Maşallah Allah bağışlasınn darısı bize olsun sağlıkla.Kızlar size bir şey danışmak istiyorum. Eşimin ve abisinin yakın arkadaşının eşi doğum yaptı daha kadın doğum yapalı 5 gün oldu. Bugün abisi tutturdu gidip bebeği görelim hediyemizi takalım diye… Eşimle biz hediyemizi aldık sorun yok gidip takarız da takmasına ama daha 40 ı çıkmamış kadının evine cümbür cemaat gidilmesi taraftarı asla değilim. Şurda ekim ayında bana da bu şekilde gelinmesini istemem ki ben eve misafir kabul etmek istemiyorum. Ne açıkçası kimseyi ağırlayabilirim ne de bebeğimi hasta edebilirim. Dokunulsun dahi istemiyorum bırakın kucağa alınıp sevilmesini… Ne yapabilirim şimdi ben bu durumda?
en zor zamanlarınız bu anlattıkların olsun inşallah.Gerçekten öyle Allah hepimize merhamet versin kalp kırmak bilmediğin sınanmadığın şeyle başkasını eleştirmek ne kolay olmuş öyle. Yazık günah hepimizin derdi başka. Çocuk sahibi olmak için neler çektim ben bi Allah bi ben bi eşim bilir. 9 defa anestezili yumurta topladım hep genetik sıkıntı çıktı 2 defa rahim filmi çektim. Bi defa bebeğimin kalbi durdu kürtaj oldum 5 ay sonra ikizlere hamile kaldım ve ilk günden beri o kadar zor geçiyor ki. Hele harcadığımız para ayrı mesela 2.200 bin net gitti. E ben böyle olunca tabiki pinpirik olurum. Ama ben bunları yaşamadan öncede empatiyi çok iyi yapardım kimseyi kınamaz eleştirmezdim haddim değil. Ama bazıların kendinde bu hakkı buluyor ne yazık ki. Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın
Amin canım inşallahMaşallah Allah bağışlasınn darısı bize olsun sağlıkla.youtube da dr ayşe duman hanımın videoları var çok güzel ve detaylı bu durumları vs anlatıyo. Neden doğuma tüm mahalle gidilmemeli neden doğum sonrası ziyarete hemen gidilmemeli falan. Ben eşime dinlettim gayet makul karşıladı. Hak verdi. Videosunda şey diyo dr hanım siz söyleyemezseniz benim videomu gönderin ya da birinden rica edin o göndersin benden duysunlar yerinize ben söylemiş olayım
Ayy çok az kaldı şaka makaBenimde gece uyuyor bugün ne olduysa durmuyorlar hatta seviniyordum gece uyuyorlar diyezaten biri hareket edince diğeri de uyanıyor bende şenlik başlıyor doğsunlar yanımızda uyurlar mis gibi ay çok güzel
Anladım kuzum direk alınmıyor randevu zaten dahiliye yonderdirmesi lazım o zaman istanbulda randevu bulmakta o kdr Zor ki hemen bu kaç gün sonra ya Zor bulmak randevu.Merhaba canım. Gastroenteroloji bölümü bakıyor bu hastalığa.
Böyle söyle bence eşine o abisi ile konuşsunKızlar size bir şey danışmak istiyorum. Eşimin ve abisinin yakın arkadaşının eşi doğum yaptı daha kadın doğum yapalı 5 gün oldu. Bugün abisi tutturdu gidip bebeği görelim hediyemizi takalım diye… Eşimle biz hediyemizi aldık sorun yok gidip takarız da takmasına ama daha 40 ı çıkmamış kadının evine cümbür cemaat gidilmesi taraftarı asla değilim. Şurda ekim ayında bana da bu şekilde gelinmesini istemem ki ben eve misafir kabul etmek istemiyorum. Ne açıkçası kimseyi ağırlayabilirim ne de bebeğimi hasta edebilirim. Dokunulsun dahi istemiyorum bırakın kucağa alınıp sevilmesini… Ne yapabilirim şimdi ben bu durumda?
Ayy bu erkeklerin dusuncesizligi beni deli ediyor. Benzer bir durumda ben de kalmistim ortak bir arkadasimizin esi sezeryan dogum yapacakti bizimki oncesinden kostur kostur hastaneye gideriz dogum yapilinca sonra evlerine gideriz taki icin falan diye tutturmustu, ne tartismalar ne tartismalar:) en son dogumdan bir gun once gidelim bari demistim takisini takalim taki icin bir onceki gun gidip halletmistik. Dogumda da herkes gitmis bir biz kaldik falan muhabbetleri yapinca dedim herkes yanlis olani yapiyor bizde mi dusuncesizce gidelim bu kadinin odasinin kalabalik olmamasi lazim gaz cikaracak meme verecek surekli ne isimiz var, yok en son tamam deyip 10 dakika ugradik ciktik. Bas edilmiyor gercekten.Kızlar size bir şey danışmak istiyorum. Eşimin ve abisinin yakın arkadaşının eşi doğum yaptı daha kadın doğum yapalı 5 gün oldu. Bugün abisi tutturdu gidip bebeği görelim hediyemizi takalım diye… Eşimle biz hediyemizi aldık sorun yok gidip takarız da takmasına ama daha 40 ı çıkmamış kadının evine cümbür cemaat gidilmesi taraftarı asla değilim. Şurda ekim ayında bana da bu şekilde gelinmesini istemem ki ben eve misafir kabul etmek istemiyorum. Ne açıkçası kimseyi ağırlayabilirim ne de bebeğimi hasta edebilirim. Dokunulsun dahi istemiyorum bırakın kucağa alınıp sevilmesini… Ne yapabilirim şimdi ben bu durumda?
Hahhaha hem gıcık oldum hem çok güldüm okurkenAyy bu erkeklerin dusuncesizligi beni deli ediyor. Benzer bir durumda ben de kalmistim ortak bir arkadasimizin esi sezeryan dogum yapacakti bizimki oncesinden kostur kostur hastaneye gideriz dogum yapilinca sonra evlerine gideriz taki icin falan diye tutturmustu, ne tartismalar ne tartismalar:) en son dogumdan bir gun once gidelim bari demistim takisini takalim taki icin bir onceki gun gidip halletmistik. Dogumda da herkes gitmis bir biz kaldik falan muhabbetleri yapinca dedim herkes yanlis olani yapiyor bizde mi dusuncesizce gidelim bu kadinin odasinin kalabalik olmamasi lazim gaz cikaracak meme verecek surekli ne isimiz var, yok en son tamam deyip 10 dakika ugradik ciktik. Bas edilmiyor gercekten. Neyse sonradan da evlerine gidelim savaslari basladi ama o ara arkadasimizla da konustuk o da ya basimiz cok kalabalik bir kendimize gelemiyoruz falan diye konusunca esim sey dedi “biz de valla siz kendinize gelin diye gelmiyoruz ayip olmuyor di mi” demez misanki benle o savaslari hic o vermemis ve kendi fikriymis gibi gordun mu dedim insanlar ne hale geliyor bin kisi gidince ne kadar dusuncesizce bir sey bu ozur dile cabuk benden dedim, özür dilerim dedi
Abisi bizim kumamız canım ne derse oBöyle söyle bence eşine o abisi ile konuşsun
Bugün kaşintim yok mesela bu rahatsızlıkta sureklimi kaşinti oluyor ara aramı oluyordu kaşinti yarın sağlık ocağında kan vericem Orda ast alt değerlerine baktircam yüksek cikarsa mi sknti oluyor dahiliye henüz randevu bulamadım kuzum bulursam Alacağim şehir Hastanesi'ne bu test acmi yapılıyor .Canım ben de Hafif kaşıntı olmuştu. İlk bileklerimde sonra karnımın iki kenarında . Chatgptye yazmıştım. İlk o söylemişti safra asitine bakılmalı, gebelik kolestazı olabilir die. Sana tüm sürecimi anlatayım. Doktoruma söylediğimde hemen yaptı bahsettiğim testleri. Ve beni gastroenteroloji bölümüne yönlendirdi. Orası tekrardan tahlil yaptı. Yükselip alçaldı degerlerim. Alçalınca ilaç vermedi doktor. Tüm abdominal ultrason yaptırdı. Saframda taş vardı birsürü. Takipte kalalım. Kaşıntı olursa mutlaka tekrar bakmak lazım dedi. Değerlerim düştüğü için ilk başta ilac baslatmadı. Beslenme çok önemli. Aradan 2 ay falan geçti. Ben bir dönem kızartma, hamur işi yemeyi fazla kaçırdım. Sonra çok hafif Kaşıntı ile birlikte karnımda böyle kızarıklık farkettim. Doktora gidince söyledim. Safra asitine bakalım dedi. Özele gidiyorum, sağlık sigortam var ama bu test için ayrı para alıyorlar dışarıya gönderildiği için bilgin olsun. Eğer devlette yaparsan ücretsiz, şehir hastanelerinde fln. Sonra sonuç 10 olması gerekirken 17 geldi. Gastroenteroloji uzmanı gebelik kolestazı teşhisini koydu. Reçeteli olan ilacı yazdı. Günde 3 kez kullan dedi. Reçeteli olunca ilaç bitince sağlık ocağından yazdırabiliyorsun.15 gün sonra tekrar tahlil için çağırdı değerlerim normale dönmüş çok şükür. Ama bu hastalık aniden değerleri yükseltebiliyormuş. Bu yüzden ilacımı bıraktırmadı. Gebelik kolestazı denilen şey, safra kesesinden safra akışı sağlanamıyor. Safra kana karışıyor. Allah korusun plesentaya ordan ise bebeğe geçme riski oluyor. Bu yüzden doktorlar üzerinde fazlaca dururlar. Çoğu doktor kan sulandırıcı da başlatır bu tedavide. Bunlar benim deneyimlediklerim canım. Her doktorun yolu yöntemi farklı olabilir. Umarım sonuçların temiz gelir ve bunlar sadece birer bilgi olarak hayatından akar geçer
Yine ne zaman birsey merak edersen yaz olur mu
Şifa olsun balımGünaydın kızlarTDAP aşımı oldum çok şükür kiiiii bugün 30+2
Madem öyle keşke hastaneye gitmeseydinizAbisi bizim kumamız canım ne derse ohiç zannetmiyorum ki karısının sözünü dinlesin de gitmeyelim abisi gidiyoruz dediği zaman iş bitmiştir. Yine de ikna etmeye çalışacağım.
Ay çok sinir bozucu bana arkadaşım şakasını yaptı dede isimlerini koyarsınız diye isim belli değil henüz diye o bile sinir bozucuErkeğe isim bulmakta zorlandık bizdehatta kayınvalidem sanırım gönül koydu aylardır bir kere aramadı nasılsın diye emrivaki ile babanın adı münasip diye halalarina varana kadar aradılar dediler deme soyleme şekilleri hoş değildi ben çok zor geçirdim ilk doneml ri de o zamanda aranıp sorulmadim cinsiyet belli olunca bu şekilde arayıp emir gibi söylenmesi bence hoş değildi isim hala muallakta bizim
Ay ben onu ilk duyduğumda çok beğenmiştim ama eşimle başka isimler vardı öncesinde aklımızda o düşünmedi ben de koyabilirdim yoksa güzel isimÇok güzel isimlerbenim bebenin adı da Barlas
Ben son 1 aydır kilo almadım hatta sın 2 haftada 300 gram civarı verdim sanırım bebiş iyi ise gelişimi kiloya çok takılmamak lazımGünaydın güzel anneler8.aya girdik bugün. Her pazartesi yeni haftaya giriyorum ve tartiliyorum. Kilo alimım yavaş geldi bana bilmiyorum bugün 61.6kg . Normal midir acaba. Yani haftalik ya 100grm ya 200grm aliyorum düzenli tartildigim icin kaydediyorum.
Ben de gitmedim ama gidilir heralde çalışıyorum ben izne çıkınca giderim diye düşünüyordumKızlar ben gebelik okuluna gitmedim gidemedim. Benim gibi gitmeyen var mı ? Bumdan sonra gidilir mi nerelerde gidiliyor acaba
Ay nerde acaba bana yakınsa ben de düşünebilirim belki Ankara dayımhangi şehirdesiniz? ankarada iseniz ben 15 agustosta gdicem ücretsiz gelebilrsiniz
Biraz küçük canım daha ya en azından 15 gün falan olsa hem anne iyileşir hem bebiş işe birbirilerine alışırlardı, ama illa gidilecekse en azından kapıdan hediye verip çıkmak gibi 10 dk hemen bebeğe falan çok dokunmadanKızlar size bir şey danışmak istiyorum. Eşimin ve abisinin yakın arkadaşının eşi doğum yaptı daha kadın doğum yapalı 5 gün oldu. Bugün abisi tutturdu gidip bebeği görelim hediyemizi takalım diye… Eşimle biz hediyemizi aldık sorun yok gidip takarız da takmasına ama daha 40 ı çıkmamış kadının evine cümbür cemaat gidilmesi taraftarı asla değilim. Şurda ekim ayında bana da bu şekilde gelinmesini istemem ki ben eve misafir kabul etmek istemiyorum. Ne açıkçası kimseyi ağırlayabilirim ne de bebeğimi hasta edebilirim. Dokunulsun dahi istemiyorum bırakın kucağa alınıp sevilmesini… Ne yapabilirim şimdi ben bu durumda?
Ya bu da çok yanlış öğrenilmiş adetlerimizden biri gercekten işte cenazede cenaze sahibinin herkese yemek vermek zorunda olması gibi dogum sonrasi hemen insanlarin yanlarinda olmak gibi. Keşke azalarak bitse hepsi.Hahhaha hem gıcık oldum hem çok güldüm okurkenYani bu erkekleri ve beyinlerinde dönen senaryoları gerçekten anlayabilmenin mümkünatı yok. Kendilerini karılarına bıraksalar her şeye burunlarını sokmak istemeseler on numara şekilde ilerleyecek her şey ama yoooook illa karışacaklar. Sanki bana hamilelik nasıl, doğum nasıl anlıyorlar bir de böyle yapıyorlar ya felaket uyuz oluyorum ikna etmeye çalışayım ben de gitmeyelim diye bakalım bi çok zor abisinin sözünden çıkamaz aman bir şey falan olur
Canım bebeği şuraya koydum artık hadi temas etmediniz diyeyim - bebek havadan bile kapar da- neyse anne daha kendini inan toplamamıştır, kandının kanaması vardır yani oturup kalkamaz yani bilemez orasından burasından kan çıkar utanır, kırkı çıksın öyle gidin ya da ne bileyim bi 20 gün falan ayaküstü uğramak yeterli diye düşünüyorumKızlar size bir şey danışmak istiyorum. Eşimin ve abisinin yakın arkadaşının eşi doğum yaptı daha kadın doğum yapalı 5 gün oldu. Bugün abisi tutturdu gidip bebeği görelim hediyemizi takalım diye… Eşimle biz hediyemizi aldık sorun yok gidip takarız da takmasına ama daha 40 ı çıkmamış kadının evine cümbür cemaat gidilmesi taraftarı asla değilim. Şurda ekim ayında bana da bu şekilde gelinmesini istemem ki ben eve misafir kabul etmek istemiyorum. Ne açıkçası kimseyi ağırlayabilirim ne de bebeğimi hasta edebilirim. Dokunulsun dahi istemiyorum bırakın kucağa alınıp sevilmesini… Ne yapabilirim şimdi ben bu durumda?
İzmirdeyim yakında bi devlet hastanesi var ama oraya erken haftalarda kayıt yaptırmak gerekiyormuşhangi şehirdesiniz? ankarada iseniz ben 15 agustosta gdicem ücretsiz gelebilrsiniz
Ben de 40 ı çıkmadan gitmek istemiyorum 20 gün bile değil cinnete gelicem az kaldı yani çok sorumsuzca düşünüyor (abisi) allah bilir benim çocuğum olunca neler yapmak ister düşündükçe delircemCanım bebeği şuraya koydum artık hadi temas etmediniz diyeyim - bebek havadan bile kapar da- neyse anne daha kendini inan toplamamıştır, kandının kanaması vardır yani oturup kalkamaz yani bilemez orasından burasından kan çıkar utanır, kırkı çıksın öyle gidin ya da ne bileyim bi 20 gün falan ayaküstü uğramak yeterli diye düşünüyorum
güven hastanesi ben de orda olacagımNereye gidiyorsunuz ben de ankaradayim yakin ise belki ben de gelirim.
Gerçekten öyle cenazede doğumda çok doğru örnek. Eşin yine anlayabilmiş, benim eşim hiç anlayabilecek biri değil. Eğer ikimiz bazı şeylere karar verebiliyor olsaydık evet anlardı ama annesi ve abisi sürekli bıkbıkbık öttüğü için çok zor etkisi altında kalıyor. Allahta benim yardımcım olsun…Ya bu da çok yanlış öğrenilmiş adetlerimizden biri gercekten işte cenazede cenaze sahibinin herkese yemek vermek zorunda olması gibi dogum sonrasi hemen insanlarin yanlarinda olmak gibi. Keşke azalarak bitse hepsi.
Ben de ilk hamile kalinca hastaneye kimseyi istemiyorum eve hemen herkes gelmesin falan deyince eşim şok geçirmişti nasil yani diye:) şimdi bu arkadaşlar önümüzde o kadar güzel bir örnek oldular ki sürekli insanlardan şikayet falan ediyorlar düşüncesizliklerini söyleyince eşim haa demek böyle olmamasi gerekiyormuşu öğrenmiş oldu çok şükür:)
Etrafinizda yeni doğum yapmis birileri varsa esinizin yaninda bu tarz seylerin ne kadar dusuncesizce oldugunu falan söylesin biz söyleyince anlamiyorlar:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?