2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    236
Kızlar gün içinde bebek uyurken siz de uyuyacaksanız illa ki beşiğine mi koyuyorsunuz? Yoksa babynest, juno ya da elektrikli beşik güvenli olur mu sizce? Yarından itibaren tek olacağım demiştim, ben yanında değilken nerelerde yatırabilirim bebişi diye düşünüyorum

Bir de gümüş kapak değil de kalkan kullan diyor doktor hava alsın diye. Emzirme sonrası ilk taktığımda hava alacak şekilde oluyor kalkanlar. Ama 5 dakika sonra sanki meme ucum içinde şişiyor komple kalkanı dolduruyor hiç hava alacak yer kalmıyor. Kalkan neredeyse vakumluyor memeyi. Süt dolunca mı böyle oluyor sebebini anlamadım ama bildiğiniz her yeriyle yapışıyor kalkana. Ne anlamı kalıyor ki? Var mı kalkan kullanıp memnun kalanlar? Bana biraz bilgi verir misiniz nasıl yaptığınıza dair.

Bu arada ben sadece üst parçayı kullanıyorum silikon kısım dokunmasın diye kullanmıyorum. O yüzden mi sorun oluyor acaba?

Bu arada ben sadece üst parçayı kullanıyorum silikon kısım dokunmasın diye kullanmıyorum. O yüzden mi sorun oluyor acaba?

Ben çok kullandım canım, baya bi işimi gördü göğüs ucumu hava aldırdığı için.Ama asıl o silikon kısımla birlikte kullanman gerekiyor, ondan rahatsız oluyorsundur.

Benimde beyaz bende sarı daha iyi sanki diye düşünüyordum sonra rengin sarı olması yağlı iyi olduğu anlamına gelmez diye bir video denk geldi geçen gün

Ben de aynı düşünüyordum canım sarı daha yağlı ve besleyici gibi geliyordu ama inşallah hepsi besleyicidir dediğin gibi

Benim de bembeyaz canım ya hiç bilgim var mı sebebi ne acaba

İlk gelen süt sarı ve yoğun olur yağlı olur halk dilinde (ağız sütü) de derler. Sonra rengi açılır ve beyaz olur. Yani normal arkadaşlar. Ve başta gelen o daha şeffaf su gibi olan süt de bebeğin su ihtiyacını karşılıyor.

Ben çok kullandım canım, baya bi işimi gördü göğüs ucumu hava aldırdığı için.Ama asıl o silikon kısımla birlikte kullanman gerekiyor, ondan rahatsız oluyorsundur.
Evet kapak tek olarak kullanılmaz demiş videoda da. Ama galiba memelerim çok büyük videoda kapak neredeyse tüm memeyi kavrıyor. Benim ise özellikle süt dolduğunda kahverengi kısmı ancak kapatıyor o koca kapak. O da tam uç kısımda bombe şeklinde bu kapakların kapalı olması ve meme ucunu sıkıştırması demek. Beni bayağı rahatsız ediyor yani kullanmak. Neyse biraz da tavsiye edildiği gibi kullanayım o zaman. Doktor merhem vermişti sabah akşam onları kullanır geri kalan zamanlarda da lansinoh ve Mustela sürüp kalkan kapatırım. Daha da iyileşmezse de balkondan falan atlarım diye düşünüyorum çözüm olarak

Ben de aynı düşünüyordum canım sarı daha yağlı ve besleyici gibi geliyordu ama inşallah hepsi besleyicidir dediğin gibi
Kuzum normali o zaten. İlk gelen Kolostrum sarı, kıvamlı ve yağlı oluyor sonra daha duru ve beyaz hale geliyor. Bizim doktor sütün coştu mu gibi bir şey sormuştu tam kelimeyi hatırlamıyorum ama ne dediğini anlamamıştım ben anlamayınca yani beyazlaştı mı demek istiyorum diye açıklamıştı

Bir de ben bir memeyi emzirirken diğer tarafa mochi takıp süt topluyorum. Ama onları buzluğa atıyorum. Her emzirmede iki tarafı da emziriyorum ama birinin ilk gelen sütünü bebeğe vermemiş gibi oluyorum yani. Sizce ön süt - yağlı süt açısından falan dengesizlik olur mu yoksa takılmasam mı bunlara

Canım bazıların da ön süt bitip 5-6 dakika da yağlı kısım gelirken bazıların da 15 dakika sonra gelir sütün akışına ve yağlılık oranına bağlı. Benim 3-4 dakika sonra yağlı süt geliyordu zaten renginden anlaşılıyor kuzum. Gögsün için de ne kadar büyük olsa da kalkan olur merak etme. Benim göğsüm neredeyse sağımdan dolayı mantar olacaktı. Pamukçuk olacaktı. Her sağım sonrası açık bıraktım dışarı hariç kalkan bile kullanmadım memelerim hep dışarıdaydı iyileşti bir hafta içinde tamamen

Ay kuzum yok benim de öyle değil videodaki o küçücük yün top gibi meme hamilelikten önceki memelerimiz olur ancak şimdi nerdee Benim de kapak kahverengi kısmı kaplıyor anca, ama silikonlu kısımın ucu açık zaten onu da içe takınca ucu tamamen açık kalmış oluyor.

Ben de saf gibi emzirme sütyenlerini küçük almışım, normalinden gene büyük almıştım ama süt dolunca ve kalkanlar devreye girince kapana kısıldı resmen memeler adsdsd

kiyamam ben ona ya, allah’im alsin gazini, rahatlik versin minnosa hepimiz gazsiz sancisiz gunlere tez zamanda kavusalim.

evet kuzum sen cok ugrasiyorsun gercekten, hamilelikte sekeriydi, dogumuydu, sariligiydi, gaziydi… guzel gunlerimize az kaldi ama hissediyorum. boyle agulu, gulucuklu… ben de o gunleri hayal edip ya sabir diyorum surekli. dun mesela sabah hic uyumadi ogleden sonra parca parca az emip uc saat kadar uyudu. bu sefer de az mi emdi, cocugu iyice beslemeden mi uyutuyorum diye vicdan yaptim. tam bir delilik gercekten. annem de diyor; ac cocuk aglamasi gordun mu sen hic, ac olsa uyumaz bu cocuk!

kilo alimi iyi dediler diye, ben cok emdigi zaman bazen memede oynasmaya basliyor, cekiyorum memeyi, vizildaniyor meme de meme diye, ac mi diyorum tekrar verince de kusuyor. tam olarak doyduklarini anlamiyorlar gibi geliyor, daha fazlasina hep bi’ meyili var. o nedenle artik doydugunu dusunuyorsam mizmizlik yapsa da vermiyorum. baska turlu oyalamaya calisiyorum. dogru yapiyorumdur umarim.

ayy umarim ki sutumuz hep gelsin, soyle 6-7 aya kadar bol bol emsinler yarasin minnoslarimiza. zaten bu anne sutu yuzunden bi’ ton sarilikla ugrastik, sifasini da alsinlar artik.

vallahi ben dedigim gibi, her emzirme sonrasi hic vakit kaybetmeden ucunu agiz mendiliyle silip, ped koyup sutyeni kapatiyorum direkt ama boyle 10 saniye bile gecmeden yani, havayla temas edip kuruyup catlamasin diye. bana oyle soylemislerdi cunku hep. sonra uyuyunca vs. yapabildigim ilk an pamukla zeytinyagi suruyorum. emzirirken de silmiyorum zaten vucut emmis oluyor cogunu, kalan da zeytinyagi sonucta, sindirimine iyi geliyor diye dusunuyorum. arada da karbonatli kaynatilmis sogumus ilik suyla temizliyorum. sonra zeytinyagini suruyorum yine. yara olacak gibi olsa da toparliyorum bu rutinle. bazi gunler cunku gun 24 saat bizimki 25 saat emmek istiyor.

her bebisin dinamigi farkli canim ama 2 ay sonra kontrol bana biraz uzun aralikli gibi geldi. baslarda her ay bi’ kontrol edilse sanki daha rahat eder icimiz gibi geliyor, bi’ de zaten rutin kontroller var malum; goz, kalca ultrasonu vs. onlar icin de gidiliyor.

anne sutu icin bol bol uyku ve bol bol su icmek sanirim. ben bu ikisi disinda normal hayatima devam ediyorum. her firsatini buldugumda kestirmeye calisiyorum, azicik uyusam sutum artiyormus gibi geliyor. diger her sey icin kanitlanmis bir sey yok diyor doktorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…