• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    183
Kızlar özellikle akşamları karnımda sertleşme oluyor artık, bu yalancı kasılma gibi bir şey mi?
Benimde arada oluyor kuzum pozisyon değiştirince geçiyor anlayamıyorum bende bebek mi toplanıyor yoksa kasılma mı oluyor 🤔
Ben hep bunu söylüyorum canım inanıyorum da, ne kadar sakinlik o kadar iyi, kendime hep diyorum lütfen sakin ol, ufacık şeyden pimpiriklenme, ayrıca sabah konuştunuz ya canımın çektiği şeyleri yiyorum ben, hamburger de yiyorum, çok aşerdim ağzıma sosis attım minik, bazen çok nadir cips de yiyorum, tatlıdan uzak durmaya çalışıyorum ama çok canım çekince onu da yiyorum 🫠 stres yapmayacağım, önce kendi sağlığım, sonra o, ben sağlıklı olmazsam o olmuyor zaten, kendimi hep motive ediyorum, bir şey yok bu çok doğal bir süreç hayatına devam et diyorum 🥰🐥

Kesinlikle katılıyorum bir de neden iyisi güzeli olmasın ki 🤍 ben inanıyorum O-LA-CAK! 🌱
Bende öyle akıştayım, okuduğum kitaplarda ya da izlediğim doktorların konuşmalarında hep şunu vurguluyorlar, bebeğe en zararlı şey annenin stresi. İnsan kendini dinleyince mutlaka bir ağrı sızı kasılma oluyor zaten. E birde içimizde canlı büyütüyoruz olacak o kadar 😅 difem dediğin çok doğru biz iyi olacağız ki onlarda iyi olsunlar 🤩 uçakta bebekli yolculara brifing verirken hep şunu söylüyoruz oksijen maskesini önce kendinize,sonra bebeğinize takın 🤗 ana mantık bu 🫶

Kızlar bu arada aşı konusunu gruba ilk getiren ben olabilirim, aşırı pimpriikliyim neredeyse tüm sülaleye aşı yaptırmayı planlıyorum doktoruma sorup demiştim. Doktoruma sorduğumda aşı öneriliyor ama sen çalışmıyorsun, toplu taşıma kullanmıyorsun senin için çok gerekli görmüyorum demişti. Ailemin yaptırdığı aşının da bana ve bebeğime etkisinin olmayacağını söylemişti. Bu konuşma bu sizlerin bahsettiği salgınlardan önce gerçekleşti. 10 gün sonra gittiğimde tekrar soracağım fikrini, belki salgından dolayı değişmiş olabilir.
Dün şehirdeki doktoruma da sorduğumda aşı yaptırabilirsin sakıncası yok dedi o da. Ben kendimi koruyorum bebeğim doğduktan sonra onu koruyacak mı dediğimde öyle bir şey yok dedi. Aşı sadece seni korur dedi.
Ben şahsen aşılara, şeker yüklemesine vs karşı değilim yapılması gerekenleri içim rahat bir şekilde yaptırdım. Sizleri bu konuda çok çalkantıda görüyorum, belki olması gereken budur bilemiyorum ama aşırı stres olup sonunda bir şekilde sizler de tetanoz ve şekeri yaptırdınız. Elbette ki araştıralım ama çok da stres olmayalım diye düşünüyorum bu konularda. Aşılar genel olarak öneriliyor, yaptırmadığımızda zaten hep huzursuz olacağız.

Ben grip aşısını da yaptırmaktan çekinmiyorum gerekli ise. Ama benim durumumda şu an için gerekli görünmüyor gerçekten. Burada benim kafamı karıştıran tek konu bebek doğduktan sonra ona olan koruyuculuk etkisi. Doktorunuzdan aldığınız net bir evet bebeği koruyacak bilgisine sahip misiniz ? Benim doktorum hayır dedi ama sizlerden çoğunluk evet derse gene yaptırırım. Net cevap alan olduysa yazarsa sevinirim 🌸
Ya benimde kontrolde basiretim bağlanmış, bebeğe etkisi olacak mı diye sormamışım, 😠
Benim doktorum senin için çokta gerekli görmüyorum zaten evdesin çalışmıyorsun toplu taşıma toplu yerlere gitmiyorsun, o yüzden sen bilirsin dedi😩

Benimde arada oluyor kuzum pozisyon değiştirince geçiyor anlayamıyorum bende bebek mi toplanıyor yoksa kasılma mı oluyor 🤔

Bende öyle akıştayım, okuduğum kitaplarda ya da izlediğim doktorların konuşmalarında hep şunu vurguluyorlar, bebeğe en zararlı şey annenin stresi. İnsan kendini dinleyince mutlaka bir ağrı sızı kasılma oluyor zaten. E birde içimizde canlı büyütüyoruz olacak o kadar 😅 difem dediğin çok doğru biz iyi olacağız ki onlarda iyi olsunlar 🤩 uçakta bebekli yolculara brifing verirken hep şunu söylüyoruz oksijen maskesini önce kendinize,sonra bebeğinize takın 🤗 ana mantık bu 🫶
Aşkım benim eşimin ablası çok stresli ve sıkıntılı hamilelik geçirmiş kocasının akrabaları tarafından terörler 😂😂, 2 çocuğuda aşırı huysuz, mız mız kolik sürekli ağlayan uyumayan yemeyen olmuş, bana ilk öğrendiklerinde üçünün söylediği şey, asla stres yapma rahat ol ki bebeğinde öyle olsun dediler, bende okudum bizim stresimiz plasenta üzerinden bebeğe geçiyormuş, ve huzursuz oluyormuşlar doğunca ☹️

Hocam hocam sepide sepide Dersi kaynatıyooo boykooott, @Cherry Mom bunlari ben biliyorum zatenn,@sirinm hocam renkli kalemlerimi bulamiyorum bi dkkk, @suuuduru68 ayyy doguruyorum galibaa ay durun bebis tekme atmış, @Azraemre ya bebek öyle mi yıkanır bi durun yaaa , K _Kestane_ arkadaslar susun hepinizin kirli çamaşırlarını dökerim bakin, @Beyazyasemin ya durun 2 çocukluk dinlemem lazim 2 aşı vurun baana, @javairia hangi konuyu soracağımı şaşırdım bir durun, annabelica annabelica yetişemiyorum susuuuuun , @difembahyaa noluyo kardeşim ne bu tantana, @babylovee hocamm evham nasıl yapılmaz anlatır mısınız 😂😂😂
Bizi bir sınıf gibi hayal ettim de 😂😂
Unuttuklarim kusura bakmasin artik 💗
Dökerim vallaaa 🤣🕵‍♀️🧐 ekleyelim Pamlok Pamlok lütfen detaya girmeyin doğum vs içeriğine kusarımmm

Ben de biraz bakındım bu markaya iyi diyorlar, teşekkürler canım 🥰
Rica ederim canım ben de araştırarak aldım, babyjörn elbette ki en iyisi ama o kadar bütçe ayırmak istemeyenler için ideal bu da. Bebek arabası ya da oto koltuğu gibi uzun kullanılacak bir araç olmadığı için çok para vermek istemedim açıkcası. Bu oyuncaklı ve kumaşı daha iyi olduğu için fiyatı böyle. Oyuncaksız ve bir alt kumaş kalitesi daha da uygun fiyatı.

Kızlar yine bir soru 🙈🙈 alışveriş fikrine ve alışverişe yeni başlayan bu arkadaşınızı mazur görün. Evde, hatta imkanımız olan heryerde pamukla sıcak suyla silicez popişlerini, pekii dışarda o imkanı bulamadığımız yerlerde silmek için içeriği en temiz ıslak mendil hangisi?

Ya benimde kontrolde basiretim bağlanmış, bebeğe etkisi olacak mı diye sormamışım, 😠
Benim doktorum senin için çokta gerekli görmüyorum zaten evdesin çalışmıyorsun toplu taşıma toplu yerlere gitmiyorsun, o yüzden sen bilirsin dedi😩
Aynen kuzum benim görüştüğüm insan sayısı o kadar az ki şu an. Hastaneye falan gittiğimde de maske takmaya başladım artık. O yüzden gerekli görmüyorum, ama okula giden çocuğum olsaydı ya da kalabalık ortamlara girip çıkıyor olsaydım direkt yaptırırdım. Şu an bile çocuklu arkadaşlarıma karşı mesafeliyim ister istemez 🤣 Eşim azıcık öhö öhö yapsa hemen uzaklaşıyorum 🤣🤣

Aşkım benim eşimin ablası çok stresli ve sıkıntılı hamilelik geçirmiş kocasının akrabaları tarafından terörler 😂😂, 2 çocuğuda aşırı huysuz, mız mız kolik sürekli ağlayan uyumayan yemeyen olmuş, bana ilk öğrendiklerinde üçünün söylediği şey, asla stres yapma rahat ol ki bebeğinde öyle olsun dediler, bende okudum bizim stresimiz plasenta üzerinden bebeğe geçiyormuş, ve huzursuz oluyormuşlar doğunca ☹️
Yaaa 😞 kesinlikle kuzum plasenta yediğimiz içtiğimiz şeyleri bile ayırt edip bebeğe yararlıları gönderiyor ama stresi engelleyen birşey yok 🫠 herkes sakin olsunnn kızlar 🤣 bebelerimizde sakin olsun uyusun emsin 🤩
Dökerim vallaaa 🤣🕵‍♀️🧐 ekleyelim Pamlok Pamlok lütfen detaya girmeyin doğum vs içeriğine kusarımmm
Yiaa beni unutmamış 🤩 ahahahaha ilaçlarımı içtim bugün turp gibiyim 🤣 ama bana belli olmaz 😅

Kızlar yine bir soru 🙈🙈 alışveriş fikrine ve alışverişe yeni başlayan bu arkadaşınızı mazur görün. Evde, hatta imkanımız olan heryerde pamukla sıcak suyla silicez popişlerini, pekii dışarda o imkanı bulamadığımız yerlerde silmek için içeriği en temiz ıslak mendil hangisi?
Ben dışarısı için water wipes almayı düşünüyorum aşkım şimdilik, fikrim değişmezse

Canım haberler ne güzelmiş sevindim. Bak tahmin ettigimiz gibi olmuş tahris olmus. Bununla geçmiş olsun. Bebiste iyi sende iyisin rahim agzi da iyi bundan sonra biraz daha rahatla keyfine bak bolca yat.
Benim bebişimin de poposu aşağıda. Bu pozisyonda asagi vurduklari icin iste o vajina icine vuruyor hissi falan sık yaşanıyor.
Canım çok şükür uyumuşum geldiğimde gözüme uyku girmedi gece biliyosun. Bundan sonra dikkat edicem çoğunlukla yatıcam walla. Kuzum bebek 32.haftadan sonra da dönmesi zor oluyormuş sezeryan mı olcaz biz

Back
X