• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    220
Gazı rahat çıkardım canım doğum günü akşamına. Tuvalete de sanırım ya ertesi gün ya da 2 gün sonra çıktım. 3 gün peşpeşe çıktım. Sonra 4/5 gün çıkmadım dün tekrar çıktım
Ya ozaman gaz sancısıda değil bilemedimki canım ne olabilir.. kontrolde rahim yerine doğru iniyor mu bastırdık baktıklarında

Ay evet aynen .Gece sürekli lavaboya uyanıyorum bende tabi ulku bölünüyor uykusuzluk oluyor .Ekstra dediğin gibi acaba şekerim yükselir mi diye stres yapmakta cabası .Artık hayırlısı🤷🏻‍♀️🤲🏻
Bugün doktorum bana 200ü aşıp aniden düşmediği yani büyük dalgalanmalar olmadığı sürece bebek için büyük bir risk yok ama yine de dikkat et porsiyon küçültmeye git dedi. Yarından itibaren porsiyonu biraz daha azaltarak devam edeceğim diyete bakalım bir şey değişecek mi.

Ya ozaman gaz sancısıda değil bilemedimki canım ne olabilir.. kontrolde rahim yerine doğru iniyor mu bastırdık baktıklarında
Yok aynen gaz sancısı gibi değil baya bildiğin mesela dışardan dokunduğumda dikişlerin çevresi altı üstü falan acıyor. Kontrolde karnın alt kısmına doğru ultrasonla baktı hızlıca, öyle çok canım yanmadı

Kızlar çok yoğun adet ağrısı yaşayan oldu mu doğuma yakın? Azönce kıvrandım resmen ağrı belime ve sırtıma yayıldı ama baya uzun sürdü

İyi akşamlar kuzu Nasıl geçti doğum hastaneden memnun msn ebeler falan yaklaşımları nasıldı merak ediyorum. Birde erkek personel var mıydı ? Özel asıl tercihim bayan olsun diyeydi bnm.

Ebeler ve hastaneden çok memnundum canım sadece anestezi uzmanı 2 3 kere iğneyi soktu ben spinal oldum sonra tam uyuşmuş hissetmedim kesiye başlayınca acı hissediyorum dedim anestezi uzmanı doktoruma siz devam edin ben ilaç vereceğim dedi sonra sedasyon yapmışlar aileme de heyecanlandığı için verdik demişler ama sonrasında da aşırı ağrım oldu başta. Ben bebeğin doğumunu falan görememiş oldum, anestezi uzmanından hiç memnun kalmadım onun dışında herkes çok iyiydi, anestezi sırasında 1 tane erkek personel vardı öne eğil kendini rahat bırak dedi omuzlardan bastırarak, onun dışında erkek yoktu, sen normal doğum yapacaksan belki o da olmaz ama sezaryen olacaksan önceden söyle belki dikkat ederler çünkü herkes çok ilgiliydi. Sezaryenden önce de ebeler sürekli benimle konuştu çok iyilerdi, her emzirme için ben ebelerden yardım istedim her seferinde çok güzel ilgilendiler çok güleryüzlü hepsi ☺️ hastane de benim gördüğüm kadarıyla çok temiz, ebeler de mesela her emzirme için geldiğinde eldiven giydiler bebeğe dokunmadan ☺️

Bugün doktorum bana 200ü aşıp aniden düşmediği yani büyük dalgalanmalar olmadığı sürece bebek için büyük bir risk yok ama yine de dikkat et porsiyon küçültmeye git dedi. Yarından itibaren porsiyonu biraz daha azaltarak devam edeceğim diyete bakalım bir şey değişecek mi.
Evet endokrin doktorum ve diyetisyende bana öyle demişti .Diyet listesindeki porsiyonlara bire bir uymak gerekiyor

Yok aynen gaz sancısı gibi değil baya bildiğin mesela dışardan dokunduğumda dikişlerin çevresi altı üstü falan acıyor. Kontrolde karnın alt kısmına doğru ultrasonla baktı hızlıca, öyle çok canım yanmadı
Allah Allah başka bir yere daha göstersen canım ?

Sezeryan olan hanımlar bu ağrılar ne zaman hafifliyor ya sağ ve sol taraf çok ağrıyor.. yani bir sağ bir sol boşluk ağrıyor birde karnım gurul gurul ama Pırt gelmiyor . İlaç alıyorum bağırsaklar için .
Müsadenizle ben de Lady’nin arkadaşı kontejyanından tecrübeli bir anne olarak yorum yapmak isterim 🙂 Doktor farkı da var canım. Benim ilki daha zordu. 10.günde bile kıvranarak yürüyordum. İkincisinde daha rahat geçirdim. Bağırsakların içinde şunu kullan. Bir de ben mısır ve kivi yemiştim. 5-6 gün büyük tuvalete çıkamamıştım.

Eklentiler

• IMG_7822.webp
    IMG_7822.webp
    7,9 KB · Görüntüleme: 11
Müsadenizle ben de Lady’nin arkadaşı kontejyanından tecrübeli bir anne olarak yorum yapmak isterim 🙂 Doktor farkı da var canım. Benim ilki daha zordu. 10.günde bile kıvranarak yürüyordum. İkincisinde daha rahat geçirdim. Bağırsakların içinde şunu kullan. Bir de ben mısır ve kivi yemiştim. 5-6 gün büyük tuvalete çıkamamıştım.
Bana 3 gün çıkamazsam fitil vereceklermiş bakalım ..

Kızlar çok yoğun adet ağrısı yaşayan oldu mu doğuma yakın? Azönce kıvrandım resmen ağrı belime ve sırtıma yayıldı ama baya uzun sürdü
Benim oldu kasılmalar da eşlik etti arkasından, doğum başlıyormuş meğer durdurdular ilaçlarla canım, ama senin haftan güzel, ben 33 teydim

Doğum yapan annelerden tavsiye bekliyorum. Sütüm gelmiyor . Haliyle mama takviyesi yapmak zorundayım. Boş da olsa emziriyorum ama bi değişiklik yok. Bol bol sıvı tüketiyorum, duş da aldım bugün. Başka ne yapabilirim? Canım gerçekten çok sıkılıyor.
Damlalar vardı Galactago ve Bestlak. Onları deneyin. Ebebek’te malt içecek satıyor. Ben onlardan da kullanmıştım. Bol bol emzirmeye çalışın. Süt sağma makinanız varsa onunda faydası var. Stres yapmayın. Doğan büyüyor. Ben ilk kızımı 4 ay, ikinciyi sadece 15 gün emzirebildim. Şimdiki mamalarında besin değeri anne sütünden eksik kalmaz. Önemli olan annenin morali.
Bana 3 gün çıkamazsam fitil vereceklermiş bakalım ..
Tamam aşko. Faydasını görürsün fitilin 🌹

Ebeler ve hastaneden çok memnundum canım sadece anestezi uzmanı 2 3 kere iğneyi soktu ben spinal oldum sonra tam uyuşmuş hissetmedim kesiye başlayınca acı hissediyorum dedim anestezi uzmanı doktoruma siz devam edin ben ilaç vereceğim dedi sonra sedasyon yapmışlar aileme de heyecanlandığı için verdik demişler ama sonrasında da aşırı ağrım oldu başta. Ben bebeğin doğumunu falan görememiş oldum, anestezi uzmanından hiç memnun kalmadım onun dışında herkes çok iyiydi, anestezi sırasında 1 tane erkek personel vardı öne eğil kendini rahat bırak dedi omuzlardan bastırarak, onun dışında erkek yoktu, sen normal doğum yapacaksan belki o da olmaz ama sezaryen olacaksan önceden söyle belki dikkat ederler çünkü herkes çok ilgiliydi. Sezaryenden önce de ebeler sürekli benimle konuştu çok iyilerdi, her emzirme için ben ebelerden yardım istedim her seferinde çok güzel ilgilendiler çok güleryüzlü hepsi ☺️ hastane de benim gördüğüm kadarıyla çok temiz, ebeler de mesela her emzirme için geldiğinde eldiven giydiler bebeğe dokunmadan ☺️
Maşallah sevindim. 😇 ben konuştum doktorumla sadece acil bi durumda gece nöbetçi erkek personel olursa ayarlamayız dedi ama elimden geldiğince dikkat edeceğim ricacı olurum dedi. İnşallah sorunsuz geçer gider. 🤗

Back
X