Allah kurtarsın canım geçiyor zaman tam da vallaha sıcaklara denk geldikburnumu sabah aynada bakarken bende farkettim biliyor musunki burnum küçüktür böyle bi etlenmiş gibi geldi
günaydınnn bu arada :)
hadi gözün aydın maşallah. darısı başıma, benimde son 2 haftam ama küfür ederek geliyorum işe
Aynen canım iyi dinlenmissin bu ay cidden hepimiz için zorlayici geçiyor birde durmuyoruz iş yapmaya çalışıyoruz bünye ne yapsınGunaydinnn Kızlar gece 3 de büyük bir ağrı ve sancı ile uyandım aşağı aşağı vuruyor ağrım.dedim şimdi gitsem de ne dktor var ne ilgilenecek var biraz nefes aldım verdim kendimi rahtlatmak için ama su gibiyim klima açık olmasına rağmen. Dedim zaten sıklaşırsa yarım saat uzaklıkta hastane yetişirim her şey hazır. Şimdi uyandım şuan iyiyim. Yarın da kontrol var. Bugün bir şey olmazsa inşallah yarın doktor doğum detaylarını konuşacak bakalım
Sorduğunuz için herkese teşekkür ederim. 8 ay çok güzel geçti ama bu ay çok zorlandık artık ama az kaldı bakalım
Ay yok artık benimkide eminim doğumdan sonra yine başlıcak şu kardeşim gelmek istiyor o biri gelmek istiyor çocuğu görmeye tabi ben izin vermicem oğlumda dedim anne çay bile koyamam ve ya dedim gelin bebeği siz uyutun oyalayın bende hazırlık yapayım bak mesela buzluğa hiçbir şey atamadım aman dedim zaten ev yorgunluğu var doğumada az kaldı dinleneyim küçük çocukla artık ne kadar dinlene bilirsem tabi.Bak ben gerçekten kv hicbir şey beklemiyorum hasta kadın bir sürü ilacları tedavisi var sık sık makinelere giriyor ama yani kızına biricik gelnine söyleye bilir gidin bakın yardıma ihtiyacı varmı yokmu nebileyim aman neyse ya boş vericemkız ben doğurdum kv hastane kapısında eve gidince tavuk çorbası yap iyi gelir dedi, tamam dedim yaparım. biz eşimle baş başa gittik eve. kimse de bi tas çorba götürelim demedi.
bu hayatta talepkar olan , isteyen daha kıymetli bak kesinlikle bu böyle.
şimdide kv diyor ki , sen doğumdayken biz hastanede napıcaz bizlik bi durum yok ki
kendi kızları kıymetli. neden başı ağrısa çnkü olay yaratır.
valla kimseden bişey beklemiyorum ama böyle zamanda insan bekliyor be.
boşver biz atlatırız bu günleri, yediğimiz ayazı da unutmayız. allah a havale et
Aynı olmasada benzer durumdayım canım. Benim İstanbul'da kimsem yok bir tek bir kuzenim var bana yakın oda hamile yardım isteyemiyorum. Misal dün canım aşırı yaprak sarma istedi eşimin ailesi bana çok yakın arayıp diyemedim ben yapsam midem bulanıyor yiyemem yapabilir misiniz diye. Temizlik yapıyorum kendileri gelmiyor en azından kızlarına diyebilir çocuğu getirin bakın ki annesi rahat iş yapsın. Misal ablam her gün beni arıyor kızıyor sakın temizlik yapma ben gelince hepsini halledicem. Annem arıyor kızım sadece yeni doğan kıyafeti al hazır olsun gerisi bende bornoz takımı almış bebeğime kıyafet falan ablam şimdi den Başak burcu olacak diye temizlik malzemeleri oyuncakları almış hepsini ablam gelince getirecek. Aniden doğuma alınsam eşim benden daha panik korkuyor beni öyle görünce pek faydası olmaz. İster istemez insan böyle şeyler düşünüyorGece 1 defa bile kalkmadım iyice uyudum dün ayaklarım çok şişmişti eşim bir kaç defa oğluma kalkmış hemen uyuduğu için bana ihtiyaç olmamış ama nedense duyğusalım düşünüyorum hep benim ailem yapıyor dün mesela eşim yerleri camları siliyordu tosun gibi görümcem var gecen geldi boş boş konuştu gitti bana diğil abisi için yapsın bana diyor sen hiç naz etmiyorsun ben olsam neler yaptırırdım gerçekten hiç 1 defa bile canı şunu bunu ister göndermediler ve ya acaba tek başına nasıl yapıyor diye ilgilenmediler birde bana diyorki salı cuma izin ala bilirim işten o gün doğursan iyi olur Eylül olsa daha iyi olur dedi senelik izine çıkıyorumben kendim teyzeyim yeğenler hastaneden çıkarken neler neler yaptırmıştım ve + devlet yerinde çalışıyordum..neyse kv hep şunu söylüyor nigu benden iyi her şeyi biliyor ya insan sonuçta biraz ilgi ister bilemedim ya.eltimin popası ağrısa her kes biliyor.2 senedi riskli gebelik yaşıyorum ve 2 senedi babam memlekette tek kalıyor kardeşim evli ona bakıyor annemde yanımda zor kalıyor burda ama yinede kızı için bunu yapıyor hepsi birleşmiş bana yardım ediyorlar bunlardan ama bir hayır yok çocuk doğduktan sonra whatsapa durum koysunlar derdine düşüyorlar o zamanda biz izin vermiyoruz trip yapıyorlar işte o zaman bana bir şeyler
oluyor bana kalsa hiç çocuğu göstermem annem gidiyor kalıyorum tek kapıyı bile açmıyorlar bize küsüyorlarki çocuğu onlar görsün diye getirmiyoruz şaka gibi uzakta diğiliz sadece istek yok.Annemlere dedim taşının bura zaten kardeşim evde aldı Türkiye'den amaç taşınmak sizde dedim taşının ikna etsem benden mutlusu yok yoksa doğumdan sonra oturuyorum çok ağlıyorum boş boş görüntüyle arıyorlar ben daha sinir oluyorum..sizide yordum şişirdim kafanızı ama gerçekten bu gün niye bunu aklıma soktum
Ben kaşık biberon koydum canım. Mama da almıcam yanıma çok gerekirse o zaman alırız eczaneden.Kizlar hastane çantamiza biberon mi koyalım şırınga mi ? süt gelmese nasıl beslicez benim ilk doğumda gelmedi 2 gün sonra geldi ama hatırlamıyorum nasıl besledigimizi
Ne güzel ailen yardım edicek canım buna şükür anlaşılan eş taraftan yardım eden yok çok kişide burda bende sadece durum şu ki annem gidicek ve bundan sonra sadece araya bilecekler ve aradıklarında asla demiyorum kötüyüm çok zaman kapatıyorum ağlıyorum.Birde benim gebe olmadan öncede o kadar canım kendi memleketimin yemeklerini istediki anlatamam ama onları küçük bebekle yapmak olmuyor onlarda senede 1 defa geliyorlar sadece tatlı diye biliyorum ondan o kadar istiyorumki taşınsınlar bura umut ediyorum annem torunsuz duramaz orda aşırı bağlı oğluma ilk erkek torunu kendisinde oğlu yok ayrı seviyor taşınsalar benden mutlusu yok.Aynı olmasada benzer durumdayım canım. Benim İstanbul'da kimsem yok bir tek bir kuzenim var bana yakın oda hamile yardım isteyemiyorum. Misal dün canım aşırı yaprak sarma istedi eşimin ailesi bana çok yakın arayıp diyemedim ben yapsam midem bulanıyor yiyemem yapabilir misiniz diye. Temizlik yapıyorum kendileri gelmiyor en azından kızlarına diyebilir çocuğu getirin bakın ki annesi rahat iş yapsın. Misal ablam her gün beni arıyor kızıyor sakın temizlik yapma ben gelince hepsini halledicem. Annem arıyor kızım sadece yeni doğan kıyafeti al hazır olsun gerisi bende bornoz takımı almış bebeğime kıyafet falan ablam şimdi den Başak burcu olacak diye temizlik malzemeleri oyuncakları almış hepsini ablam gelince getirecek. Aniden doğuma alınsam eşim benden daha panik korkuyor beni öyle görünce pek faydası olmaz. İster istemez insan böyle şeyler düşünüyor
Asla duramiyoruz. Zihin çünkü o kadar koşturuyor ki vücudu da zihinle birlikte kosturuyoruzAynen canım iyi dinlenmissin bu ay cidden hepimiz için zorlayici geçiyor birde durmuyoruz iş yapmaya çalışıyoruz bünye ne yapsın
Hastanede de destek olurlar fikir verirler diye ben hiç koymadım onlar alın getirin şunu alın derse alırım bı de psikolojik olarak alırsam ihtiyaç duyarım kafasıyla; o süt gelecek, çocuk o sütü emecek, yetecek ve ihtiyaç kalmayacak diye kendimi motive ediyorumBen kaşık biberon koydum canım. Mama da almıcam yanıma çok gerekirse o zaman alırız eczaneden.
Evet o da mantıklı cnmBen kaşık biberon koydum canım. Mama da almıcam yanıma çok gerekirse o zaman alırız eczaneden.
Hem sıcak hem yorgunluktan oluyor son zamanlar birde rahme iyice baskı kramp geliyor çok iş yapmamak lazım gerçekten dinlenerek yapmak lazım yoksa sancı sanıp bir de ona panikliyoruz. Sancı da olabilir yani onu da farketmeyebiliriz hemen çok zor ya hava biraz soğursa daha iyi olacakGunaydinnn Kızlar gece 3 de büyük bir ağrı ve sancı ile uyandım aşağı aşağı vuruyor ağrım.dedim şimdi gitsem de ne dktor var ne ilgilenecek var biraz nefes aldım verdim kendimi rahtlatmak için ama su gibiyim klima açık olmasına rağmen. Dedim zaten sıklaşırsa yarım saat uzaklıkta hastane yetişirim her şey hazır. Şimdi uyandım şuan iyiyim. Yarın da kontrol var. Bugün bir şey olmazsa inşallah yarın doktor doğum detaylarını konuşacak bakalım
Sorduğunuz için herkese teşekkür ederim. 8 ay çok güzel geçti ama bu ay çok zorlandık artık ama az kaldı bakalım
Canım benim boşver gerçekten haklısın seni çok iyi anlıyorum ama değişmez kimse çünkü hatalı olduklarını düşünmüyorlardır. Mecbur yine gelip giderler sana engelleyemezsin ancak senin ve çocuklar için en önemlisi kafanı boşaltman sürekli olumsuz düşünmemen olur ben de annem hakkında öyle yapıyorum o öyle bir kadın diyorum herkesle zaten kavgalı kimse sevmiyor onu diyorum. Gerçekten öyle diğer akrabalardan kendi ailesinden de vs bir tek benim annem böyle sevgisiz ve ilgisiz . Ablama da aynısını yapıyor. Tek derdi erkek çocuğu ve torunlarıNazı şey için diyor görümcem yani kv işte eşimin ailesine diyor yapmıyorsun gerçektende mesela kürtaj oldum ayağa kalkınca kan musluktan geldiği gibi geliyordu benden doktor dedi kalkmıcaksın bende mecbur ayaklarımı kaldırıp uzanıyordum bekliyordum eşim gelsin yemek yeyim diye hiç unutmam o kadar ağlıyordumki o kadar dua ediyordum ki Allah bu günleri unutmasın çünkü kimsem yok burda annem aradığında yalandan iyiyim diyordum çok şükür şimdi çocuğum var o zaman hep diyordum çocuğum olsun hiç umursamıcam onları ama işte olmuyormuş tabi eskisi gibi diğilim ama arada geliyor banada.Kv kızını diğilde eltimi el üstünde tutuyor kendi akrabası birde hastane işlerini o götürüyor getiriyor ama yalnış çıkmasın dediğimde köyden onu çıkarttı kurtardı onu insanlar kiralık kalınca 22 yaşında kendi evi kaynımda iyi birisi hep övüyor onu aşırı dedikoducu birisi yani asla 22 veremezsin onun hele çocuğu olsa hiç onu sığdıramazsın yere göye diyorum ya popası ağrısa serum taktırıyor.Tabi canım senin durumuna bakılırsa ben kendime şükür edeyim gerek aslında eşimde bunu söylüyor kimseden bir şey bekleme hatta 1 defa kp bunu bana söyledi görüyor işte kimse yardım etmiyor bana dedi kızım bekleme ve eşime demiş nigu bize Allah tarafından verilen hediye değerini bil
Biz dursak hayat durmuyor bacım ketçap patlamışAsla duramiyoruz. Zihin çünkü o kadar koşturuyor ki vücudu da zihinle birlikte kosturuyoruz
Ayyy sağma makinesi mi alsam sağıp sağıp zayıflayayım ben deAllah kurtarsın canım geçiyor zaman tam da vallaha sıcaklara denk geldik
Benim burun estetik olunca dikkatle inceliyorum bildiğin şişküçülür nasılsa bizim o gelin varya doğumdan sora da gittik hani bizi yüze almadi yirmi gunde yirmi kilo verdim diyordu incecikti sütü bebek emmese bile sagmis dolaba koymuş. bizde öyle yapıp kilomuuzu verecez
Benim kv de hayir yok tamam seviyorum kendisini ama hiçbir dogumumda evi toparlamaya yardim edeyim yapmadi hep annemle yaptık annem evi temizlemeye geldi ama kadin kapı pencere mutfak dolapları sildi benden bu kadar dedi biraz da kv gelip yapsın Benim ki de can dedi dogru soyluyor bisi diyemedim hastane cantasi da bana kaldı daha bebegin kıyafetlerinin çeyreğini yıkayıp asabildim kendimi cok boşlukta hissediyorum suan
Nazı şey için diyor görümcem yani kv işte eşimin ailesine diyor yapmıyorsun gerçektende mesela kürtaj oldum ayağa kalkınca kan musluktan geldiği gibi geliyordu benden doktor dedi kalkmıcaksın bende mecbur ayaklarımı kaldırıp uzanıyordum bekliyordum eşim gelsin yemek yeyim diye hiç unutmam o kadar ağlıyordumki o kadar dua ediyordum ki Allah bu günleri unutmasın çünkü kimsem yok burda annem aradığında yalandan iyiyim diyordum çok şükür şimdi çocuğum var o zaman hep diyordum çocuğum olsun hiç umursamıcam onları ama işte olmuyormuş tabi eskisi gibi diğilim ama arada geliyor banada.Kv kızını diğilde eltimi el üstünde tutuyor kendi akrabası birde hastane işlerini o götürüyor getiriyor ama yalnış çıkmasın dediğimde köyden onu çıkarttı kurtardı onu insanlar kiralık kalınca 22 yaşında kendi evi kaynımda iyi birisi hep övüyor onu aşırı dedikoducu birisi yani asla 22 veremezsin onun hele çocuğu olsa hiç onu sığdıramazsın yere göye diyorum ya popası ağrısa serum taktırıyor.Tabi canım senin durumuna bakılırsa ben kendime şükür edeyim gerek aslında eşimde bunu söylüyor kimseden bir şey bekleme hatta 1 defa kp bunu bana söyledi görüyor işte kimse yardım etmiyor bana dedi kızım bekleme ve eşime demiş nigu bize Allah tarafından verilen hediye değerini bil
Bendede tam tersi baktım yardıma temizliğe yardım ededlimmdiyen yok eşimle giriştik tabi kavga dövüş utanıyorumda annem bacımlar yakın bekar onlar niye gelmiyor diyor tabi oda haklı ne diyeyim teklif etmiyorlar gruba atıyorum temizliği evin halini tık yok aman yapma son haftaların diyen yok benimde kaynanam yapar eder memlekete gitti kızıda hamile onun temizliğini yaptı
Gönülsüz gelirse daha kötü boşver gelmesin kıyafetleri yıka çantanı hazırla canım beni arayan soran yok yazıklar olsun hepsini engellmek istiyorum geceleri düşünüp ağlıyorum yapacak bir şey yok. Bir annem ablam bir şeyim olsaydı saçımı yapardım kıyafetlerimi ütülü giyerdim smdi kocamdan istemeye utanıyorum artık zaten çocuklara babkıyor eve bakıyor yemek yapıyor alışveriş yapıyor. Kocamı arayıp teşekkür eden nasılsın diyen bile yok kimsesiz gibiyim. Bundan sonra birisi ailemi sorunca çocuk esirgemede büyğdğm kimsem yok diyeceğim diyorum kocama saçmalama diyor. E ama neden insanlar yalnız olduğumu merak edecek neler düşünecekler hakkımda ben bunu istemiyorum ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?