- 23 Mayıs 2025
- 15
- 4
- 1
- 30
Zaten beynimi yoran bu belirsizlik ama eşim bebeğin birşeyi yok sen boşuna takıyorsun diyor benzemiyor diyor öyle olsa doktorlar doğumda illaki fark eder diyor .Canım benim daha bebeğin çok küçük belkide boşuna üzüyorlar seni . Sen daha lohusasın.. şimdi kendi bebeğimin eline baktım benziyor seninkiyle. Hem daha yeni doğmuş büyüdükçe çok değişiyorlar. Ama sen bu endişelerden kurtulmak için mutlaka doktora gidip kan testi ver birkaç gün içinde çıkıyor zaten varsa da yoksa da ona göre düşünmek zorunda kalmazsın canını hiç sıkma
Sizin down için genetik test yaptırmanız lazım normal tiroit tahlilleri vs değil..36. Haftalık doğdu aslında erken doğdu 30 yaşındayım önceki gebeliklerim normal doğum oldu bunda sezeryan oldum kan testi iki defa verdik eğer çıkıyorsa sağlık ocağına troid değerlerimiz yüksek çıkmıştı 15 günlükken verdik . Daha sonra geçen hafta verdik kan tahlili herhangi bişey demediler troiddide normale dönmüş dediler
Evet biliyorum kromozom testi vermek gerekiyorSizin down için genetik test yaptırmanız lazım normal tiroit tahlilleri vs değil..
Benim eşime gösterdim o da yok öyle bir şey dedi. Ancak belirtiler biraz biz anneleri kuşkulandırıyor erkekler daha rahat bizden yok deyip kestirip atıyorlar. Sen genetik test yap için rahat etsin down sendromu varsada ona göre daha bilinçli bakarsın yoksa da için rahatlar en azından..Zaten beynimi yoran bu belirsizlik ama eşim bebeğin birşeyi yok sen boşuna takıyorsun diyor benzemiyor diyor öyle olsa doktorlar doğumda illaki fark eder diyor .
Evet canım daha rahat oluyorlar . Bende eğer öyle birşey varsa bile bilinçli bir şekilde hareket ederim bebeğime diye söylüyorumBenim eşime gösterdim o da yok öyle bir şey dedi. Ancak belirtiler biraz biz anneleri kuşkulandırıyor erkekler daha rahat bizden yok deyip kestirip atıyorlar. Sen genetik test yap için rahat etsin down sendromu varsada ona göre daha bilinçli bakarsın yoksa da için rahatlar en azından..
Aynen hamileyken ikili test veya fetal yapmış mıydın merak ettim.Evet canım daha rahat oluyorlar . Bende eğer öyle birşey varsa bile bilinçli bir şekilde hareket ederim bebeğime diye söylüyorum
Tabiki amenna Allah’ın verdiği emanet baş üstüne elbette onun için söylemiyorum . Hayır yaptırmamıştım . Eşimde biraz daha bekleyelim 1-2 ay daha geçsin eğer şüphelerin devam ederse yaptıralım diyor boşuna bebeği yormayalım testlerle diyorAynen hamileyken ikili test veya fetal yapmış mıydın merak ettim.
Ama canını sıkma üzülme varsa da yoksa da evladımız öyle ya da böyle bakacağız meleklerimiz hepsi
Canım bence normal cinsiyet ne bende geçen hafta 21+3 410 gram geldi kız bebek haftasıyla uyumlu dediKızlar selamgeçen hafta cumartesi 22+1ken detaylı ultrason yaptırdım. Haftasına göre küçük gördü 400 gr geldi. Takip edelim dedi o günden beri kafamdan çıkaramıyorum. Hamile kaldıktan sonra diyetisyene başladım sırf bebeğim güzel beslensin kilo alsın diye gücüm yettikçe de her şeyin en iyisini almaya çalıştım çok üzüldüm böyle bir şey yaşayan var mı
Maşşalah canım çok güzel bi bebek ben benzetemedim canını sıkma sen illakı doğumda doktorlar anlardı zatenZaten beynimi yoran bu belirsizlik ama eşim bebeğin birşeyi yok sen boşuna takıyorsun diyor benzemiyor diyor öyle olsa doktorlar doğumda illaki fark eder diyor .
Çizgiler farlı bide göz çekikşiği yukarı doğru değil
Ne kadar çıkmış ki canım bacak ölçüsü belki genetiktir doktorlar gerçekten herşeyi söyleyerek bizi geriyor benim kendi doktorum ikilinin sonucunu bana atmadı bile normal dedi geçti internetten araştırıyorsunuz sonra gerek yok diyor bazı doktorlar da öyle değil maalesefBanada amniyosentez ve başka bir test daha önerdi ama ben yaptırmam çünkü doğruluk payı olsada o benim evladım ben ona kıyamam diyelim down sendromu önüne geçemem
Maşallah canımCanım bence normal cinsiyet ne bende geçen hafta 21+3 410 gram geldi kız bebek haftasıyla uyumlu dedi
Maşşalah canım çok güzel bi bebek ben benzetemedim canını sıkma sen illakı doğumda doktorlar anlardı zaten
Bana vermedi canım güzel çekmiyor zatenKızlar doktorlarımız detaylıda güzel yüz resimlerini verebildimi 3 boyut 4 boyut hangi doktora gitsem güzel çekemedi ya anı olacak üzülüyorum çerçeve bile aldım koyamıyorum
Teşekkür ederim evet birebir tam benzemiyor ve illaki doktorlar ölçümlerde doğumda farkederdi ben söylediğim halde görünürde bişey yok sadece benziyor dedi doktor emin olmak istiyorsan test ver dedi.Çizgiler farlı bide göz çekikşiği yukarı doğru değil
Alışılmadık bir yüz tipi var ondan galiba ana kesin down olsaydı anlamazlar mıydı doğumda? Nerede doğum yaptın? Genetik test çok şüphedeysen verebilirsin zaten uzun sürede çıkıyor sonuçları
Dün bende ankara bilkent şehir hastanesinde öğleden sonra detaylıya girdim mehmet beydi doktor çok nazik kibardı cinsiyetini merak ettiğimi söyledim direk açıp bak bacak arasına pip.si gözüküyor diyerek ekranı bana çevirdi yüzünü gösterdi bazı göremediği detaylar oldu 10 dakika yürü birde başka doktor baksın dedi yürüyüp geldikten sonra kadın dr tu tekrar bakan o da çok tatlıydı sormak istediğin birşey varsa sor bebeğin çok sağlıklı diyerek güzel dualarda bulundu korkarak gitmiştim ama gayet güzel ve olumlu geçti doğum için hala kararsızım ama siz ne düşünüyorsunuz nerede oturuyorsunuz ankaradaSelamlar, bizimki de sabah erken saatteydi, babaları almıyorlarmış, bizden başka Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde detaylı ultrason randevusu olan varsa bilgi vermiş olalım. İçeri 3-4 kişi almaları durumu bizde de oldu ama şansıma benim doktorum çok tatlıydı, bebeğin arkası dönük diye şeker verdi, beni yan yatırdı, öksürttü, güldürdü hatta hatta Belgin Doruk gibi öksürme diye espri bile yaptıBen gebeliğin başından beri Perinatoloji takipliyim, Koah olduğu için. Genel olarak Perinatoloji'nin bütün hoca ve asistanlarından memnunum. Bizler bebeği görmek, detaylı bilgiler almak istiyoruz ama onların önceliği kritik değerlendirmeler oluyor, cinsiyete bakmayı bile önemsiz bulabiliyorlar. Yani Şehir Hastanesi'ne gidilecekse, önce ne istediğimizi bilmek gerekiyor. Ben çok takılmam doktorların tavrına ama illaki özel hastane gibi olmuyor, o yüzden ne isteyerek gittiğimiz, beklentimiz önemli. Detaylı ultrasona geri dönersek, benimki de yaklaşık on dakika sürdü. Damarlarına, organlarına bakıldı. Ben renkli, 4 boyutlu olacak sanıyordum, o yüzden biraz heyecanlıydım ama normal siyah beyaz ultrasondu. Allah'a şükür herşey yolundaydı, gerisi de teferruat artık.. Rabbim hepimize, bebeklerimizi sağ salim kucaklarımıza almayı nasip eylesin
Ben yine aynı hastahanede istiyorum doğumu da. Tabii inşaallah bir aksilik olmazsa :) ailemde de doktorlar var ve hepsi ya Tıp Fakültesi ya da Şehir Hastanesi öneriyorlar doğum için, onlar da kendi doğumlarında özeli tercih etmediler, bu da aklı karışık olan annelere bir öneri olsun, konfordan ziyade her türlü komplikasyonu düşünmek gerekiyor. Anne için de, bebek için de tam teşekküllü bir hastahane olunması en doğrusu. Özeller bu noktada yeterli değil maalesef. İlgi, alaka evet çok daha farklı ama diğer mesajımda da dediğim gibi, bu noktada beklentiler önemli. Benim beklentim, rahat edebilmek, doktorlarla sıkı iletişim kurabilmek, her adımda detaylı bilgi alabilmek vs değil, olası bir risk durumunda en kapsamlı müdahale alanında bulunmak ve sağlıkla bebeğimi kucağıma alıp hastahaneden çıkabilmek. O yüzden de en doğru tercihin Şehir Hastanesi olduğuna inanıyorum.Dün bende ankara bilkent şehir hastanesinde öğleden sonra detaylıya girdim mehmet beydi doktor çok nazik kibardı cinsiyetini merak ettiğimi söyledim direk açıp bak bacak arasına pip.si gözüküyor diyerek ekranı bana çevirdi yüzünü gösterdi bazı göremediği detaylar oldu 10 dakika yürü birde başka doktor baksın dedi yürüyüp geldikten sonra kadın dr tu tekrar bakan o da çok tatlıydı sormak istediğin birşey varsa sor bebeğin çok sağlıklı diyerek güzel dualarda bulundu korkarak gitmiştim ama gayet güzel ve olumlu geçti doğum için hala kararsızım ama siz ne düşünüyorsunuz nerede oturuyorsunuz ankarada
Dedikleriniz çok doğru ama şehir hastanesinde sezaryen istiyorum desen yapmıyolar ancak sancı çekicen de saatlerce ondan sonraBen yine aynı hastahanede istiyorum doğumu da. Tabii inşaallah bir aksilik olmazsa :) ailemde de doktorlar var ve hepsi ya Tıp Fakültesi ya da Şehir Hastanesi öneriyorlar doğum için, onlar da kendi doğumlarında özeli tercih etmediler, bu da aklı karışık olan annelere bir öneri olsun, konfordan ziyade her türlü komplikasyonu düşünmek gerekiyor. Anne için de, bebek için de tam teşekküllü bir hastahane olunması en doğrusu. Özeller bu noktada yeterli değil maalesef. İlgi, alaka evet çok daha farklı ama diğer mesajımda da dediğim gibi, bu noktada beklentiler önemli. Benim beklentim, rahat edebilmek, doktorlarla sıkı iletişim kurabilmek, her adımda detaylı bilgi alabilmek vs değil, olası bir risk durumunda en kapsamlı müdahale alanında bulunmak ve sağlıkla bebeğimi kucağıma alıp hastahaneden çıkabilmek. O yüzden de en doğru tercihin Şehir Hastanesi olduğuna inanıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?