2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
Ay bizde de pıhtılaşma çıktı ama düşük düzeyde demişlerdi. İğne de mi aynı şekilde riskli olur acaba? Keşke dün etraflıca sorsaydım ama aklıma gelmedi hiç

Kızlar ne düşünüyosunuz doğum kontrolle alakalı? Ben çok çeşitli yöntemler denemedim pek bilgim yok. Hap düşündüm ama atmayı unuturum falan onunla uğraşmak istemiyorum. İğne daha mantıklı sanırım. Başka da ne yöntemler var hiç bilmiyorum valla. Güvenilir ama yormayan bir şey olsun istiyorum. Tekrar çocuk istemediğimden eminim ama yine de gelir dönüşü olmayan bir yöntem de istemiyorum. Sprial düşünebilirim ileride ama şimdilik beklesin o. Yine en mantıklısı yapıp unutabileceğim yöntem iğne gibi geldi bana. Sanırım 1 yıl etkili olanları falan varmış. Bilgisi olan var mı?

L luckykus canım benim bu arada çok geçmiş olsun ya ne atlatmışsın öyle

Çok teşekkür ederim aşkım çok sağ ol zorluydu o dönemler gerçekten.

Ben tüp bebek doktorumla konuşacağım ne yapmam lazım bilemiyorum. Doğum kontrol hapı veya iğnesi kullanamam başka da hangi yöntemler var ben de bilmiyorum. O kadar sene uğraştık zar zor pipili oldu şimdi şu an istemiyorum ya olur falan allah korusun hahah Benim gözüm tekrar hamilelik, doğumu asla kesmiyor uzun bir süre düşünmüyorum ama tek çocuk olduğum için de pipili için katlanacağım kardeşi olsun istiyorum

Benim de benzer sorunum var ben kola takilan istiyorum doktorumla konusup taktiracam 3 sene gidiyormus

Evet o bir tanıdığım da var cilt altına yaptırıyordu da iyi araştırmak lazım her şeyden korkar oldum
Oyle bakalim. En dogrusu hangisi bize bende kalp. Damara gittim igne dozumu ayarlicak emzirdigim surece devam edicem ignelere bu pıhtılaşma sorunu cok tehlikeli

Bugün hafif atarlı yanımdan uyandığım için erkolara yüklenicem

Kadın vücudu mucize gibi bir şey gerçekten ama öyle diye de niye her şey ondan bekleniyoorr. Yazık değil mi bize…

Yok mu erkolar için kondom dışında,güvenilir ve geri dönüşü olan bir doğum kontrol yöntemi ya

Benim kardeşim var ve kardeş gerçekten çok güzel bir şey çocuğumun bir kardeşi olmasını hep isterdim ama artık Benden Geçti kesinlikle istemiyorum. Zaten yaşım şu an 36, zamanım olduğunu da düşünmüyorum açıkçası

Kızlar dün doktora gittik. 1 ay kontrolü diyebiliriz. Boyuna kilosuna vs baktı işte. Ben hem meme hem mama gidiyorum biliyorsunuz. Daha doğrusu memeye yeniden yeni başladım mamayı azaltmaya çalışıyorum.
Bera biraz fazla kilo almış. Yani 19 günde 1000 gr almış. Ben her memenin üstüne ay kesin doymamıştır diyerek 45 ml 60 ml bazen emmesini beğenmediysem 75 ml yapıyorum hep.
Mama takviyesi yapıp sonradan kesen kızlar bunu nasıl yaptınız? Ben bi türlü sütüme güvenmiyorum. Doyduğunu hissetmiyorum. Mama yiyince aşırı mutlu oluyor sakinleşiyor ve uyuyor. Ama sütle bu tatmine hiç ulaşmıyor. Çok kafam karışık ya. 5 kere daha doğurayım sancısını çekeyim inanın sıkıntı değil ama şu beslenme mevzuları beni boğdu boğdu duvara attı gerçekten en zor kısmı bu bence

Bu doğum kontrol hapları ve iğneler Aslında Öncelikle erkekler için üretilmiş. Sonra bunlar bizim hormonlarımız değişiyor sıkıntı yaşıyoruz falan diye mızıklanmışlar. bu haplar toplatılmış. Birkaç yıl sonra da kadınlar için bu hapları üretmişler ve biz tüm yan etkilerine rağmen bunları kullanıyoruz. Dünyanın düzenini özetleyen bir hikaye.

Mamaya alıştığı için mi böyle davranıyor acaba Çünkü süt daha hafif geliyormuş ya onlara sindirimi falan da daha kolaymış. Belki biraz alışkanlık meselesidir. Aslında doyuyor Demek ki sütle de. Cidden ne biçim bir meseleymiş bebişleri emzirmek doyurmak ya beni de çok yordu. Sen daha zorunu yaşıyorsun çok haklısın söylediklerinde.

Canım benimki 4480 doğdu ve 35 günlük olmasına rağmen hala doğum kilosunu yakalayamadı. Dün 4380 idi. Doktor bu sebepten her öğünde alabildiği kadar mama dedi. Ancak ağlamadığı ve sakince uykuya geçtiği için dün vermedim. Sizce yanlış mı yapıyorum.

Bir de benim kızda şöyle sivilceler çıktı. Göğsünde ve ense kısmında da var ama göğsünde daha çok sizce süt sivilcesi mi?

Bir de dün gece o kadar sesli bir kaka yaptı ki ben korktum. Altını açtık mukuslu bir kaka sizce süt alerjisi falan olabilir mi? Bu ara beni herkes evhamlısın çok streslisin diye dinlemiyor da.

Birde benim doktorum doğum kontrolle ilgili emzirdiğin sürece hormonlu birşey kullanamazsın ya spiral ya da prezervatif dedi.

Kol altı implantta olmaz dedi ben çok heveslenmiştim. Gerçi biz uzun süredir geri çekilme ile korunduk prezervatif çok nadiren kullandık.

Arada kaçar mı bilmiyorum ama

Emzirme dönei için özel doğum kontrol ilaçları var arkadaşım kullandı ondan biliyorum ..

Ya mutlaka öyledir neticede mama kıvamlı ve şekerli bişey bence de daha lezzetlidir Ama yani sütle doyan da doyuyor yani sorun benim sütümde bence. Ay ne bileyim valla çok doluyum bu konuda….

Ben mamayi azaltarak kestim canim sarilik vardi bebiste kestikten sonra dedigin gibi almasi gerekenden fazlasini aldi kilo sadece anne sutuyle bende bazen yetmiyor diye dusundugum. Oluyordu o anne sutu mamaya gore hafif sindirimi kolay oldugu icin her daim icer icmek ister helede gazi varsa doymuyor diye düşünme

Kuzum Biraz etrafındakilere de sorumluluk ver. her şeyi kendini düşünme. Haklılık payları olabilir kendimden biliyorum
sivilceler bizde de olmuştu mustelanın bir kremini verdiler buraya fotoğrafını atmıştım. onu kullanınca geçti.

bizde de mukuslu bir kaka olmuştu onu Doktora gösterdiğimde sorun olmadığını söylemişlerdi rengi sarı ise sorun yoktur Tahminimce.

Ben geri çekilmeyi falan göze alamam ya kesinlikle başka bebiş de istemiyorum kürtaj olmak da. ben doktoruma sordum bu dönemde kullanılabilecek olan doğum kontrol hapları da varmış onlardan yazdı bana.

Ya mutlaka öyledir neticede mama kıvamlı ve şekerli bişey bence de daha lezzetlidir Ama yani sütle doyan da doyuyor yani sorun benim sütümde bence. Ay ne bileyim valla çok doluyum bu konuda….
Yok tatlım ya herkesin sütü kendi bebeğine yarar bunun istisnası yok. Senin bebeğin için en iyi olan süt senin sütün. Baksana zaten çocuk doyuyormuş ki sütle. Sen mamayı fazladan veriyormuşsun anlaşılan o neden o kadar içti onu anlamadım şaka bir yana da Bence kendine hiç yüklenme baksana gayet iyi durumdasınız yeterince kilo alıyor olması harika bir şey.

Deri alti implant diye geciyor adi doktor takiyor canim koluna 3 sene korumasi varmis
Ya keşke biraz araştırıp gitseydim de doktora bunları sorsaydım. O da bayağı iyi bir yöntemmiş 3 sene gayet iyi. nasıl takılıyor acaba acılı bir yöntem mi? Bir de bu dönemde takılıyor mu takılmıyor mu Onu bir sormak lazımdı aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…