Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    202
Epuduralla spinalin ne farkı var acaba.?
Arkadaş açıklamış cnm. Devlette epidural hiç duymadım bahsetmediler öyle biseyden .

Kilo alamayınca içime böyle dert oldu öküz oturdu işte ne diyim kuşum
Sen elinden geleni yaptın kuzum,için rahat olsun.Diyetine uymasaydin bu sefer belki başka komlikasyonlar gelisecekti bebek olduğundan iri olacaktı ki doktorlar iri bebeği pek sevmiyorlar.Dogunca alır oğlusun kiloyuBen tam haftamda 2 kilo doğmuşum ama sonra tombiş olmuşum
İşte onu da yapalım bunu da yapalım derken yoruyoruz kendimizi ama bişey olmaz inşallah endişelenme.Dun bende biraz uzanmali falan temizlik yapmıştım bebek kaç kere sertleşti ama çok şükür bir sorun olmadı.
Ahahah aynı bizimkide öyle diyor ben ne alaka sen bebeği taşıyorsun sen emzireceksin diyor bende evde paket görürsem içerim diyorum bakalım bıraktı bıraktı bırakmadı ben söz veremiyorum
E doğru demişsin nefis sonuçta göz önüne koymasın,yanında içmesin

Ay öyle bi betimleme oldu ki sigarayı hamilelikten 2-3 Ay önce bırakmış olmam ve başlamayı düşünmememe rağmen iliklerime kadar hissettirdi o keyfi şu an
Ben de 2024 martta bırakmıştım başlamayı hiç düşünmüyorum da şu bir haftadır valla hayal kuruyorum yine de dediğim gibi pek söz de veremem

Kızlar hazır içmediniz kaç ay bırakın ya

Ay iyi bari içim rahatladı biraz iyice doğum psikolojisine girmeye başlamıştım

Çok şükür günde 2 3 kez sorun değil bence. Dediğim gibi bende ağrısız oluyor ama çok sık oluyor belki günde 30 kere diyebilirim kasılıyor karnım

Koydugumuz isimleri başkası koyunca rahatsızlıktan bahsediyorum bilerek koymayan ayrı ama bilerek birimizin koydugu ismi kendi bebeğine koyana şaşırdım
Böyle demişsin ya canım bilerek koyana niye şaşırıyorsun onu dedim ben de belki kararsız duydu ve hoşuna gitti

Yani Allah affetsin Allah'ın bildiğini sizden saklayacak değilim sezeryandan çıktığımda bebeğim yoğun bakıma alındı doktorda gaz çıkarmadan mümkün değil seni taburcu etmem dedi süt desen hiç yoktu nbl probiyotik yazdı 3 güne dönüyordu artık hala tık yoktu eşime dedim bana bir tane sigara ver içmem lazım içtiğimle lavaboya çıkmam bir oldu zaten böylelikle devam etmiştim birakamdim doğum sonrası bana doktorlarin ettiğini hiç kimse etmedi bıngıldağı kapalı doğdu dediler renkli tomografi çekilmesi gerekiyormuş o da 6 ay sonraya gün vermişti hemen farklı bir ilden özelde çektirmiştik çok şükür bir problem yokmuş ama o dediği laflar benim psikolojimi alt üst etmişti nöroloji doktoruydu hiç unutmuyorum ( bu arada yoğun bakımda mamaya alıştığı için hastane tip i süt sağma makinesi ile de o kadar uğraştım ama maalesef ret yaşamıştık emzirenemistim yani )

Seni ve tüm gebelik şekeri olup diyet yapmak zorunda olan gebelerimizin hepsini tek tek tebrik ediyorum. Gerçekten çok zor bir mücadele veriyoruz nefsimiz ile evladımız arasında. Bu bir sabır sınavı.

Sakin ol kafanda benim şekerim yok düşüncesini yerleştir. İlk zamanlarda benimde çok yüksek gidiyordu 5 gün üst üste zeytinyağlı kabak yedim. Gına gelmişti artık.

Şimdi kontrollü porsiyonlar halinde herşeyin tadına bakıyorum.
Mesela çok enteresandır ki yeşil biberli omlet yaptım kendime şekerim 130 çıktı. kırmızı biberle yaptım 105 sinir bozucu oluyor aynı kahvaltıyı yapıp farklı sonuç elde ettiğimde oluyor. Bu biraz düşünce yapısı ile ilgili.

Bende dün temizlik vardı evde abla geliyo ama yine de onun arkasından iş yapıyorsun işte farketmeden 3,5 km yürümüşüm evde sonra akşam yürüyüşe çıktık eşimle dedim ki yorgunum geri dönelim alt karnım ağrıyordu.

Bugünde regl ağrısı gibi kasık ağrım vardı geçti çok şükür.
Sadece çok sıkılıyorum hiç birşey yapamamaktan. Çalışıyorum aslında ama işlerim o kadar yoğun değil. O sebepli sürekli uykum geliyor.

İqos alcam galiba
Ahahah ya iqos bende çok denedim içmeyi önceleri ama bende ciğerlerimde ağrı yapıyor . İçemedim çevremde herkeste o var kokusu külü yok diye ama yani bir normal sigaranında yerini tutmuyor bence
Kız o sigara nasıl bisi bide küçük bisi dumanı yok
Eşim geldi az önce odada şu şekil takılıyor kokusu yok dumanı yok hahksks delirmiş gerçekten canım çekiyor içicem diyorum yok sana diyor. Normal sigaranın yerini de gerçekten tutmuyor kızlar yok yani

Eklentiler

• IMG_0002.webp
    18,5 KB · Görüntüleme: 43
Evet maalesef öyle oluyor ama kendimize dikkat etmemiz gerekiyor artık

aaaa eveeet o çok zorlayabilir benimki 28. haftada döndü o yüzden alıştım o baskıya, acıya ama şimdi yeni dönünce hem diğer işten güçten yaşadığın ağrı hem de bebitonun yaptığı ağrı zorlamıştır seni. Yine de olan oldu üzme kendini sakın bundan sonra dinlenerek işlerini hallet

Ben iyiyim canım çok şükür bir şekilde sabah bir şekilde akşam oluyor geçiyor işte günlerim.

Bende bı keresinde biranda gelinc panikle suyum geldi sandım çok korktum ama normal dedi

Kuşummm valla allah tansiyonu da şekeri de başka derdi olanın da yardımcısı olsun hamilelikte çok zor böyle şeyler.

Benim maalesef ki deneme yanılma yöntemiyle sabit listem vardı gebelik şekerine uygun, diyetisyen kontrolüyle. Herkesin bünyesi çok farklı oluyor tepkimeden ötürü. Ben mesela bulgur dahi yiyemiyorum ama başka gebe yiyebiliyordur. Ekmek kabul etmiyor bünyem meyve asla yok. Ve hastanede bana hem ekmek hem meyve hem de bulgur veriyorlar o da tavan yapıyor şekerimi mecburen verdiklerini yiyorum yedim ki insüline başlandı.

Of orası da var uymasaydım başka şey de olsa bu sefer tam deliye dönerdim ben yaptım ettim diye. Ay her şeyde hayır vardır böylesi uygunmuş demek ki hahaha doğunca inşallah sütüm gelir de emzire emzire tosuncuk ederim bebemi

Böyle demişsin ya canım bilerek koyana niye şaşırıyorsun onu dedim ben de belki kararsız duydu ve hoşuna gitti
Öyle değil eşiyle hem erkek hem kız ismi benim koydugum 4 isimde düşünmeleri saçma dedim. Mesela benim Mehmet Ali Ayşe Fatma diye ikişer isim koydum oğluma alakasız isimler ama kocamla biz bunları düşünüyoruz ilk xamandan demesi samimi gelmedi. Nasıl oluyorda alakasız 4 işimi de düşünüyor hadi hepimiz bir ismi aynı düşündük ki bu çok yüksek ihtimal ama hepsini aynı anda düşünemeyiz dimi. Bundan bahsediyorum. Yoksa ben özellikle bebeklerimin isimlerini söylüyorum beğenen de koysun birbirimizi görmüyoruz

Bundan sonra biraz premses olucam gibi,korkum geçene kadar en azından

Maşallah maşallah,sen iyi oldukça pipilin de iyi olucak

Allah bize yeter dinlenin mesajı gönderiyor diye düşünüyorum artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…