- 27 Ağustos 2019
- 892
- 603
- 103
- 38
Merhaba, benim de azalma var. Bir emzirme danışmanına danıştım. Bana verdiği tavsiyeler bol emzirme ya da sık sağım, bebekle çıplak ten tene temas, oksitosin masajı, günde bir adet anne çayı, bestlak damla, malt içecekleri ve dinlenme. Çayı ters etki yapmasın diye sınırlı tüketmemi söyledi. Bir de mümkünse hastane tipi pompa ile sütü artırma ihtimalim olduğundan bahsetti çünkü benim bebeğim aktif ememiyor çok.
B12 ve bira mayası içeren bir hap yazmışlardı bana. Bir de malt içeceği maltana içebilirsin. Bir de lacmix diye bir multivitamin var o da yardımcı oluyormuş süt üretimine.
Bigaia bence zararsız probiyotik sonuçta. Nurse harveys ise bence rezalet ötesi. Bugün sabah vermedim akşam da vermeyeceğim gözlemliyorum hal ve hareketlerini. Ne zaman versem bacaklarını karnına çeke çeke ağlıyor, gaz sancısı çekiyor, uyuyamıyor. Ki tek bunu yaşayan da ben değilmişim şikayetvarda bir sürü yorum var. Sinirleniyorum vallahi tepem atıyor salak damla.Kızlar nurse harveys kullanıp memnun kalan var mı? Daha çok gaz yaptı diyenler olmuştu diye hatırlıyorum. Biz de 3 gündür kullanıyoruz ama normalde biraz mızırdanıp ağlayan bebeğim artık uğunuyor morarıyor ağlarken. Bir türlü atamıyor gazı. Var mıydı bunu yaşayan? L luckykus kuzum sen mi demiştin?
Bir de bigaia var ondan memnun kalan var mı? Aynı şeyi bunun için de söyleyen olmuştu diye hatırlıyorum.
Bıktım artık şu gaz olayından vallahi çile çekiyor çocuk
Bunu hiç düşünmedim ama buyugu 16 aylıkken yaptırmıştım çok rahat geçti bunda da doktora goturmedim henüz şöyle biraz büyüsün istiyorum 4 aylık yaptıran bu tanidigimin ki 3 kere oldu o yüzden cesaretim çok kirildi doktor çok önemli hamur gibi şuan, bulunduğum ilde de araştırma fırsatım olmadı hiç normalde doğsun yaptırırım hemen diyordum ama gazdır koliktir derken göze alamiyorum şuan illaki iki gün zorluyorKızlar benim doktor ilk üç ay sünnet olmasını öneriyorum dedi sünnet konusunu araştırdınız mı? İlk 6ay öneriliyor 6ay 2 yaş arası önerilmiyor travmatik bir durum olmasın diye. Ben 3. Ay yapmayı düşünüyorum. Daha önce yaptıran var mı?
Canım öncelikle geçmiş olsun. Asla vazgeçme lütfen. Benim bebeğim 31 günlük. 20 gün önce doktora gittiğimde 10 günde sadece 100 gram almıştı. Ben de emziriyordum, doyuyor sanmıştım meğer doymamış beslenememiş. Biberonla mama başladım ve meme reddi yaptı üstüne sütüm aşırı azaldı. Emzirme danışmanından yüzyüze eğitim aldım 2 gün sadece. Yani takviye tavsiyesi gibi değil araştır mutlaka danışarak kullan ama Solgar markanın Brewer’s yeast vitamin B12 takviyesine başladık. Hem memeyi yeniden tutturmayı, aktif emzirmeyi öğrendim hem de bu takviyeden Allahın izniyle çok faydalandım. İmkanın varsa kesinlikle öneririm bi danışman desteğini. İstanbuldaysan ismini de verip önerebilirim.Kızlar merhaba bende 14 günlük bebeğimle katılıyorum. Baya sıkıntılı süreçteyim yardımcı olun. İlk günlerde sütüm aşırı az geldi ve mamayla başladık. Ama beni emiyordu da çocuğum. Sonra sarılık olduk yenidoğan yoğun bakımda kaldık. Emziremedim mamayla devam ettik ondan dolayı. 14.gündeyim sarılık atlattik çok şükür ama şu anda emzirme sorunu yaşıyorum. Çocuğum mememi tutuyor Sütüm de hala fışkırır tarzda değil elimle sağınca 2-3damla geliyor. Mochi giyilebilir pompada da 2 tarafi sağıyorum 40cc filan çıkıyor. Çocuğum emiyor ama 3-5dk sonra uyuklamaya başlıyor aktif bir emzirme süreci geçirmiyoruz. Mamadan ayırmaya çalışıyorum, dün başladık, mama hiç vermemeye başladım. Sürekli emmek istedi. Emince de hemen uyumaya başlıyor. Yatağına koyunca 3dk sonra ağlayarak uyanıyordu. Kaka çıkışı olmadı idrar da koyulaşmaya başladı sizce mama ya dönüp bu sevdadan vazmi gecmeliyim yoksa sütüm gelir mi sabretmelimiyim. Yardim edin lütfen bütün çayları damlaları ilaçları kullanıyorum. Triod hastasiyim.
Kıpkırmızıydı sonra kabarık kabarık oldu. Benim sütüm olmadığı için mamayla besleniyor doktor inek sütü alerjisi dedi mamalarda ki protein inek sütünden elde edildiği için alerjik bebekler için olan mamadan verdilerNasıl canım yüzü? Bizimkinde de bir haftadır küçük küçük kırmızı noktalar var ve çok kurudu dökülüyobize biodermanın bi kremini verdi. Henüz gelmedi başlayamadık da. Kakasını sesli yapıyo derken yani kakanın sesini duyuyorum çoğu zaman ne alerjisi olabilir ki benimki sadece anne sütü alıyor
Sütüm olsa da diyete zorlasam ama sütüm yok mama değiştirip duruyoruz çocuk bile şaşırdıKakamız gayet sesli. Asitli mukuslu. Yüzünde de sivilceler çıktı boynuna attı ciltte kuruma var bunlar hep gıda alerjisi cnm. Oğlumda da vardı. Asla gazı bitmio hep ağlıo hep kucakta ama benm diyet yapacsk takatm yok. Gebelk boyunca şekerden doalıı hep aç kaldm çok kilo verdm şu an hala veriyorm. Sadece süt ve yumurtayı çüğden yemiyorm şimdilk pişmiş yiyyorm kurabiye kekte. Ama tabi onu da kesmem lazm. Toparlanırsam kesecdm onu da. Zor valla
Kaç doktor değiştirdik doğduğundan beri çocuk bile yorulmuşturBenimki hep sesli yapıyor. Emerken de yüzü nokta nokta kızarıyor . Ama çok önemsemedim geçer diye . Bi dahaki kontrolde doktora danışayım
Mustelanın losyonunu bende kullanıyorum ama mustelanın içinde de parfüm olduğu için ondan da kaynaklı olabilir mi acaba bilemiyorumPepenin babaannesi bizimki de sesli yapıyor en başından beri. Yüzünde de kırmızı sivilceler var Onu da mustelanın bir losyonunu verdiler vücudundaki şeyler de döküntü Bunlar 2 ay içerisinde geçer gibi bir şey söyledi dikkate almadı ve alerjiden de söz etmedi yani
Kaç günük şuan ? Büyüme atağı geçiriyor olabilir biz 5. Haftadan bu yana aynıyız maalesefKızlar Allah sizi inandırsın sabahtan beri yarım saat uyudu. Karnı doyuyor gazını çıkarıyorum yok yok yine uyku yok. Yatağa koyduğum an basıyor bağırtıyı. Gerçekten sinirlerim alt üst oldu . İnanın az önce tuvalete zor gittim. Anında geri çıktım
35 günlük canım.Kaç günük şuan ? Büyüme atağı geçiriyor olabilir biz 5. Haftadan bu yana aynıyız maalesef
Nasıl kullanıyorsun solgarı? Günde kaç kez ve ne kadar süre kullanılmalı?Canım öncelikle geçmiş olsun. Asla vazgeçme lütfen. Benim bebeğim 31 günlük. 20 gün önce doktora gittiğimde 10 günde sadece 100 gram almıştı. Ben de emziriyordum, doyuyor sanmıştım meğer doymamış beslenememiş. Biberonla mama başladım ve meme reddi yaptı üstüne sütüm aşırı azaldı. Emzirme danışmanından yüzyüze eğitim aldım 2 gün sadece. Yani takviye tavsiyesi gibi değil araştır mutlaka danışarak kullan ama Solgar markanın Brewer’s yeast vitamin B12 takviyesine başladık. Hem memeyi yeniden tutturmayı, aktif emzirmeyi öğrendim hem de bu takviyeden Allahın izniyle çok faydalandım. İmkanın varsa kesinlikle öneririm bi danışman desteğini. İstanbuldaysan ismini de verip önerebilirim.
Bu arada hala mama destekli gidiyorum ama çok azalttım ve biberonu bıraktım kaşık biberon veriyorum. Asla bi daha biberon kullanmam en iyisi bile meme reddi yaptı bende neler neler kullandım.
Canım deterjanini degistirdin mi ? Değiştirmediysen onuda değiştirmeyi dene oda yapıyor olabilir özellikle yumuşatıcı kullanıyorsan bı sure kes bı bakKıpkırmızıydı sonra kabarık kabarık oldu. Benim sütüm olmadığı için mamayla besleniyor doktor inek sütü alerjisi dedi mamalarda ki protein inek sütünden elde edildiği için alerjik bebekler için olan mamadan verdiler
Sütüm olsa da diyete zorlasam ama sütüm yok mama değiştirip duruyoruz çocuk bile şaşırdı
Kaç doktor değiştirdik doğduğundan beri çocuk bile yorulmuştur
Mustelanın losyonunu bende kullanıyorum ama mustelanın içinde de parfüm olduğu için ondan da kaynaklı olabilir mi acaba bilemiyorum
Atak haftasinda canım muhtemelen ondan öyle olabilir canım35 günlük canım.
Nurse kullanmayın da zıkkım alsın onu net ondan kaynaklı leş bir damla. Gaz damlası arayışındayım öneren varsa bakayım içeriklerine yorumlara kızlar.Biz bugün bigaiayi bıraktık doktor buna gecmemizi önerdi memnundum aslında bağırsakları çok hareketli dedi gaz damlasıda inatla metsil diyor metsil kullanan var mı her çocuğun dinamiği farklı ama metsili verdiğim gün bile çocuk aşırı degisiyor
Bizim doktorumuz bize sab simplex verdi.Nurse kullanmayın da zıkkım alsın onu net ondan kaynaklı leş bir damla. Gaz damlası arayışındayım öneren varsa bakayım içeriklerine yorumlara kızlar.
Ben de evde o var diye tekrardan ona geçtim. O da işe yaramıyor diye nurse kullanıyordum ama nurse çöpmüş kesinlikle emin olmakla birlikte söylüyorum. 40 damlaya kadar kullanabilirsiniz demiş bi eczacı eşime ama kendi eczacıma danışacağım bu damla konusunu. Kakası için masaj yapıyorum o rahatlatıyor sürekli de yapıp kakasını yaptırmıyorum alışmasın diye ama sıkıştıkça uyguluyorum.Bizim doktorumuz bize sab simplex verdi.
Probiyotikli d vitaminine başlayana kadar gaz sıkıntımız yoktu,belki de başladığımız zamana denk geldi gaz bilemiyorum. Ama bebiş sabah uykusundan çığlık atarak uyanıyordu bu gaz yüzünden. Şimdi sabah akşam veriyorum önerilen miktarda (bu arada günde 6 kereye kadar kullanabilirsin dedi doktor) o bizi biraz daha rahatlattı. Ama kaka sorunumuz var o nolucak bilmiyorum
Askimmm inan ki bi tek o yaradı banadaNurse kullanmayın da zıkkım alsın onu net ondan kaynaklı leş bir damla. Gaz damlası arayışındayım öneren varsa bakayım içeriklerine yorumlara kızlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?