2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
Çok teşekkür ederim canım ayyy amiiiiin hastalık hiçbirimizin kapısını çalmasın. Çok zor ve stresliydi

Onlar da artık alışıyorlar kıyamam hiçbirine zaten dünyaya adapte olmaya çalışıyorlarken ya sarılık geçirdiler ya gaz ya kabızlık hepsinin çeşit çeşit derdi vardı. Böyle düşününce de insan nasıl uyusunlar diye düşünüyor Benim pipili de bazen uyuyor bazen uyumuyor çok değişkenlik gösteriyor ama ben nedense düzene girecek diye düşünüyorum.

Ayyyyy gelmez miiiiiii şifa olmuştur resmen insan nefes aldığını hissediyor. Biraz daha ele avuca gelsinler şu dertlerimiz azalsın daha rahat olacak dışarı çıkmalarımız.

Bende galiba enfeksiyon oluştu dedim oğlan da pamukçuk oldu dedim dayanamayacağın kadar agrın olursa genel cerrah görsün dedi
Bizde pamukçuk yok ama emzirirken ve sonrasında değil de alakasız zamanlarda acımasında bi tuhaflık var yani bence. Bence sen de git mantar için falan bi merhem verirler rahatlarız öyle bir şey varsa. Kendimize eziyet etmeyelim boş yere ya.

Ay gözenekleri tıkıyor diye mi acaba? Çok geçmiş olsun kuzum valla çok sevindim. Kıyısından dönmüşsün

Ona zaten karar verdik de olan oldu yani. Vicdan azabı yapıyor insanda. Iyy erkekler
Tövbe yaa

Ay ben 39. gündeyim henüz öyle bir güncelleme gelmedi. Umarım 40.günde tak diye gelir dediğin şeyleri yapsa bana yine batar çünkü. Neyse ki o da benimle birlikte heba oluyor da cinayete sürüklenmiyorum

L luckykus F frambuazlicheesecake teşekkür ederim kızlar. İyi ki varsınız

Canım öncelikle bebekler çok çabuk unutur aylarca sizin kavgalarınıza maruz kalmadı merak etme erkekler bizim gibi düşünmüyor, ben de her tartışmada bebeğin yanında bağırma dememe rağmen her seferinde yine bağırıyor yontulmuyorlar. Uğraşma canım sen bebeğine odaklan, erkekler de lohusa gibiler

Biz 40 günü geçtik benim hala öldüresim geliyor normal mi çok sevindim senin adına canım inşallah bana da gelir bu özellik

Kızlar bugün bebeğin bacakları ve ayakları içe dönük olduğu için ortopediye gittik, doktor muayene etti ayakları çok esnek sorun yok dedi, bacakları da anne karnında o şekilde durduğu için böyle, üstüne bastıkça düzelecek dedi.
Çocuk doktorumuza da gittik kilo alımımız alt sınırda sütüm çok azaldığı için sık emzirmeye çalışıp mamayı azaltmıştım, kilo alımı zaten hep azdı şimdi daha da yavaşlamış, mamayı artırmak zorundayız.
L limonlupastaa canım annenin okuduğu yazıyla ilgili de ortopedi doktoruna sordum gazını çıkarırken yatakta gerneşirken virgül gibi c şeklini aldığını söyledim, bebekler şu an çok esnek dedi gerneşirken vs öyle şekil alabilirler dedi haber veriyim dedim

Canımsın ya çok iyi geldi yazdıkların neyse az önce konuştuk hallettik. dikkat edicez bundan sonra böyle yapmamaya bakalım inşallah başarırız.

Ayy geçmiş olsun. Ben de geçen 2 tam gün çektim hatta yazmıştım sonra gece bi kalktım emzirmek için geçmiş tabi sürekli sağma falan yaptım masaj vs. Oh dedim hoppp 2 gün sonra tekrar başladı. Şimdi yine çekiyorum dediklerini ben de uygulayayım madem göğüsü mü yıkamamız lazımmış emzirme öncesi sonrası ?

Kizlar ebe bebisin dilini gordu karbonatlı suyla sil dedi pamukcuk olur goguslerine gecer harbi benim de goguslerimin ucunde beyazlar var gogsumude karbonatla siliyorum ins faydasi olur ya

Evet sabunlu suyla yıka her emzirme öncesi ve sonrası bi şey sürme dedi mastit olmadım ama olmak üzereyim yok böyle acı inşallah olmam

Kizlar ebe bebisin dilini gordu karbonatlı suyla sil dedi pamukcuk olur goguslerine gecer harbi benim de goguslerimin ucunde beyazlar var gogsumude karbonatla siliyorum ins faydasi olur ya
Benimkinde de beyazlık var çocuk doktoruna sordum yok diyor ama bence var sürekli meme uclarım kırmızı ve acıyor

Seni o kadar iyi anlıyorum ki Aynısı bende de Oldu o tartışmaların üstüne o kadar çok ağlıyordum ki sonra da sütüm kesilecek diye bir posta daha ağlıyordum en son oturup konuştuk ben çocuğumu böyle kavgalı ortamda büyütemem gerekirse ayrılalım bile dedim benimle emzirirken tartışma zaten geriliyorum daha da germe tahammülsüzüm tahammülüm çocuğa kadar dedim kendini benimle yarıştırma haklı çıkmak için ben lohusayım dedim ve ikimiz birbirimizi dinleyince birbirimizi anladık ve artık daha sakiniz ben gerildiğimde alttan alıyor hep ben de hemen parlamıyorum

Yani lohusalık öyle bir psikoloji ki etrafında kim varsa kırıp dikebiliyorsun ya da bazen çok alıngan oluyorsun hiç takmayacağın bir şeye kocamı ya kescem ya boşicam diyordum ciddi ciddi

zaman her şeyin ilacı bu bir süreç ve bunları atlatınca daha güçlü olacaksınız çok kırıp dökmeyin yeter ki

Canım selamlar geç mi olur bilmiyorum ama bende 22 günlükken emzirme danışmanına gittim ve silikon ucu bırakmak istediğimi söyledim. Kadının yanında denedik istemedi ağladı falan. Sonra EDS (emzirme destek sistemi) diye bişey var. Youtubeden detalı bakabilirsin ama kısaca çok ince bir hortum düşün sağdığın sütü bir şişenin içine hortumun bir ucuyla birlikte koyup diğer ucunu memene yakın yapıştırıyorsun (ucu bebeğin ağzına gelicek) bebiş süt geldiğini farkedince emmeye başlayabiliyor. Bir kaç sefer böyle emzirme yaparsan hortumuda çıkarıp deneyebilirsin. Maksat bebeği yumuşuyor dokuya alıştırmak. Benimki bu yöntemde çığlık kıyamet ağladığı için hortumu serçe parmağıma yapıştırıp ağzına verdik bu şekilde kabul etti. Sonra silikonla da emzirmeye başlayıp süt gelince bebeğin ağzı memeden ayrılmadan aradan çekiyorsun silikon ucu o geçişi anlamayınca emmeye devam ediyor çünkü süt var.

Bu hortuma da beslenme sondası diyorlarmış.

Çok şükür atlattık biz bu süreci ama benimde başka dertlerim var bebeğim hala doğum kilosunu yakalayamadı bu sebeple mecburen mama takviyesi başladık.

Emziren anne çayı içiyorum i-mom latte takviyesini alıyorum incir tüketiyorum bol bol. Nerdeyse 4 litreye yakın su içiyorum. bende nasıl olduğunu anlamıyorum ama gidiyo valla hele gece emzirmesinde bir öncesinde sonrasında bir litre kesin bitiyor.

Ne yapacağız bu kilo alamayan bebiş işini bilen varsa aydınlatsın.

Bu arada eski mesajları okuyarak geliyorum cevap veremediklerim varsa bekleyin yetişeceğim

Çok teşekkür ederim İnşallah kilo mevzusu da çözülür, önemli olan sağlıklı olması annesi dert etme

Vallahi her yönden zormuş çocuk yetiştirmek. Hayattaki her şey daha da zorlaşıyor zaten zor bir gün oldu. bebişin gazı başlayınca beni bi telaş sarıyor. Patlayacak ağlayacak çökecek sebep arıyorum Aynen de söylediğin gibi yani her şey

Lohusalıkta öldürmediysek daha öldürmeyiz diye düşünüyorum hahahah

Sen de iyi ki varsın canım benim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…