• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    203
Teşekkür ederiz adminim🌷 bi mahalle ayakkabıcımız var oraya bakabilirsem, muadil güzel ürünleri oluyor

😂😂 sen sonraya da yatırım yapmışın. Evet bi yandan öyle de düşünmüyor değilim ama ona yatırım buna yatırım, sürekli harcama yo rul dummm
İlk bebekte harcama çok oluyor, haklısın, sen muadil al boşver 🤣

Kızzlarr selam hepinize. Ben kontrole gittim bugün her hafta gidicem artık şekerden dolayı. Bebiş 46 cm 2576 gr olmuş 🤗 bişey sorcam ama normalde bugün 32+6 yım ama ultrasona göre 34+5 görünüyor. Doğumu falan ultrasona göre mi düşünmeliyim, şeker dolayısıyla iri gidiyor çnk 🤔
Canım gözün aydın iyi haberler almışsın ❤️ benim doktorum beklenen doğum tarihine göre hesapladı sezaryen tarihini. Ultrasonda bir hafta önde görünüyor şu an ama onu baz almadı. Çünkü sonlara doğru haftası tutabilir de.

Canım gözün aydın iyi haberler almışsın ❤️ benim doktorum beklenen doğum tarihine göre hesapladı sezaryen tarihini. Ultrasonda bir hafta önde görünüyor şu an ama onu baz almadı. Çünkü sonlara doğru haftası tutabilir de.
yaa öyle mi oluyor benm ilk kez bu hafta önde gitmeye başladı merak etmiştim ben de. O zaman haftası tutarsa eski tarih ama önde gitmeye devam ederse öndeki hesaplanır diye anlıyorm. Şuan tabi eski tarihten devamız 🤗 teşekkür ederim cano ♥️😘

yaa öyle mi oluyor benm ilk kez bu hafta önde gitmeye başladı merak etmiştim ben de. O zaman haftası tutarsa eski tarih ama önde gitmeye devam ederse öndeki hesaplanır diye anlıyorm. Şuan tabi eski tarihten devamız 🤗 teşekkür ederim cano ♥️😘
Rica ederim canım ❤️ benim ilk gebeliğimde de öndeydi hep bir hafta, sonlara doğru pek bir fark kalmamıştı, tabii şeker olunca nasıl oluyor bilmiyorum. Senin doktordan öğrenicez artık:)

Kızlar selam,
Hastaneden geldik. 🎉🎈🥳 miniğim 3030 gr olmuş. Gayet sağlıklı. Tombik bişey doğurcam galiba. Nst ye girdik kasılmalar var tabiki. Magnezyumu artırdık. Gün verdi dr um. 3 aralık 🫣😍 çok heyecanlı 😊
Oyy topan patlıcanımm sağlıkla gelsin yine çok heyecanlandım tarih görünce 🥹

Kızzlarr selam hepinize. Ben kontrole gittim bugün her hafta gidicem artık şekerden dolayı. Bebiş 46 cm 2576 gr olmuş 🤗 bişey sorcam ama normalde bugün 32+6 yım ama ultrasona göre 34+5 görünüyor. Doğumu falan ultrasona göre mi düşünmeliyim, şeker dolayısıyla iri gidiyor çnk 🤔
Maşallah tospikim sağlıkla gelsin benim de şuan 2 hafta önde bebek 27den beri öyle gidiyor doktoruma bunu sorduğumda 2-3 hafta önde veya geride olması sorun olmuyo bu anne babadan aldığı genetik fark olarak yorumluyoruz son haftalara doğru zaten ölçümler çok sağlıklı olmuyo yanılma payı daha yüksek oluyor 37-38de yapılan ölçümlerde bazen -/+ 500-600 gr yanılma payı veriyor makina demişti. Erken doğumu düşündürtür mü bu dediğimde hayır zaten kilosu kontrol dışında artarsa ona göre yolumuzu şekillendiriyoruz ama normal kabul edilebilir ölçütlerde olduğu sürece rahim ne zaman hazır olursa ve hormon seviyen ne zaman değişirse o zaman başlar doğumun dedi. Şeker hastalığında sadece kontrolsüz almaya meyilli oldukları için dikkat etmen gerekiyomuş o da doğumun vs kolay olsun doğduktan sonra da bebeğin ani bi kan şekeri düşmesi yaşamasın diye. Muhtemelen yapısal olarak daha tombik bi bebeğin olucak kuşum şeker de bi miktar etkilemiştir ama bende olmamasına rağmen önde hiç stres yapma o yüzden hafta hafta kontrol ettikçe net görür zaten doktorun 💕

Kızlar selaam bugün kontrolümüz vardı bizim de
Bebiş 47.5cm 2700 olmuş. Aslında geçen hafta da kontrole gittim ama duyduklarım beni öyle kötü etkiledi ki hiçbir şey yazamadım buraya. Geçen hafta gittiğimizde 16 gunde sadece 100gr almıştı bebeğim. Gebeliğim başından beri 5-7 gün ilerde giden bebek birden geri düşmüştü. İdrar tahlilimde keton+ ti ve ben hiç kilo almamıştım. Doktorum yediğin yetmiyo ciddi kalori açığın var vücudun kas yakmaya başlamıs bebek beslenememiş normalde 2 hafta sonra çağırırdım ama bekletemem artık 1 hafta sonra yine gel bu hafta kalori alımını arttır çok havuc suyu iç suyun da azalmaya başlamış demişti.
1 haftam bana kabus oldu. Hemen kontrol cıkısı aglaya aglaya katı meyve dıkacagı almaya gittim. Her gün 1 lt havuc suyu içtim. Öğünlerimi elimden geldiğince arttırdım ve ek olarak her gun 1 muz,3-4kaşık tahin,3kaşık yogurt,1 kaşık fıstık ezmesi karıştırıp yedim.
Bu bana 1 haftada 1.5 kiloya mal oldu bebişe ise 750grama 😅
Ben tüp mideliyim inanın hamilelik başından beri yememi hiç kısmadım kilo almıyım diye hiç uğraşmadım ama tüp mideli olmamdan dolayı normal bir insandan çok daha az yiyebiliyorum doğal olarak. Bu bebeği idare etti 3hafta önceye kadar ama bebek büyüyünce birden böyle bi terslik yaşadık. Allahtan 1 haftada bu şekilde çözüldü çok şükür.
Bu arada annabelica annabelica bebişimizin adı da netleşti Atlas olucak 💙

Kızlar selam,
Hastaneden geldik. 🎉🎈🥳 miniğim 3030 gr olmuş. Gayet sağlıklı. Tombik bişey doğurcam galiba. Nst ye girdik kasılmalar var tabiki. Magnezyumu artırdık. Gün verdi dr um. 3 aralık 🫣😍 çok heyecanlı 😊
Yaa 3 kiloyu geçmesi büyük kafa rahatlığı kuzum ne mutlu sana 😍😍 3 haftanız falan kaldı kavuşmaya desene 🥰

Bilemedim ki kuzum ya. Kızlardan gördüğüm kadarıyla tombik bebiş olursa erken alıyor gibi doktorlar. Doktorun bişey demedi mi bu konuda

Kızlar selam,
yaaa maşallah tarihi belli minnoşun😍🍓
sağlıkla gelsin 3 aralık çok güzel bi tarih🥹

Maşallah tospikim sağlıkla gelsin benim de şuan 2 hafta önde bebek 27den beri öyle gidiyor doktoruma bunu sorduğumda 2-3 hafta önde veya geride olması sorun olmuyo bu anne babadan aldığı genetik fark olarak yorumluyoruz son haftalara doğru zaten ölçümler çok sağlıklı olmuyo yanılma payı daha yüksek oluyor 37-38de yapılan ölçümlerde bazen -/+ 500-600 gr yanılma payı veriyor makina demişti. Erken doğumu düşündürtür mü bu dediğimde hayır zaten kilosu kontrol dışında artarsa ona göre yolumuzu şekillendiriyoruz ama normal kabul edilebilir ölçütlerde olduğu sürece rahim ne zaman hazır olursa ve hormon seviyen ne zaman değişirse o zaman başlar doğumun dedi. Şeker hastalığında sadece kontrolsüz almaya meyilli oldukları için dikkat etmen gerekiyomuş o da doğumun vs kolay olsun doğduktan sonra da bebeğin ani bi kan şekeri düşmesi yaşamasın diye. Muhtemelen yapısal olarak daha tombik bi bebeğin olucak kuşum şeker de bi miktar etkilemiştir ama bende olmamasına rağmen önde hiç stres yapma o yüzden hafta hafta kontrol ettikçe net görür zaten doktorun 💕
Ne güzel açıklamışsın canım benm yaa okudukça içim rahatladı 😍 tosbik olsun sağlıklı olsun da kilosu hiç önemli değil açıkcası 🤲🏻 ayy teşekkür ederimm bilgilendirmen için ♥️😘

Bilemedim ki kuzum ya. Kızlardan gördüğüm kadarıyla tombik bebiş olursa erken alıyor gibi doktorlar. Doktorun bişey demedi mi bu konuda
Doktora doğum şeklini sordum son ana kadar belli değil şuan sezeryanı gerektirecek bişe yok dedi ama insülin kullananlarda 39. Haftaya kadr gelmezse sezeryan yapıyoruz dedi. Aslında benim için önemli ola doğum şekli değil de önde gittiği için ilerleyen haftalarda arayı kapatmazsa gelişimi okey diye alırlar mı diye merak ettim.o konuda bişey demedi. Aman ben çantamı hazırlıyım de yaşayıp görcez artık 😂🤗

Kızlar selam,
Oyy maşallah hayırlı doğumların olsun 😍 az kalmış doğuma da yaa nasıl heyecanlı ♥️

38+3 oluyorum ama bebişimiz biraz önden gidiyor 😂
3 aralıkta 38+3 oluyorsun ya kuzu ultrasona göre mi oluyorsun, normalde son adet tarihine göre kaç, yada son adet tarihine göre öyleysen ultrasonda 40 hafta civarı olduğu için mi öyle alıyor 😂 anlatabildim mi bilmiyorum 😬

Back
X