• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    229
Çok şükür canım, Rabbim yaşatmasın bir daha 🙏
B Bluehappiness siz nasılsınız canım?
Cok sukurrrr kuzummmm son olsun inşallah 🥰 🥰 şırınga bı yere kadar bende biberonla devam ediyorum iyi yaptın insan bı tıkanıyor bebiş uyuyunca uyumaya çalış kuzum inan ki yirmi dakika bile bazen on saat uyumuş gibi dinlendiriyor ☺️

Biz bugün iyiyiz baygın gibi değil çok şükür ama aşırı gaz var banyo yaptırdık biraz masaj fln yaptık ama çok ziriltili çok 🥲🥲
Amin kızlarım aminnnnnnn allahım kimseyi düşürmesin oralara. Ben de biberonla bugün 2 kere mama içirdim vallahi doydu pipili hareketleri bild değişti şırınga falan bir yere kadar. Doysun da tek biberon muhabbeti şurda dursun diyor insan.

Uyudum canım çok haklısın ah nasıl iyi geldi yatağımı unutmuşum resmen sandalyede uyumaktan, birkaç saatte olsa çok iyi geldi.

Canım inşallah bu son olsun ❤️ bizde zorla verdik mama biraz zorluyor beslenmesi uyurken
Amin balım inşallah sondu bu allahın izniyle 😍 iyi düşüneyim iyi olsun. Baygın oluyorlar kaldırmak gerçekten dert oluyor allah sabır versin annelere.

aminnnn canım inşallah bir daha gerektirmesin Allah 🤲🏻 mama meme konusunda herkes aynı şeyleri yaşıyor sanırım ben de meme verirken cennetle cinnet arasında gidip geliyorum kan beynime sıçrıyor ellerimi ısırıyorum dakikalarca tutsun diye uğraşıyorum sonra da ucunu tutup bi ısırıyor Allahımmmmmmmmm doğum sancısından beter…. İnşallah çözeriz şu süreçleri de
Amin inşallah canım 🩷 Kuzum hepimiz aynıyız şu an gerçekten bana da geliyor sağlı sollu. Uçlarını ilk tuttuğu zaman kopacakmış gibi hissediyorum emdikçe rahatlıyor. Oynuyor mememle, meme ağzındayken ağlıyor krize giriyor. Ay zor yenidoğan çok güzel evet minicikler ama zor 🥹

dun aksam en son 9.8’e dustu canim, taburcu etti ama bugun 12.8 olmus yine 😔 boyle olunca malum takipte olacagiz artik surekli dedi. ben de pompa aldim, oncesinde normal emziriyordum, paranoya oldu artik haliyle, hem emzirip hem sagip verecegim. 🥹

siz ne yaptiniz? nasil degerler?
Rebound yapıyor işte zıkkım oğlu zıkkım sizin de bizim gibi allah sana da sabır versin canım benim allahım güç kuvvet versin inşallah. Benim de psikolojim bozuldu herkesi sarı görüyorum. Sarı kelimesinden bile bıktım kusasım geliyor. Rakam görmek istemiyorum… Mamayı daya önce iki meme sonra mama 40-60 cc arasında içir. 2-3 saatte besleme yapılması söyleniyor 3 saati geçirmemeye çalış. Kaka çiş önemli takip yap.

Bugün bilicheck ile 7.2 çıktı sonucumuz kanda da 10 taburcu olduk. Sabah 08:30 da tekrar bilirubin bakılacak hem bilicheck hem kanla. Korkuyorum kaç çıkacak bilmiyorum. Beslenmesini mükemmel şekilde yaptım yoğun bakımda ne yapılması öneriliyorsa aynısını uyguladım. Sadece tek sorun şu fototerapide kakayı deli gib yapıyor ışıktan dolayı rahatlıyor ama evde yapmıyor. Çişte sorun yok ama kaka yapmazsa yükselecek sanki kaka yaptırmaya çalışıyoruz.

Amin kızlarım aminnnnnnn allahım kimseyi düşürmesin oralara. Ben de biberonla bugün 2 kere mama içirdim vallahi doydu pipili hareketleri bild değişti şırınga falan bir yere kadar. Doysun da tek biberon muhabbeti şurda dursun diyor insan.

Uyudum canım çok haklısın ah nasıl iyi geldi yatağımı unutmuşum resmen sandalyede uyumaktan, birkaç saatte olsa çok iyi geldi.
Oyy uyumuşsun çok şükür sımsıkı sarılıyorum sana gecicek atlaticaz 🧚🏻mama içince gerçekten bı aktifleşiyor bunu bende gozlemledim

Rebound yapıyor işte zıkkım oğlu zıkkım sizin de bizim gibi allah sana da sabır versin canım benim allahım güç kuvvet versin inşallah. Benim de psikolojim bozuldu herkesi sarı görüyorum. Sarı kelimesinden bile bıktım kusasım geliyor. Rakam görmek istemiyorum… Mamayı daya önce iki meme sonra mama 40-60 cc arasında içir. 2-3 saatte besleme yapılması söyleniyor 3 saati geçirmemeye çalış. Kaka çiş önemli takip yap.

Bugün bilicheck ile 7.2 çıktı sonucumuz kanda da 10 taburcu olduk. Sabah 08:30 da tekrar bilirubin bakılacak hem bilicheck hem kanla. Korkuyorum kaç çıkacak bilmiyorum. Beslenmesini mükemmel şekilde yaptım yoğun bakımda ne yapılması öneriliyorsa aynısını uyguladım. Sadece tek sorun şu fototerapide kakayı deli gib yapıyor ışıktan dolayı rahatlıyor ama evde yapmıyor. Çişte sorun yok ama kaka yapmazsa yükselecek sanki kaka yaptırmaya çalışıyoruz.
ahh kuzum benim ya 🥹 gercekten ben daha ilkinde nasil zorlandim, o kucucuk bedeni 4.’den taburcu oldu 🙏🏻 maasallah ona 🩵 bu son olur umarim, gitsin daha da ugramasin 🙏🏻 gece boyu dua edelim yine, sabah cok guzel ciksin sonuclar 🙏🏻

siringadan neden korkuyorsun canim, damagini uyararak mi veriyorsun? Birlik enjektorle veriyorum ben, enjektoru disarida alip bi’ sik zaten damla damla geliyor onda, yani memeden bile yavas kimi zaman. tabii biberondan zor muhakkak. simdilik direniyorum yavastan elim alisti, sol kucuk parmagimla damagini uyarip kenardan enjektorle veriyorum, bazen de sol memedeyken yandan veriyorum direkt emzirirken.

bizde de kan uyusmazligi, alt grup uyusmazligi vs. cikmadi, bir suru test yapti bugun hepsi normal diyor, sutum de geliyor gibi, yani gece boyu sagdim, doktor yeterli daha ustune mama vermeyin dedi, cisini ve kakasini da yapiyor ama yok dusmuyor zikkim. neden oldugunu bilememek de ayri dert. yine de halimize sukur diyoruz, allah’im dermansiz dert vermesin diyoruz. oyle oyle geciyor zaman.

Kızlar bebeğim kanala girmedi benim, yarın 39+6 olduğum için suni sancı ile doğurtmaya karar verdi doktorum. Böyle hayal etmedğim için değişik duyvulardayım. Bebek kanalda da değil dualarınızı bekliyorum

Kızlar bebeğim kanala girmedi benim, yarın 39+6 olduğum için suni sancı ile doğurtmaya karar verdi doktorum. Böyle hayal etmedğim için değişik duyvulardayım. Bebek kanalda da değil dualarınızı bekliyorum
İnşallah kolaylıkla geçer 🙏🏻

Çoğumuzun doğumu hayal ettiği gibi olmadı canım ama sonuç hayallerimizden daha da güzel merak etme bebeğin geldiği an ne doğum şekli ne doğum sancısı ne de başka birşeyin önemi kalmıyor, 1 gün sonra aklına bile gelmiyor 🌸 Rabbim kolaylık versin güç kuvvet versin 🩵

Merhaba canım. Aynı şeyleri yaşamışız benim de 19. Haftada başladı trombosit düşüklüğü, bende öncelikle trombosit yüklemesi yapıldı bi müddet, sonra tedaviye cevap alamayınca kortizon başladık ondan da cevap alamayınca dozu bayaa yükseltti doktor. Günlük 80 mg kortizon kullandım. En son o da fayda etmemeye başlayınca ivig aldım üç kez. İvig beni doğuma kadar getirdi çok şükür. Tam ivig yüklenmiş trombositlerim yüksek çıkmışken 33+4te suyum geldi, hastanede 10 ünite trombosit hazırlatmıştı bize doktor ne olur ne olmaz diye 😬 trombositler açısından güzel ama bebek açısından çok erken bi dönemde doğum yaptım. Bebeğe senin de dediğin gibi antikorlarla geçti, 12 bini de biz gördük ivig yüklemesi yapıldı. Ve yapıldıktan birkaç saat sonra nabzı 350 lere yükseldi bebeğimin. Çok uzunca bi müddet bu nabız yüksekliğiyle mücadele ettik, yüksek doz ilaç vermek durumunda kaldılar bu ilaçlardan biri de kalbini durdurdu. Baya sıkıntılı günler geçirdik. Ha kalp ritminin artması sebebini bulamadılar biz de anlatamadık ama ivig’e bağlamıştık açıkçası. Doktorlar literatürde sadece iki vaka var bu şekilde olan, sebebi ivig değil deseler de biz ona bağladık. Ben baya bi suçluluk hissettim benim yüzümden oldu diye. Ama çok şükür geride kaldı. Şimdi yoğun bakımdan çıktık, evimizdeyiz ama iki yaşına kadar kalp ilacı kullanıcaz. Olsun, bugünlere de şükür. Senin bebeğine bi şey olmamasına çok sevindim 🙏🏻 daha sonra trombositlere bakıldı mı, ne durumda bebişin şu anda? Benim de trombositlerim baya dirençli çıktı, doğum sonrasında geçer demişti doktor geçmedi.
Benimde geçmedi valla bebeğim düzeldi. Şuan ilaç kullanmazsam 30 ve 70 arası gidip geliyor. Geltro diye Bi ilaç yazıldı bana. Onu kullanınca 1 haftada 240 lafı görüyoruz

ahh kuzum benim ya 🥹 gercekten ben daha ilkinde nasil zorlandim, o kucucuk bedeni 4.’den taburcu oldu 🙏🏻 maasallah ona 🩵 bu son olur umarim, gitsin daha da ugramasin 🙏🏻 gece boyu dua edelim yine, sabah cok guzel ciksin sonuclar 🙏🏻

siringadan neden korkuyorsun canim, damagini uyararak mi veriyorsun? Birlik enjektorle veriyorum ben, enjektoru disarida alip bi’ sik zaten damla damla geliyor onda, yani memeden bile yavas kimi zaman. tabii biberondan zor muhakkak. simdilik direniyorum yavastan elim alisti, sol kucuk parmagimla damagini uyarip kenardan enjektorle veriyorum, bazen de sol memedeyken yandan veriyorum direkt emzirirken.

bizde de kan uyusmazligi, alt grup uyusmazligi vs. cikmadi, bir suru test yapti bugun hepsi normal diyor, sutum de geliyor gibi, yani gece boyu sagdim, doktor yeterli daha ustune mama vermeyin dedi, cisini ve kakasini da yapiyor ama yok dusmuyor zikkim. neden oldugunu bilememek de ayri dert. yine de halimize sukur diyoruz, allah’im dermansiz dert vermesin diyoruz. oyle oyle geciyor zaman.
Yavrularımız hayat boyu dert yüzü görmesin. Gerçekten anne olarak çaresiz hissetmek, kalmak çok zor. Ama yine birinin annesi olarak güçlü de durmak zorunda kalıyorsun. Hepsi gerçekten çok enteresan duygular 🥹 Amin balııım amin allah kabul etsin dualarımızı inşallah sabaha yepyeni bir günle birlikte her şey mucizevi şekilde çok güzel olur.

Şırınga ile mama vermeye alıştım ben hemşireler gibi verebiliyorum ama Barlas dün yoğun bakımda önce süt kaşığını, bugün de eve gelince şırıngayı reddetti. Uzun uzun beklemek alıştırmak için de hiç vaktim olmadığı için direkt beklemeden biberona geçtim. Çünkü artık Barlas’ı biliyorum 1 öğün beklesem diğer öğünde baygın olacak işler çıkmaza binecek.

Normal şartlarda eldiveni emzik yapıyorum ağzına eldiveni verdikten sonra dudağının kenarından şırıngayla mamayı veriyordum ama asla kabul etmedi…

Sebep bulunamaması da çok kötü. Geçerli sebep sunulmadıkça acabalarla beklemek çok sinir bozucu. İnşallah bir şey çıkmaz sizin de canım benim ve bir an önce geçer gider. Bizim de daha nelere bakılıyor bilsen her tuşa basıyorlar. Bir tane doktor var çok sinir oldum tam anlamıyla her şeye bakıyorum baktıracağız bilgin olsun dedi. Sağ olsun ilgileniyorlar artık 4 kere girince ve doğum yaptığımdan bu yana orada olduğumdan halime acıyorlar… Amin canım yine şifa buluyoruz fototerapi de olsa allahım dermansız dert vermesin.

1 haftadır emziriyorım 5 gündür çocuğum kilo almamış şaka gibi tutuş pozisyonundan olabilir dediler önceden pozisyon mu vardı Allah ne verdiyse emziriyorlardı hiç anlamadım bu işi

Kızlar selam, ben eylül annelerinden gelmiştim hatırlarsanız 🥰 tam 41+0’da 2 ekimde doğurarak yanınıza geldim 😄 benim doğumum çok zor ve travmatik oldu, 2 gün sancı çektim serviksim çok kalın olduğu için bebişin başı aşağı inemedi çok müdahale edildi. Henüz doğum yapmamış arkadaşları korkutmamak adına daha fazla anlatmayım ama her şey geçiyor gerçekten gün geçtikçe daha iyiyim. Sıradaki doğum yapacak tüm arkadaşlara sağlıklı ve rahat doğumlar diliyorum 💐

Bu arada benim bebiş de memede uyuyor. Hemşireler yarım saatten fazla emzirme diyorlar ama benimki meme harici hiçbir şey istemiyor, 1 saat 1.5 saat memede kaldığı oluyor. Uyuduğu zaman göğsümden indirdiğim an uyanıyor, yapışık ikiz gibiyiz. Bu konuda tecrübeli arkadaşların önerilerine açığım
sağlıkla, mutlulukla büyüsün inşallah ❤️ erkek mi acaba bende 39+6 ile devam ediyorum 🥺

Benimde yarın 39+6 oluyor aynıyız, sağlıkla gelsin inşallah ben beklemeye devam ediyorum ve korkuyorum

Kızlar selam, ben eylül annelerinden gelmiştim hatırlarsanız 🥰 tam 41+0’da 2 ekimde doğurarak yanınıza geldim 😄 benim doğumum çok zor ve travmatik oldu, 2 gün sancı çektim serviksim çok kalın olduğu için bebişin başı aşağı inemedi çok müdahale edildi. Henüz doğum yapmamış arkadaşları korkutmamak adına daha fazla anlatmayım ama her şey geçiyor gerçekten gün geçtikçe daha iyiyim. Sıradaki doğum yapacak tüm arkadaşlara sağlıklı ve rahat doğumlar diliyorum 💐

Bu arada benim bebiş de memede uyuyor. Hemşireler yarım saatten fazla emzirme diyorlar ama benimki meme harici hiçbir şey istemiyor, 1 saat 1.5 saat memede kaldığı oluyor. Uyuduğu zaman göğsümden indirdiğim an uyanıyor, yapışık ikiz gibiyiz. Bu konuda tecrübeli arkadaşların önerilerine açığım
Maşallah size gözün aydın canım 🩷 Memede olduğu süre boyunca aktif emiyor mu yoksa 10-15 dk emip kalanında uyuyor mu? Benimki öyle de 🥲 Memeden ayırıp zorla uyandırıp en azından bi 10 dk daha emzirmeye çalışıyorum her seferinde yağlı sütü alabilmesi için

1 haftadır emziriyorım 5 gündür çocuğum kilo almamış şaka gibi tutuş pozisyonundan olabilir dediler önceden pozisyon mu vardı Allah ne verdiyse emziriyorlardı hiç anlamadım bu işi
Var canım var C pozisyonu ile vermek gerekiyor ben makas yaptığım için hep gaz yutuyor mesela, süt akışı sağlıklı olmuyormuş bugün sol göğüste 4 parmak altta baş parmak üstte tutmaya çalıştım bilegim çok ağrıdı anam babam yöntemle emzirdim,bu hafta hep makas yaptım ... Karşı komşum hemşire o söyledi gaz yutuyor ve gaz direk iniyor şu an gaz çıkartmaya çalışıyoruz mesela

Kızlar ben 4. kere taburcu oldum 😂🤩 allah beşinciye gitmeyi nasip etmesin sağlıklı olsun yavrum inşallah bir daha bizi bulmasın. Hastaneden çıkmadan önce emzirdim sonra şırıngayla 40 cc mama verdim. Eve geldik 2 saat geçmişti üstünden yine aynı şeyi yaptım önce emzirdim sonra şırıngayla mama verecektim almadı 20 cc aldı ve durdu. Ben de ehhhhhh yeter diyerek biberonu verdim öyle böyle onu da zar zor aldı. Aşırı bitkinim tüm tuşlara basıyorum biberon son kozumdu…
Aşkım çok çok geçmiş olsun artık sizden uzak olsun hastaneler tüm bebeklerden uzak olsun 🤍 sağlıkla büyütelim prenses ve pipilileri 🥹

Bende 39+1im çok gerginim hem korkuyorum hem doğsun istiyorum beni hamileliğin en zorlayan yanı psikolojisiyle baş etmekti…

Kızlar kafayı yemek üzereyim eşim hasta olduğu için ailesinin evinde kalıyor, annem yanımda ve bi insan lohusa psikolojisinden hiç mi anlamaz ya insanı geçtim kendisi de bi kadın bi anne yani, çevremdeki en anlayışsız insan beni en zorlayan insan annem oldu resmen. Lohusaya trip atılıp ters konuşulur mu ya, mutlu huzurlu olmam lazım bütün huzurumu kaçırdı zaten zorlandığım bi ruh halindeyim üstüne annem süreci o kadar zorlaştırıyor ki, eşim iyileşse nöbet usulü çalışıyor birkaç gün sonra 4 gün nöbette yine annem yanımda kalacak ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten, evde sürekli somurtan sorularıma bile doğru düzgün cevap vermeyen konuşmayan biri var

Back
X