Teşekkür ederim canım doktor bebeğin hiçbir sıkıntısı yok bacak boyu kısa dedi cücelik değil ama down sendromu şüphesi yüksek dedi iki hafta sonra tekrar gel dediBana da kilosu sınırda diye öyle dedi sanırım sonuca göre bebeği alıyoruz dedi ben dedim istemiyorum benim bebeğim ne olursa olsun kıyamam ona imza atıp çıktım
Chatgpt ye sordum
Gebeliğin 22+4. haftasında yapılan ultrason muayenesinde bebeğin bacaklarının kısa ölçülmesi (özellikle femur uzunluğunun gebelik haftasına göre geride olması), Down sendromu (Trizomi 21) açısından bir "yumuşak belirti" (soft marker) olarak değerlendirilebilir. Ancak tek başına femur kısalığı, kesin olarak Down sendromu olduğu anlamına gelmez.
Bu durumda değerlendirilmesi gerekenler:
Başka Down sendromu bulguları var mı? (örneğin ense kalınlığı artışı, burun kemiğinin yokluğu, kalpte ekojenik odak, barsak parlaklığı vs.)
Bacak kemiklerinin ne kadar geride olduğu: Hafif gerilik normal varyasyon olabilir.
Ailede boy kısalığı öyküsü: Genetik olarak kısa kemikler olabilir.
İkili, üçlü ya da dörtlü tarama testi sonuçları
Non-invaziv prenatal test (NIPT) yapılmış mı? Bu test kanda Down sendromu riskini yüksek doğrulukla belirler.
Gerekirse amniyosentez gibi tanı testleri önerilebilir.
O son dönemler normal şişiyoruz artık midemiz yukarı çıktı az az sık sık yersek daha rahat ederiz son 3 aydaEvet kız ağır olur diyolar hareket etme konusunda bakalım şimdilik iyi gibi benim desadece akşamları yemekten sonra nefes alamıyorum
İnşaallah canım benim boy 1.62 babasının 1.65 belki de boy açısından dan kısa olacak bilmiyorum bana sadece cücelik yok bacak boyları kısa down sendromu şüphesi yüksek iki hafta sonra tekrar gel dediCanım inşallah yoktur bir şeyisizin eşinizin vs boyu kısa mı belki ondandır
İkili ya da fetal dna testi yaptırmış mıydın peki? Ben fetal yaptırmadım doktor kontrollerde öyle çok ayrıntılı da bakmıyor sanki dün kontrolüm vardı bebeğe baktı 3,4 dk kadar iyi dedi acaba ayrıntılı başka bir doktora gitmeli miyim endişelendim smdi size daha uzun uzun bakılmışİnşaallah canım benim boy 1.62 babasının 1.65 belki de boy açısından dan kısa olacak bilmiyorum bana sadece cücelik yok bacak boyları kısa down sendromu şüphesi yüksek iki hafta sonra tekrar gel dedi
İyidir inşallah canım başka birşeyi de yok ise bize de hoca bir tanıdığımız şifa kurbanı kestirin demişti imkanınız varsa yurtdışı 2500 lira gibi bişey oluyor ismini koyduysanız bi hastalığı varsa da güzelsin sağlıkla kucağımıza alabilelim niyetiyle tabi burda kim nasıl inanıyor, nasıl dua eder bilmiyorumTeşekkür ederim canım doktor bebeğin hiçbir sıkıntısı yok bacak boyu kısa dedi cücelik değil ama down sendromu şüphesi yüksek dedi iki hafta sonra tekrar gel dedi
Ben hiçbirini yaptırmadım canım hatta Perinatoloji doktorun dediğine göre sürekli kontrole gidiyorsun orda görmediler mı neden söylemediler sana dediler. Bizim doktor herkesi gönderiyor Perinatolojiye önlem amaçlı incelesinler diyeİkili ya da fetal dna testi yaptırmış mıydın peki? Ben fetal yaptırmadım doktor kontrollerde öyle çok ayrıntılı da bakmıyor sanki dün kontrolüm vardı bebeğe baktı 3,4 dk kadar iyi dedi acaba ayrıntılı başka bir doktora gitmeli miyim endişelendim smdi size daha uzun uzun bakılmış
Bende senin gibi düşünüyorum canım bilim kadar manevî değerlerimiz de var sağlık açısından önlem alıyoruz manevî değerlerimizle de alalım Allah'ın izniyle hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza alalım inşallahİyidir inşallah canım başka birşeyi de yok ise bize de hoca bir tanıdığımız şifa kurbanı kestirin demişti imkanınız varsa yurtdışı 2500 lira gibi bişey oluyor ismini koyduysanız bi hastalığı varsa da güzelsin sağlıkla kucağımıza alabilelim niyetiyle tabi burda kim nasıl inanıyor, nasıl dua eder bilmiyorum
Ben hiçbirini yaptırmadım canım hatta Perinatoloji doktorun dediğine göre sürekli kontrole gidiyorsun orda görmediler mı neden söylemediler sana dediler. Bizim doktor herkesi gönderiyor Perinatolojiye önlem amaçlı incelesinler diye
İnşallah canım Rabbim şifasını versin sağlıkla kucağına alBende senin gibi düşünüyorum canım bilim kadar manevî değerlerimiz de var sağlık açısından önlem alıyoruz manevî değerlerimizle de alalım Allah'ın izniyle hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza alalım inşallah
fetal yaptırmış mıydınız canımPerinatoloji Randevum vardı doktor bacakları kısa down sendromu olasılığı yüksek dedi
Bazen bir çok şeyi söylemek hakkımız aslında ama nedendir bilmem söylemiyoruzdoktoruna söyle neden ilgilenmedin ihmal ettin vs diye bence sonuçta sen ona güvendin kontrollere gittin gerçi böyle bir şey deme hakkımız var mı acaba bilmiyorum
Evet ben çekiniyorum çok her şeyi buraya ve chatgbtye soruyorumBazen bir çok şeyi söylemek hakkımız aslında ama nedendir bilmem söylemiyoruz
Ben sık sık yeme olayını hiç yapamıyorum kendimi bildim bileli üşenirim bişeyler yemeyeO son dönemler normal şişiyoruz artık midemiz yukarı çıktı az az sık sık yersek daha rahat ederiz son 3 ayda
Fetal yaptırmadım canım ben oğluma gebeyken de hep kafası büyük çok önden gidiyor dediler çok şükür birşeyi yokfetal yaptırmış mıydınız canım
ya ben kötü bi şey çıkmayacağını hissediyorum. benim ilk kızım içinde kafası büyük demişlerdi. normal bi bebek çok şükür
Baktım olmuyor bugün herşeyi sordum vallaEvet ben çekiniyorum çok her şeyi buraya ve chatgbtye soruyorum
hiç stres yapma kendine. dediğin gibi zaten öyle de olsa allah vermiş. canları sağ olsunFetal yaptırmadım canım ben oğluma gebeyken de hep kafası büyük çok önden gidiyor dediler çok şükür birşeyi yok
İyi yaptın helal olsunBaktım olmuyor bugün herşeyi sordum valla
İn şa Allah canım yalnış demiş olsun doktorPerinatoloji Randevum vardı doktor bacakları kısa down sendromu olasılığı yüksek dedi
Selamlar, bizimki de sabah erken saatteydi, babaları almıyorlarmış, bizden başka Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde detaylı ultrason randevusu olan varsa bilgi vermiş olalım. İçeri 3-4 kişi almaları durumu bizde de oldu ama şansıma benim doktorum çok tatlıydı, bebeğin arkası dönük diye şeker verdi, beni yan yatırdı, öksürttü, güldürdü hatta hatta Belgin Doruk gibi öksürme diye espri bile yaptıMerhabalaar :) evet bebekle ilgili her şey çok iyi, yalnızca plasentamın şeklinde bir sorun varmış. bir süre perinatolojiden devam edeceğim.
Şehir hastanesinin detaylı ultrasonundan hiç memnun kalmadım. 5 -6 kadını bir arada çağırıp odada bekletip 5'er dakika sürecek şekilde ultrasona alıyor. Doktorum çok kabaydı, tek bir kelime bile söylemedi. Hatta ben yatınca "kafanı diğer tarafa dön" diye ultrasona kafamı çevirmemi istedi, ekranı görmemi istedi. Ki ekrana bakmaya çalışmamıştım bile. sadece 5 dk sürdü ve dediğim gibi, hiçbir şey söylemedi doktoruna git sonucunu göstermeye dedi sadece.
Öte yandan plasentamın şeklinden dolayı doktorum perinatolojiye yönlendirdi ve perinatolog şansıma çok ilgilendi, kendisi ikinci bir detaylı ultrason yaptı bebeğin her şeyine baktı yaklaşık 15 - 20 dk sürdü. Perinatolojideki muayenemden çok daha memnun kaldım. Bu muayenem bu kadar iyi geçmeseydi özel muayenehanesi olan bir radyologtan detaylı ultrason randevusu alacaktım.
Sizden de güzel haberler bekliyoruz, çıkınca haberdar edin muhakkak :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?