Teşekkür ederim balımMaşallah canımmm çok sevindim iyi olmanıza
Hayirlisi olsun kuzum ilk doğumun olacak değilmiKızlar bugün hematoloji bölümünde doğum konuşmam vardı ve hematolog doktorumda kesinlikle sezeryan dedi .. birinci sebep kanama bozukluğu sezeryan ile kontrollü kesi ve kontrollü ilaç ,2 sebep tüp bebek 7 ci transfer olması ve normal doğumun ola bilecek riskleri vs anlattı ve karar olarak neticede anne ve bebek sağlığını ön planda tutarsak sezeryan olmalısınız dedi. Ama tabi en son karar sizin dedi . Sezeryanı destekleyen 3 doktor ve galiba benimde artık kafama yattı.
Oh mis gibi sevindim iyi geçmesineKizlar bugunki kontrolum güzel geçti çok şükür bebeğin gunde 3-4 defa toplanmasi normalmiş arada karin ağrisida olur normal dedi oğluşum büyümüş maşallah baş aşagi duruyormuş yine uyuyordu cikolata yedim ama uyanmadi nazli oğluşum şeker konusunda diyetine guzel uymuşsun diyete devam et dedi 3hafta sonra çagirdi kontrole nst yi sordum 35.haftadan sonra bakiliyormuş
Evet canım ilk doğumum olacakHayirlisi olsun kuzum ilk doğumun olacak değilmi
Doğum günün kutlu olsun canımTeşekkür ederim kızlar allahım hepimizin evlatlarını sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
Canım 3 doktor da aynı şeyi öneriyorsa senin de içine sindiyse süper. Sağlıklı şekilde en iyisi, hayırlısı ne olacaksa o olsun.Kızlar bugün hematoloji bölümünde doğum konuşmam vardı ve hematolog doktorumda kesinlikle sezeryan dedi .. birinci sebep kanama bozukluğu sezeryan ile kontrollü kesi ve kontrollü ilaç ,2 sebep tüp bebek 7 ci transfer olması ve normal doğumun ola bilecek riskleri vs anlattı ve karar olarak neticede anne ve bebek sağlığını ön planda tutarsak sezeryan olmalısınız dedi. Ama tabi en son karar sizin dedi . Sezeryanı destekleyen 3 doktor ve galiba benimde artık kafama yattı.
aaa dogum gunun kutlu olsuunKızlar bugün doğum günümmüş unutmuşum resmen eşim şimdi sürpriz yaptı da anladım şoktayımnormalde hayatta unutmam bebişlerin telaşından günleri bilmiyorum resmen
ben ikisini de oldum, tdap olurken biraz daha yakti, aksamina hafif bi’ ates yapti, cok ates olursa parol icebilirsin demislerdi bana ama kotu olmadigim icin icmedim, 3 gun de kol agrisi/halsizlik yapti, sonra normale dondum.Geçmiş olsun, ağrı yaptı mı? Ben de haftaya ya da diğer hafta gidecegim.
Bu arada benim doktorum da 28-32 hafta arasi tdap yapilmasini onerdi aslinda bu tdap’i ozellikle bebek dogduktan sonra ona da gecmesi icin gec yaptirmak istedigini soyledi. Benimki 24. Haftada difteri tetanoz, 28-32 hafta arasi tdap yazmisti. 24. Haftada yaptirdigim asida hiç agri olmadi. Saglik ocagindaki hemsire de hatta genelde 2 doz tdap yapiyoruz sadece difteri tetanoz gormemistik hic falan deyince ben bir sasirmistim ama elimizde var doktor nasil derse oyle yapariz deyip yaptilar. Tdap icin burada biraz kol agrisi oldu birkac gun yorumlari okumustum.
senin ve bebegin icin en sagliklisi, en hayirlisi hangisiyse o olsun tabii kiKızlar bugün hematoloji bölümünde doğum konuşmam vardı ve hematolog doktorumda kesinlikle sezeryan dedi .. birinci sebep kanama bozukluğu sezeryan ile kontrollü kesi ve kontrollü ilaç ,2 sebep tüp bebek 7 ci transfer olması ve normal doğumun ola bilecek riskleri vs anlattı ve karar olarak neticede anne ve bebek sağlığını ön planda tutarsak sezeryan olmalısınız dedi. Ama tabi en son karar sizin dedi . Sezeryanı destekleyen 3 doktor ve galiba benimde artık kafama yattı.
Nice mutlu senelere canm benim seneye minnoşlarla birlikte kutlamak nasip olsun inşallahKızlar bugün doğum günümmüş unutmuşum resmen eşim şimdi sürpriz yaptı da anladım şoktayımnormalde hayatta unutmam bebişlerin telaşından günleri bilmiyorum resmen
Şimdilik bir yan etkisi yok sağlık ocağından çıkınca babaanneye gittik bayağı sağlam tekmeliyordu, hatta dedim ki şu torununa top al artık mesanemi rahat bıraksınŞifa olsun canımyan etki oldu mu bi de bebeğin hareketleri nasıl
Grupta okumuştum bende balım o yüzden bilgi vermek istedimŞifa olsun ben de haftaya pazartesi tdap olacağım tek doz. Kesinlikle alakası yok zaten şu haftadan sonra olmaz etmezler, benimkiler de böyle bir şey söylemiyor.
Aşkım sebepler hep aynı yola çıkıyor ve hepsi birbirinden aşırı alakasız doktorlar . (Ve almanyada sezeryan parayla yapılan birşey değil ) yani maddi açıdanmı beni oraya yönlendiriyorlar diyemiyorumda . Eşimde yanımdaydı oda bu konuşma sonradı vajinal doğumlu acebasını sil aşkım dedi .Canım 3 doktor da aynı şeyi öneriyorsa senin de içine sindiyse süper. Sağlıklı şekilde en iyisi, hayırlısı ne olacaksa o olsun.
Öyle canım ama bir operasyon olması biraz korkutuyor beni . Yani normal doğum gibi ayaklanamassıncılsr çoksenin ve bebegin icin en sagliklisi, en hayirlisi hangisiyse o olsun tabii kionemli olan kavusmak, guzel bir omre adim atmak sonucta.
Yok ya hiç korkma senin için ve bebek için hayırlısı neyse o olsunÖyle canım ama bir operasyon olması biraz korkutuyor beni . Yani normal doğum gibi ayaklanamassıncılsr çok
Şimdilik bir yan etkisi yok sağlık ocağından çıkınca babaanneye gittik bayağı sağlam tekmeliyordu, hatta dedim ki şu torununa top al artık mesanemi rahat bıraksın
Doğum günün kutlu olsun ,ailenle nice mutlu yıllaraKızlar bugün doğum günümmüş unutmuşum resmen eşim şimdi sürpriz yaptı da anladım şoktayımnormalde hayatta unutmam bebişlerin telaşından günleri bilmiyorum resmen
Ben 11 sene önce oldum.Belden uyusturmali tercih ettim olurken ve sonrasinda herşey yolunda gitti.Amadaha önce sezeryen doğum yapan arkadaşlarım, kaç günde toparlandınız, yardımsız bebeğinize bakmaya başladınız? Ağrı çok oluyor mu ameliyat sonrasında? Aslında vajinal doğum düşünüyordum çok istiyordum ama alttan dikiş kesi olayı beni çok korkutuyor uzun süre iyileşmiyormuş sanırım. Kafam çok karıştı. Tabiki bebeğim için en sağlıklısı ve en çabuk toparlanabileceğim doğum şekli neyse o an o olsun isterim ama sizlere de bir danışmak istedim
Doktorlar sonucunda bu kadar eğitim aliyorlar cnm.3 doktorda hemfikirse bence içine kuşku düşürme .Duyma o çok bilmisleri de.Hakkımızda en hayırlı hangi dogumsa o olsun.Öyle canım ama bir operasyon olması biraz korkutuyor beni . Yani normal doğum gibi ayaklanamassıncılsr çok
muhakkak her operasyon insani bi’ korkutuyor ama her dogum kendine ozgu. benim ilk dogumum ama cok yakin arkadaslarimdan biri iki kere sezeryan oldu; ikisinde de belden igne oldu, ilkinde 3 ay bel agrisi yasadi, ikincisinde sanki hic igne olmamis gibiydi. baska bir arkadasim da iki kere normal dogum yapti; ilki o kadar kolay gecti ki ikincide cok daha kolay olur diye dusunuyordu 27 saat surdu. demem o ki; ayni kisi bile olsa dogumdan doguma degisebildigini gordum ben sureclerin. bir cok etken var sanirim; doktorlar, bebeklerin kilosu, gelis sekli, kisinin icinde bulundugu psikolojik durum, saglikla ilgili degerler vs. dolayisiyla sen kendini en olumlusu icin hazirla, sezeryan da olsam, benim ve bebegim icin en guzel olacak de. hayatta her sey bizim icin.Öyle canım ama bir operasyon olması biraz korkutuyor beni . Yani normal doğum gibi ayaklanamassıncılsr çok
Aşkım bizim hastalıklarımızda farklı doktorlardan, farklı branşlardan ortak görüş almak çok önemli. O yüzden bana bile anlattıklarından sonra mantıklı geldi. Sezaryen iyi olacaksa olsun anne bebek için hangisi iyiyse o olmalı zaten.Aşkım sebepler hep aynı yola çıkıyor ve hepsi birbirinden aşırı alakasız doktorlar . (Ve almanyada sezeryan parayla yapılan birşey değil ) yani maddi açıdanmı beni oraya yönlendiriyorlar diyemiyorumda . Eşimde yanımdaydı oda bu konuşma sonradı vajinal doğumlu acebasını sil aşkım dedi .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?