Aslında dijital olan çok rahat ama doğru göstermedigine dair çok yorum var hastanelerde falanda dijital kullanıyorlar ama bilemiyorum bende koltuk altı olandan alacağımbaştan bunu alıp kullanamazsam dijital alsam mantıklı olacak o zaman
Gece beslenmeleri ne alemde canım kalkıyormu bebiş
Biz ilk oğlumdan beri Beurer marka basit bir koltuk altı ölçer kullanıyoruz. Youtube'dan takip ettiğim bir doktor var, Osman Gönülal. 4, 5 yıldır çocuk sağlığı ve hastalıkları üzerine ayrıntılı videolar çekiyormuş. 2. oğlumdan sonra denk geldim videolarına, özellikle ilk aylar videolarından çok faydalandım. Takip etmenizi tavsiye ederim. O doğru ölçüm konusunda dijitallere güvenmiyor, kulaktan ve koltuk altından olanları öneriyor.tecrübeli annelere bir sorum var. ateş ölçer olarak hangi tipi kullandınız? eski tiplerden bir tane alacağım mutlaka ama onun dışında bir tane de kulaktan ölçen alasım var. deneyimleriniz var mıdır tavsiyelerinizzz
İki vajinal sonrası 3.de de sağlık açısından problem olmazsa vajinal düşünüyorum.kızlar çok erken biliyorum ama doğumla ilgili ne düşünüyosunuzz? vajinal doğum yapan kimse yok çevremde. danışamıyorum kimseye herkes sezaryen doğurmuş
2 kere kalkıyor su içirip pış pış yapıyorum kucağımdayken biraz yürüyorum tekrar uyuyorGece beslenmeleri ne alemde canım kalkıyormu bebiş
Ben iki vajinal yaptımkızlar çok erken biliyorum ama doğumla ilgili ne düşünüyosunuzz? vajinal doğum yapan kimse yok çevremde. danışamıyorum kimseye herkes sezaryen doğurmuş
Ben de üçüncü vajinal doğumu yapacağım inşallahİki vajinal sonrası 3.de de sağlık açısından problem olmazsa vajinal düşünüyorum.
Ay nasıl tecrübelerin bana anlatır mısın Allah izin verirse ben vajinal istiyorum.İki vajinal sonrası 3.de de sağlık açısından problem olmazsa vajinal düşünüyorum.
ayyy çok süper. Ben çok istiyorum nasıldı sürecin anlatsanaa hiç bilmiyorum nasıl oluyorBen iki vajinal yaptım
İlk doğumunsa eğer bence sağlık sorunun olmazsa mutlakavajinal tavsiye ederim. Hem çok güzel bir duygu hem doğum sonrası toparlanınca o doğum yapmış kadın hissi olmuyor ben çok rahatım ve sağlıklıyım ne ağrı ne sızı ne kilo sorunu yaşamıyorum. Şimdi üçüncüyüde vajinal yapıcam inşallah çok güzel anlar oluyor kocam direk ikinci çocuğumu ellerine aldı ve bana öyle verdi o kadar güzeldiki o an anlatamam sana
Bana sor her şeyi anlatabilirim sana destek olurum istersen
Sancılar ilk başta regl ağrısı gibi başlıyor birkaç saat aralıklı geliyor. Doğum zamanı yaklaşınca artacak hem sıklığı hem ağrısıayyy çok süper. Ben çok istiyorum nasıldı sürecin anlatsanaa hiç bilmiyorum nasıl oluyor0 bilgi
Çok sevindim canm gece uyanmalari çok yoruyor insanı rahat etmissindir2 kere kalkıyor su içirip pış pış yapıyorum kucağımdayken biraz yürüyorum tekrar uyuyorsayenizde cesaret aldım uğraştım oldu bence eskiden her saat uyanıp emerdi artık emmeden de uyuyor sadece uyanmaya devam ediyor ama 2 ya da 3 kez çok değil
evet ya artık daha da yoruyordu çok rahatladım gerçektenÇok sevindim canm gece uyanmalari çok yoruyor insanı rahat etmissindir
Benim ilk doğumum sezeryan oldu oğlum kordon dolamisti 3kere boğazına sezeryan ile aldılar 9sene oldu. çok cesaretliydim şimdi yapamam gibi geliyor ağrı eşiğim de yüksektir aslında ama korkuyorum bu kadar kolay geçiyor mu gerçekten sezeryan sonrasi 2 hafta çok sıkıntılı bı aklım dene normal doğumu diyor ama bilemiyorumSancılar ilk başta regl ağrısı gibi başlıyor birkaç saat aralıklı geliyor. Doğum zamanı yaklaşınca artacak hem sıklığı hem ağrısıancak kesik kesik geliyor arada nefes alabiliyorsun
O sırada yürüyüş yapabilirsin, pilates topunda ileri geri yapmak rahatlatır zaten ebeler yanında olur sana yardım ederler nerede doğum yapacaksın bilmiyorum? İlk doğum uzun sürebilir ama doğuma yakın zaten sancın artacak o yüzden korkma sadece yaşa öyle korkunç hikayeleri okuyup korkma. Doğum anı zaten vücut kendisi ıkınmaya başlıyor karnımda hareketler oluyordu kasılıyordu o sırada ebeler seni takip edip en rahat doğuracağın pozisyonu ayarlıyorlar. Ağrın gelince itiyorsun kendin ıkınarak sonra bebeği alıyorlar. Hiçbir ağrın kalmıyor zaten vücut o sırada oksitosin üretiyor çok yoğun bir mutluluk hissi ve enerji geliyor
Sonra bebeğin eşini de çekip alıyorlar onda hiçbir ağrı sızı olmuyor zaten endişelenme. Bebeğinle beraber uyumak için odana götürürler , uyandıkça emzirirsin sen de uyursun.. Zaten süreci ebeler yönetir hemşireler yardım eder gerisi kolay artık dinlenip normal hayatına döneceksinGeçen hafta çam sakura da arkadaşım vajinal doğum yaptı çok memnun kaldı
Bence doktorun onaylarsa dene çok korkuyorsan epidural yaptırırsın. Gerçekten birkaç saat sabredince gerisi çok büyülü anlar eşinde destek olur bebeğin nasıl geldiğini görür alır sever hemen. Ben gece 12 buçuk doğurdum ertesi gün 17 gibi evime geldim yürüyerek hiçbir ağrım yoktu sadece biliyorsun kanamalar devam ediyor lohusa bezi takıyordum , dikkatli yıkıyordum hassaslık tabiki oluyor. Ancak ağrıdır dikiş sızılarıdır tuvalet sorunu vs olmuyor. Benim tecrübelerim iyiydi daha zor olanlar vardır mutlaka bir şey diyemem. İlk doğumda ben de çok korktum sancı çekerken sezaryen alın diye ağladım ama yurtdışında sağlık sorunu yoksa almıyorlar iyiki de öyle olmuş diyorum iyiki her şey yolunda gittiBenim ilk doğumum sezeryan oldu oğlum kordon dolamisti 3kere boğazına sezeryan ile aldılar 9sene oldu. çok cesaretliydim şimdi yapamam gibi geliyor ağrı eşiğim de yüksektir aslında ama korkuyorum bu kadar kolay geçiyor mu gerçekten sezeryan sonrasi 2 hafta çok sıkıntılı bı aklım dene normal doğumu diyor ama bilemiyorum
O kadar olacak tabi daha çok var bakalım o zamana kadar karar veririm.Benim Halam 10tane çocuk doğurmuş çok zor olsaydı 10tane doğurmazdı heralde diyorum bide göbek bağını falan kendisi kesiyormus tarlada doguruyorlarmis walla eskinin kadınında da deli cesareti varBence doktorun onaylarsa dene çok korkuyorsan epidural yaptırırsın. Gerçekten birkaç saat sabredince gerisi çok büyülü anlar eşinde destek olur bebeğin nasıl geldiğini görür alır sever hemen. Ben gece 12 buçuk doğurdum ertesi gün 17 gibi evime geldim yürüyerek hiçbir ağrım yoktu sadece biliyorsun kanamalar devam ediyor lohusa bezi takıyordum , dikkatli yıkıyordum hassaslık tabiki oluyor. Ancak ağrıdır dikiş sızılarıdır tuvalet sorunu vs olmuyor. Benim tecrübelerim iyiydi daha zor olanlar vardır mutlaka bir şey diyemem. İlk doğumda ben de çok korktum sancı çekerken sezaryen alın diye ağladım ama yurtdışında sağlık sorunu yoksa almıyorlar iyiki de öyle olmuş diyorum iyiki her şey yolunda gitti
Ahahah doğru sancı artınca bir iki saate doğum gerçekleşiyor bebeği aldıktan sonra kordon kesmek, eşini çıkarmak kalıp temizlenmek vs kolay zaten ağrı olmayınca onları yapmakta bir şey yokO kadar olacak tabi daha çok var bakalım o zamana kadar karar veririm.Benim Halam 10tane çocuk doğurmuş çok zor olsaydı 10tane doğurmazdı heralde diyorum bide göbek bağını falan kendisi kesiyormus tarlada doguruyorlarmis walla eskinin kadınında da deli cesareti varBenim Ablamnda doğumları çok kolay oluyor yarım saatte gidip doğuruyor kadın 5.ci çocuğu da doğurduktan sonra kordonlarini bağlatmak için sezeryan oldu kafayı yemişsiniz normal doğum gibisi varmı diyor ama bilemiyorum gene de
Benimkide hep açıp bakmasamda hep kıpır kıpır aşağılarda hala hiss ediyorumKızlar benim bebeğim çok hareketli ama hep en altta o hareket ettikçe düşecek diye korkuyorum saçma sapan bir şey biliyorum ama sizinde hala aşağıda mı?
yaa ne güzel anlatmıssın cok sagol. peki bu sancıların ağrısı nasıl oluyor cok yorucu mu? ağrı eşiği çok yüksek bir insan değilim. sen uyuşturuldun mu? kesik attılar mı o kesiğin iyileştirme süreci nasıl mesela? çok kanama oldu mu? kan revan gibi mi hsjhs sonrasında hemen mi kanama başlıyor? ay çok sordum affetSancılar ilk başta regl ağrısı gibi başlıyor birkaç saat aralıklı geliyor. Doğum zamanı yaklaşınca artacak hem sıklığı hem ağrısıancak kesik kesik geliyor arada nefes alabiliyorsun
O sırada yürüyüş yapabilirsin, pilates topunda ileri geri yapmak rahatlatır zaten ebeler yanında olur sana yardım ederler nerede doğum yapacaksın bilmiyorum? İlk doğum uzun sürebilir ama doğuma yakın zaten sancın artacak o yüzden korkma sadece yaşa öyle korkunç hikayeleri okuyup korkma. Doğum anı zaten vücut kendisi ıkınmaya başlıyor karnımda hareketler oluyordu kasılıyordu o sırada ebeler seni takip edip en rahat doğuracağın pozisyonu ayarlıyorlar. Ağrın gelince itiyorsun kendin ıkınarak sonra bebeği alıyorlar. Hiçbir ağrın kalmıyor zaten vücut o sırada oksitosin üretiyor çok yoğun bir mutluluk hissi ve enerji geliyor
Sonra bebeğin eşini de çekip alıyorlar onda hiçbir ağrı sızı olmuyor zaten endişelenme. Bebeğinle beraber uyumak için odana götürürler , uyandıkça emzirirsin sen de uyursun.. Zaten süreci ebeler yönetir hemşireler yardım eder gerisi kolay artık dinlenip normal hayatına döneceksinGeçen hafta çam sakura da arkadaşım vajinal doğum yaptı çok memnun kaldı
Vajinal doğum yaşamasam bile ama kardeşim vajinal doğum yapmış o an sancı çekersin sonra ama rahatlık bana göre sezeryan hiç kolaya kaçmak diğilkızlar çok erken biliyorum ama doğumla ilgili ne düşünüyosunuzz? vajinal doğum yapan kimse yok çevremde. danışamıyorum kimseye herkes sezaryen doğurmuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?