• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
Kızlar uyksuzluktan ve yorgunluktan 2 buçuk kilo vermişim. Nasıl kilo veririm diye dertleniyordum ben de . Bi işe yaradı yorgunluğum en azından🫢
Tartının pili bitmiş. Hiç bilmiyorum ne durumdayım ama bu yorgunluğa rağmen deli gibi kilo alıyor olmam lazım çünkü sürekli paketli ürün özellikle tatlı falan yiyorum. Of çok canım sıkılıyor bu işe 😅

Ben bebek olduktan sonra anlatılarn kadar toz pembe olmadığını hiçbir şeyin çok iyi anladım.
Sosyal medyada hele uzmanından influencer ına kadar herkesin yansıttığı şeyin yalan dolan olduğunu düşünüyorum o yüzden onları hiç kaale almıyorum.
Ama seni de çok iyi anlıyorum. Zor olacağını biliyordum ama bu kadarını gerçekten bilmiyordum.

İşte bana kalsa bebeğime kendim bakardım,kimseye ihtiyacım yoktu bla bla. İlk 10 gün tek başıma oturduğum yerden kalkamıyordum bırak bakmayı 😂😂
Şimdi annemin gideceği günü düşünmeye korkuyorum
İkisinin de farklı zorlukları var bence. Herkes gittiğinden beri daha rahat gibiyim. Ama halim de anlattığım gibi işte. İleride hatırlamak için şöyle tatlı tatlı bana gömülürken ya da beşikte gerinirken falan videolarını çekeyim diyorum ona bile vakit bulamıyorum hiç ya. Vakit olsa onun ağlayası tutuyor 😂 ya da en tatlı halini yakalıyorum ama daima yanında çıplak bi meme olduğu için videoya alamıyorum😂 Ama bir taraftan da çok hızlı büyüyorlar çok da özlicez belli ki bu hallerini 😅

İkisinin de farklı zorlukları var bence. Herkes gittiğinden beri daha rahat gibiyim. Ama halim de anlattığım gibi işte. İleride hatırlamak için şöyle tatlı tatlı bana gömülürken ya da beşikte gerinirken falan videolarını çekeyim diyorum ona bile vakit bulamıyorum hiç ya. Vakit olsa onun ağlayası tutuyor 😂 ya da en tatlı halini yakalıyorum ama daima yanında çıplak bi meme olduğu için videoya alamıyorum😂 Ama bir taraftan da çok hızlı büyüyorlar çok da özlicez belli ki bu hallerini 😅
Bu çıplak meme olayına çok katılıyorum. Babasıylq çok güzel fotilerini çekiyorum ama annesiyle yok,niye,bebeden çok meme var fotoğrafta çünkü :D
Kesin özlicez ya,o yüzden ben de hep alıp kucaklamaya,kokusunu içime çekmeye ve her anı kaydetmeye çalışıyorum

Bu çıplak meme olayına çok katılıyorum. Babasıylq çok güzel fotilerini çekiyorum ama annesiyle yok,niye,bebeden çok meme var fotoğrafta çünkü :D
Kesin özlicez ya,o yüzden ben de hep alıp kucaklamaya,kokusunu içime çekmeye ve her anı kaydetmeye çalışıyorum
Hepimize bol sabırla tadını çıkaracağımız günler diliyorum o zaman 😂

Kızlar ne yapsak hep beraber bir gün belirleyip mi delirsek yoksa tek tek herkes kendi evinde mi delirecek? 🤔

3 lt su içmek istiyorum yanıma su alacak vaktim yok. Tuvalete gidecek vakit yok. Sabah uyandığında keyfi yerinde oluyor. Nasıl değerlendireceğimi şaşırıyorum. Yarım saat sessizce yatıyor yatakta. O yarım saati değerlendirmek istiyorum. Tummy time, losyon sürme, masaj yapma, işte damlasıydı kremiydi, biraz ilgilenip konuşayım kaliteli vakit geçirelim diyorum. Ya da banyo mu yaptırsaydım? Ay aslında şöyle kendim de bi su tutversem üstüme iyi olacak gece her yerim süt oldu, memelerime krem süreyim, Ay ama dur şimdi tekrar emmek ister boşver, çay mı koysam, yok ya ağlamaya başlamadan önce buzluktan börek atayım fırına, of dur önce bebek çamaşırlarını bi yıkayayım müslin örtü kalmadı hiç, sonra da kendi kıyafetlerimizi atmam lazım, dün gece gaz sancısıyla uğraşırken mutfağı da toplamadık şu bulaşıkları yerleştireyim, dur dur bebiş ağladı önce bir emzireyim de, ama o zaman da kucağımda uyuyakalır bir daha kalkamam, neyse kucağımda biraz oyalayım o sırada bir taraftan bulaşıkları yerleştiririm, sütü de bozulmadan buzdolabına kaldırayım, ayy emzikleri dezenfekte etmeyi unuttum, tamam dur annecim şimdi emzircem, ama önce altını bi alalım diye devam ediyorum güne. İlk günler biraz ortalık topluyordum uyudukça. Şimdi kucağımdan bırakamıyorum. Her gün bu gece nasıl geçecek acaba uyuyabilir miyim diye düşünüyorum. Her akşam eşim yemek yapmak için mutfağa giriyor ama gaz sancısı tutunca onu da unutuyoruz. Bazen arabayla çıkarıp uyutuyoruz. Sürekli abur cubur yiyorum gün içinde. Başka bir şeye fırsat yok. Hamilelikte muazzam beslebmiştim doğumdan beri hayırlı bir şey geçmedi boğazımdan. Tüm bunları yaşarken karşıma şöyle rutin oluşturun böyle bilmem ne yapın bebeğinize şöyle davranmayı ihmal etmeyin diye videolar çıkınca delirecek gibi oluyorum. Neyse sakinim 😵‍💫
Valla o videolar beni de delirtiyor, biraz aktivite yaptırmaya çalışsam uyku penceresini kaçırıyoruz sonra çığlık çığlığa uykuya dalamıyor yavrum. İnsanı bazen çok kötü hissettiriyor o videolar.

Eminim biliyorsundur ama sling beni gün içinde çok rahatlatıyor, karnımı doyurabiliyorum biraz evi falan toplayabiliyorum. Bizimki emme bağımlısı olduğu için emzirme slingi kullanıyorum, bir kolumla başını destekliyorum diğer elimle işlerimi yapıyorum.

Al benden de o kadar çocuğun tüm fotoğrafları memeli 😄

kizlar sarilik durumlariniz nasil? dustu mu degerler, doktorlariniz ne diyor dusmeyen varsa?

biz bugun yine gittik kontrole, cihazla 9, damardan kanda 12 cikti 😓 artmiyor ama dusmuyor da.

Valla o videolar beni de delirtiyor, biraz aktivite yaptırmaya çalışsam uyku penceresini kaçırıyoruz sonra çığlık çığlığa uykuya dalamıyor yavrum. İnsanı bazen çok kötü hissettiriyor o videolar.

Eminim biliyorsundur ama sling beni gün içinde çok rahatlatıyor, karnımı doyurabiliyorum biraz evi falan toplayabiliyorum. Bizimki emme bağımlısı olduğu için emzirme slingi kullanıyorum, bir kolumla başını destekliyorum diğer elimle işlerimi yapıyorum.
Slingle emzirmeyi beceremedim ya. Normal takınca da bizimki de emme bağımlısı olduğu için neden emmiyorum diye bağırıyor, birkaç dakika zor dayanıyor 😂 biraz video bakayım bakalım belki ben de yapabilirim. Ama meme uçlarımda çok hassasiyet var pek beceremeyiz gibi geliyor 😔

kizlar sarilik durumlariniz nasil? dustu mu degerler, doktorlariniz ne diyor dusmeyen varsa?

biz bugun yine gittik kontrole, cihazla 9, damardan kanda 12 cikti 😓 artmiyor ama dusmuyor da.
Kuzum bizim de çok çok yavaş düşüyor. Kan bakılmadığı için o da kesin değil hatta. Ama doktor yatış sınırını geçtiniz artık endişelenecek bir şey kalmadı tehlikeli bir durum oluşmaz dedi sadece çiş sayısını takip edin yeter dedi Ben de o yüzden gündemimden çıkardım açıkçası.

Back
X