İnşallah şifa olurBuzdolabinda bekletebilirsin. Dışarda daha çabuk bozulur. Ama dolapta 1hafta kadar kullanirsin. İstediğin kadar kullan geçene kadar çatlak yaralar. Zaten doğal olduğu için bi sıkıntı olmaz.
Bana da önermedi kendi doktorumuz gaz damlasını kesmemi söylemişti ilerleyen zamanlarda geçecek demişti ama ben tekrar başladım çünkü dayanamıyorum böyle sancılı görmeye. Aşırı da ileri seviyede hem gaz hem kabızlık masaj da direkt işe yaramıyor.ayy kiyamam ya ne kadar zorlaniyorlar gazda zaten, bir de kabizlik ufff
gitmisken mamayi komple kesmeyi de bi’ konus istersen, bu sarilik illeti yuzunden nevrimiz sasti, sariligi gecirecegiz derken bir ton seyle ugrasiyoruz. anne sutu zaten verdigin icin gayet yeterlidir bence, sindirimi daha kolay malum. gastroentolojideki doktor gaz damlalarini da onermedi mesela bana; ise yaramasi denk gelme isi, kanitlanmis da bir sey yok, bol bol emzir, masaj yap, gaz yapma ihtimali olan yiyeceklerden uzak dur, usutme, biraz da kabul edeceksiniz, bir sure olur bu gaz problemi demisti.ben de altini acarken dedigim gibi ilik zeytinyagli islak pamukla uyararak siliyorum, biraz acik tutuyorum altini, masaj/bisiklet hareketleri vs. birkac kere oyle yapinca yapmaya basliyor.
bi’ de dinazor sesleri vararslanarious olarak guncellesek mi diye dusunmuyor degilim
Aynen canımm tabii sağlıklı olsunda.. maşallah sağlıklı güzel ömrü olsun inşallah
Çok teşekkür ederim canım. Yaptı lavman ve doktor yardımıyla ama maalesef kabızlık devam ediyor akşama acil yolu gözükür bize gibi geliyor.
Götürdm. Birkaç ay böyle olur her yerinden belli kolik olduğu. Gazı çok. Tek başına bakamazsn yıpratr birileri yardmcı olsn dedi.O daha zor canım ben atak olmasını umut ediyorum.. çocuk doktoruna bir götürsen ?
Peki yardım edenin varmı Allah yardımcın olsun gerçekten zor .. el kadar bebekler bas bas bağırıyor ağrıdan sancıdanGötürdm. Birkaç ay böyle olur her yerinden belli kolik olduğu. Gazı çok. Tek başına bakamazsn yıpratr birileri yardmcı olsn dedi.
Bizde o süt kaşığında oldu. O yüzden şırıngaya geçmiştim. Ama son zamanlarda şırıngadan da haz etmez oldu. Emerken Şırıngayı soktuğum anda bırakıp dudaklarını kenetliyor istemiyordu. Sadece emzirmeye geçmek çok iyi oldu gerçekten. Bir de meme ucu yaralarını halledersek gün doğacakgozun aydin canimnasil iyi gelmistir o uyku, sifa olsun sana da minnosuna da umarim
ben de sagmayi biraktim, oncesinde gunde 2 defa veriyordum, sonra sadece gece vermeye baslamistim, birkac gundur de hic siringayla vermiyorum. bana onun kolayligina alismaya basliyor gibi geldi zira, hani meme reddi yapmadi ama memeyle ugrasmaktansa siringayla versinler hizli hizli bitsin bu is der gibiydi.
Hahaha o sesler çok komik değil mi yaayy kiyamam ya ne kadar zorlaniyorlar gazda zaten, bir de kabizlik ufff
gitmisken mamayi komple kesmeyi de bi’ konus istersen, bu sarilik illeti yuzunden nevrimiz sasti, sariligi gecirecegiz derken bir ton seyle ugrasiyoruz. anne sutu zaten verdigin icin gayet yeterlidir bence, sindirimi daha kolay malum. gastroentolojideki doktor gaz damlalarini da onermedi mesela bana; ise yaramasi denk gelme isi, kanitlanmis da bir sey yok, bol bol emzir, masaj yap, gaz yapma ihtimali olan yiyeceklerden uzak dur, usutme, biraz da kabul edeceksiniz, bir sure olur bu gaz problemi demisti.ben de altini acarken dedigim gibi ilik zeytinyagli islak pamukla uyararak siliyorum, biraz acik tutuyorum altini, masaj/bisiklet hareketleri vs. birkac kere oyle yapinca yapmaya basliyor.
bi’ de dinazor sesleri vararslanarious olarak guncellesek mi diye dusunmuyor degilim
Tamam canım gittiğimde sorarım uygun mu diye. Bu arads bayağı yazıldı bu zeytinyağı verme muhabbeti demek ki işe yarıyorKendi doktorumuz değil ama tanıdık tecrübeli bi doktor mama kullanırken kabız olmaması için biraz zeytinyağı verebilirsin demişti canım sen de kontrole gittiğinde bi sor istersen
Benim ilk günler sarıydı şimdi beyaza döndüKızlar sütünüzün rengi nasıl ben sosyal medyada hep sarımsı görüyorum benimki bembeyaz
Benimde beyaz bende sarı daha iyi sanki diye düşünüyordum sonra rengin sarı olması yağlı iyi olduğu anlamına gelmez diye bir video denk geldi geçen günKızlar sütünüzün rengi nasıl ben sosyal medyada hep sarımsı görüyorum benimki bembeyaz
Günde 5/6 çişli bez sütünn yettiğini bildiren birşeymiş ..Merhaba kızlar benim bebeğim yarın tam 4 haftalık oluyor. 10 gün önce 3560 gr. ölçüldü tartıda . Ben kendim evdeki tartıyla ölçmeye çalıştım 3.700- 3.800 gibi çıktı sürekli farklı çıkıyor. Bebeğimin doğum kilosu da 3.220 . Çişi filan iyi gibi. Ama memelerim çok yumuşak. İlk zamanlar sütüm filan akardı. Bebeğim çok az kilo almış oluyor herkesin bebeği bir ayda 1 kilo alırken benimkisi zar zor 500 gram almış doktor 10 gün önce iki ay sonra kontrole gel demişti ama onu beklememeliyim değil mi bir de sütü artırmak için ne yapmalıyım
Benimkide beyaz canım hatta bazen şefaff çıkıyor su gibi ..Kızlar sütünüzün rengi nasıl ben sosyal medyada hep sarımsı görüyorum benimki bembeyaz
Evet o kadar çişli bez çıkıyor sanırım tam saymadım ama . O bezlerin tam dolu mu olması gerekiyor pekiGünde 5/6 çişli bez sütünn yettiğini bildiren birşeymiş ..
Sanmıyorum bence aşırı doluluğa gerek yok .. bizim eve gelen ebe emzirme protokolü yapmıştı orada takip etmişti çiş ve kaka oradan sütün yetip yetmediğini anlıyordu . Ve düzenli tartılıyordu ( kızım küçük doğdu)Evet o kadar çişli bez çıkıyor sanırım tam saymadım ama . O bezlerin tam dolu mu olması gerekiyor peki
Başlarda sarıydı sonra bembeyaz hale geldiKızlar sütünüzün rengi nasıl ben sosyal medyada hep sarımsı görüyorum benimki bembeyaz
Hayır sayı olarak 5-6 kere çiş yapması yetiyor bezin dolmasına gerek yok. Memeler yumuşak olsa da süt olabilir bu arada. Bu tercih edilen bir şey hatta. İlla ki boş olduğu anlamına gelmiyorEvet o kadar çişli bez çıkıyor sanırım tam saymadım ama . O bezlerin tam dolu mu olması gerekiyor peki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?