Moraliniz bozulacak ne var ben tam anlayamadım. 4 kg doğan bir sürü bebek var. Normal doğum istiyordunuz o mu olmuyor diye o yüzden mi anlayamadığım için soruyorum. Ben de 4 kg gibi doğsun diye uğraşıyorum, ben 3 kilo doğmuşum çok cılızmışımSelamlar, bugün kontrolüm vardı. 35+5 günlük olduk bugün.
Nst de sancım 30 ları geçmedi. Kendimide iyi hissediyorum. Doktor da baktı iyi görünüyor dedi.
Ancak bebek bugün itibari ile 3400 gr ve 51 cm ölçtüğünü söyledi. 20 gün önce kontrolümde 2400 çıkmıştı. 4 kiloyu geçerse normal için zorlayamayız dedi.
38-39 hafta gibi görünüyor dedi.
Haftaya bugün tekrar çağırdı. Yediklerine dikkat et dedi. Ben zaten şeker sebepli hiç bişey yiyemiyorum ki.
Gerçekten yemiyorum aç mı gezeyim ne yapayım ben bilemiyorum.
Diyetisyen haftada iki balık ye demişti.
Sizce artık aşağıdakileri yemesem nasıl olur bebek kilo alımı?
Balık, Fındık, Ceviz, Badem, Yumurta
Doktorum her hafta beni moral bozucu şekilde geri göndermesinden aşırı rahatsız oluyorum.
Bugün hastaneden eşimle bir çıkışımız vardı ki sormayın. Eve gelene kadar nerdeyse hiç konuşmadık. Konuşmak istemedik.
Bebemizi görcez diye heyecanla gidip mutsuz geri dönüyoruz her seferinde.
Nolur bana bir fikir verin.
Ay bazı doktorlara ne oluyor ben de bilmiyorum bana da doğru düzgün bir doktor denk gelmedi vallahi şans işi böyle şeyler. Benim 4. doktorum. Son olarak bunda doğum yapmamaya karar verdim henüz haberi yok dhdjsjsjcanım inan ben de benzer şeyleri yaşadım. Heyecanla gittiğim her muayeneden moral bozukluğu ile ayrılıyordum, her gittiğimde olumsuz birşeyler söylüyordu. En son gittiğimde suyun çok az yatırmamız lazım hemen, bebeğinin kafası çok büyük özürlü olabilir dedi. İçime sinmedi yatışı kabul etmedim. İlk zamanlar çok iyiydi doktorum bir süre sonra bana garip garip davranmaya başladı. O gün hemen başka bir doktora gittim. Kendisi Perinatolog. Asla suyumun az olmadığını, bebeğimin bir özrü olmadığını, genel olarak iri bir bebek olduğunu söyledi. Belki de o doktora devam etseydim bebeğimi daha 32. Haftasında alacaktı. Geç falan demedim değiştirdim, kafam rahatladı. Diğer türlü stres yapıp üzülüyordum. Eğer güvendiğin başka bir doktor varsa geç diye düşünmeyip bir görün derim, içine sinerse doğumunu onda yaparsın
Sizin ki o zaman kaç haftalık kaç günlük oluyor bende 38+2 aceba erkenmi diyorum amaAy aynı gün doğuracağız
Benim şu an 35+5 . Sizin kaç şu anSizin ki o zaman kaç haftalık kaç günlük oluyor bende 38+2 aceba erkenmi diyorum ama
Canım bende 38 2 de sezeryan olucam erken sayılmazSizin ki o zaman kaç haftalık kaç günlük oluyor bende 38+2 aceba erkenmi diyorum ama
Gözünüz aydın canm sağlıkla büyüt inşallah iyisinz dimiSelamlar kızlar ben doğurdum
Maşallah sağlıkla büyüsünKızlar çok teşekkür ederim hepiniz rabbim buradaki herkese sağlıkla doğırmayı nasip etsin gece sancım çok artınca duramadım 2 buçukta yatışım yapıldı sabah saat 7 de doğum oldu 36+6 da doğdu 3.700 gr
Oo iyi erken sayılmasına rağmen kilosu iyi doğmuş, analı babalı sağlıkla büyütün inşallahKızlar çok teşekkür ederim hepiniz rabbim buradaki herkese sağlıkla doğırmayı nasip etsin gece sancım çok artınca duramadım 2 buçukta yatışım yapıldı sabah saat 7 de doğum oldu 36+6 da doğdu 3.700 gr
Neden kilo alamadığını anlayamadı mı? Olsun kuzum ya canını sıkma haftaya 37. Hafta olmuş oluyor uygun bir zaman. Kilosu da çok düşük değil ki boşuna strese sokma kendini bence.Kızlar bugün 35 hafta 6 günlük olduk kontrolüm vardı canım sıkıldı, 2 hafta önce 2242 gramdı doktor iyi demişti, 2 haftada hiç kilo almamış kaç kere ölçtü hep aynı çıktı hiç büyümemiş, haftaya tekrar çağırdı yine kilo almazsa erken alabiliriz dedi
Canım benim büyük ihtimal geçen hafta yanlış ölçmüştür. Aynısı başıma geldi. Dünden berrri nasıl üzüldüm . Geçen hafta doktorum 2.220 ölçtü dün hastane 2 kilo ölçtü . Sabahı zor ettim Perinatolojiye attım kendimi . Onlarda 2.100 gram ölçtüler . Artık alan daraldığı için ölçümlerde 200/300 gram yanılma payı oluyormuş. Haftasına göre az ama genetik vs gibi faktörlerde devreye girer dediler . Önemli olan sağlıklı olması damarlarındaki kan akıllının düzgün olması .Kızlar bugün 35 hafta 6 günlük olduk kontrolüm vardı canım sıkıldı, 2 hafta önce 2242 gramdı doktor iyi demişti, 2 haftada hiç kilo almamış kaç kere ölçtü hep aynı çıktı hiç büyümemiş, haftaya tekrar çağırdı yine kilo almazsa erken alabiliriz dedi
benim bildiğim ultrasonlarda 300-400 gr yanılma payı var, imkanın varsa içine sinmiyorsa başka iyi bi doktora daha görün istersenKızlar bugün 35 hafta 6 günlük olduk kontrolüm vardı canım sıkıldı, 2 hafta önce 2242 gramdı doktor iyi demişti, 2 haftada hiç kilo almamış kaç kere ölçtü hep aynı çıktı hiç büyümemiş, haftaya tekrar çağırdı yine kilo almazsa erken alabiliriz dedi
maşallah 39-40ta doğsa 4 kilo doğacaktı demek bebikoKızlar çok teşekkür ederim hepiniz rabbim buradaki herkese sağlıkla doğırmayı nasip etsin gece sancım çok artınca duramadım 2 buçukta yatışım yapıldı sabah saat 7 de doğum oldu 36+6 da doğdu 3.700 gr
Kızlar çıktım şimdi kontrolden 36 +5 3 kilo 300 gram göründü doktor şekerin yoktu değil mi dedi dedim yoktu bu karın yumuşaklığına da normal dedi pozisyonu ile alakalı dedi öğleden sonra beni net daha çekileceğim tahmini 22'si gibi alırız dedi
Kızlar bugün 35 hafta 6 günlük olduk kontrolüm vardı canım sıkıldı, 2 hafta önce 2242 gramdı doktor iyi demişti, 2 haftada hiç kilo almamış kaç kere ölçtü hep aynı çıktı hiç büyümemiş, haftaya tekrar çağırdı yine kilo almazsa erken alabiliriz dedi
Aşkım sevk kâğıdımda mecburi sezeryan yazmasına rağmen kadındoğumcum . Hastanedeki o doktor ( keyfi sezeryan yazdı) hematoloji alanı değil yorum yapmasın bu konuda biz nasıl hematoloji hakkında konuşmuyoruz onlarda doğum şeklinizle ilgili yorum yapmasınlar vs diye iğneleyici şekilde konuştu yok kanamam çok olacakmış yok kandan dikiş tutmaya bilirmiş bu yüzden rahmim alına bilirmiş ve asla içime sinmedi hastane . Ayrıca 5 sene çocuğum olmazmış sezeryanda, zaten diyor tüp bebek yapıp 6 sene beklemişsin 5 sene daha bu sebepten bekleyecekmisin diyor.Doktor hem korkuttu hem tuaftı.Pazartesi farklı bir hastaneye gideceğim inşallah orası içime siner . Küçük bir hastane ama bebek yoğun bakımı vs var . Hematoloji yok fakat zaten benim doktorum dosya hazırladı ve ayrıntılı şekilde kaç dakikada bir hangi ilaç verileceğini vs yazdı.benim açlık 95-101 arasında çıkınca hatta bazen 110 şimdi tokluğa çok şaşırıyorum
İşte sevmiyorum böyle doktorları. Ortak görüş alıp doğum şekline karar veriliyor ki hangisi uygunsa o yapılmalı, neden aksine uygun olmayan bir doğum şekline ikna etmeye çalışıyor çok saçma. Tamam belki onun da görüşü budur ama ortak görüşü de unutmaması lazım. Sen doğru bildiğin şeyi yap aşkım. Kiloya da takılma suyun takip edilsin şekerinle beraber yeter.
Oo iyi erken sayılmasına rağmen kilosu iyi doğmuş, analı babalı sağlıkla büyütün inşallah
Neden kilo alamadığını anlayamadı mı? Olsun kuzum ya canını sıkma haftaya 37. Hafta olmuş oluyor uygun bir zaman. Kilosu da çok düşük değil ki boşuna strese sokma kendini bence.
Benim yazdığımı gördün mü? 1 haftadır bana da ecel terleri döktürdüler her şey yolundaymış. Bence başka doktor da ölçsünKızlar bugün 35 hafta 6 günlük olduk kontrolüm vardı canım sıkıldı, 2 hafta önce 2242 gramdı doktor iyi demişti, 2 haftada hiç kilo almamış kaç kere ölçtü hep aynı çıktı hiç büyümemiş, haftaya tekrar çağırdı yine kilo almazsa erken alabiliriz dedi
Canım benim büyük ihtimal geçen hafta yanlış ölçmüştür. Aynısı başıma geldi. Dünden berrri nasıl üzüldüm . Geçen hafta doktorum 2.220 ölçtü dün hastane 2 kilo ölçtü . Sabahı zor ettim Perinatolojiye attım kendimi . Onlarda 2.100 gram ölçtüler . Artık alan daraldığı için ölçümlerde 200/300 gram yanılma payı oluyormuş. Haftasına göre az ama genetik vs gibi faktörlerde devreye girer dediler . Önemli olan sağlıklı olması damarlarındaki kan akıllının düzgün olması .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?