zorla yediklerimi de kustuğum için yiyesim de gelmiyor
Ay Allah düşmanıma yaşatmasın kontrollerini düzenli yaptırdığında doktor da onaylayınca sıkıntı çıkmaz sağlıkla kucağımıza alalım inşallahBenim de tokluk kan şekerim 79 ve T4 de 0,91 çıkmış ama öyle yemek yemeyince kendimi hiç farklı hissetmiyorum. Güncel kilom da şu an 70. Şu an şunu düşündüm. Demek ki değerin az da olsa çok da olsa doktora sormak lazım. Az deyip rahatlamak doğru değil. Gerçi benim doktorum gördü değerimi ve her şey normal dedi. Ama ben bir dahaki gittiğimde tekrar bir sorayım. Teşekkürler cevap için
Kuzum ben yumurta aşığıyımdır zaten yaz kış yerim onu yiyebiliyorum şükür .en çok severek yediğim şeylerden biri şuan kaşar peynir vs .o yüzden Ordan alırım inşaallah .bugun bakalım tavuk göğüs deneyeyim diyorum salatayla yağsız yapayımCanım ben zaten oldum olası çok sevmezdim et ürünlerini şimdi de hiç içim almıyor. Ama en azından dışarıda yediğimiz zaman et ürünleri tüketiyorum. Tavuk yine pek tercih etmiyorum ama. Her sabah 2 yumurta yiyorum. Kefir, kaşar falan bunların da protein oranları iyi. Bir de bulunduğun ilde file market varsa falafel var orada onu da beğeniyorum. Süt ve süt ürünleri ile bitkisel protein tüketmeye çalışıyorum. Ama hayvansal proteinin yerini tutmuyor tabi.
Benim 5.6 üst sınırdı riskli durumdasın dedi benim kilomda olduğu için insülin kilomdan dolayı yüksek çıktı 18.8 çıktı doktorum yüksek bunu düşürmemiz lazım dedi ben meyve falan yiyordum mesela en son kavun 2 dilim 1 tane şeftali 2-3 tane erik ( tatlı erik adı ne bilmiyorum )yemiştim aynı gün de kuruyemişte yiyordum ama hani 50-70 gram gibi birşey yiyordum 2-3 tane değil ben bilinçsiz besleniyormuşum mesela bu beni aşırı kötü yapmıştı aniden acıkıp elim ayağım titriyordu hani tek 3 aylık kan şekerim değildi. Bir de ben kilomdan dolayı endokrin bölümünde kilom için tedavi olcaktım kan verdim tedavi olmadan hamile olduğumu öğrendim 107 kg hamile kaldım 5 kg verdim 4 kg almışım geri hani herşey kötü gitti ondan riskli baya benim senin yediklerini falan okumuştum gayet güzel besleniyordun artık seninle aynı yoldayımCanım senin hba1c referans aralığı kaç yazıyor ki. Benimki üst sınır 5,9 yazıyor ve benimki 6 çıkmış. Senin 5 bana güzel geldi o yüzden. Düşük olduğu için mi riskli dedi acaba doktorun anlamadımben de kuruyemiş çok yiyorum. Karbonhidrat zaten kısıtlıyoruz ceviz kaju olmadan bebek nasıl kilo alacak ki. Ben cidden anlamadım bu diyet işini. Açıkçası peynir tereyağ zeytinyağı ve kuruyemişleri bol yiyorum ben. Onları da yemezsek napicaz ki
İyidir canım başlarda yeri geniş olduğu için öyle oluyor hissedilmiyor her gün düzenli olarak. Pozisyonu yeri değişiyor sürekli. Bebek sıkıştıkça artık sürekli hisseder hale geliyoruzİki gün önce bütün gün durmayan azgın şehzade bu üçüncü gün hala hareket etmiyor korku saldı beni de acaba iyi mi ne durumda
Baktır canım bence de aklından çıkmış olur rahatlarsın. Merak en kötüsü hamileykenMedikalparka gidiyorum aslında doktorum da çok iyi ama nedense hiç istemedi kan. En iyisi asm de baktırayım ptesi. Benim de ilk gebelik bilmiyorum tabi valla iyi ki varsınız
Beni de dahiliyeye yönlendirdi başlamamız lazım ama doktor bir baksın dedi oda uygun görürse başlayalım dedi çocuk için önemli üretemiyor şuan dedi inşallah sonucun daha iyi gelir gerek kalmaz ilaç tedavisineCanım benim de düşük çıktı tekrar kan vereceğim, bakılması lazım dedi tsh için
Yaa olsun canım dikkat ederiz bişey olmaz. Bebişler iyi olsun yeter ki. İnsan şöyle doya doya yemek istiyor kafası rahat şekilde. Ama maalesef biraz frenlemek lazım. Doğurana kadar böyle olcak artık dişimizi sıkacağızBenim 5.6 üst sınırdı riskli durumdasın dedi benim kilomda olduğu için insülin kilomdan dolayı yüksek çıktı 18.8 çıktı doktorum yüksek bunu düşürmemiz lazım dedi ben meyve falan yiyordum mesela en son kavun 2 dilim 1 tane şeftali 2-3 tane erik ( tatlı erik adı ne bilmiyorum )yemiştim aynı gün de kuruyemişte yiyordum ama hani 50-70 gram gibi birşey yiyordum 2-3 tane değil ben bilinçsiz besleniyormuşum mesela bu beni aşırı kötü yapmıştı aniden acıkıp elim ayağım titriyordu hani tek 3 aylık kan şekerim değildi. Bir de ben kilomdan dolayı endokrin bölümünde kilom için tedavi olcaktım kan verdim tedavi olmadan hamile olduğumu öğrendim 107 kg hamile kaldım 5 kg verdim 4 kg almışım geri hani herşey kötü gitti ondan riskli baya benim senin yediklerini falan okumuştum gayet güzel besleniyordun artık seninle aynı yoldayım
Kız niye söylemiyorsun aşkolsun sabahtan beri konuşuyoruz bir deBenim cinsiyetim beli oldu dün keyfim yoktu bugün sürece daha adapte olarak uyandım ondan açıklayayım benim cinsiyeti erkek rüyamda görmüştüm Çin takvimi de tuttu fakat mide bulantım aşırı aşırı fazlaydı ve ekşi seviyorum çoğu kişide oldugu gibi hurafeleri çürüttük oğlumla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?