- 8 Şubat 2025
- 687
- 689
- 18
Çok teşekkür ederim canım ayyy amiiiiin hastalık hiçbirimizin kapısını çalmasın. Çok zor ve stresliydiwuusupermis, cok sevindim hadi gecmis olsun, daha da hastalik bulasmasin hic umarim
benimki gece biraz daha fazla uyudu sukur, sabahtan beri de yine uyumuyor ama vikvik degil en azindan, gorece sakin ya da ben sukurcu modumdayim bilmiyorumbiz de bugun sahile indik oglen, ayy nasil iyi geliyor. su bebelere de az daha fazla duzen guncellemesi gelirse her sey cok guzel olacak
Bizde pamukçuk yok ama emzirirken ve sonrasında değil de alakasız zamanlarda acımasında bi tuhaflık var yani bence. Bence sen de git mantar için falan bi merhem verirler rahatlarız öyle bir şey varsa. Kendimize eziyet etmeyelim boş yere ya.Bende galiba enfeksiyon oluştu dedim oğlan da pamukçuk oldu dedim dayanamayacağın kadar agrın olursa genel cerrah görsün dedi
Ay gözenekleri tıkıyor diye mi acaba? Çok geçmiş olsun kuzum valla çok sevindim. Kıyısından dönmüşsünKızlar genel cerrahiden geliyorum çok şükür mastit olmamışım ama mastit olmaya çok yakınmışım antibiyotik başlatmıyorum bebeğe de gecer bi dahakine olursa hemen gel dedi
Tek çözüm daha sık emzirmek gerekirse on beş dk bir emzir memen açılana kadar dedi. Gün boyu mememde geceleri üç saatte bir kalkıyor galiba ondan oldu dedim gerekirse uyandırıp emzir ve her emzirmesen sonra da sağ dedi ve emzirme sütyeni atleti hiçbir şey takma serbest kalsın dedi. Sürdüklerimi söyledim zeytinyağı lansinoh madescar filan hiçbir şey sürme sakın göğüs pedi takma en çok onlar yapıyor dedi ebe de vardı her emzirmeden önce ve sonra yıka mutlaka dedi
Ona zaten karar verdik de olan oldu yani. Vicdan azabı yapıyor insanda. Iyy erkeklerAnne baba olarak oturup konuşursunuz yaptığımız yanlış bebeğin yanında bu şekilde davranmayalım dikkat edelim diye. Canını sıkma insanlık hali bazen sinirlerimize hakim olamıyoruz çok ama çok normal. Kendini de üzme bile isteye bebeğini sen de babası da strese sokmaz emin ol
Ay ben 39. gündeyim henüz öyle bir güncelleme gelmedi. Umarım 40.günde tak diye gelirBen anne olmadan önde ilk 40 günmüş, lohusalıkmış asla inanan biri değildim. Öf kimse abartmasın derdiiiim ama gerçekten ilk 40 gün ve lohusalık varmış. Bu ilk 40 gün resmen bebeğin dünyaya, annenin yeni kimliğine, babanın da hem bebeğe hem de eşinin yeni versiyonuna alışma sürecinin en önemli zaman dilimiymiş. 1 hafta boyunda eşim rahatsız olduğu için eve hiç gelemedi görüşemedik ve ben 7/24 evde tek başımaydım o zaman bazı şeyleri idrak edebildim. Kırkımız çıktıktan sonra bebeğimin artık dünyaya adapte olduğunu, benim yeni versiyonuma alıştığımı fark ettim. Eşim de 2 gündür gözlemliyorum hem bana hem de bebeğe karşı daha bilinçli. Beni anlayabiliyor, dinliyor bunu görebiliyorum ama ilk zamanlar hiç göremiyordum. Şu an uyuyor mu umrumda değil uykusu vardır uyuyordur kalkınca ilgilenir diyorum ki öyle de oluyor. Herhangi bir konudan dolayı problem mi var tamam diyorum daha sonra konuşalım. Ama şu 40 gün önceye dönsem ohooooooo boğasım hatta daha ötesi adamı öldüresim geliyordu. Uyuması, yemek yemesi, sıcak bir çayı rahatlıkla içmesi, duşa girmesi bile batıyordu. Ve insanız sonuçta duygularımız var birkaç kere bebeğim kucağımda emzirirken resmen cinnete geldim uyukluyor diye. Şu an çok daha farklıyım ben de olgunlaşmak mı yoksa bu halime alışmak mı bilmiyorum ama daha anlayışlı daha bilinçliyim. Sorun yaşayan kim varsa kendinize zaman tanıyın gerçekten zaman her şeyin ilacı derlerdi doğruymuş.
Ya incir çekirdeğini doldurmayacak şeyler... hiçbir anlamı, sebebi ve çözümü olmayan 100 yıllık soyut meseleler için 1 saat kavga ettik az önce. Git şuradan zamanı değil dedikçe çocuğu emzirirken kavga ediyor benimle. Asla üslubunu bozmaz sesini yükseltmez falan ama ben gereksiz tartıştıkça dayanamayıp aşırı öfkeleniyorum. Bitmek bilmeyen, başı sonu olmayan aptal bi kavga. Deli oluyorum çocuk kucağımdayken kavga devam ettikçe daha da geriliyorum. Bi de sonra gönlümü almaya çalışıyor. Madem o kadar önemsizdi çok mu acildi yani çocuğun yanında konuşuyorsun. İnanılmaz mutsuzum şu an. Çocuk dışında hiçbir şeye enerji ayıracak durumda değilim. Ne tartışmaya ne barışmaya mecalim var. Eskiden işimiz yoktu uzun uzadıya tartışırdık şimdi zamanım bile yok buna. Uğraşamıcam yani. Demek ki insanlar böyle böyle uzaklaşıyor birbirinden. Çok sinirlerim bozuk. Özellikle de bebeğime bunu yaşattığım için.
Ben anne olmadan önde ilk 40 günmüş, lohusalıkmış asla inanan biri değildim. Öf kimse abartmasın derdiiiim ama gerçekten ilk 40 gün ve lohusalık varmış. Bu ilk 40 gün resmen bebeğin dünyaya, annenin yeni kimliğine, babanın da hem bebeğe hem de eşinin yeni versiyonuna alışma sürecinin en önemli zaman dilimiymiş. 1 hafta boyunda eşim rahatsız olduğu için eve hiç gelemedi görüşemedik ve ben 7/24 evde tek başımaydım o zaman bazı şeyleri idrak edebildim. Kırkımız çıktıktan sonra bebeğimin artık dünyaya adapte olduğunu, benim yeni versiyonuma alıştığımı fark ettim. Eşim de 2 gündür gözlemliyorum hem bana hem de bebeğe karşı daha bilinçli. Beni anlayabiliyor, dinliyor bunu görebiliyorum ama ilk zamanlar hiç göremiyordum. Şu an uyuyor mu umrumda değil uykusu vardır uyuyordur kalkınca ilgilenir diyorum ki öyle de oluyor. Herhangi bir konudan dolayı problem mi var tamam diyorum daha sonra konuşalım. Ama şu 40 gün önceye dönsem ohooooooo boğasım hatta daha ötesi adamı öldüresim geliyordu. Uyuması, yemek yemesi, sıcak bir çayı rahatlıkla içmesi, duşa girmesi bile batıyordu. Ve insanız sonuçta duygularımız var birkaç kere bebeğim kucağımda emzirirken resmen cinnete geldim uyukluyor diye. Şu an çok daha farklıyım ben de olgunlaşmak mı yoksa bu halime alışmak mı bilmiyorum ama daha anlayışlı daha bilinçliyim. Sorun yaşayan kim varsa kendinize zaman tanıyın gerçekten zaman her şeyin ilacı derlerdi doğruymuş.
Canımsın ya çok iyi geldi yazdıklarınCanım öncelikle bebekler çok çabuk unutur aylarca sizin kavgalarınıza maruz kalmadı merak etmeerkekler bizim gibi düşünmüyor, ben de her tartışmada bebeğin yanında bağırma dememe rağmen her seferinde yine bağırıyor yontulmuyorlar. Uğraşma canım sen bebeğine odaklan, erkekler de lohusa gibiler
Ayy geçmiş olsun. Ben de geçen 2 tam gün çektim hatta yazmıştım sonra gece bi kalktım emzirmek için geçmiş tabi sürekli sağma falan yaptım masaj vs. Oh dedim hoppp 2 gün sonra tekrar başladı. Şimdi yine çekiyorum dediklerini ben de uygulayayım mademKızlar genel cerrahiden geliyorum çok şükür mastit olmamışım ama mastit olmaya çok yakınmışım antibiyotik başlatmıyorum bebeğe de gecer bi dahakine olursa hemen gel dedi
Tek çözüm daha sık emzirmek gerekirse on beş dk bir emzir memen açılana kadar dedi. Gün boyu mememde geceleri üç saatte bir kalkıyor galiba ondan oldu dedim gerekirse uyandırıp emzir ve her emzirmesen sonra da sağ dedi ve emzirme sütyeni atleti hiçbir şey takma serbest kalsın dedi. Sürdüklerimi söyledim zeytinyağı lansinoh madescar filan hiçbir şey sürme sakın göğüs pedi takma en çok onlar yapıyor dedi ebe de vardı her emzirmeden önce ve sonra yıka mutlaka dedi
Evet sabunlu suyla yıka her emzirme öncesi ve sonrası bi şey sürme dedi mastit olmadım ama olmak üzereyim yok böyle acı inşallah olmamAyy geçmiş olsun. Ben de geçen 2 tam gün çektim hatta yazmıştım sonra gece bi kalktım emzirmek için geçmiş tabi sürekli sağma falan yaptım masaj vs. Oh dedim hoppp 2 gün sonra tekrar başladı. Şimdi yine çekiyorum dediklerini ben de uygulayayım mademgöğüsü mü yıkamamız lazımmış emzirme öncesi sonrası ?
Benimkinde de beyazlık var çocuk doktoruna sordum yok diyor ama bence var sürekli meme uclarım kırmızı ve acıyorKizlar ebe bebisin dilini gordu karbonatlı suyla sil dedi pamukcuk olur goguslerine gecer harbi benim de goguslerimin ucunde beyazlar var gogsumude karbonatla siliyorum ins faydasi olur ya
Seni o kadar iyi anlıyorum ki Aynısı bende de Oldu o tartışmaların üstüne o kadar çok ağlıyordum ki sonra da sütüm kesilecek diye bir posta daha ağlıyordum en son oturup konuştuk ben çocuğumu böyle kavgalı ortamda büyütemem gerekirse ayrılalım bile dedim benimle emzirirken tartışma zaten geriliyorum daha da germe tahammülsüzüm tahammülüm çocuğa kadar dedim kendini benimle yarıştırma haklı çıkmak için ben lohusayım dedim ve ikimiz birbirimizi dinleyince birbirimizi anladık ve artık daha sakiniz ben gerildiğimde alttan alıyor hep ben de hemen parlamıyorumYa incir çekirdeğini doldurmayacak şeyler... hiçbir anlamı, sebebi ve çözümü olmayan 100 yıllık soyut meseleler için 1 saat kavga ettik az önce. Git şuradan zamanı değil dedikçe çocuğu emzirirken kavga ediyor benimle. Asla üslubunu bozmaz sesini yükseltmez falan ama ben gereksiz tartıştıkça dayanamayıp aşırı öfkeleniyorum. Bitmek bilmeyen, başı sonu olmayan aptal bi kavga. Deli oluyorum çocuk kucağımdayken kavga devam ettikçe daha da geriliyorum. Bi de sonra gönlümü almaya çalışıyor. Madem o kadar önemsizdi çok mu acildi yani çocuğun yanında konuşuyorsun. İnanılmaz mutsuzum şu an. Çocuk dışında hiçbir şeye enerji ayıracak durumda değilim. Ne tartışmaya ne barışmaya mecalim var. Eskiden işimiz yoktu uzun uzadıya tartışırdık şimdi zamanım bile yok buna. Uğraşamıcam yani. Demek ki insanlar böyle böyle uzaklaşıyor birbirinden. Çok sinirlerim bozuk. Özellikle de bebeğime bunu yaşattığım için.
Canım selamlar geç mi olur bilmiyorum ama bende 22 günlükken emzirme danışmanına gittim ve silikon ucu bırakmak istediğimi söyledim. Kadının yanında denedik istemedi ağladı falan. Sonra EDS (emzirme destek sistemi) diye bişey var. Youtubeden detalı bakabilirsin ama kısaca çok ince bir hortum düşün sağdığın sütü bir şişenin içine hortumun bir ucuyla birlikte koyup diğer ucunu memene yakın yapıştırıyorsun (ucu bebeğin ağzına gelicek) bebiş süt geldiğini farkedince emmeye başlayabiliyor. Bir kaç sefer böyle emzirme yaparsan hortumuda çıkarıp deneyebilirsin. Maksat bebeği yumuşuyor dokuya alıştırmak. Benimki bu yöntemde çığlık kıyamet ağladığı için hortumu serçe parmağıma yapıştırıp ağzına verdik bu şekilde kabul etti. Sonra silikonla da emzirmeye başlayıp süt gelince bebeğin ağzı memeden ayrılmadan aradan çekiyorsun silikon ucu o geçişi anlamayınca emmeye devam ediyor çünkü süt var.Herkese merhaba. 24 günlük oldu bebeğim ve hala silikon uçla emzirebiliyorum, bazen ağlamasını bile umursamadan dakikalarca memeye tutturmaya çalışıyorum ama tutsa bile en fazla 5 dakika sonra bırakıyor. Silikonun büyük yapısına alıştığı için memede en ufak harekette ağzından çıkarıyor. Bir de silikonu emzik gibi tutuyor bir süre sonra ve meme uçlarındaki yaralarım hiç iyileşmiyor hatta bazen ilk emmeye başladığında kan geliyor. Bir kere hafif kanlı kustu, fark etmedim kan yuttuğunu. İlk sıkıntımız bu yaşayıp çözen var mı?
İkinci olarak çok emiyor minimum 30 dakika bazen 1 saat emiyor arada uyukluyor ama bence yine de çok çünkü 40 dakikayı aştığı zaman kusuyor fazla geliyor bence. Ama kendi bırakmayıp ben bıraktırınca da çok ağlıyor. Gebe okulunda bebeğiniz ne zaman ne sıklıkla isterse emzirin demişlerdi o yüzden bırakana kadar emziriyorum ama çok yorucu oluyor böyle.
Çok emdiği için mi bilmiyorum göğüslerim aşırı hassas sürekli sızlıyor ve dolgun, 2 saat emmese süt akmaya başlıyor kendiliğinden. Annem süt olsun diye çay yapıyordu artık yapma dedim bir haftadır içmiyorum çünkü mastit olmasından korkuyorum. Bazen birinden emziriyorum diğerinden biraz sağıyorum dolgunluğu geçsin diye. Siz bu emzirme sağma rutinini nasıl yapıyorsunuz ben mi bir yerde yanlış yapıyorum acaba?
Çok teşekkür ederimKızlar bugün bebeğin bacakları ve ayakları içe dönük olduğu için ortopediye gittik, doktor muayene etti ayakları çok esnek sorun yok dedi, bacakları da anne karnında o şekilde durduğu için böyle, üstüne bastıkça düzelecek dedi.
Çocuk doktorumuza da gittik kilo alımımız alt sınırdasütüm çok azaldığı için sık emzirmeye çalışıp mamayı azaltmıştım, kilo alımı zaten hep azdı şimdi daha da yavaşlamış, mamayı artırmak zorundayız.
L limonlupastaa canım annenin okuduğu yazıyla ilgili de ortopedi doktoruna sordum gazını çıkarırken yatakta gerneşirken virgül gibi c şeklini aldığını söyledim, bebekler şu an çok esnek dedi gerneşirken vs öyle şekil alabilirler dedi haber veriyim dedim
Vallahi her yönden zormuş çocuk yetiştirmek. Hayattaki her şey daha da zorlaşıyorSeni o kadar iyi anlıyorum ki Aynısı bende de Oldu o tartışmaların üstüne o kadar çok ağlıyordum ki sonra da sütüm kesilecek diye bir posta daha ağlıyordum en son oturup konuştuk ben çocuğumu böyle kavgalı ortamda büyütemem gerekirse ayrılalım bile dedim benimle emzirirken tartışma zaten geriliyorum daha da germe tahammülsüzüm tahammülüm çocuğa kadar dedim kendini benimle yarıştırma haklı çıkmak için ben lohusayım dedim ve ikimiz birbirimizi dinleyince birbirimizi anladık ve artık daha sakiniz ben gerildiğimde alttan alıyor hep ben de hemen parlamıyorum
Yani lohusalık öyle bir psikoloji ki etrafında kim varsa kırıp dikebiliyorsun ya da bazen çok alıngan oluyorsun hiç takmayacağın bir şeye kocamı ya kescem ya boşicam diyordum ciddi ciddi
zaman her şeyin ilacı bu bir süreç ve bunları atlatınca daha güçlü olacaksınız çok kırıp dökmeyin yeter ki
Hiiiiiiiç vicdan azabı falan çekme gayette insani duygular bunlarOna zaten karar verdik de olan oldu yani. Vicdan azabı yapıyor insanda. Iyy erkekler
Tövbe yaa
Lohusalıkta öldürmediysek daha öldürmeyiz diye düşünüyorum hahahahAy ben 39. gündeyim henüz öyle bir güncelleme gelmedi. Umarım 40.günde tak diye gelirdediğin şeyleri yapsa bana yine batar çünkü. Neyse ki o da benimle birlikte heba oluyor da cinayete sürüklenmiyorum
L luckykus F frambuazlicheesecake teşekkür ederim kızlar. İyi ki varsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?