• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    187
Bnmki de cok kusuyor her emmede çıkarıyor baya fışkırır gibi bazen bazen de siznti seklinde sürekli ust değiştirmekten skldm
Nasıl gidiyor 3 çocukla? Ben çok bunalıyorum bir yandan da çok güzel ama hepsine sevgi verebiliyor muyum eksik kalıyor Mu diye de kendimi hep eleştiriyorum kafamın içinde bin tane düşünce susmuyor

Arkadaşlar herkese selamlar, bir haftadır yaşadıklarımı kısaca anlatıcam belki aynı durumda olanlar vardır. Benim bebeğime 2-3 hafta önce çocuk doktoru tarafından süt alerjisi teşhisi konulmuştu. Ben diyet yapıyorum ayrıca bebeğe pregomin syneo diye özel bir mama veriyoruz. Biraz rahatlama oldu ama tam da rahatlama olmadı. Hem de bu mama rapor yazılırsa sgk tarafından karşılanabiliyormuş. Bu nedenle hem de uzman görüşü olsun diye çocuk alerji doktoruna gittik. O da demez mi bu çocukta alerji yok. Olsa olsa laktoz intoleransı olabilir. Ama dedim mukuslu kaka kolik sancılar ciltte döküntü ne olacak. Yok dedi çocuk bu sancılanır. Napıcam dedim süt diyetini boz deneme yanılma yapacaksın. Kafam çok karıştı ama diyeti bozmadı. Ne yapacağıma larar verene kadar bozmıyom dedim. derken 3 gündür çocuk yine aşırı sancılanıyor ve uyumuyor. Bugün gün içinde toplam 2 saat uyumamıştır. Etrafa danıştım çocuk gastroentrolojisi daha iyi bilir dediler. Yarın da oraya gideceğiz. Bebeğim ağladıkça içim parçalanıyor 3 gündür sefil olduk. Allahım hiç kimseyi kapı kapı dolaştırmasın. Allah karşımıza işinin ehli haşden anlayan merhametli doktorlar çıkarsın. Gelişme plursa yazarım belki aynı durumda olanlar vardır

Arkadaşlar herkese selamlar, bir haftadır yaşadıklarımı kısaca anlatıcam belki aynı durumda olanlar vardır. Benim bebeğime 2-3 hafta önce çocuk doktoru tarafından süt alerjisi teşhisi konulmuştu. Ben diyet yapıyorum ayrıca bebeğe pregomin syneo diye özel bir mama veriyoruz. Biraz rahatlama oldu ama tam da rahatlama olmadı. Hem de bu mama rapor yazılırsa sgk tarafından karşılanabiliyormuş. Bu nedenle hem de uzman görüşü olsun diye çocuk alerji doktoruna gittik. O da demez mi bu çocukta alerji yok. Olsa olsa laktoz intoleransı olabilir. Ama dedim mukuslu kaka kolik sancılar ciltte döküntü ne olacak. Yok dedi çocuk bu sancılanır. Napıcam dedim süt diyetini boz deneme yanılma yapacaksın. Kafam çok karıştı ama diyeti bozmadı. Ne yapacağıma larar verene kadar bozmıyom dedim. derken 3 gündür çocuk yine aşırı sancılanıyor ve uyumuyor. Bugün gün içinde toplam 2 saat uyumamıştır. Etrafa danıştım çocuk gastroentrolojisi daha iyi bilir dediler. Yarın da oraya gideceğiz. Bebeğim ağladıkça içim parçalanıyor 3 gündür sefil olduk. Allahım hiç kimseyi kapı kapı dolaştırmasın. Allah karşımıza işinin ehli haşden anlayan merhametli doktorlar çıkarsın. Gelişme plursa yazarım belki aynı durumda olanlar vardır
Çok üzüldüm canım seni öyle iyi anlıyorum ki ben sanki senden duymuştum süt diyeti yapmıştım bir fark olmadı. Sonra kendiliğinden geçti smdi bebeğim daha rahat 2 aylık oldu sanırım gelişiyor büyüdükçe belki senin bebeğinde zamanla toparlar kendiliğinden? Bana da bebek bu sancısı olacak diyordu doktor hiçbir problem görmüyordu ama bebeğim sürekli ıkınıp ağlıyordu sürekli sancı çekiyordu. Yaklaşık 4,5 gün oldu sanırım çok rahat birden durdu o sancılı ağlamalı ıkınmalar

Kızlar benim bebeğimde meme reddi başladı uykuluyken falan anca alıyo ben silikon uçla emziriyorum zaten zar zor alıyor diye gece beslemesine mama veriyorum yada sağdığım süt varsa onu veriyorum göğüslerim de yumuşadı sütüm azalıyo mu zaten çok da yoktu da daha 40 ı çıkmadı çocuğumun çok üzülüyorum öneriniz var mı

Kızlar benim bebeğimde meme reddi başladı uykuluyken falan anca alıyo ben silikon uçla emziriyorum zaten zar zor alıyor diye gece beslemesine mama veriyorum yada sağdığım süt varsa onu veriyorum göğüslerim de yumuşadı sütüm azalıyo mu zaten çok da yoktu da daha 40 ı çıkmadı çocuğumun çok üzülüyorum öneriniz var mı
Sürekli emzir canım sütün çoğalır. Emzirmekmistiyorsqn mama verme çünkü mamayı biberonla daha bol bol hızlı çekiyorsa o daha cazip geliyordur öyle sadece meme vererek deneyebilirsin

sevgili anneler bana 1 aylık bebeğim için biberon tavsiyesi verir misiniz hangisi anne memesine daha yakın böyle akışı hızlı olmayan 🙏🏻

Biz de biberona alışınca meme reddi yaşıyoruz, ilk tek meme emiyordu sağ meme pozisyonu alınca bile daha tutmadan ağlamaya başlıyordu. Bir de sütüm de az daha tam doyurmuyor o yüzden de bizimki biberona iyice alıştı. Ama ben de emzirmek çok istiyorum hala sütüm çok yok ama Eds ile besliyorum 2 gündür. Ve memeyi tutturmak içinde önce silikon başlık takmam gerekiyor ki biberon sansın. Silikon başlıkla çekerken yandan kateteri sokuyorum o kendi çekiyor mamayı bir yandan da memeyi emiyor. Biraz içince hızlıca silikon ucu çıkarıp tekrar kataterle beraber memeyi veriyorum bazen almadığıda oldu o zaman da parmakla Eds yaptım. Biraz yorucu oluyor ama inanıyorum bu şekilde hem sütüm artacak hem de bebeğim de memeye alışacak.

Back
X