Popüler Konu 2025 (Güya) Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    205
Bende öyle düşünüyorum başka bir doktor görüşü almak istiyorum. Çünkü mutsuzluk süreç insanlar artık hormonlarla birlikte çok zorlanmaya başladım. Eşim tarafından da yalnız kalıyorum. Bazı şeyleri konuşamıyoruz.

Ah canım benim gerçekten sımsıkı sarılıyorum sana annelik daha doğurmadan başlıyormuş annem hep ah kızım anne ol anlarsın derdi daha doğurmadan anladım… Kilo alsın diye dua ediyorum ya almamışsa kötü bir şey duyarsam diye yüreğim ağzımda. Sen desen kilo almasın diye dualar ediyorsun. Herkesin türlü türlü derdi sıkıntısı var. Rabbim gerçekten hepimizin hayırlısıyla doğum yapmasını nasip etsin. Rabbim hiçbirimizi evladıyla sınamasın inşallah.

Kızlar bu kilo durumu çok genetiklere alakalı galiba .. annem beni 2.250 doğurmuş kardeşim 2.600 . Şimdiye kadar kızmın gelişimi çok güzeldi şimdi 2.100 gram ölçtü az önce Perinatoloji , hocam neden böyle dedim herşeyi bebeğin normal biraz kibar bir kız çocuğu sadece dedi . Bunlar annenin babanın kemik yapısıylada alakalı dedi. Hiç bir sorun yok sadece çıtı pıtı bir kız olur.. böyle devam ederse 2.400/500 doğar dedi. Bende kilosu az diye üzülüyorum ama perinatolojideki doktor pek önemsemedi. Kan akışları va herşey normal. Birde suyunda bir tık azalma var ama oda şimdilik önemsiz sürekli gözlem altında kalın yeterli dedi.

Sana da mı böyle dedi? Ne zaman söyledi bunu kaçırdım mı yazdın mı hiç buraya?

Evet aşkım hiç böyle bir şey duymamıştım senden. Atladım mı acaba dedim
Yok ilk kez bende yeni duydum dün hastane bakmak için gittim doktor beni fıtık etti . Neyse bugün perinatolojiye gittim tüm kontrolleri yaptı evet bebek bir tık küçük ama herşey yolunda normal dedi çok dikkatli ölçüm yaptı e sizde genetik olarak çok büyük değilsiniz dedi . 2.500 felan doğar dedi. Suyumun azaldığını ilk kez Perinatoloji söyledi ama önemli bir azalma değil sadece iyi kontrol altında kalın dedi . Aşkım önemli olan sağlıklı olması tüm kan akışları vs normal . Kız bebekler zaten erkeklere göre daha ince yapılı olabiliyor dedi. Birde kibar zarif bir hanımefendi kendisi dedi

Kızlar vajinamda yara var diye acile gitmiştim biliyorsunuz orda da şans eseri suyumun az olduğu fark edilip yatışım yapılmıştı. Ben gebelik şekeri ve svo geçmişimden dolayı perinatoloji takipliyim şimdi gün gün kilo ölçümleri yazıcam size anlayın diye.
26 ağustos perinatoloji oda 1 - 1841 gram (kafasına ilk defa küçük dendi neden diye sorduğumda da baş aşağı duruyor ya ölçemedim ya da genetik demişti)
2 eylül 00:00 öncesi acil ölçümü - 2086 gram
3 eylül perinatoloji oda 2 - 1823 gram
8 eylül perinatoloji oda 1 - 2330 gram

Yani 3 eylül günü perinatoloji 2. odada ölçülen değer yanlışmış benim çocuğumda gelişme geriliği falan başlamamış. Ölçümü 2-3 defa sormuştum yanlışlık olabilir mi diye ben böyle ölçtüm demişti. Farklı odalarda, farklı doktorların ölçümüyle bile böyle sorunla karşılaşılabiliyor. Hastaneden taburcu olurken tüp bebek doktorumla da konuştuk yanlış ölçülmüş bu dedi hocam yanlışlık olmaz demiştiniz diyince evet şaşırdım ama 500 gram alamaz bu hatalı dedi. Yani kafanıza kafasını falan takmayın kızlar. Küçükse de küçük benim kafam da küçük eşimin de gövdesine göre küçük her bebek koca kafa olmak zorunda değil. Ha suyuna az ya da fazla denir o ayrı bir konu ama kilo konusuna bence takılmayalım ben de dahil olmak üzere. Hep söylerdim ama yapamadım 2. bir ölçüm, doktor kontrolü böyle durumlarda şartmış.

Eklentiler

• IMG_9960.webp
    24,3 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG_9959.webp
    56 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_0167.webp
    28,2 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_0209.webp
    43,7 KB · Görüntüleme: 23
Fazla kilo da iyi değil doktor direk şekerden şüphelendi bende ama oğlumda öyleydi 4.100 dü sezeryan öncesi 3.250 doğdu ben 2.200 doğmuşum daha hızlı toparlamisim
Doktor bunuda söyledi . Zaten bende şekerde var şimdi diyetle ancak bukadar yani yesen dert yemesen dert ama bence bazı şeyler genetik .

Aşkım işte geçen hafta 2.200 bu hafta hastane 2.60 ölçünce korktum Perinatoloji en doğrusu cihazları daha hassas tekrar bugün Perinatoloji baktı 2.100 gram ama anormal birşey yok herşey normal dedi. Her bebek 3.kilo ve üzeri doğmak zorunda değil dedi

Valla kuzum 1 haftadır suyum az diye yattım tamam eyvallah 1 ay da yatarım çocuğum için ama kilo konusunda çok perişan ettiler beni yok gelişim geriliği başladı vs diye neler söylediler. Taburcu evrağımda yazanları görsen delirirsin. Dün kendi kendimi gittim taburcu ettirdim orda baktım hemen evrakları kurcaladım ne demişler diye. Yani emin olun madem öyle söyleyin korkutmayın anneleri. Tabii ki her bebek iri ya da her bebek minyon olmak zorunda değil. Genetiğe de inanmamız lazım artık. Sağlıklı olsunlar da artı eksi önemli değil kiloda. Sen de kafanı takma diye tek tek yazdım. Her söylenene de inanmayalım. Suyunu takip ettir ama o ayrı yine söylüyorum şeker var bizde.

Bu arada bu gebelik şekerinin ortası yok aşkım akşam 12 doz insülin sabah 6 sabahtan bu yana sarhoş gibiyim açlık 70 tokluk 89 kafayı yiycem hahdjjs benim beslenme şekli de iyice dibe vurdurdu gerçekten leyla gibi geziyorum insülin yere çarpar beni yakında duvardan duvara da vurabilir LadyNurr

İşte dünki doktor beni bir tık gerdi küçük çocuk da küçük çocuk diye zorla normal doğuma ikna etmeye çalıştı 3 farklı doktor yapamazsın demesine rağmen . Bugünde sabahı zor ettim Perinatoloji ye gittim onlar baktılar evet küçük ama kan akışı va normal dediler . Kadında işte her bebek iri doğmaz dedi . Sizde eşinizde çok büyük kalıplı değilsiniz kaldıki olsanız bile bebek sağlıklıysa 2.500 da 3 de doğsa 3/800 de doğsa sıkıntı yok önemli olan bebeğin sağlıklı olması dedi

Tokluk 89 mu o nasıl bir tokluk yaa dozunu keşke düşürseler sen şimdi sağlıklı beslenmeye geçtin ..

Tokluk 89 mu o nasıl bir tokluk yaa dozunu keşke düşürseler sen şimdi sağlıklı beslenmeye geçtin ..
benim açlık 95-101 arasında çıkınca hatta bazen 110 şimdi tokluğa çok şaşırıyorum
İşte sevmiyorum böyle doktorları. Ortak görüş alıp doğum şekline karar veriliyor ki hangisi uygunsa o yapılmalı, neden aksine uygun olmayan bir doğum şekline ikna etmeye çalışıyor çok saçma. Tamam belki onun da görüşü budur ama ortak görüşü de unutmaması lazım. Sen doğru bildiğin şeyi yap aşkım. Kiloya da takılma suyun takip edilsin şekerinle beraber yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…