2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
Nurse harveys damlanın gaz gidereceğine daha da çok gaz yaptığını düşünüyorum. İki büklüm kıvranıyor verdikten sonra yarın kesmeyi başka damlaya geçmeyi düşünüyorum. Dün biri daha sormuştu kimdi hatırlayamadım.

Anladim balim benimkide popoya yakin yerde ama ayni duruyo.
Benmde 8 dikişim var. Doğum yapalı 5 gün oldu dikişlerim siyah popoya doğru son 2 dikişimn arası iltihaplanmış gibi. Sızlıyor ve biraz ödemli. Banada kurşun suyu önerdiler. Günde 1 kere 15 dk bekletip kurutuyorm. Her tuvalet sonrası taharetlenip kurutmayla kurutuyorm ama kanamadn dolayı ped koyduğmz için terliyor. Otururken de dikkat pek edemedm ondn sızlıyor sanırım. Ama şu iltihap konusunda ne önerirsinz? Sızlıyor yanıyo gibi

Bebişi rahat duran ağlamayan kolay uykuya geçen var mı yaa aranızda haha gündüzleri hiç uyumuyor uyumadığı yetmemiş gibi kucaktan inince ağlıyo sürekli yanında memede yada kucakta kalmak istiyor gözleri kapanıyor uykusunvsr ama uyumuyor cok huzursuz sürekli kendini sıkıyor

Bizim bebitomuz bugün yine uyku şovunda. Dün gündüz neredeyse hiç uyumayan bebek bugün uykuya doyamadı.

3-4 saat uyuyor,uyanıp yarım saat emiyor (yarısında gözleri kapalı) sonra yine uyuyor.

Doymuyor anksiyetesi geliyor bana valla mentalimi koruyamıyorum.

Canım yatağı eğimli yap. Üzerine çarşaf niyetine ne kullanırsan. Aynı mantık

bir de kızlar bebişler kusar net. Fazla gelir kusar, gazını atarken kusar, bir iki de ağızdan burundan çok fışkırır kusar. Bunların hepsi reflü değil. Mide kapakçıkları gelişmemiş gayet doğal. Reflü için sürekli fışkırarak kusma kilo almada sorun gibi şeylerin olması lazım. Emince hemen yatmayacaklar, fazla almayacaklar öğünlerini de gün geçtikçe azalıyor. Bizim her sabah ne kadar dik tutsam da gazı teee burundan geliyordu. Azaldı sanki biraz.

Bu arada bugünleri kaçırmayalım diyen arkadaşım o kadar haklı ki. Çoğunlukla kaçırdım bir çok sebeple diye üzülüyorum yakalamaya çalışıyorum

Akne değilde yüzüm resmen matlasti derim soyulcak mi napcak anlamadım çok geriliyor ya
Benim çene bölgem yüzüme kadar akne dolu . Dermatoloji bugün fungal akne dedi antibiyotik krem yazdı eczacıda e siz emziriyorsunuz biliyormu doktorunuz dedi tekrar doktoruma gittim sonuçları belli olmuyor yeterli araştırma yok soru işareti oluşturucsksa kullanmayın ozaman dedi çıldırdım . Bu nasıl bir doktor tutumu ya . Cuma başka yere gideceğim seninde kaşıntı oluyormu ciltte bende yanmavekaşıntı var . Duramıyor magfoldu cildim kocaman akneler sardı

ayy vallahi yazdigin cok iyi geldi, sag ol.

ben cok sakin gorunsem de, saglik soz konusu oldu mu, icten ice fazla endiseliyim sanirim. agzindan sizinti oluyordu arada ama bugun midesindekilerin yarisini kusu resmen kesik sut gibi. oyle olunca, o saatten beri toparlayamadim kendimi, cocugun emdikleri de gitti, ac kaldi yavrum diye. sonra dusundum, oncesinde babasi kol altlarindan tutup havaya falan kaldirmisti birkac kere, kac gunlerdir hasta diye uzakti, ozlemis, ben de bir sey dememistim ama ondan oldu sanirim kusmasi. bunu dusununce biraz rahatladim. annelik gercekten delilik. tadini cikarmak dediginiz gibi onemli, tadini cikarmaya baslayinca basa gelenlere de daha toleransli davraniyor insan, daha sakince karsiliyorsun olanlari. bu kusma olayini misal chatgpt’ye yazdim, sonunda sey demis; opup kokla, olabilir oglum de, bir daha emersin gecer de vs. ne kadar dogru. bense, kusunca neredeyse aglayacaktim, hasta mi oldu ne oldu diye. zamanla ogrenecegiz daha sakin olabilmeyi.

Oğlum bugün öğlen uykuya çok direndi. O kadar uğraştım ki. Çok acıkmıştım, uykusuzdum ve inanılmaz yorgundum. En son ayağımda sallarken bi anda yine kundağından o elini çıkartınca “offf Bera yeter ama” diye sadece 1 ton sesimi yükselttim. O dudaklarını büzüştürüp içini çektiya… Orda dedim ki ya şu an keşke yok olsaydım da bunu görmeseydim. Kendime öğlenden beri öyle kızgınım öyle kızgınım ki. Bu saat oldu, çok kere uyudu uyandı emzirdim mama yedirdim. Ama 1 aylık çocuktan kaç kere özür diledim, kaç kere gönlünü alırım belki diye öpüp kokladım saymadım. Ömrümde böyle vicdan azabı çekmemiştim. Uyuyamıyorum…

İnsanız dostum. O unuttu bile yüksek sese korkarlar az unut ve başla yeni gününe

Uyu annesi uyu Uyu da sabaha yavruna enerji depola. İnsanız elbette duygularımız ve yansıttıklarımız olacak. Geçti öyle düşün kendini kötü hissetme

Hepimiz aynıyız

Sarılık falan yoktu di mi? Doyuyordur bence öyle bir durum yoksa. Az da olsa emmeleri yeter demişti bana hemşire. Bırak istediği kadar emsin onun kan şekeri yükselsin yeter bize demişti.

Acemilik çok zor fışkırarak kıssa elim ayağıma dolaşırdı herhalde. Ben bunları normalleştireyşm o zaman kafamda

Oy kuzum yaa hiçbir şey olmaz o kadardan. Yoruluyoruz zorlanıyoruz yapacak bir şey yok. Bu dudak büzmeleri de yeni öğrendiler di mi bizimki de 1-2 gündür yapıyor. Ama aslında o ne kızdığını anlamıştır ne de hatırlıyordur. Sen de unut gitsin ki daha fazla stres yaşamayın,rahatlayın artık. Yardım isteyecek birileri varsa dinlendir biraz kendini.
Bugğn doktor bana her gün 1 saati kendine ayırmak zorundasın bu sütünün kalitesini de arttıracak buna çok ihtiyacımız var dedi mesela. İçeriği değişiyormuş sütün.

Sarılık falan yoktu di mi? Doyuyordur bence öyle bir durum yoksa. Az da olsa emmeleri yeter demişti bana hemşire. Bırak istediği kadar emsin onun kan şekeri yükselsin yeter bize demişti.
Yok yok bitti çok şükür. Bir gün önce de neredeyse full uyanık olduğu için onun acısı çıktı belki de. Ama zorlanıyorum gerçekten

Doktorda şaka mı ya çözüm bulmak yerine daha çok kafa karıştırıcı oluyorlar bazen benim kaşıntı değil de yumuşaklıgi gitti sanki gergin derim

Benm yalnz onunla çıkmak gözümü korkutuo koliği başlarsa asla susmuyorrr
Taşlı kaldırımda bebek arabası sür kolik molik kalmıyor tüm gazlar çıkıyor evde zır zır ağlayan bebek dışarda mışıl mışıl uyudu

Eşim istedi ilk başta ben yok öksürüğü var yok durmaz yok 40 ı cıkmadı diye türlü bahanelerle erteledim. Ama gidince iyi ki gittim dedim. Hani diyorlar ya siz bebeğe değil bebek size uysun. Madem bizim canımız gezmek istiyor o da gezecek ona da çok iyi geldi tabi çok çabuk döndük (20dk) ama ikimize de yetti.eşime de iyi geldi.sinirlerimiz yatıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…