Amin .Allah yardımcımız olsunAllah şifa versin son günler sabredeceğiz artık.

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Amin .Allah yardımcımız olsunAllah şifa versin son günler sabredeceğiz artık.
Seninde az kalmış haftan.Allah sağlıkla kucağımıza almayı ,büyütmeyi nasip etsinTeşekkür ederim size deBen insülin kullanmıyorum diyetle iyi gidiyor diye yazmadı doktorlar. Aslında iyi gidiyordu açlık 90ı hiç geçmiyordu hatta 75 85 arası oluyordu tokluk en fazla 150 civarı oluyordu yani dikkat ettiğim sürece Son iki haftadır açlık 98e kadar yükseldi tokluklarda 180leri buluyor yeme içme düzenim aynı ama ne etkiliyor bilmiyorum.
Gaz yapma ve tuvalete çıkman nasıl canım ?Bunun cevabını ben de merak ediyorum, seninki daha çok yeni canım ama ben 8.gündeyim gerçekten hala sağdan soldan ani ağrılar oluyor cayır cayır yanıyo sanki dikiş yerlerm. Doktora sorduğumda şimdiye kadar hafifletmesi lazımdı diyo böyle deyince daha çok sinirim bozuluyo
Ben denedim dün gece ben de atamıyorumKızlar ya tolga çeviğin bir videosu var izlediniz mi bilmiyorum yere oturup duvara sırtını iyice dayıyorsun eğer bir bacağını öbürünün üstüne atarsan bir haftan var diyo atamazsan üç güne doğurursun diyo aranızda bunu deneyen duyan var mı ben atamıyorum
Doktora sormuştum neden artmıyır diye bebek de alıyor senden o yüzden demişti ama artık hiç kullanasım yok... İnşallah sağlıkla gelsin minikler, gülüşleriyle, kokularıyla unuttursunlar bu yaşadıklarımızı bizeBenim de demir yükselmiyor aksine her tahlilde biraz daha düşüyor ama günde bir kullanmaya devam ediyorum doktorum arttırmadı. Doğumdan sonra kendiliğinden geçiyormuş çoğunlukla. Rahat olmak gerek hem kendimiz hem bebekler için ama bazen ister istemez takılıyoruz bazı şeylere. Sağlıkla atlatalım hepimiz bu süreci![]()
Yaa ben hiç duymadım ilk kızmda da kullandıpımı hatırlamıyorum, herkes mi kullanıyor?Kullandırılıyor canm pıhtı riskine karşı
Canım böyle yapma, çok yorulduk evet ama çok şükür sonuna da geldik. Sen kendini normal doğuma mı şartlamıştın o yüzden mi sezeryen istemiyorsun ? Bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelsin doğum şekli önemli değil ki. Gerçekten insan bu süreçte her şeyi ama her şeyi kafasına çok takıyor, hele ki etrafındaki insanlar anlayışsızsa daha da zorlaştırıyor her şeyi seni çok iyi anlıyorum inan ki. Ben de bazen düşünmekten kafayı yiyecek gibi oluyorum bir de insanların sözleri her şeye karışıp yorum yapmaları beni daha da yoruyor ama bu günler geçip güzel günler gelecek bununla teselli buluyorum. Kimse yanında değilse bile biz varız, emin ol buradaki çoğu kişi aynı süreçten geçiyor, hepimiz çok yorulduk. Bir derdin sıkıntın olduğunda yaz bize dertleşelim, dediğim gibi ara ara düşünmekten delirecek gibi oluyorum ben de asla yalnız değilsinÇok yıldım bu süreçten. Doktorlardan da insanlardan da. Bir ton yorum bir ton laf.
Sabahtan beri başım çatlıyor. Artık çıldıracağım. Herkes sussa kafamın içindeki ses susmuyor.
Bir daha hamilelik falan düşünmüyorum. Ben bu kadar yıpratılacağımı hiç düşünmemiştim. İnsanlar prenses gibi hamilelik geçirirken ben kül kedisi gibi hissettirildim.
Aklımdan geçen tek şey gebeliği sonlandırmak. Başka türlü olmayacak. Dayanamıyorum.
4 kilo üstü sezeryan olmalıymış. Neden ya. Neden ama.
Benim ferritin değerim 5 diFerritin 25 çıkmış en son iki hafta önce tahlil yaptırmıştım. Demir bağlama kapasitesi ve demir(serum) normal seviyelerde ama ferritin çok düşük zaten aile hekimi de hafif anemi var demişti ama dahiliye doktoruma söylememe rağmen böyle devam et dedi.
Ah o dikişin sağdaki ağrısı. Malesef 20-25 gün o dikiş yeri ağrıyor. Hele 10 günden sonra bi 4-5 gün ayağımı kendimi çekemiyorum bile dikişimin sağ kısmından ağrı giriyordu. Değişik bir ağrı. Dikişim mi patladı yoksa çekilip yırtıldım mı diye düşünüyordum. Sonra aniden geçti canım. Çekeceksin onuBunun cevabını ben de merak ediyorum, seninki daha çok yeni canım ama ben 8.gündeyim gerçekten hala sağdan soldan ani ağrılar oluyor cayır cayır yanıyo sanki dikiş yerlerm. Doktora sorduğumda şimdiye kadar hafifletmesi lazımdı diyo böyle deyince daha çok sinirim bozuluyo
Oh çok şükür canım hayırlı olsun sağlıkla büyütkizlar basardik, vajinal dogurabildim. benim agrilarim fena ama iyiyiz sukur
darisi kavusmayi bekleyen guzel annelerimin basina![]()
AminSeninde az kalmış haftan.Allah sağlıkla kucağımıza almayı ,büyütmeyi nasip etsin.Bende ne etkiliyor çözemedim bazen aynı şeyleri yememe rağmen yükseltmezken bazen yükseltiyor
![]()
Doktora sormuştum neden artmıyır diye bebek de alıyor senden o yüzden demişti ama artık hiç kullanasım yok... İnşallah sağlıkla gelsin minikler, gülüşleriyle, kokularıyla unuttursunlar bu yaşadıklarımızı bize![]()
Sınır 5ten başlıyor zaten evet baya düşükmüş benim de öyle olsa demek iğneyle tedavi verebilirdi doktor. Neyse ki düzelmiş çok şükürBenim ferritin değerim 5 di![]()
Gazı rahat çıkardım canım doğum günü akşamına. Tuvalete de sanırım ya ertesi gün ya da 2 gün sonra çıktım. 3 gün peşpeşe çıktım. Sonra 4/5 gün çıkmadım dün tekrar çıktımGaz yapma ve tuvalete çıkman nasıl canım ?
Oh ya şükür normal diyen biri çıktı. Dr bana bugün şimdiye geçmesi lazımdı dikiş ağrın değildir vs gibi konuştu ama dikiş ağrısı yani ben anlıyorum onu. Annem falan şaşırıyor ben ah uh dedikçe bu kadar sürmemesi lazım vs.. bende mi bi sıkıntı var diye iyice canım sıkıldı. Böyle çekiştiriyor gibi falan ağrım oluyor bazen hiç olmuyor bazen aniden giriyor desteksiz kalkamıyorum yataktan mesela. Emzirirken aniden batıyor gibi bi şeyler giriyor. Canım sıkıldı yani artıkAh o dikişin sağdaki ağrısı. Malesef 20-25 gün o dikiş yeri ağrıyor. Hele 10 günden sonra bi 4-5 gün ayağımı kendimi çekemiyorum bile dikişimin sağ kısmından ağrı giriyordu. Değişik bir ağrı. Dikişim mi patladı yoksa çekilip yırtıldım mı diye düşünüyordum. Sonra aniden geçti canım. Çekeceksin onu
Benim ilk sezeryanda da böyle oldu doktor ic dikiş bitimi biraz daha geç iyileşir demişti bana şimdi aklıma geliyor aynı şeyleri yasicaz inşallah kolay olur hemen ayaklanirizOh ya şükür normal diyen biri çıktı. Dr bana bugün şimdiye geçmesi lazımdı dikiş ağrın değildir vs gibi konuştu ama dikiş ağrısı yani ben anlıyorum onu. Annem falan şaşırıyor ben ah uh dedikçe bu kadar sürmemesi lazım vs.. bende mi bi sıkıntı var diye iyice canım sıkıldı. Böyle çekiştiriyor gibi falan ağrım oluyor bazen hiç olmuyor bazen aniden giriyor desteksiz kalkamıyorum yataktan mesela. Emzirirken aniden batıyor gibi bi şeyler giriyor. Canım sıkıldı yani artık
Hepimiz farklı farklı zorluklar yaşıyoruz, çevrendeki insanlar belli ki seni çok yormuş. Biraz tek başına kalsan, hiç değilse bir parka gidip birkaç saat kendini dinlesen rahat nefes alsan bile eminim iyi gelir. Çünkü ben de kalabalıktan, gürültüden çok bunalıyorum bana iyi geliyor birkaç saat tek başıma bir yerde oturmak. Bitmiş zaten sürecin bundan sonra her şey daha kolay olacak. Tek atlatman gereken doğum o da senin ve bebeğin için hangisi iyiyse o olacak. Doktorun 4 kilo üzeri sezaryen demesi de normal, benim doktorum 4'e yaklaşırsa sezaryen olursun demişti ki öyle olacak gibi görünüyor. Daha birkaç hafta önce 3900 doğum yapan arkadaşım vajinal doğum yaptı ve gerçekten çok sorun yaşadı daha fazla dikişi var şu an sezaryende olduğundan. Biliyorum hormonlarımız da coşuyor duygusal bir dönemdeyiz ama hem kendi hem bebeğimizin sağlığı için mantıklı kararlar vermemiz gerekiyor. Ayrıca sezaryen olan herkes çok ağrı çekecek ya da çok yardıma muhtaç olacak diye bir şey yok herkesin hikayesi farklıdır. Sezaryen olan arkadaşım 20 gün sonra evde tek başına kalabilecek duruma gelmişti. Hepimiz seni anlıyoruz emin ol, hepimiz zorluk yaşıyoruz ama güçlü olmalıyız çünkü bebeklerimizin bizden başka güvenecekleri kimseleri olmayacak, bize muhtaçlar. Onu kucağına alıp kokusunu içine çekince eminim bu bunalmaların bile hepsini unutacaksın. Çok az daha sabır sonra her şey daha güzel olacakÇok yıldım bu süreçten. Doktorlardan da insanlardan da. Bir ton yorum bir ton laf.
Sabahtan beri başım çatlıyor. Artık çıldıracağım. Herkes sussa kafamın içindeki ses susmuyor.
Bir daha hamilelik falan düşünmüyorum. Ben bu kadar yıpratılacağımı hiç düşünmemiştim. İnsanlar prenses gibi hamilelik geçirirken ben kül kedisi gibi hissettirildim.
Aklımdan geçen tek şey gebeliği sonlandırmak. Başka türlü olmayacak. Dayanamıyorum.
4 kilo üstü sezeryan olmalıymış. Neden ya. Neden ama.
Ay evet aynen .Gece sürekli lavaboya uyanıyorum bende tabi ulku bölünüyor uykusuzluk oluyor .Ekstra dediğin gibi acaba şekerim yükselir mi diye stres yapmakta cabası .Artık hayırlısıAminEvet birebir aynı şeyleri yediğim günlerde birbirinden baya farklı sonuçlar alıyorum. Uykusuzluk, hatta şekerim yükselir mi diye endişelenmek bile yükseltiyormuş stres oluşturduğu için diyabet hemşiresi öyle demişti. Son haftalar olduğu için uykular malum, streste artıyor her geçen gün ondandır diyorum ben artık
Canım üzüm hoşafı yapabilirsin. Bol ceviz fındık fıstık ye. Birkaç tarif gördüm hatırladığım kadarıyla sana yazayım.Doğum yapan annelerden tavsiye bekliyorum. Sütüm gelmiyor . Haliyle mama takviyesi yapmak zorundayım. Boş da olsa emziriyorum ama bi değişiklik yok. Bol bol sıvı tüketiyorum, duş da aldım bugün. Başka ne yapabilirim? Canım gerçekten çok sıkılıyor.