- 6 Şubat 2025
- 262
- 150
- 18
- 32
Evet ya doktora haftaya gitcem bakalım belki dozunu arttirkac kilo aldin canim? ben su an 30. haftadayim, 9 kilo aldimesime ve anneme gore hic kilo almadim , doktoruma gore gayet kilo aldim, hamur isi, tatli vs. de yiyen biri degilim ama bir sekilde yediklerim yaradi hayatimda ilk defa. cocuk da 1750 kg olmus, boyu da 43 cm. sanirim ne yesem kendine aliyor. demir dusuklugu de; rahim ve plesanta malum bu donemlerde cok hizli buyuyor ya, demir kullanimi cok artiyormus, ekstra dusukluk ondan olabiliyormus, o da iste carpinti, nefes darligi, nabiz yuksekligi, halsizlik falan yapabiliyormus, haliyle kontrol altinda kalip ilac dozunu arttirmak gerekebiliyormus.
Canım ben yaklaşık bir aydır uyuyamıyorum biliyor musun sabaha karşı beş gibi uyuyorum çok sinir bozucu :/Kızlar hayırlı sabahlar. Ya ben bu gece hiç mi hiç uyuyamadım yani ne ağrı var ne kramp. Hafiften mide ekşimem vardı o kadar. Bu haftalarda normal mii benim gibi olan var mı aranızda
Çok teşekkür ederim cok iyi oldu bunları yazmanızBana hastaneye gittiğimde ebem bir liste verdi gelirken yanında getir çantanda diye. O listede pijama isteğe bağlı dedi. gecelik getirmen daha rahat olur önü düğmeli tercih et emzirme için dedi. Vajinal doğum yaparsan o gecelikle yapacaksın dedi doğum sonrası da doktor kontrole geldiğinde daha kolay oluyormuş gecelik. O yüzden ben gecelik aldım sabahlık takımlı. Bir de beyaz lohusa geceliği aldım yine fotoğraf çekinirken kullanmaya bir de doğumdan gelip temizlenince giyerim diye. Ebeler doğum sonrası odaya gelince duşa sokuyormuş o yüzden havlu da getir demişti (devlet hastanesine gidiyorum bu arada) Biraz toparlanıp dikiş kontrolü vs bitince de giyersem diye pijama da koydum yine önü düğmeli. Yıkaması kaldı sadece onu da bu hafta halledicem. Listede başka da yedek eşofman takımı hastane çıkışında giymek için,bir adet ıslak zemin bir adet normal terlik, kişisel bakım ürünleri (diş fırçası,tarak,makyaj vs.) hırka, çorap, karton bardak, plastik çatal kaşık seti,peçete, yedek iç çamaşırları, fotoğraf makinesi, şarj aleti, kolonya, hasta bezi, hijyenik ped yazıyorduhatta şaşırmıştım anneme atıp bu kadar detaylı liste niye verdi ki diyip şarj aletine kadar yazmışlar diye hasta bezi olarak depend önermişti L bedendi yanlış hatırlamıyorsam en çok L beden kullanıyor gebeler demişti hijyenik ped olarak da doğal bir ped olsun demişti sleppy bio natural+ pedleri varmış (bebek bezini kızıma aldık zaten) onlardan götüreceğim. Bebek için de liste vermişlerdi onda da bana hemşire mevsimine göre 1 battaniye koy bir de pişik kremi koymana gerek yok ilk giydireceğimiz zaman sonra kullanırsan kendin kullanırsın odaya kremleyip getirmeyeceğiz boşuna koyma kayboluyor sonra sıkıntı yaşıyoruz annelerle diye rica etti sadece tamam dedim ben de haaa bir de iç zıbın almamı rica etmişti. İlk giydirdiğimiz kıyafetlerden kan lekesi çıkmayabiliyor diye. bir de dedi ki ilk giydireceğimiz kıyafetini müslin koyma ıslaklık ile yapışıyor vücuda bazı müslinler. göbek bağına yapışmasın pamuklu penye olsun her şeyi ıslaklığını emsin önce dedi ona da tamam dedim. Sizinle de paylaşmış olayım. 10 lu hastane setlerinde göbek bağı için ayrı bir bez parçası oluyormuş bu arada ama ben tercih etmedim 10 lu. eldiven önlük ve şapka giydirmeyi düşünmüyorum çünkü. Önlük zaten çok gereksiz geliyor da yenidoğan çocuğa Zaten aldığım kıyafetlerden şapka çıktı hep onlar da ilk 40 gün yeter bize eğer siz aldıysanız bakın bi setinize dikdörtgen bir parçaymış hemşirenin dediğine göre
Ben bugün kıyafetleri yıkayacağım, 1-2 haftaya da çantamı hazırlarım sanırımHastane çantanızı hazırlıyor musunuz kızlar
Hassas ayarda yıkadım ben canım 30 derece 800 devirde sıkma yaptıKızlar bebeğinizin kıyafetlerini hangi derecede yıkadınız ve sıkma ayarı kaç olmalı, bugün inşallah yıkayıp bitirmeyi düşünüyorum hepsini
Evet bunu sabah ben de düşündüm nasıl yapsam diyeHassas ayarda yıkadım ben canım 30 derece 800 devirde sıkma yaptı
Bende bişey sormak istiyorum hanımlar, biberon emzikleri önce kaynar suda bekletip mi yıkayacağız yoksa önce yıkayıp sonra mı kaynar suda bekleteceğiz
Bence önce yıkayıp sonra kaynatmak mantıklı kaynatınca sterilize oluyor çünkü.Hassas ayarda yıkadım ben canım 30 derece 800 devirde sıkma yaptı
Bende bişey sormak istiyorum hanımlar, biberon emzikleri önce kaynar suda bekletip mi yıkayacağız yoksa önce yıkayıp sonra mı kaynar suda bekleteceğiz
Hay maşallah, kardeşine de mutluluklar diliyorum, bebişine de ayrıca maşallahÇok şükür düğünü atlattık kardeşiministanbuldan amasyaya geldiö, daha sonra erzincana gittim, sonra tekrar amasyaya geldim
32 haftalık hamiş bedenim bunu nasıl kaldırdı bilmiyorumşükürler olsun nazar değmesin
Muayene oldum gelir gelmez
2100 gram olmuş oğluşumbir sorun yok çok şükür
Sizler nasılsınız kızlarrr
Bir sorunu olan varmı
Yok ben ağustosu atlatmaya çalışıyorumHastane çantanızı hazırlıyor musunuz kızlar
Güzel günlerde kullansin yavrucuğun canim cok guzel takim
Ben hurçlara yerleştirdim bileHastane çantanızı hazırlıyor musunuz kızlar
Ben hemşireye verilecekleri yedek kıyafetleri filan ütüleyip bavul düzenleyicinin içine yerleştirdimHastane çantanızı hazırlıyor musunuz kızlar
rica ederim ne demekTeşekkür ederim canım ilk fırsatta baby mağazasına gidip incelemek istiyorum, ne zaman aldın fiyat çok iyi tutmuş bence canım , güzel günlerde kullan
ben normal hareket ettigim halde 9 kilo aldim, seninki cok normal benceBen 13 kilo aldım doktorum düşük kiloda hamile kaldığın için sorun olmaz diyor beni çok rahatlatıyor ben kanamadan dolayı uzun süre yattım şuanda da fazla hareket edemiyorum yürüyüş felan yapamıyorum
Ben koymadim islak mendil bence gerek olmaz diye dusunuyorum bezde bitane koyuyorlar genelde hemşireye verileceklerde .Ben hemşireye verilecekleri yedek kıyafetleri filan ütüleyip bavul düzenleyicinin içine yerleştirdim
Tahmini kaç adet bez koymalıyız
Bide hemşireye verileceklerin içine ıslak mendil koyulması gerekiyormu
HaklısınBence önce yıkayıp sonra kaynatmak mantıklı kaynatınca sterilize oluyor çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?