tansiyonum 12-7 lerde canım bakalım bulabilirsem yinede şekere baktıracam esasen şu listeye uymuş olsak daha sağlıklı beslenmiş olacazBen yaptırdım çok şükür çıkmadı..tansiyonun nasıl?
İşte yapamıyoruz sorun orda ondan hepimizin bir yeri ağrıyortansiyonum 12-7 lerde canım bakalım bulabilirsem yinede şekere baktıracam esasen şu listeye uymuş olsak daha sağlıklı beslenmiş olacaz
Ağırlaştık bence bu haftalardaİşte yapamıyoruz sorun orda ondan hepimizin bir yeri ağrıyor
Evet hele geceler oğlumu sallayınca ayaklarım şişmiş oluyor mesela bu gün iyice beni sinirlendirdi normal beslenmedim bile hep onunla uğraştımAğırlaştık bence bu haftalarda
Yok rutin kontrolde çıktı, gebelikle ilgili hiçbir sıkıntım yok aslında. ama benim vücudum gebeliğe alışamadı sanırımAaa anladım canım geçmiş olsunpeki rutin kan değerleri kontrolünde mi ALT AST yüksekliği çıktı yoksa bir şikayetin mi çıkmıştı? İnşallah senin ve bebek için en sağlıklısı neyse o olur
Hangi haftalarda yapılması gerekiyor bilmiyorum, benim sonuçlar iyi çıktı. gebelik şekerinin normal şekerle ilgisi var mı bilmiyorum ama normalde de riskim yoktu. eğer uygun bir haftadaysan bir devlet hastanesine randevu alıp hemen yaptırabilirsin, benimki planlı değildi mesela doktor açsan yapıverelim dedi yaptırdım ben de.peki sonuç nasıl ben sanki geç kaldım bu konuda biraz ihmalkar davrandım
Şöyle oldu benimki;Şeker yuklemesine giderken ac gittiniz degilmi
Birde yemk yedikten sonra tekrarmi kan aliniyor bende yaptrcm iki hfta sonrada
Çok teşekkür ederim canım umarım artırmazYok rutin kontrolde çıktı, gebelikle ilgili hiçbir sıkıntım yok aslında. ama benim vücudum gebeliğe alışamadı sanırım
Bu arada senin de aldığın takviyeler gayet rutin şeyler, arttırmaz bence, çok nadir rastlanan bir şey, için rahat olsun
aslında güncel bir kan değerlerine baktırıp online diyetisyenle de görüşebilirsin, vücut endeksine ve haftana bağlı olarak alman gereken günlük kalorin değişebilir çünkü. bu listede günlük kalori 2500 mesela, benim hamilelikten önce sadece birkaç kilo verebilmek için yaptığım diyetlerde almam gereken günlük kalori 1400'dütansiyonum 12-7 lerde canım bakalım bulabilirsem yinede şekere baktıracam esasen şu listeye uymuş olsak daha sağlıklı beslenmiş olacaz
Çok fazla bence ben yarısını yiyorum bu listenin arada ceviz filan var ekstra olarak2500 cal diyet listesi
sabah
1 haşlanmış yumurta
2 kibrit kutusu peynir
5 tane zeytin
3 dilim uno light ekmek
açık limonlu çay
domates biber salatalık
2 saat sonra
2 porsiyon meyve
2 light grissini 1 bardak süt
öğlen
1 köfte kadar et
12 yk sebze yemeği
1 kase çorba ( 2 kepçe)
yerım su bardağı yoğurt
2 dilim uno light ekmek sınırsız salata
ara öğün
2 porsiyon meyve
1 kibrit kutusu beyaz peynir
2 light grissini
1 bardak ayran
akşam
1 köfte kadar et
10 yemek kaşığı sebze
1 kase çorba
sınırsız salata
ara öğün
2 porsiyon meyve
1 kase yoğurt 1 dilim ekmek
bir forumda gebelik şeker diyet listesi buldum da kızlar ben normalde bu kadar yemiyorum kinasıl bu kadar kilo aldım
Oğlan çocuğu da ekstra bir zor benimki 11 yaşında inatlik damarı tuttumu beni deli ederEvet hele geceler oğlumu sallayınca ayaklarım şişmiş oluyor mesela bu gün iyice beni sinirlendirdi normal beslenmedim bile hep onunla uğraştım
Uzun ve zor bir süreç mis bu halde kaldirabilirmiyim bilemedimŞöyle oldu benimki;
aç karna kan verdim.
ardından 5 dk içinde verdikleri glukozu içtim. bu esnada bana tüm tüplerim bitene kadar yemek yememem ve su içmemem söylendi.
glukozu içtikten 1 saat sonra 2. kez kan verdim.
2. kez kan verdikten 1 saat sonra 3. kez kan verdim. 3. kez kan verdikten sonra yemek yiyebileceğim söylendi.
Ama uyarayım hiç beklemiyordum böyle olacağını, içtikten sonra müthiş uykum geldi 3. kanın saatini beklerken oturduğum yerde uyumuşumayrıca benim oğlan hiç bu kadar şiddetli tekmelememişti yarım saat boyunca hiç durmadı
Aynen bir forumda buldum gebelik şekeri olanlar için diyet mis tabi kişiye göredir ama cidden ben kus kadar yemekle on kilo aldimÇok fazla bence ben yarısını yiyorum bu listenin arada ceviz filan var ekstra olarak
Öyleymiş gerçekten birde benimki küçük daha konuşmuyor bile sabahtan bir tek kahvaltısını yemiş sonrada asla ağzını açmadı anlamıyorum dişmi ne bütün sinir etti beni ter su içinde oluyorum kaşık elimde kafasını sağa sola çeviriyor..gece zaten uyumuyor büyüdükçe dahada zormuşOğlan çocuğu da ekstra bir zor benimki 11 yaşında inatlik damarı tuttumu beni deli eder
Uzun ve zor bir süreç mis bu halde kaldirabilirmiyim bilemedim
Ben ilkini 21.hafta yaptırmıştım yarın 26+1 olacağım, ikinci için gideceğim. Bu tarihi vermişti. Benim hemşirem de mi bilmiyor acaba.Tetanoz aşılarını kaçıncı haftada yaptırdınız? ben bugün gittim 2. Dozumu yaptırmaya 2 doz arası 8 hafta olması gerekiyor dedi sağlık ocağındaki ebe. Karma aşı olduğu için öyleymiş yeni haberi olmuş onun da.
Ayy açliğa nasil dayancam benŞöyle oldu benimki;
aç karna kan verdim.
ardından 5 dk içinde verdikleri glukozu içtim. bu esnada bana tüm tüplerim bitene kadar yemek yememem ve su içmemem söylendi.
glukozu içtikten 1 saat sonra 2. kez kan verdim.
2. kez kan verdikten 1 saat sonra 3. kez kan verdim. 3. kez kan verdikten sonra yemek yiyebileceğim söylendi.
Ama uyarayım hiç beklemiyordum böyle olacağını, içtikten sonra müthiş uykum geldi 3. kanın saatini beklerken oturduğum yerde uyumuşumayrıca benim oğlan hiç bu kadar şiddetli tekmelememişti yarım saat boyunca hiç durmadı
Olabilir gitmeden arayın sağlık ocağını ya da hemşirenizin numarasını biliyorsanız. Karma olduğu için böyle oldu vs gibi bir açıklama yaptı bana arada 2 ay olması gerekiyormuş dozların.Ben ilkini 21.hafta yaptırmıştım yarın 26+1 olacağım, ikinci için gideceğim. Bu tarihi vermişti. Benim hemşirem de mi bilmiyor acaba.
ben de bu kadar yemiyorum asla2500 cal diyet listesi
sabah
1 haşlanmış yumurta
2 kibrit kutusu peynir
5 tane zeytin
3 dilim uno light ekmek
açık limonlu çay
domates biber salatalık
2 saat sonra
2 porsiyon meyve
2 light grissini 1 bardak süt
öğlen
1 köfte kadar et
12 yk sebze yemeği
1 kase çorba ( 2 kepçe)
yerım su bardağı yoğurt
ara öğün
2 porsiyon meyve
1 kibrit kutusu beyaz peynir
2 light grissini
1 bardak ayran
akşam
1 köfte kadar et
10 yemek kaşığı sebze
1 kase çorba
sınırsız salata
ara öğün
2 porsiyon meyve
1 kase yoğurt 1 dilim ekmek
bir forumda gebelik şeker diyet listesi buldum da kızlar ben normalde bu kadar yemiyorum kinasıl bu kadar kilo aldım
Yemesini istiyorsanız çocuğa bırakın yesin blv deneyin kaşık görünce kaçan prematüre bebeğim var şuan ikiye girmek üzere resmen bana bağımlıydı kan değerleri çok düştü emmek yeterli gelmedi hastanede yattık kan takviyesi vitamin kullanıyor hala ama kendine bıraktım oynasın yesin diye dökmeyi hiç dert etmeyin yemeyi öğreniyor yemeyi çok sevdi kaşık görünce kaçardı şimdi sabahın 6 sında kalkar mama diye dolanıyor etrafta herkes şaşırıyor maşallah kahvaltıda iki haşlanmış yumurta yiyor herşeyi veriyorum biberi bile veriyorum salataya dayanamıyor yemek sırasında ortadan avucuyla alıp yiyor herşeyini ama soğan domates salatalık avcuna aldığı gibi ağzınaİkinci gelince eğer kesmek istiyorsan o zaman şimdiden kes yok kesmiceksin eğer o zaman ver ama doysun diye diğil asla çünkü yemek yemeli artık.
Benim doktorumda daha 12 aylıkken bana dedi ver yesin yanında ye tıkanmıcak asla faydası yok o kadar denedimki bizim arka dişlerimizde daha yok her şey ezerek veriyorum o kadar zorki.Bu arada benim oğlan karşıdan karşıya serbest yürümeye başlamış çok şükür eskiden korkuyordu şimdi mutlu oluyorama işte tam kendisi yürümüyor yine buna şükür diyorum hiç elini bırakmıyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?