2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    186
Çekimi zor memeleri tutmuyor, beni de en fazla 5-10 dk emiyor. Evet emme refleksi düşük. Kaç dakika emmesi gerekiyor onu da bilmiyorum
Çok sık besleme bence canım, ağlayana kadar bi bırak 2-3 saat aç kalınca mecburen emecek ya da biberonu tutacak, yara için de bana garmastan krem iyi geldi kendini üzmemeye çalış süt az diye ya da kesilecek diye bişey yok zamanla artar stres yapma
Bir de ben silikon uçla emziriyorum yara olmuyo sanki

Merhabalar 1. Ayda aşı yaptırdınız mı? Her yerde yapılması gerekiyor yazıyor ama aile hekimliğindeki ebe hayır karma aşı yapıcam sonra dedi.

Canım sakin ol lütfen bol bol duş al memelerine iyi gelir rahatlarsın.. bebeğini de hep memede tut uyanık olduğu sürece emzirmeye çalış ağzı güçlensin. Mama da ver hangisini içerse içsin faydalı bir biberon dene bir meme dene öyle öyle alışacak büyüdüköe güçlenecek canım bakamıyor değilsin bende biberon veremedim emzik veremedim mama verecektim biberon istemiyor kendini suçlama sen elinden geleni yapıyorsun eminim

Benim kocamda kabus görmüş oğlumu uçurumdan düşerken tutmaya çalışıyormuş rüyasında sonra birden yanında yatan oğlumu fırlatmış yere ağzı burnu yara olmuştu aslında rüyamda oğlumu tutmaya çalışıyordum nasıl çocuğu itip uyandım bilmiyorum dedi çok kötü hissetti kendini ama elinde değil kabus işte vücudu öyle tepki vermiş eşin doğru söylüyor yanında yatırma kabuslar bitene kadar. Lohusalıktan saçma sapan şeyler yaşıyoruz

Sadece anne sütü mü veriyorsun? Bir kerede kaç dakika emziriyorsun canım? Gerçekten normali ne bunun bilmiyorum ya. Bir de bebeğin hiç durmadan mı emiyor yoksa mesela 10 dk emecekse 1 dk emip 2 dk dinlenerek mi

Sadece anne sütü mü veriyorsun? Bir kerede kaç dakika emziriyorsun canım? Gerçekten normali ne bunun bilmiyorum ya. Bir de bebeğin hiç durmadan mı emiyor yoksa mesela 10 dk emecekse 1 dk emip 2 dk dinlenerek mi
Kuzum benimki çok yavaş emiyor ve çok az emiyor erken doğdu. Normal nasıl bilmiyorum ben sana dediğim gibi uyanık olduğu zamanlar hep kucağımda bir dk emse 4,5 dk takılıyor kendi halinde sonra alıp yine emziriyorum. Zatenuzun emdiği zaman boğulacak gibi oluyor ara verdiriyorum hem emip hem yutamıyor. Sen de öyle yapabilirsin uyanık olduğu zamanlar sürekli dene dinlendikçe tekrar emzir ya da mama ver hangisi olursa farketmez ben sadece emziriyorum mama denedim almadı

Kocalar da tedirgin demekki
Benim rüyam çok kötüydü uyanamiyorum kabusta olduğumu biliyorum Bebek yanımda değil umarım diyorum ama nasıl gerçek gibi anlatamıyorum şuan en baştan beri diyorum hep eskiler de söylerdi bebeklerin anne yanında uyuması çok tehlikeli ilk günler bir iki sefer uyuttumda şimdi asla yanıma almıyorum

Sizin 3. Çocuğunuzdu yanlış hatırlamıyorsam. Bu göğüs ucu yaraları ne zaman son bulur? Bebişler ne zaman güçlenip ağzını kocaman açabiliyor 1. Ayı devirdik ama kilo alımı az mama vermek istemiyorum çünkü meme reddini aşıp düzenli beslemeye geçmeye çalışıyoruz emzirme danışmanı ile. Kilo almıyor ne yazık ki yolun sonu aydınlık mı lütfen yardımcı olun. İstiyorum ki emsin doysun uykuya vermesin kendini ve şöyle huzurlu birkaç saat geçirelim. Parka yürüyüşe gidebilelim devamlı emme durumundan evden çıkamıyorum.

Günde bir defa kendi sütümü veriyorum ben, çalıştığımda alabilsin diye. İki numara benim meme akışıyla uyumlu geldi bana. Unutur unutmaz demeyim de her çocukta farklı oluyo etkiler. Çok kolay akış değil ama.

Çok zor Allah yardımcımız olsun Reflü tanısı nasıl konuldu ben mama veriyorum şuan 35 günlüğüz kaç mm vermem gerekiyor kaç saatte bir olması lazım bilmiyorum bilenler bana cevap verse çok mutlu olurum

Canım bebisler daha cok kücük benimkide memede uyuyakalıyor hep gıdığını yüzünü burnunu ayak tabanını elleyip uyandırıyorum uyaran ver sürekli aktif emer o zaman. Kitabi bilgi gibi bi memeyi 30 dk falan bunlara gerek yok ben süre tutmadım bi memede artık yutkunmadığında anlıyorum bittiğini diğerine geçiyorum diğer emzirmede son emdiğinden başlıyorum ki arka sütü de alsın. Biraz sakinles canım stres seni de sütünü de etkiler. Bu arada ben sağdığımda ikisinden toplam 30 bile gelmiyor ama bebeğim 25 gündür beni emiyor mama sadece gece bir veya iki kez alıyor kg alımımız da iyi. Bebek sağmaktan daha çok süt alıyor memeden. Meme ucu yarasını sen mi yazdın şuan karıştırdım ama saf zeytinyağı sürüp üstüne streç koya koya geçirdim ben yaraları mucize gibi iki güne düzeldi

Kızzz gitme biryere geri dön hemen bu hesabı da çaktırma sessiz sessiz gel

Hangi hastane? Ben hem özel hem devlet takipliydim ikisinden de memnundum kötü bir muameleye denk gelmedim hiç. İçini ferah tut güzel şeyler düşün sağlıkla al kucağına inşallah

Göğüs ucu sadece ilk gebeliğimde yara oldu o da 10 yıl öncesi hatırlamıyorum Her bebek farklı ilk defa bu bebeğim böyle zorlanıyor ekstra gazı var ve göbek fıtığı olmuş benim ilk deneyimlerim inan hep burada okuyorum öyle ilerliyorum rahatlayacağımız günleri bekliyorum sürekli emzir sadece bunu diyebilirim birkaç saat bekleme öyle uyandıkça emzir. Ama uyuyorsa da uyandırma 2,3 saat söyle bir uyuyup dinlensin. Ben parka alışverişe her yere gidiyorum yenidoğan bakımı kolay asıl olay yürürken parka gitmek bence çık gez yürü sana da bebeğine de iyi gelir. Uyanırsa emzirirsin dışarda bir yerde kendini kapatma eve. Yürüdüğünde bir yere gitmek çok zor oluyor hiç durmuyorlar

Kızlar iyi akşamlar benim kızımın göbeğinde hala kurumuş kan var bu normalmi ya bide zibinda çok az kan gelmiş gibi göbeğinden

Senin bebeğin ne kadar doğru ve kontrollerde kaç kg aldı ?

Bebeğinizi emzirmeden mi 30 ml çıkıyor. Bebeğiniz kaç gr almış acaba

Kızlar kalça ultrasonu çektiren var mı? Onun dışında ne yaptırmamız lazım göz muayenesi falan var mı aşılar ne zaman
Bizim çekildi göz muayenesi de yapıldı kafa ve göğüs ultrasonuda istedi doktor yaptırmadım ben aşılar 2. Ayda dedi doktor ama ben özel aşı hiç istemiyorum sadece devletin yaptıklarını yaptırmak istiyorum ilk kızımda da öyle yaptım ama kararsızım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…