- 3 Mayıs 2023
- 1.583
- 859
- 53
- 32
Bana geliyolar geçen gün elti adayım geldi annesiyle, hiç bişey yapmayın zahmet etmeyin diye mesaj atmış biz de yapmadık, sonra hiçbişey yapmadık diye laf etmişlerKızlar bebek görmeye gelmeye başladılar mı? Bu süreci nasıl geçiriyorsubuz? İkramlık neler yapıyorsunuz? Bebek mevlidi yapıp milleti o zaman mı çağırsam? Kafam çok karışık. Bebek mevlidine gelemeyenler tekrar gelmek isteyecek
İnşallah canım ben bi de sağım yapıyorum hiç düzeni yok, süt çayını içmedim bakalımSorma. Benimde öyle. Özellikle geceleri uyurken çok oluyor. Peçete koyuyorum. 1 ay sonra terbiye olurlar akmaz diye düşünüyorum.
Avent i her cocuk tutuyormuşKızlar 25 günlük olduk asla memeden ayrılmıyor deli olucam uykusuda yok tabi uykuda hep istiyor hangi emziği denediysem yok tutmadı en son bakkal emziğini bile denedim yoköneriniz var mı nasıl tutturabilirim
Ay çok mantıklı kahve hem bitince kısa otururlarBana geliyolar geçen gün elti adayım geldi annesiyle, hiç bişey yapmayın zahmet etmeyin diye mesaj atmış biz de yapmadık, sonra hiçbişey yapmadık diye laf etmişler
Kahve çikolata veriyorum kimine yeterli geliyo kimine gelmiyo
Neden mama vermek istemiyosunuz, benim kızım da sarılıktı ilk 3 gün sütüm gelmedi hem mama verdik hem sağıp vermeye çalıştık şuanda aç kaldığını hissetsem mama veriyorum arasıra yani bebek emiyo ama ne kadar emiyo sağıp verince görebiliyorum ben diğer türlü ne içtiği belli değil 60-70 ml içmesi lazımHanımlar size bir sorum olacak, benim bebeğim 3020 doğdu, hastaneden çıkarken 2800dü, sarılık oldu, AB kan uyuşmazlığımız vardı, biraz ağır atlattı. Emzirmek için bile topuğuna vura vura zor uyandırıyorduk, 2 hafta sonunda sarılığı 9 civarına düştü ama kilosu 2945'ti. Yani 2 hafta sonra bile doğum kilosuna ulaşamamıştı. Yenidoğan Polikliniği'ndeki doktor da aşırı gergin ve kızgın bir tavırla mama neden başlamadın vs dedi. Evde zaten 7/24 kayınvalidem var ve geçen gün de yazmıştım, sürekli "mama verseydin iyileşirdi, sütün yetmiyor, mama versen gece uyur, çocuğuma yazık" deyip duruyor. Eşim, sütün yetmese sarılığı düşmezdi bu kadar hızla diyor, Allah razı olsun o beni rahatlatmak için uğraşıyor, kiloyu sorun da yapmıyor ama dün bebeğin bir videosunu eşimin aile wp grubuna videosunu atmıştım, hepsi "Ne kadar zayıf, niye kilo almamış, bu bebek ne zaman ele gelecek" vs yazdı iyice sinirlerim bozuldu. Ablalarım doktor ve bir eniştem Çocuk Cerrahı. "Dolu bez sayısından anlaşılır sütünün yetip yetmediği, çocuğun keyfi iyi, fiziksel muayenesi iyi, kurcalayıp durma" diyor. Günde 3-4 kez kaka yapıyor, en az 6-7 bez de çiş alıyorum, hani bezlerin önündeki sarı şerit var ya, o kısım çoğunlukla full mavi oluyor bezlerde. Ama bazen 2 saate rağmen çişsiz kalıyor bez, kaka yaptığında bilhassa. Ben çok zayıfım, 170 boy, 50 kiloyum, göğüslerim de çok küçük. Öyle fışkıran, sağılan bir sütüm yok ama elimle göğsümü sıkınca damla damla süt geldiğini görüyorum. Bunun normali nedir? Mesela bebek memeden ayrılırken ağzında süt oluyor. Çoğunlukla kusuyor. Ama kilo alımı iyi değil. Benim 2.çocuğum, ilkinde sütüm yetmiyordu ve sürekli ağlayan, memede uyuyan, çığlık çığlığa bir bebekti. Kıyasladığım zaman şimdi 2-3 saat derin uyuyabilen, sabahları ve gün içinde ikindi, akşam vakitlerinde ağlamadan keyifle birkaç saat uyanık kalan, hırslı emen bir bebek var kucağımda ama etrafın bu söylemleri beni mahvediyor artık, takip etmediğim emzirme danışmanı kalmadı neredeyse. Her ağlayışında meme veriyorum, emdikçe uyarılma artar, süt artar diye. Bu sefer de doymuyor o yüzden mi sürekli emmek istiyor diyorum. Mama gerekiyorsa ve ben inat edip vermiyorsam diye sürekli vicdan yapıyorum. Nolur bana bir yol gösterin. Yatıyorum aklımda süt, kalkıyorum aklımda süt, iyice darladım kendimi..
İlk çocuğumda emziremeyince, bunda çok çabalıyorum. Mama verince diğeri direkt bıraktı memeyi, ondan korkuyorum. Ve emsin ki sütüm artsın, emsin ki sarılığı hızlı geçsin diye bugüne geldik işte. Bide kayınvalidem baya ters teptirdi, hani mama versek gibi bir söylem değil, anneliğimden vuran, aşağılayan bir söylemle sürekli mama muhabbeti yapınca lohusalığın da etkisiyle "ben yeteceğim" düşüncesine kapıldım ister istemez. Korktum da mamaya başlayınca sütümün azalmasından, bebeğin emmemesinden. Şu an aç olduğunu hissettiğim bir an olmuyor, ilk çocuğuma kıyasla özellikle. Ama kilo alımı çok yavaş, sadece o tedirgin ediyor. Ve millet böyle şeyler söyledikçe her an ağlar hale geldim, kv derdi zaten ayrı yıpratıyor. Keşke kimsenin olmadığı dünyalara doğurabilseydik çocuklarımızı. Geçen gün apartmanın önüne çıkardım bebeği, 1 yıldır ilk defa gördüğüm, komşum olan kadın bile "ayağında terlikle sen bu çocuğu hiç mi düşünmüyorsun, sırtında yelek yok yazık çocuk gece boyu kıvranacak nasıl kıyıyorsun, sütün yetmiyor mu bu çocuk neden sarılık" diye nutuk çekti. Daha bir merhabamız bile yoktu kadınla. Ne hamilelik, ne sezeryan, ne ağrılar, ne lohusalık, ne hormonlar hiçbiri değil ama insanlar öyle çok yordu ki beni. Belki kimse ağzını açmasa çoktan korkusuzca mama başlayacaktım, bilmiyorum. Ama cidden çok yoruldum insanlardan.Neden mama vermek istemiyosunuz, benim kızım da sarılıktı ilk 3 gün sütüm gelmedi hem mama verdik hem sağıp vermeye çalıştık şuanda aç kaldığını hissetsem mama veriyorum arasıra yani bebek emiyo ama ne kadar emiyo sağıp verince görebiliyorum ben diğer türlü ne içtiği belli değil 60-70 ml içmesi lazım
Anladım canım lohusa psikolojisi gerçekten zormuş ben de her şeye takılıyorum, kv sizde mi yaşıyo bence günde 1 defa filan mama verilebilir kilo alımı artsın diye ben philips avent biberon kullanıyorum zaten damla damla geldiği için meme reddi yapmadıİlk çocuğumda emziremeyince, bunda çok çabalıyorum. Mama verince diğeri direkt bıraktı memeyi, ondan korkuyorum. Ve emsin ki sütüm artsın, emsin ki sarılığı hızlı geçsin diye bugüne geldik işte. Bide kayınvalidem baya ters teptirdi, hani mama versek gibi bir söylem değil, anneliğimden vuran, aşağılayan bir söylemle sürekli mama muhabbeti yapınca lohusalığın da etkisiyle "ben yeteceğim" düşüncesine kapıldım ister istemez. Korktum da mamaya başlayınca sütümün azalmasından, bebeğin emmemesinden. Şu an aç olduğunu hissettiğim bir an olmuyor, ilk çocuğuma kıyasla özellikle. Ama kilo alımı çok yavaş, sadece o tedirgin ediyor. Ve millet böyle şeyler söyledikçe her an ağlar hale geldim, kv derdi zaten ayrı yıpratıyor. Keşke kimsenin olmadığı dünyalara doğurabilseydik çocuklarımızı. Geçen gün apartmanın önüne çıkardım bebeği, 1 yıldır ilk defa gördüğüm, komşum olan kadın bile "ayağında terlikle sen bu çocuğu hiç mi düşünmüyorsun, sırtında yelek yok yazık çocuk gece boyu kıvranacak nasıl kıyıyorsun, sütün yetmiyor mu bu çocuk neden sarılık" diye nutuk çekti. Daha bir merhabamız bile yoktu kadınla. Ne hamilelik, ne sezeryan, ne ağrılar, ne lohusalık, ne hormonlar hiçbiri değil ama insanlar öyle çok yordu ki beni. Belki kimse ağzını açmasa çoktan korkusuzca mama başlayacaktım, bilmiyorum. Ama cidden çok yoruldum insanlardan.
Sen canını neden sıkıyorsun ne guzel bezler ıslak süt geliyor memeyi alıyor uykusu iyi aç çocuk zaten kendini yırtar süt diye. Sakin kal. Bence ne senlik ne de bebeklik bir kötü durum yok kilo yu da ayı dolduğunda tekrar takibini yaparsın. Herkes konuşuyor bana da neler dedic KV takmadım bile hatta lohudadayim fırsat bu fırsat laf bile ettim umrumda değil o an ben ve bebek onemliyizHanımlar size bir sorum olacak, benim bebeğim 3020 doğdu, hastaneden çıkarken 2800dü, sarılık oldu, AB kan uyuşmazlığımız vardı, biraz ağır atlattı. Emzirmek için bile topuğuna vura vura zor uyandırıyorduk, 2 hafta sonunda sarılığı 9 civarına düştü ama kilosu 2945'ti. Yani 2 hafta sonra bile doğum kilosuna ulaşamamıştı. Yenidoğan Polikliniği'ndeki doktor da aşırı gergin ve kızgın bir tavırla mama neden başlamadın vs dedi. Evde zaten 7/24 kayınvalidem var ve geçen gün de yazmıştım, sürekli "mama verseydin iyileşirdi, sütün yetmiyor, mama versen gece uyur, çocuğuma yazık" deyip duruyor. Eşim, sütün yetmese sarılığı düşmezdi bu kadar hızla diyor, Allah razı olsun o beni rahatlatmak için uğraşıyor, kiloyu sorun da yapmıyor ama dün bebeğin bir videosunu eşimin aile wp grubuna videosunu atmıştım, hepsi "Ne kadar zayıf, niye kilo almamış, bu bebek ne zaman ele gelecek" vs yazdı iyice sinirlerim bozuldu. Ablalarım doktor ve bir eniştem Çocuk Cerrahı. "Dolu bez sayısından anlaşılır sütünün yetip yetmediği, çocuğun keyfi iyi, fiziksel muayenesi iyi, kurcalayıp durma" diyor. Günde 3-4 kez kaka yapıyor, en az 6-7 bez de çiş alıyorum, hani bezlerin önündeki sarı şerit var ya, o kısım çoğunlukla full mavi oluyor bezlerde. Ama bazen 2 saate rağmen çişsiz kalıyor bez, kaka yaptığında bilhassa. Ben çok zayıfım, 170 boy, 50 kiloyum, göğüslerim de çok küçük. Öyle fışkıran, sağılan bir sütüm yok ama elimle göğsümü sıkınca damla damla süt geldiğini görüyorum. Bunun normali nedir? Mesela bebek memeden ayrılırken ağzında süt oluyor. Çoğunlukla kusuyor. Ama kilo alımı iyi değil. Benim 2.çocuğum, ilkinde sütüm yetmiyordu ve sürekli ağlayan, memede uyuyan, çığlık çığlığa bir bebekti. Kıyasladığım zaman şimdi 2-3 saat derin uyuyabilen, sabahları ve gün içinde ikindi, akşam vakitlerinde ağlamadan keyifle birkaç saat uyanık kalan, hırslı emen bir bebek var kucağımda ama etrafın bu söylemleri beni mahvediyor artık, takip etmediğim emzirme danışmanı kalmadı neredeyse. Her ağlayışında meme veriyorum, emdikçe uyarılma artar, süt artar diye. Bu sefer de doymuyor o yüzden mi sürekli emmek istiyor diyorum. Mama gerekiyorsa ve ben inat edip vermiyorsam diye sürekli vicdan yapıyorum. Nolur bana bir yol gösterin. Yatıyorum aklımda süt, kalkıyorum aklımda süt, iyice darladım kendimi..
Hiç darlamayın kendinizi ne güzel annelik yapıyorsunuzHanımlar size bir sorum olacak, benim bebeğim 3020 doğdu, hastaneden çıkarken 2800dü, sarılık oldu, AB kan uyuşmazlığımız vardı, biraz ağır atlattı. Emzirmek için bile topuğuna vura vura zor uyandırıyorduk, 2 hafta sonunda sarılığı 9 civarına düştü ama kilosu 2945'ti. Yani 2 hafta sonra bile doğum kilosuna ulaşamamıştı. Yenidoğan Polikliniği'ndeki doktor da aşırı gergin ve kızgın bir tavırla mama neden başlamadın vs dedi. Evde zaten 7/24 kayınvalidem var ve geçen gün de yazmıştım, sürekli "mama verseydin iyileşirdi, sütün yetmiyor, mama versen gece uyur, çocuğuma yazık" deyip duruyor. Eşim, sütün yetmese sarılığı düşmezdi bu kadar hızla diyor, Allah razı olsun o beni rahatlatmak için uğraşıyor, kiloyu sorun da yapmıyor ama dün bebeğin bir videosunu eşimin aile wp grubuna videosunu atmıştım, hepsi "Ne kadar zayıf, niye kilo almamış, bu bebek ne zaman ele gelecek" vs yazdı iyice sinirlerim bozuldu. Ablalarım doktor ve bir eniştem Çocuk Cerrahı. "Dolu bez sayısından anlaşılır sütünün yetip yetmediği, çocuğun keyfi iyi, fiziksel muayenesi iyi, kurcalayıp durma" diyor. Günde 3-4 kez kaka yapıyor, en az 6-7 bez de çiş alıyorum, hani bezlerin önündeki sarı şerit var ya, o kısım çoğunlukla full mavi oluyor bezlerde. Ama bazen 2 saate rağmen çişsiz kalıyor bez, kaka yaptığında bilhassa. Ben çok zayıfım, 170 boy, 50 kiloyum, göğüslerim de çok küçük. Öyle fışkıran, sağılan bir sütüm yok ama elimle göğsümü sıkınca damla damla süt geldiğini görüyorum. Bunun normali nedir? Mesela bebek memeden ayrılırken ağzında süt oluyor. Çoğunlukla kusuyor. Ama kilo alımı iyi değil. Benim 2.çocuğum, ilkinde sütüm yetmiyordu ve sürekli ağlayan, memede uyuyan, çığlık çığlığa bir bebekti. Kıyasladığım zaman şimdi 2-3 saat derin uyuyabilen, sabahları ve gün içinde ikindi, akşam vakitlerinde ağlamadan keyifle birkaç saat uyanık kalan, hırslı emen bir bebek var kucağımda ama etrafın bu söylemleri beni mahvediyor artık, takip etmediğim emzirme danışmanı kalmadı neredeyse. Her ağlayışında meme veriyorum, emdikçe uyarılma artar, süt artar diye. Bu sefer de doymuyor o yüzden mi sürekli emmek istiyor diyorum. Mama gerekiyorsa ve ben inat edip vermiyorsam diye sürekli vicdan yapıyorum. Nolur bana bir yol gösterin. Yatıyorum aklımda süt, kalkıyorum aklımda süt, iyice darladım kendimi..
Uyuyabilmek diye birşey yok, ben kayınvalideme hizmet ediyorum. Grip olmuş bide sağolsun, ben Koah hastasıyım, bebekten önce ben riskliyim. Bolca stres, bolca uykusuzluk, bolca odaya kapanıp küçücük odada yaşama, bolca eleştiri, bolca felaket tellallığı mevcut ama süt çayı ve bestlak içiyorumAnladım canım lohusa psikolojisi gerçekten zormuş ben de her şeye takılıyorum, kv sizde mi yaşıyo bence günde 1 defa filan mama verilebilir kilo alımı artsın diye ben philips avent biberon kullanıyorum zaten damla damla geldiği için meme reddi yapmadı
Süt artırmak için bestlak damla bir de süt çayı ama en önemlisi uyuyabilmek
Üzülmeyin 6 aydan sonra her şeyi yiyecek zaten kilosu da artar her bebek de aynı olmaz benimki de baya küçük doğdu
Keşke ben de laf edebilsem, öyle doldu ki içim. Ona sesimi çıkaramayıp eşime patlıyorum. Olan bize oluyor.. Hastanede yatarken ne güzeldik, eşim, oğlum ve ben. Şimdi ne aile olabiliyoruz ne karı koca.. Her halimiz zedelendi kv sağolsun..Sen canını neden sıkıyorsun ne guzel bezler ıslak süt geliyor memeyi alıyor uykusu iyi aç çocuk zaten kendini yırtar süt diye. Sakin kal. Bence ne senlik ne de bebeklik bir kötü durum yok kilo yu da ayı dolduğunda tekrar takibini yaparsın. Herkes konuşuyor bana da neler dedic KV takmadım bile hatta lohudadayim fırsat bu fırsat laf bile ettim umrumda değil o an ben ve bebek onemliyiz
Çok teşekkür ederimHiç darlamayın kendinizi ne güzel annelik yapıyorsunuzbakın her istediğinde meme vermişsiniz benim ilk anneliğim çok daha tecrübesizim kayınvalide bişey diye onu yapıyorum annem bişey diyo onu yapıyorum psikolojik danışmanlık almıştım bana dediler ki her gün düşün ki en zor günü atlattın bebeğin bir gün daha büyüdü 1 ay sonra yenidoğan olmayacak tadını çıkarın demişti evet bazı anlarda çok zor böyle düşünüp rahat etmek çok deneyimim yok süt mama konusunda tavsiye veremem ama yinede sizle paylaşmak istedim
Allah yardımcın olsun canım bi an önce gitsin bence evi varsa, depresyona girersin her şeyi içine atarakUyuyabilmek diye birşey yok, ben kayınvalideme hizmet ediyorum. Grip olmuş bide sağolsun, ben Koah hastasıyım, bebekten önce ben riskliyim. Bolca stres, bolca uykusuzluk, bolca odaya kapanıp küçücük odada yaşama, bolca eleştiri, bolca felaket tellallığı mevcut ama süt çayı ve bestlak içiyorum
Eğer eşinle bakabiliyorsaniz bebeğe bı on gün sonra KV ye ben kendim ilgileneyim çocukla de sorun yaratır miKeşke ben de laf edebilsem, öyle doldu ki içim. Ona sesimi çıkaramayıp eşime patlıyorum. Olan bize oluyor.. Hastanede yatarken ne güzeldik, eşim, oğlum ve ben. Şimdi ne aile olabiliyoruz ne karı koca.. Her halimiz zedelendi kv sağolsun..
Bende hemoroid olmadı da, dikişlerim ödem yaptı, inmiyor bir türlü. Dikişleri iyileşip hemoroid olan çoğunlukta ama sanırım onlar faydalanabilirHemoroid için doktor Krem ve fitil verdi bana çok iyi geldi
Ki zaten 2 yıl öncesinden ağır bir depresyon geçmişim var, ablamlar eşimi bilhassa uyardılar, herşeyden önemlisi depresyona girmemesi, temeli var diye. Eşim çok anlayışlı yaklaşıyor ama annesi beni tüketti. Hani herkes zaten lohusayı belli noktalarda darlar, buna hazırdım ama ağzından asla olumlu bir cümle çıkmıyor. Mesela, kızım ayağına çorap giy de üşütme kendini demek var, bide "sen böyle çorapsız gezmeye devam et 2 gün sonra o dikişlerin hep patlayacak kıvrım kıvrım kıvranacaksın" demek var. Daha bir kez çorba yapıp da al yavrum şunu iç demedi ama ben mutfağa girip ablamgilin yapıp bıraktığı kurabiyelerden keklerden atıştırırken " sen o ıvır zıvırla karnını doyurduğunu san, iki gün sonra sütün kesilince ah keşke iki lokma yemek yeseydim diyeceksin ama çok geç olacak" demeyi biliyor. Odaya girip ağlayıp ağlayıp, bide surat yaptı deyip kavga çıkarmasın diye yanına gidip çay içer misiniz diye soruyorum. Çünkü söylenmeyeni söyledi diyen, olmayana oldu diyen bir yapısı var kavga çıkarınca, tüm sülale karışıyor, bir anda olaylar büyüyor, o yüzden kavga çıkarmadan küsmeden gitsin diye uğraşıyorum ama 3 haftadır böyle. Sezeryanlı halimde daha ben hastaneden taburcu olurken beni arayıp "ben tavuğu soslayayım da sen gelince fırına at, ben senin fırınının ayarını bilmiyorum" diyebilmiş biri, siz düşünün gerisini.. Gitmiyor ve belli ki gitmeyecek 40 gün.. Ama çok doldum, çok yıprandım artık.Allah yardımcın olsun canım bi an önce gitsin bence evi varsa, depresyona girersin her şeyi içine atarak
Ben ilk günden beri istemedim kalmasını, hep söyledim siz düzeninizi bozmayın ben zorlanırsam yardım isteyeyim sizden diye ama olur mu hiç, elalem ne der, noldu da gelini evinde istemedi niye onunla kalmıyor derler. Tek derdi o. Ki şimdi de kendim bakıyorum, ne evimin işine, ne yemeğe, ne bebeğe bir faydası yok ki.. Sadece eşimin ütülerini yapar, o kadar..Eğer eşinle bakabiliyorsaniz bebeğe bı on gün sonra KV ye ben kendim ilgileneyim çocukla de sorun yaratır mi
Okudukça mesajlarını sinir oldum eşine söyle annesine söylesin gerek yok kalmasına madem yardım etmiyor neden yanında bak benim kimsem yok burda kv umrunda diğil insanlar ne söyler diye iki çocuğumada tek bakıyorum arada geliyor 2 saatlik oyalanır çocuklarla o kadar zormu bana sorsan çok zor tek ama tek bakdığım için hiçbir şeye karışmıyor..kilo için ben olsam mama veririm ama yok diyorsun sonra anne sütünü içmez o zaman canım bilemedimBen ilk günden beri istemedim kalmasını, hep söyledim siz düzeninizi bozmayın ben zorlanırsam yardım isteyeyim sizden diye ama olur mu hiç, elalem ne der, noldu da gelini evinde istemedi niye onunla kalmıyor derler. Tek derdi o. Ki şimdi de kendim bakıyorum, ne evimin işine, ne yemeğe, ne bebeğe bir faydası yok ki.. Sadece eşimin ütülerini yapar, o kadar..
Benimde onaylandı. Halk bankası şubesinden diyorlar. Bide 144 dü galiba orayı arayıp yatıp yatmadığını sorabiliyormuşuz. Açıkcası ben her ay halk bankasına nasıl giderim bilmiyorum. Bu zamanda şubeden para çekme mi kaldı yaKızlar bizim doğum yardımı e devlette onaylanmış. Ödenek nereye yatıyor bilen var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?