Kaç hafta sonra yapabilirsin dedi acaba ben de kontrole gidince soracaktimSezeryan olan hanımlar sorum sizlere, bikini bölge temizliği yaparken dikiş yerine de ağda yaptınız mı ? Doktoruma sordum yapabilirsin dedi ama kararsız kaldım
Ben yapmam ya cesaret edememSezeryan olan hanımlar sorum sizlere, bikini bölge temizliği yaparken dikiş yerine de ağda yaptınız mı ? Doktoruma sordum yapabilirsin dedi ama kararsız kaldım
Bu arada ben sadece üst parçayı kullanıyorum silikon kısım dokunmasın diye kullanmıyorum. O yüzden mi sorun oluyor acaba?Kızlar gün içinde bebek uyurken siz de uyuyacaksanız illa ki beşiğine mi koyuyorsunuz? Yoksa babynest, juno ya da elektrikli beşik güvenli olur mu sizce? Yarından itibaren tek olacağım demiştim, ben yanında değilken nerelerde yatırabilirim bebişi diye düşünüyorum
Bir de gümüş kapak değil de kalkan kullan diyor doktor hava alsın diye. Emzirme sonrası ilk taktığımda hava alacak şekilde oluyor kalkanlar. Ama 5 dakika sonra sanki meme ucum içinde şişiyor komple kalkanı dolduruyor hiç hava alacak yer kalmıyor. Kalkan neredeyse vakumluyor memeyi. Süt dolunca mı böyle oluyor sebebini anlamadım ama bildiğiniz her yeriyle yapışıyor kalkana. Ne anlamı kalıyor ki? Var mı kalkan kullanıp memnun kalanlar? Bana biraz bilgi verir misiniz nasıl yaptığınıza dair.
Bu arada ben sadece üst parçayı kullanıyorum silikon kısım dokunmasın diye kullanmıyorum. O yüzden mi sorun oluyor acaba?
Tamam canım gittiğimde sorarım uygun mu diye. Bu arads bayağı yazıldı bu zeytinyağı verme muhabbeti demek ki işe yarıyor
Benim ilk günler sarıydı şimdi beyaza döndü
Benimde beyaz bende sarı daha iyi sanki diye düşünüyordum sonra rengin sarı olması yağlı iyi olduğu anlamına gelmez diye bir video denk geldi geçen gün
Benimkide beyaz canım hatta bazen şefaff çıkıyor su gibi ..
Başlarda sarıydı sonra bembeyaz hale geldi
Benim de bembeyaz canım ya hiç bilgim var mı sebebi ne acaba
Evet kapak tek olarak kullanılmaz demiş videoda da. Ama galiba memelerim çok büyük
Ben çok kullandım canım, baya bi işimi gördü göğüs ucumu hava aldırdığı için.Ama asıl o silikon kısımla birlikte kullanman gerekiyor, ondan rahatsız oluyorsundur.
Kuzum normali o zaten. İlk gelen Kolostrum sarı, kıvamlı ve yağlı oluyor sonra daha duru ve beyaz hale geliyor. Bizim doktor sütün coştu mu gibi bir şey sormuştu tam kelimeyi hatırlamıyorum ama ne dediğini anlamamıştımBen de aynı düşünüyordum canım sarı daha yağlı ve besleyici gibi geliyordu ama inşallah hepsi besleyicidir dediğin gibi
Dikişlerde bir sıkıntı olmadığı için istediğim zaman yapabileceğimi söyledi canımKaç hafta sonra yapabilirsin dedi acaba ben de kontrole gidince soracaktim
Bende öyle düşünüyordum ama rahatsız olurum hemen o yüzden yapacağım gibiBen yapmam ya cesaret edemem
Canım bazıların da ön süt bitip 5-6 dakika da yağlı kısım gelirken bazıların da 15 dakika sonra gelir sütün akışına ve yağlılık oranına bağlı. Benim 3-4 dakika sonra yağlı süt geliyordu zaten renginden anlaşılıyor kuzum. Gögsün için de ne kadar büyük olsa da kalkan olur merak etme. Benim göğsüm neredeyse sağımdan dolayı mantar olacaktı. Pamukçuk olacaktı. Her sağım sonrası açık bıraktım dışarı hariç kalkan bile kullanmadım memelerim hep dışarıdaydıBir de ben bir memeyi emzirirken diğer tarafa mochi takıp süt topluyorum. Ama onları buzluğa atıyorum. Her emzirmede iki tarafı da emziriyorum ama birinin ilk gelen sütünü bebeğe vermemiş gibi oluyorum yani. Sizce ön süt - yağlı süt açısından falan dengesizlik olur mu yoksa takılmasam mı bunlara
Ay kuzum yok benim de öyle değil videodaki o küçücük yün top gibi meme hamilelikten önceki memelerimiz olur ancak şimdi nerdeeEvet kapak tek olarak kullanılmaz demiş videoda da. Ama galiba memelerim çok büyükvideoda kapak neredeyse tüm memeyi kavrıyor. Benim ise özellikle süt dolduğunda kahverengi kısmı ancak kapatıyor o koca kapak. O da tam uç kısımda bombe şeklinde bu kapakların kapalı olması ve meme ucunu sıkıştırması demek. Beni bayağı rahatsız ediyor yani kullanmak. Neyse biraz da tavsiye edildiği gibi kullanayım o zaman. Doktor merhem vermişti sabah akşam onları kullanır geri kalan zamanlarda da lansinoh ve Mustela sürüp kalkan kapatırım. Daha da iyileşmezse de balkondan falan atlarım diye düşünüyorum çözüm olarak
kiyamam ben ona ya, allah’im alsin gazini, rahatlik versin minnosaBana da önermedi kendi doktorumuz gaz damlasını kesmemi söylemişti ilerleyen zamanlarda geçecek demişti ama ben tekrar başladım çünkü dayanamıyorum böyle sancılı görmeye. Aşırı da ileri seviyede hem gaz hem kabızlık masaj da direkt işe yaramıyor.
Ben çoook uzun zamandır yapıyorum aslında altınk açtıktan sonra biraz havalandırıyorum, masaj yapıyorum her yerine gazı güzel atıyor birkaç kere de masaj yapa yapa kaka yaptırmıştım anneannesiyle görüntülü konuşurken güzel şov yapmıştıama o kadar işte işe yaramıyor %100
Her doktor farklı bir şey söylüyor vallahi kafam şişiyor acili ayrı pol. ayrı.
Dün gece full anne sütüyle beslendi emzirdim ama yok istiyor mama. Mamayı değiştirdim 60 cc verdim 90 istiyor resmen versem rahatlayacak alışmış. Alıştığı için de nasıl olcak bilmiyorum. 2. aya kadar devam etmek isterim mamaya biraz daha kilo alsın kendine gelsin daha sonra kademeli bırakırım diye düşünüyorum.
Hahahahha güncelleme efsane olur
ayy umarim ki sutumuz hep gelsin, soyle 6-7 aya kadar bol bol emsinlerBizde o süt kaşığında oldu. O yüzden şırıngaya geçmiştim. Ama son zamanlarda şırıngadan da haz etmez oldu. Emerken Şırıngayı soktuğum anda bırakıp dudaklarını kenetliyor istemiyordu. Sadece emzirmeye geçmek çok iyi oldu gerçekten. Bir de meme ucu yaralarını halledersek gün doğacak
her bebisin dinamigi farkli canim ama 2 ay sonra kontrol bana biraz uzun aralikli gibi geldi. baslarda her ay bi’ kontrol edilse sanki daha rahat eder icimiz gibi geliyor, bi’ de zaten rutin kontroller var malum; goz, kalca ultrasonu vs. onlar icin de gidiliyor.Merhaba kızlar benim bebeğim yarın tam 4 haftalık oluyor. 10 gün önce 3560 gr. ölçüldü tartıda . Ben kendim evdeki tartıyla ölçmeye çalıştım 3.700- 3.800 gibi çıktı sürekli farklı çıkıyor. Bebeğimin doğum kilosu da 3.220 . Çişi filan iyi gibi. Ama memelerim çok yumuşak. İlk zamanlar sütüm filan akardı. Bebeğim çok az kilo almış oluyor herkesin bebeği bir ayda 1 kilo alırken benimkisi zar zor 500 gram almış doktor 10 gün önce iki ay sonra kontrole gel demişti ama onu beklememeliyim değil mi bir de sütü artırmak için ne yapmalıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?